Αποστολέας Θέμα: Spitfire Mk VII (ICM 1/48) ΤΕΛΟΣ  (Αναγνώστηκε 3687 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μπανανία
Απ: Spitfire Mk VII (ICM 1/48) ΤΕΛΟΣ
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 12, 2010, 06:19:15 μμ »
Βαγγελη ειναι πολυ πρωτο,μπραβο! Αυτα να τα βλεπω εγω που θελω 1 χρονο για το καθε μοντελο μου :oops:
Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν!

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 12, 2010, 06:27:47 μμ »
Όμορφη, ταχύτατη και καθαρή δουλειά (και μια πιο σπάνια έκδοση του "πολυφορεμένου" spit) ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Ακόμα ρε φίλε δεν μπορώ να χωνέψω τον τρόπο με τον οποίο τοποθετείς το αλεξίνεμο, τον έχω καταλάβει, αλλά να τον χωνέψω.....(τράβα το σε βίντεο και βάλτο για tip).
x2, μια ενημέρωση και για μένα παρακαλώ :mrgreen: ::salut::

Φιλικά, Γιάννης
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 12, 2010, 06:45:55 μμ »
ποιος σου ειπε να τα φτιαχνεις τοσο ωραια?
αντε τωρα για....Αγγελοπουλος Spielberg κλπ :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Κυπραίος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • KEEP YOUR FRIENDS CLOSE,BUT YOUR ENEMIES CLOSER
« Απάντηση #28 στις: Οκτωβρίου 12, 2010, 08:27:52 μμ »
ωραιο το σπιτ...ακι Βαγγελη.Τι λεει το μοντελο της ICM;Εκανα πριν κανενα μηνα το bf109f-4 και μου εβγαλε την πιστη
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 'ΣΑΙ ΛΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΓΑΛΕΡΑ

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #29 στις: Οκτωβρίου 13, 2010, 10:25:32 πμ »
Το μοντελο σου βγηκε πολυ καλο. Μπραβο με το θεμα των σηματων και χρωματος Ωραια εκδοση. Εχω ομως μια παρατηρηση, ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν εχω δικιο... λαθος....?Καπου μου χτηπαει ασχημα οι καπνιες στα ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΠΟΛΥΒΟΛΑ. Νομιζω φιλε μου οτι δεν πρεπει να εχουν καθολου καπνιες στα φτερα. Ο λογος ειναι οτι ειναι απομακρησμενα απο το χειλος προσβολης για να φτασει εκει η καπνια, και μαλιστα τοσο τραβηγμενη. και παλυ συγνωμη αν κανω λαθος.

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #30 στις: Οκτωβρίου 13, 2010, 06:05:22 μμ »
Πολύ ωραίο φίλε Βαγέλη...Τέλεια φτιαγμένο και βαμμένο...  ::eusa_clap::
Εκει που το δείνχεις γυαλιστερο, με λίγο compound, άνετα στέκεται δίπλα σε κανα από τα Πεζό σου  :wink:
Για τις καπνιές δεν ξέρω, εγω στην αρχή νόμιζα ότι ήταν απο εξατμίσες  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 ::salut:: ::salut:: ::salut::
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #31 στις: Οκτωβρίου 13, 2010, 11:56:13 μμ »
  ::arrowred::Παιδια καταρχην να σας ευχαριστησω πολυ ολους για τα καλα σας λογια!  ::thanks_smilie::

::arrowred::Φιλε Μιχαλη για τις καπνιες εχεις απολυτο δικιο,το εχω παρακανει.Μου το ειχε επισημανει και ο Λευτερης πιο πανω αλλα ηδη το ειχα περασει βερνικια και δεν μπορεσα να κανω πολλα πραγματα για να το διορθωσω.Στο επομενο θα εχω το νου μου :wink: ::salut::

::arrowred::Φιλε Νικο απο το κιτ της ιcm μπορω να πω οτι εμεινα ικανοποιημενος.Εχει καλη λεπτομερεια και καλη εφαρμογη.Το μονο που ειναι απαραδεκτο ειναι οι χαλκομανιες.
Για να φτιαξεις 7αρι 8αρι και 9αρι Σπιτ τα κιτ της ιcm ειναι τα καλυτερα στην  1/48 με σωστες διαστασεις.(της χασεγκαβα το 9αρι ειναι λαθος) ::salut::

::arrowred::Φιλε Indy η διαδικασια που ακολουθω ειναι η εξης
Τα αλεξινεμα τις περισσοτερες φορες τα βαζω αφου τελειωσω το βαψιμο.
Πριν βαψω ακομη το μοντελο απο την αρχη της κατασκευης δοκιμαζω την εφαρμογη του.
Το τριβω με ντουκοχαρτο αν χρειαζεται και προσπαθω να το κανω να εχει την καλυτερη εφαρμογη που γινεται πανω στο αφος χωρις να αφηνει κανενα κενο.
Αφου η εφαρμογη με ικανοποιει τοτε οταν θα βαψω το αφος το βαφω και αυτο ξεχωριστα.Επειτα το κολλαω με ατλακολ διαφανη και σκουπιζω με μια βρεγμενη
μπατονετα την κολλα που περισευει γυρω γυρω.Επειδη η ατλακολ ειναι παχιρευστη αν το αλεξινεμο εχει καλη εφαρμογη ακομα και το ελαχιστο κενο που θα αφηνει
το καλυπτει η κολλα και δεν φαινεται τιποτε.Αν θελεις οταν στεγνωσει μπορεις με μια οδοντογλυφιδα να ξανα βαλεις κολλα γυρω γυρω και με μια βρεγμενη μπατονετα
να  μαζεψεις οτι μεινει.Μετα κανεις τις φθορες και περνας και το τελευταιο βερνικι και εισαι ΟΚ.
Με αυτον τον τροπο πιστευω ελαχιστοποιεις τις πιθανοτητες να καταστρεψεις το αλεξινεμο απο το να το βαλεις κατευθειαν απο την αρχη.
Βεβαια σε ορισμενες περιπτωσεις που χρειαζεται η οταν δεν εφαρμοζει με τιποτε μπαινει απο την αρχη. ::salut::

::arrowred:: Γιαννη φιλε μου  η  τοποθετηση του αλεξινεμου που την περιγραφω πιο πανω στον Indy ειναι πολυ ευκολη.Αν το δοκιμασεις ειμαι σιγουρος οτι θα σου πετυχει.Ειναι πιο απλο απ'οτι φαινεται.Επειδη οπως λεει και ο φιλος μου ο DIM πρεπει να γινω Αγγελοπουλος,Spielberg κτλ :lol: ,αλλα δεν τα παω και πολυ καλα με την τεχνολογια,στο επομενο μοντελο θα κανω τη διαδικασια βημα βημα με αρκετες φωτο και πιστευω να σας καλυψω.Τωρα για το 7αρι επειδη ειναι σχετικα σπανιο θεμα τουλαχιστον εγω δεν εχω βρει πολλα πραγματα.Ηταν σχεδιασμενο για αναχαιτηση σε μεγαλο υψομετρο και ειχε και συμπιεζομενη καμπινα.Αρχισε να παραγεται απο το 1942 ως και το 1944.Σου ποσταρω και τη μοναδικη φωτο εποχης που εχω βρει στο ιντερνετ με αυτο το καμουφλαζ. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος VAGELIS

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΩΑΝΝΙΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #32 στις: Οκτωβρίου 14, 2010, 12:02:18 πμ »
Βάγγο, ζωγράφισες πάλι!  ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Βαγγέλης Αθανασίου

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #33 στις: Οκτωβρίου 14, 2010, 12:12:12 πμ »
Βάγγο, ζωγράφισες πάλι!  ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Συνονοματε σ'ευχαριστω πολυ!
Τελη του μηνος θα ανεβω στα πατρια εδαφη και θα τα πουμε ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος VAGELIS

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΩΑΝΝΙΝΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #34 στις: Οκτωβρίου 14, 2010, 12:26:41 πμ »
Ωραία, ότι πρέπει και για κανένα τσίπουρο, για να ζεσταθούμε  :wink: 
Βαγγέλης Αθανασίου

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #35 στις: Οκτωβρίου 14, 2010, 05:17:21 μμ »
Α, πουλάκι μου, με ατλακόλ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Πολύ καλή μέθοδος και κυρίως ακίνδυνη για το χρώμα ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Έχεις δίκιο στην παρατήρηση ότι πρέπει να εφαρμόζει καλά (και θέλει dry-fits), αλλιώς, αν θέλει στόκο, δεν δουλεύει το σύστημα :evil:
Πιστεύω μας κάλυψες απόλυτα, ευχαριστούμε πολύ ::thanx::
Happy modelling ::salut::

Γ.
Qui tangit frangatur

Tags: