Αποστολέας Θέμα: DCC Decoder σε μηχανή PIKO BR244 και Fleischmann 4064  (Αναγνώστηκε 2908 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vmic

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Νέα Σμύρνη
DCC Decoder σε μηχανή PIKO BR244 και Fleischmann 4064
« στις: Σεπτεμβρίου 29, 2010, 02:08:19 μμ »
Καλησπέρα,
Είμαι καινούργιος στο forum, αλλά ασχολούμαι με τον μοντελισμό και ιδιαίτερα με τα τραίνα από τα 15 μου (35 τώρα). Έχω 12 μηχανές εκ των οποίων οι 10 είναι DCC. Οι δύο μηχανές που είναι analog είναι μια PIKO BR244 και μια Fleischmann 4064, και οι δύο σε κλίμακα HO. Αποφάσισα λοιπόν να τα μετατρέψω σε DCC. Προμηθεύτηκα μέσω internet, δύο DCC decoders, της KUEHN T125/T145 (Με οδηγίες στα γερμανικά δυστυχώς). Θα μπορούσε κάποιος να με καθοδηγήσει για το τι θα χρειαστεί να αφαιρέσω από τις μηχανές και το τι θα πρέπει να συνδέσω (χρωματα καλωδίων, ίσως κάποια δίοδο κ.τ.λ.) ωστε να λειτουργήσουν σαν DCC πλέον; έχω κάποια εμπειρία στα ηλεκτρονικά λόγω επαγγέλματος.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. : ::salut::

Αποσυνδεδεμένος drizzt

• Scale 1/144
  • *
Απ: DCC Decoder σε μηχανή PIKO BR244 και Fleischmann 4064
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2010, 07:39:44 μμ »
Έψαξες καθόλου στο internet :?:wink:

http://www.kuehn-digital.de/pdf/N025+T145_en_b.pdf

Ελπίζω να βοήθησα

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος vmic

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 12:31:01 πμ »
Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση. ::eusa_clap::
Πιστέυω να τα καταφέρω στην πρώτη απόπειρά μου για μετατροπή σε DCC σύμφωνα με τα λεγόμενα των οδηγιών εγκατάστασης. Θεωρώ πως δεν θα χρειαστεί κάποια άλλη παρέμβαση όπως κάποιες δίοδοι που αναφέρονται στο manual. Eπίσης η μηχανή PIKO την οποία αναφέρω είναι του 1988 και δεν ξέρω αν θα χρειαστεί κάποια άλλη μετατροπή. Ενημερωτικά ετοιμάζω μια μακέτα στην οποία θα τρέχουν διάφορες μηχανές DCC. (PIKO Digital , Fleishmann, Roco κ.τλ.). Την μηχανή αυτη την δοκίμασα στις γραμμές μου και λειτουργεί κανονικά μέσω του χειριστηρίου αφού την δηλώσω με την διεύθυνση (0). Παρατήρησα  οτι υπάρχουν κάποιοι πυκνωτέ(2 τον αριθμό) 33nF ! Ενημερωτικά αυτή η μηχανή είναι εναέριας δικτύωσης, και μάλλον για αυτόν το λόγο έχει 2 μοτέρ. Αν κάνω λάθος διορθώστε με. Τι θα πρέπει να προσέξω; Τι να συνδέσω στα 2 μοτέρ; Θα πρέπει ίσως να γεφυρώσω κάτι; Θα πρέπει να ξεκολλήσω κάποια καλώδια; ίσως κάποιες φωτογραφίες να βοηθούσαν. Ευχαριστώ και πάλι εκ των προτέρων.
Χρήστο σε ευχαριστώ και πάλι! ::icon_thumright::
 Βασίλης.

Αποσυνδεδεμένος drizzt

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2010, 05:53:20 μμ »
Οι δίοδοι αναφέρονται για κινητήρες AC και οι πυκνωτές πρέπει να βγουν....Πριν κάνεις οτιδήποτε, μπορείς να ανεβάσεις κάποια φωτό του μοντέλου και των κυκλωμάτων του? Ίσως να μπορέσω έτσι να σε βοηθήσω περισσότερο

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος vmic

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 01, 2010, 09:33:34 πμ »
O.K. Θα ανεβάσω κάποιες φωτογραφίες.
Βασίλης.

Αποσυνδεδεμένος vmic

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 01, 2010, 10:03:09 πμ »
Ανέβασα αυτές τις φωτογραφίες αν και δεν είναι και πολύ καθαρές. Φαίνεται το εσωτερικό μέρος με τα δύο μοτέρ, τους δύο πυκνωτές καθώς και το άνω μέρος της μηχανής. Λογικά ο decoder θα είναι κοινός και για τα 2 μοτέρ, όπως επίσης μέτρησα το κάθε μοτέρ σε κίνηση και μου έδωσε περίπου 1,1mA, όπως και το ότι κινούνται και οι δύο ταυτόχρονα.

Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος vasgalanis

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ Μοσχάτο
  • Artificial intelligence can't beat human stupidity
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 01, 2010, 12:11:59 μμ »
Ξέχασες τα γυαλιά σου???????????? :shock:
WWW.O έξυπνος παραδέχεται ,ο πονηρός ελλίσεται ,ο χαζός επιμένει και ο μ@λ@κ@ς ..................εξαιρείται.

Αποσυνδεδεμένος vmic

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 01, 2010, 12:16:56 μμ »
ʼστα χάλια είναι, θα κοιτάξω να τις ξανατραβήξω! Τις τράβηξα χθές μόνο με το φλάς, θα κοιτάξω να τις ανεβάσω και πάλι σήμερα! Sorry! :(
Δεν βάζετε άκρη να υποθέσω; Λίγη υπομονή!

Αποσυνδεδεμένος vmic

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 01, 2010, 12:25:08 μμ »
Αν διάβασες την περίπτωσή μου έχεις κάποια ιδέα για το τι μπορώ να κάνω; Στην ουσία μιλάμε για 2 διαφορετικά μοτέρ πάνω στην ίδια μηχανή. Εντάξει τους πυκνωτές θα θα τους βγάλω, αλλά τον decoder θα πρέπει να τον έχω κοινό έτσι; Θα πρέπει να τραβήξω προεκτάσεις (καλώδια) και για τα δύο μοτεράκια.
Διορθώστε με εάν κάνω λάθος.

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 02, 2010, 07:47:38 πμ »
Αν διάβασες την περίπτωσή μου έχεις κάποια ιδέα για το τι μπορώ να κάνω; Στην ουσία μιλάμε για 2 διαφορετικά μοτέρ πάνω στην ίδια μηχανή. Εντάξει τους πυκνωτές θα θα τους βγάλω, αλλά τον decoder θα πρέπει να τον έχω κοινό έτσι; Θα πρέπει να τραβήξω προεκτάσεις (καλώδια) και για τα δύο μοτεράκια.
Διορθώστε με εάν κάνω λάθος.
Τα μοτέρ λογικά είναι ίδια. Αν το decoder  δίνει 1Α ,λέμε, το συνδέεις/μοιράζεις και στα δύο μοτέρ(μάλλον δεν θα δουλέψουν σωστά με 0,5 Α) .
 Βασική προυπόθεση να "αντέχει " να τα τροφοδοτεί με ρεύμα για να δουλεύουν σωστά. Κάνε μια δοκιμή και θα δείς.
(Όπως έλεγε η παλιά διαφήμιση-ΛΟΥΣΟΥ ΜΕ ULTREX ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ :lol:)
WWW.O έξυπνος παραδέχεται ,ο πονηρός ελλίσεται ,ο χαζός επιμένει και ο μ@λ@κ@ς ..................εξαιρείται.

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 03, 2010, 11:51:39 πμ »
@vmic, καλημέρα ,καλώς όρισες.

Απαντάω σήμερα στην ερώτησή σου λόγω φόρτου.Συγνώμη εκ των προτέρων.
Ξεκινάω λοιπόν!
Τις αναλογικές μηχανές μην τις βάζεις σε DCC θα τις καταστρέψεις.Με την διεύθυνση 0 μπορείς να τις λειτουργήσεις αλλά μην το κάνεις για μεγάλο διάστημα.
Στις παλαιές μηχανές, οι δίοδοι έμπαιναν πριν τα φώτα , για να ανάβουν ξεχωριστά αναλόγως την κατεύθυνση.
Οι ύπαρξη των δύο μηχανών δεν έχει να κάνει κάτι με την εναέρια λήψη.Μάλλον είναι κάποια κοκκορίκου  :wink: εκδοχή της τέως ΑνατολικοΓερμανικής εταιρείας (PIKO) (ή ρίκο επί το Ελληνικότερον , από το κοκκορίκο.... :lol:) για επίτευξη μεγαλύτερης έλξεως. Η 44 και δεκατρείς μηχανές να είχε.....δεν έχει ούτε τους αριθμούς αξόνων ούτε το βάρος αλλά ούτε και τον ρόλλο (στην πραγματικότητα) για να τραβήξει  80 βαγόνια...
Στο διά ταύτα, για να εγκαταστήσεις τον decoder, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να αφαιρέσεις (ξεκολλήσεις) τα καλώδια που φέρνουν ρεύμα από τους τροχούς μέσω των ρευματοληπτών.Έπειτα να σιγουρέψεις , ότι κανένα μέρος του σασί δεν έρχεται σε επαφή με τάση.Ρευματοδότησε ξεχωριστά το κάθε μοτέρ και δες εάν είναι συνδεδεμένα παράλληλα ή λειτουργούν ξεχωριστά. Αμπερομέτρησε κάθε μοτέρ ξεχωριστά στην εκκίνηση και στην πορεία και πολλαπλασιάζοντας (χονδρικώς) επί δύο θα ξέρεις τον αριθμό των Αμπέρ , που χρειάζεται να έχει η κύρια έξοδος του αποκωδικοποιητή (χρειάζεσαι 1,0 με 1,3 Αμπέρ τουλάχιστον) .Εάν ο αποκωδικοποιητής σου βγάζει λιγότερο και του ζητάς ρεύμα για δύο μοτέρ, κάποια στιγμή θα παραδόσει το πνεύμα...
Σύμφωνα με τις νόρμες που ακολουθούν όλοι οι κατασκευαστές αποκωδικοποιητών ,τα χρώματα έχουν την παρακάτω χρήση : το πορτοκαλί για (+) μοτέρ, κόκκινο για ρεύμα από γραμμή, κίτρινο για ρεύμα πίσω φώτων, μπλε για ουδέτερο φώτων, άσπρο για φως μπροστά, μαύρο για ρεύμα από γραμμή και τέλος γκρι για (-) μοτέρ.
Έχοντας κάποια εμπειρία στα ηλεκτρονικά -όπως νομίζω ,ότι είπες-  δεν θα έχεις το παραμικρό πρόβλημα.
Καλή επιτυχία!
Ό,τι δεν ξέρεις ρώτα!

Jimmy.k

Αποσυνδεδεμένος vmic

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 04, 2010, 10:46:40 πμ »
Jimmy K. σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Μπορώ να πώ ότι έιναι σαφέστατη.  ::icon_thumright::΄
Έχω ξεκινήσει ήδη μια προεργασία, ξεκολλώντας πυκνωτές και καλώδια που ήταν πάνω στα μοτέρ, όπως επίσης και κάποιου είδους μαγνήτες! Θα κοιτάξω να κάνω αυτό που μου είπες και ένα-ένα βήμα θα προχωράω μετρώντας παράλληλα τα Α.
Για νεότερα θα σας ενημερώσω!
Και πάλι ευχαριστώ! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vmic

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 04, 2010, 02:06:56 μμ »
Δεν ξέρω αν υπάρχει στην αγορά και από το ίντερνετ Decoder στα 2,2Α; Εάν υπάρχει θα μπορούσατε να μου πείτε που θα βρώ; Έψαξα στο site της ESU και δεν βρήκα κάτι. Μέτρησα τα δύο μοτέρ, και το κάθε ένα μου έδινε 1,1Α. Οπότε Χ2 μας κάνουν περίπου 2,2 Α άντε και κάτι παραπάνω θεωρώ εγώ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 04, 2010, 03:57:00 μμ »
Γενικώς τα παλαιά μοτέρ ήταν πολύ ενεργοβόρα.
Είτε λόγω περιελίξεων είτε λόγω υλικών, ανέκαθεν τράβαγαν πολύ ρεύμα.

Δεν νομίζω να υπάρχει τέτοιος decoder σε ΗΟ, που να δίνει 2,2 plus στην κύρια έξοδό του (για το μοτέρ δηλαδή).
Στον παρακάτω πίνακα της LENZ, θα δεις ,ότι μόνο ο Gold maxi (για μεγάλες κλίμακες) πληροί τις προδιαγραφές αλλά έχει μέγεθος 70 χιλ. επί 29 χιλ. !! :shock:

http://www.digital-plus.de/e/digitalplus_decoder_overview.php

Με βάση τα παραπάνω έρχομαι να σου προτείνω τις παρακάτω επιλογές:
1. Βάζεις 2 decoders (έναν για κάθε μοτέρ) και συνδέεις το φώτα σε έναν από τους δύο.Προγραμματίζεις σε μονωμένη γραμμή προγραμματισμού τις παραμέτρους των αποκωδικοποιητών από κοινού (διευθύνσεις, φρένο, επιτάχυνση κλπ...) σαν να επρόκειτο για έναν αποκωδικοποιητή.
2. Αγοράζεις και βολεύεις τον LENZ Gold maxi μέσα στην καμπίνα της μηχανής (αφού "φας" με φρέζα το μισό σασί).
3. Κομπλάρεις ένα διάξονο φορτηγό βαγόνι πίσω από την 44 , τοποθετείς εκεί τον κτηνο-decoder και συνδέεις με καλώδια την μηχανή.  
4.Την αφήνεις ως έχει και παίρνεις μία άλλη "φυσιολογική" 44... :wink:

Jimmy.k

Αποσυνδεδεμένος vmic

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 04, 2010, 04:15:28 μμ »
O.K. και μου πάει η μηχανή 35.000EUR! :lol: Μάλλον θα δοκιμάσω την πρώτη λύση! Την είχα σκεφτεί και εγώ αλλά δίσταζα να την κάνω γιατί δεν ήξερα αν θα υπήρχε συνεργασία μεταξύ των decoders. Μια απορία μου ακόμη είναι η εξής: Ποιό το (+) και ποιό το (-) στα μοτέρ; Έχει κάποια σχέση με τις επαφές που εφάπτονατι στους τροχούς υποθέτω!

vmic.

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 04, 2010, 05:22:33 μμ »
Ναι με 35 χιλιάρικα σίγουρα την κάνεις ψηφιακή την 44.... ::icon_thumright::

Πρακτικώς στο DCC δεν έχεις (+/-) , διότι το ρεύμα γίνεται εναλλασσόμενο (για να περνάει το σήμα μέσω συχνότητος).
Ο αποκωδικοποιητής , ανορθώνει το εναλλασσόμενο και το κάνει συνεχές για το μοτέρ.
Απλώς υπάρχει κάποια τραινομοντελιστική νόρμα (NMRA) ,που λέει πως βάζουμε κόκκινο καλώδιο στην δεξιά πλευρά των γραμμών (καθώς κινείται ο συρμός) και μαύρο (στον μαυρογιαλούρο.. :lol:) στην αριστερή.
Για να τα ξεχωρίζω (καθότι είμαι και κάποιας ηλικίας.... το έχω απλοποιήσει σε "red=right")
Μετά από αυτό το σκονάκι....φρόντισε :

τα δύο καλώδια των αποκωδικοποιητών (πορτοκαλί και γκρι , να πηγαίνουν στους ίδιους πόλους των μοτέρ και τσέκαρε μόνο τα μοτέρ μήπως έχουν αντίθετη πολικότητα -που δεν νομίζω...-)
και επίσης τα καλώδια από τους ρευματολήπτες των τροχών, να πηγαίνουν στα μαύρα κόκκινα των αποκωδικοποιητών.

Ανέβασε και καμμιά φωτό (τράβα τη με τα γυαλιά σου όμως ,όπως λέει και ο vasgalanis...) ή και video ιδανικά και καλή επιτυχία!

Jimmy.k

Αποσυνδεδεμένος vmic

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 08, 2010, 01:32:40 μμ »
Λοιπον σας εχω νεα! Εβαλα τον decoder στο ενα μοτερ, το προγραμματισα και επαιξε Ο.Κ. (οι αλλοι τροχοι της μηχανης ηταν στον αερα). Βαζω την μηχανη πανω στις ραγες να παταει ολοκληρη και στο  IR module της PIKO το LED αρχισε να αναβοσβηνει δηλωνοντας καποιο βραχυκυκλωμα ή υπερφορτωση στο δικτυο. Υποψην, στο αλλο μοτερ δεν εχω συνδεσει τιποτα! Συνδεω και τον δευτερο decoder και παλι τα ίδια! Σηκωνω την μηχανω ωστε να παταει στους 2 τροχους (με τον decoder που λειτουργουσε) και σαν μην συμβαινει τιποτα! Κανονικα λειτουργουσαν τα φωτα και οι κατευθύνσεις σωστές. Τι μπορεί να συμβαίνει; Υπάρχει περίπτωση να προκαλεί το δεύτερο μοτέρ κάποιο πρόβλημα στο δίκτυο; Οταν ακουμπαω ολοκληρη την μηχανη στις γραμμες τοτε μπλοκαρει το συστημα!
Καθε βοήθεια δεκτή! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 08, 2010, 02:36:25 μμ »
Αυτό που αναφέρεις πρέπει να είναι βραχυκύκλωμα 99%.
Πριν σου πω την "γιατρειά..." να σου πω -εάν δεν το ξέρεις- ,ότι την συγκεκριμένη εταιρεία αντιπροσωπεύει ο Παγώνης στην Ιπποκράτους, 80 μέτρα πριν τον Καλφάκη.Πιθανώς να μπορεί να σε βοηθήσει στην μετατροπή.

Τώρα εγώ θα έκανα τους παρακάτω ελέγχους :

• υπάρχει περίπτωση να έχεις βγάλει (για να καθαρίσεις) και μετά βάλει τους τροχούς ανάποδα?
  • Αποσύνδεσες τα μοτέρ απο πιθανές πηγές ρεύματος?Μήπως κάνει κάπου σώμα με το μεταλλικό σασί?
  • Αποσύνδεσες τα μοτέρ το ένα από το άλλο?
  • Εάν έχεις και άλλες ψηφιακές μηχανές βάλτες στην γραμμή, να δεις εάν υπάρχει υπερφόρτωση (προσωπικά δεν το νομίζω)
  • ʼλλαξε θέση στους αποκωδικοποιητές.Είναι σπάνιο αλλά όχι απίθανο να υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε έναν από τους δύο.
  • Κανονικά , οι δύο decoders σε μία διεύθυνση είναι σαν double heading ή multiuniting.Δεν είναι λογικό να έχεις πρόβλημα.
  • Στο δεύτερο μοτέρ άλλαξε την πολικότητα (άλλαξε δηλαδή την θέση του πορτοκαλί  κ' γκρι καλωδίου του decoder)
  • Καλό είναι να μην κολλάς με καλάϊ , αλλά να κάνεις τα τεστ με κροκοδειλάκια , για να μπορείς να κάνεις αλλαγές αναίμακτα..
  • Μία ή περισσότερες ευκρινείς κοντινές φωτογραφίες θα μας βοηθούσαν περισσότερο.

Jimmy.k

Αποσυνδεδεμένος vmic

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 08, 2010, 03:09:32 μμ »
O.K. Θα τα κοιτάξω όλα αυτά! Σε ευχαριστώ και πάλι! Να 'σαι καλά!

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 09, 2010, 06:51:48 πμ »
Βάλε ενα ενα τα μοτέρ σε ρεύμα για να βεβαιωθείς οτι καθένα τους είναι ΟΚ.   ΚΑΛΩΣ>>>>>> ναι / οχι

ναι ....>>>>> μάλλον το IR βλέπει βραχυκύκλωμα γιατί θέλει περισσότερο ρεύμα ή οι ρευματολήπτες στούς άξονες είναι κοινοί(θα πρέπει να έχεις δυο ρευματοληψίες ,μια απο κάθε άξονα _ΜΟΝΩΜΕΝΗ_ σε ενα decoder.)
οχι....>>>>>> μόνωσε τα μοτέρ ( να μην ακουμπάνε μεταξύ τους αλλά ουτε και στο σασί ΔΗΛ. κάθε μοτέρ ανεξάρτητο με δικιά του μονωμένη ρευματοληψία )

Αν κάτι "στραβώσει" τότε κάποιο decoder παρέδωσε το πνεύμα .......... ::angel4::........αλληλούια!!
Τα φώτα (αν υπάρχουν) άστα για να τα συνδέσεις στο τέλος σε ενα μόνο decoder.Ισως να είναι εκεί το πρόβλημα.
Συνδεω και τον δευτερο decoder και παλι τα ίδια! Σηκωνω την μηχανω ωστε να παταει στους 2 τροχους (με τον decoder που λειτουργουσε) και σαν μην συμβαινει τιποτα! Το έκανες ανάποδα? το μοτέρ/decoder που δημιουργει πρόβλημα πρώτο-μόνο του? Κανονικα λειτουργουσαν τα φωτα και οι κατευθύνσεις σωστές. Τι μπορεί να συμβαίνει; Υπάρχει περίπτωση να προκαλεί το δεύτερο μοτέρ κάποιο πρόβλημα στο δίκτυο; Ναι ,κάπου υπάρχει επαφή με σασί/καλώδιο/ρευματοληψια κλπ κλπ ΑΡΑ βραχυκύκλωμα  Οταν ακουμπαω ολοκληρη την μηχανη στις γραμμες τοτε μπλοκαρει το συστημα!

Πριν σου πω την "γιατρειά..." να σου πω -εάν δεν το ξέρεις- ,ότι την συγκεκριμένη εταιρεία αντιπροσωπεύει ο Παγώνης στην Ιπποκράτους, 80 μέτρα πριν τον Καλφάκη.Πιθανώς να μπορεί να σε βοηθήσει στην μετατροπή.
ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ??? :D
Μία ή περισσότερες  φωτογραφίες θα σε/μας  βοηθούσαν περισσότερο. ΚΟΝΤΙΝΕΣ αλλά  :shock:ΜΕ ΓΥΑΛΙΑ.......

Αποσυνδεδεμένος vmic

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 01, 2010, 11:07:19 πμ »
Λοιπόν καλό μήνα! Το άφησα το PIKO και ασχολήθηκα με το Fleischmann το οποίο και έπαιξε κανονικά γιατί όντως με το PIKO  είχαμε θέμα με την μόνωση και κάπου χάσαμε έναν decoder  :? οπότε άστο όπως έχει σκέφτηκα! Ενώ το Fleischmann έπαιξε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα!
Α! και κάτι άλλο! έχω μια LILIPUT τρίγραμμη και θέλω να την κάνω δίγραμμη DCC. Υπάρχει κάποια πρόταση; Δεν έχω ψάξει να βρώ στο forum κάποιο θεματάκι ίδιο!
Πάντως σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, με βοήθησαν πολύ στην μετατροπή της Fleischmann σε DCC!
 ::eusa_clap::

Tags: