Αποστολέας Θέμα: Jim Clark Tribute Lotus 49 1/12  (Αναγνώστηκε 3489 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
Jim Clark Tribute Lotus 49 1/12
« στις: Σεπτεμβρίου 18, 2010, 08:07:51 μμ »
Καλησπέρα
Πριν από λίγο καιρό τελείωσα μια F1 που πάντα ήθελα και που έλειπε από τη συλλογή μου.
Η προσφορά και οι ...φιτιλιές του gtziaf -ευχαριστώ ακόμα μια φορά Γιώργο- με έσπρωξαν στο μεγάλο εγχείρημα να καταπιαστώ με ένα αυτοκίνητο "ορόσημο" στα αγωνιστικά δρώμενα του ΠΠ, ενός αυτοκινήτου που ήταν μια από τις υλοποιήσεις της ιδιοφυίας και του επαναστατικού τρόπου σκέπτεσθαι του Colin Chapman.
Αυτό είχε να κάνει κυρίως με την ιδέα του Βρετανού να κάνει τον κινητήρα δομικό μέρος της ανάρτησης και να απαλλαγεί από το πολύ βάρος που που επέβαλε η τότε αρχιτεκτονική, δηλ. της δημιουργίας "λίκνου"  σαν προέκταση του σασί για την υποδοχή του κινητήρα, με ταυτόχρονη αγκύρωση της πίσω ανάρτησης σε αυτό το "λίκνο". Εδώ ο Colin βίδωσε τον κινητήρα στο τέλος του κυρίως σασί, πίσω από τον οδηγό, αγκύρωσε την πίσω ανάρτηση πάνω στο μπλοκ του κινητήρα και στη συνέχεια βίδωσε το κιβώτιο -ZF βέβαια που ήταν τότε από τις κορυφές στα συστήματα μετάδοσης- στο τέλος του κινητήρα. Και άλλοι το είχαν δοκιμάσει αλλά είχαν μείνει στη δοκιμή.
Κάτι ακόμα που χαρακτηρίζει την 49 είναι ότι μαζί της έκανε το ντεμπούτο του ένας θρυλικός κινητήρας, ο Cosworth DFV (Double Four Valve) που ήταν το αποτέλεσμα της ...πειθούς του Colin προς την Ford. Ενας κινητήρας με 155 νίκες σε όλες τις εκδόσεις του και με όλες τις τροποποιήσεις του.
Τέλος, το κυρίως θέμα μου που είναι ο μεγάλος Jim Clark, ένας ακόμη από τους μεγάλους που πήγε άδικα στο απόγειο της αγωνιστικής του απόδοσης, ευτυχώς όχι με την 49 και που εγώ τον τοποθετώ πλάι στους Gilles, Cevert, Peterson και Ayrton.
Η μεγάλη σπαζοκεφαλιά που μου προέκυψε ήταν...δυο:
1) Το κιτ που είχα στα χέρια μου ήταν η 49Β από την οποία έπρεπε να γίνει η 49

από αυτήν σε αυτήν

Αυτό σημαίνει ότι έπρεπε να κλείσουν διάφορες ...χαράδρες αερισμού και διάφορες αναμονές βάσεων αεροτομών άσχετες με την 49. Μόνο σύμμαχός μου η γαϊδουρινή μου υπομονή!!
2) Οι αθεόφοβοι Γιαπωνέζοι έιχαν σκεφτεί και σχεδιάσει το κιτ για να παίρνει κινητήρα και...μπαταρίες. Αρα υπήρχε και το πρόβλημα με τις τρύπες για τα καλώδια αλλά προπάντων με την εγκοπή του διακόπτη ON-OFF, καθώς και το πορτάκι φόρτωσης των μπαταριών.

Το αυτοκίνητο που χτίστηκε είναι η 49 του Βρετανού που νίκησε στ GP Νοτίου Αφρικής την 1 Ιανουαρίου 1968. Ήταν η τελευταία του νίκη και ο τελευταίος του αγώνας στην F1. Σκοτώθηκε στις 7 Απριλίου σε αγώνα F2 στο Χοκενχαιμ
Δεν χρησιμοποιήθηκε κανένα aftermarket και υπενθυμίζω ότι δεν χρησιμοποιώ αερογράφο.
Αυτά και ελπίζω να σας αρέσει.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. ::salut:: ::salut:: ::salut::

jkbsprint

• Επισκέπτης
Απ: Jim Clark Tribute Lotus 49 1/12
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2010, 08:15:25 μμ »
Κουκλα.... ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Bασίλης

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Δράμα
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2010, 10:15:31 μμ »
Est? Μπας και είναι κανένα βενζινοκίνητο, πιστό ομοιόμα του κανονικού και μας δουλεύεις? (Πλάκα κάνω)
Εξαιρετική δουλιά! Συγχαρητήρια!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2010, 12:18:13 πμ »
Πριν από λίγο καιρό τελείωσα μια F1 που πάντα ήθελα και που έλειπε από τη συλλογή μου.
Και βγήκε αριστούργημα  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Πολύ καλύτερη από ότι είχα δει σε προηγούμενη τηλεπικοινωνία μας!!!! και η φωτογράφηση τέλεια!!!!  :wink:
Για να μην τα πολυλογώ, τα λόγια ειναι περιττά, για τόσο ποιοτικό μοντέλο, είναι άπο τις καλύτερες και καθορότερες 49έρες που έχω δει ποτέ...

Η προσφορά και οι ...φιτιλιές του gtziaf -ευχαριστώ ακόμα μια φορά Γιώργο- με έσπρωξαν στο μεγάλο εγχείρημα να καταπιαστώ με ένα αυτοκίνητο "ορόσημο" στα αγωνιστικά δρώμενα του ΠΠ, ενός
Τι ευχαριστεις ρε φίλε...
Εγω πρέπει να σε ευχαριστήσω που μετέτρεψες σε ποίημα ένα συνοθήλευμα από πλαστικό που αναπαυόταν χρόνια στην ντουλάπα μου...
Επίσης πρέπει να σου ζητήσω συγνώμη που σε έβαλα να κάνεις μετατροπές, κρατώντας για πάρτυ μου την 49 και φορώναντας σου την 49Β, αφήνωντας σε να βγάλεις το φίδι απο την τρύπα  :oops:

Τέλος, το κυρίως θέμα μου που είναι ο μεγάλος Jim Clark, ένας ακόμη από τους μεγάλους που πήγε άδικα στο απόγειο της αγωνιστικής του απόδοσης, ευτυχώς όχι με την 49 και που εγώ τον τοποθετώ πλάι στους Gilles, Cevert, Peterson και Ayrton.
Η αναφορά και μόνο σε αυτά τα ονόματα με φορτίζει συναισθηματικά...
Ελπίζω να υπάρχει μια πίστα στο παράδεισο να συναγωνίζονται μεταξύ τους, υπο το βλέμμα του Colin και του Enzo...

Spoiler (hover to show)

Συγχαρητήρια και πάλι φίλε που και πολλά και ειλικρινή μπράβο.
 ::salut:: ::salut:: ::salut::
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος TasosV83

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2010, 01:48:18 μμ »
Πραγματικά ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ :shock: :shock: :shock: Μας έχεις δείξει καθαρές δουλειές αλλά αυτό εδώ...!!! Ξεπέρασες τον εαυτό σου Est.1976! Α!και πολύ ωραίες φωτογραφίες,κι εκεί βελτίωση!Χίλια Μπράβο!!

- Μια ερώτηση αφού δε χρησιμοποιείς αερογράφο ,εκτός από σπρέι(μάρκα??) έχεις βάλει και πινέλο??

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2010, 05:53:15 μμ »
- Μια ερώτηση αφού δε χρησιμοποιείς αερογράφο ,εκτός από σπρέι(μάρκα??) έχεις βάλει και πινέλο??
Στην εποχή του, δεν είχαν πινέλα... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: κάτι φτερά δεμένα με σύρμα χρησιμοποιούσαν  ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2010, 08:14:53 μμ »
Κουκλα.... ::icon_thumright::
Ευχαριστώ συνφορουμίτη ::thanks_smilie::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2010, 08:17:40 μμ »
Est? Μπας και είναι κανένα βενζινοκίνητο, πιστό ομοιόμα του κανονικού και μας δουλεύεις? (Πλάκα κάνω)
Εξαιρετική δουλιά! Συγχαρητήρια!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Ευχαριστώ Βασίλη. Πρωτότυπο σχόλιο :lol: ::thanks_smilie::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2010, 08:54:58 μμ »
Και τώρα οι δυό μας :lol: :lol:

Και βγήκε αριστούργημα  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Πολύ καλύτερη από ότι είχα δει σε προηγούμενη τηλεπικοινωνία μας!!!! και η φωτογράφηση τέλεια!!!!  :wink:
Για να μην τα πολυλογώ, τα λόγια ειναι περιττά, για τόσο ποιοτικό μοντέλο, είναι άπο τις καλύτερες και καθορότερες 49έρες που έχω δει ποτέ...
Σ' ευχαριστώ Γιώργο. η φωτογράφιση δεν είναι δική μου βέβαια, μιας και παραμένω εξοργιστικά άσχετος με το σπορ :oops: :oops: ::thanx::
Η προσφορά και οι ...φιτιλιές του gtziaf -ευχαριστώ ακόμα μια φορά Γιώργο- με έσπρωξαν στο μεγάλο εγχείρημα να καταπιαστώ με ένα αυτοκίνητο "ορόσημο" στα αγωνιστικά δρώμενα του ΠΠ, ενός
Τι ευχαριστεις ρε φίλε...
Εγω πρέπει να σε ευχαριστήσω που μετέτρεψες σε ποίημα ένα συνοθήλευμα από πλαστικό που αναπαυόταν χρόνια στην ντουλάπα μου...
Επίσης πρέπει να σου ζητήσω συγνώμη που σε έβαλα να κάνεις μετατροπές, κρατώντας για πάρτυ μου την 49 και φορώναντας σου την 49Β, αφήνωντας σε να βγάλεις το φίδι απο την τρύπα  :oops:
Και όμως ήταν ένα ολόκληρο key study για το πως θα ξεπεραστούν διάφορα τραγικά των Ιαπώνων και πως θα καταργηθούν διάφορες ...αηδίες τους. ::icon_thumright::

Η αναφορά και μόνο σε αυτά τα ονόματα με φορτίζει συναισθηματικά...
Ελπίζω να υπάρχει μια πίστα στο παράδεισο να συναγωνίζονται μεταξύ τους, υπο το βλέμμα του Colin και του Enzo...
Έχω ξεχάσει αρκετούς, που αξίζανε μια καλύτερη τύχη. Θα μπορούσες να φανταστείς μια ομάδα με δίδυμο τον Γέρο σαν Γενικό και τον Βρετανό να έχει το ελεύθερο να υλοποιεί ό,τι ιδέα κατεβάσει μέσα εκεί. :?:
Ουδεμία περιπτωση να ανέβει άλλος οδηγός στο πόντιουμ πριν από τους δικούς τους, αλλά και τα...αίματα θα έτρεχαν ποτάμι πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Spoiler (hover to show)

Συγχαρητήρια και πάλι φίλε που και πολλά και ειλικρινή μπράβο.
Spoiler (hover to show)

Συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά αμέσως μετά την απάντησή μου στον Τάσο για τη Ferrari του, έπεσε ο πάροχος.
Ευχαριστώ για όλα ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2010, 09:02:36 μμ »
Πραγματικά ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ :shock: :shock: :shock: Μας έχεις δείξει καθαρές δουλειές αλλά αυτό εδώ...!!! Ξεπέρασες τον εαυτό σου Est.1976! Α!και πολύ ωραίες φωτογραφίες,κι εκεί βελτίωση!Χίλια Μπράβο!!

Ευχαριστώ πολύ Τάσο.  ::thanks_smilie:: Η βελτίωση δεν οφείλεται σε μένα όπως εξήγησα παραπάνω :oops:
Σπρέυ λοιπόν για primer το γκρι της Humbrol και το άσπρο 1000 της Gunze, στα υπόλοιπα Tamiya και Humbrol αναλόγως. Βρίσκεις τα πάντα πια στο Διαδίκτυο. Πινέλο βεβαίως για τις μικρές λεπτομέρειες και ...μαρκαδόρο.
Αυτά και στη διάθεσή σου πάντα ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2010, 09:08:51 μμ »
Στην εποχή του, δεν είχαν πινέλα... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: κάτι φτερά δεμένα με σύρμα χρησιμοποιούσαν  ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Ποιό φτερό, η πρώτη μου δουλειά έγινε με το ...δάκτυλο, όπως οι ζωγραφιές στο σπήλαιο Λασκώ, των οποίων ζωγράφων είμαι κατ' ευθείαν απόγονος :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ερώτηση εκτός θέματος.
Πως βγάζεις άκρη με τα ...Ιαπωνίτικα site που έχεις ανεβάσει στο Link :?: Τα νεύρα μου έχουν γίνει....φιδές ::077devil:: ::077devil::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2010, 09:10:57 μμ »
Σπρέϋ, πινέλα και μαρκαδόρος! :shock: :shock: :shock:

Φοβερή δουλειά, συγχαρητήρια ::eusa_clap::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2010, 09:34:14 μμ »
Σπρέϋ, πινέλα και μαρκαδόρος! :shock: :shock: :shock:

Φοβερή δουλειά, συγχαρητήρια ::eusa_clap::
Ευχαριστώ πολύ φίλτατε ::thanx::
Αερογράφο στην πραγματικότητα ...δεν έχω παρά έναν Tamiya, αυτόν με το μαύρο κομπρεσεράκι που πνέει πλέον τα λοίσθια. Προετοιμάζεται να αφήσει τα...εγκόσμια ::pop::

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2010, 11:59:43 μμ »
Οντως εχεις κανει φανταστικη δουλεια σε ολα τα επιπεδα!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Τυφλα να'χει ο αερογραφος!
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 08:34:01 πμ »
Οντως εχεις κανει φανταστικη δουλεια σε ολα τα επιπεδα!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Τυφλα να'χει ο αερογραφος!
 ::salut:: ::salut::
Ευχαριστώ πολύ Ευάγγελε ::thanks_smilie::
Το δικό σου κουράγιο βέβαια να καταπιαστώ με χρέπι της Heller δεν το έχω :lol:

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 01:19:00 μμ »
Πως βγάζεις άκρη με τα ...Ιαπωνίτικα site που έχεις ανεβάσει στο Link :?: Τα νεύρα μου έχουν γίνει....φιδές ::077devil:: ::077devil::
Για αυτό έβαλα και τα υπόλιπα... Για μην χρειάζεται να βγάλω άκρη... Μόνο φώτο βλέπω!!! :wink:
Υπάρχει και η μετάφραση του θείου γούγλη, αλλά δεν είμαι τόσο καμμένος, ακόμη τουλάχιστον  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ποιό φτερό, η πρώτη μου δουλειά έγινε με το ...δάκτυλο, όπως οι ζωγραφιές στο σπήλαιο Λασκώ, των οποίων ζωγράφων είμαι κατ' ευθείαν απόγονος :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Αερογράφο στην πραγματικότητα ...δεν έχω παρά έναν Tamiya, αυτόν με το μαύρο κομπρεσεράκι που πνέει πλέον τα λοίσθια. Προετοιμάζεται να αφήσει τα...εγκόσμια ::pop::
Πες οτι το κομπρεσέρ του αερογράφου σου, είναι ένα συμπαθητικό Μαμούθ (αλήθεια τι φλάτζα χρησιμοποιείς γα να συνδέσεις το σωλήνα παροχης αέρα με την προβοσκίδα!!!) και στο ζητήσανε στο μουσείο φυσικής ιστορίας και τώρα ξέμεινες...  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
Με έχει πιάσει χαζομάρα... το ξέρω... άλλα είναι επειδή μου άρεσε το "μοντελάκι σου"...
Και επειδή ξέρω τι ακολουθεί... προετοιμάζομαι ψυχολογικά... :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 01:39:17 μμ »
Έχω μείνει άφωνος!!! Τόσο για την κατασκευαστική σου προσέγγιση (βάψιμο άνευ αερογράφου  :shock: :shock:) όσο και για την αρτιότητα του αποτελέσματος σε ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δύσκολο project.

Τα συγχαρητήρια και τα σέβη μου συνάδελφε ::eusa_clap:: ::eusa_clap::  ... και master αυτοκινητά.   ::proskino::

ΥΓ Πραγματικό tribute τόσο στον Σκώτο οδηγό όσο και στις πράσινες βολίδες του Colin.

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 01:54:52 μμ »
Πανέμορφη κατασκευή και απίστευτο βάψιμο. Συγχαρητήρια!!!
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
    • APR
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 04:02:54 μμ »
Το αποτέλεσμα συνάδελφε είναι απίστευτο!
Αυτό που διακρίνω στην 49Β, είναι οτι ο αεραγωγός του ψυγείου είναι μικρότερος απο της 49.Πως τα κατάφερες να τον μεγαλώσεις? Η μήπως η φωτογραφία με ξεγελάει?

Θέλω μόνο να κοιτάξεις κάτι διοτι εχω μια απορεία!Για να μην παρεξηγηθώ, μιας και δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο μοντέλο, μου κάνει εντύπωση η διχρωμία των δίσκων φρένων.Απότι καταλαβαίνω οι δίσκοι είναι αεριζόμενοι.Γιατι εχεις χρωματίσει διαφορετικά το εσωτερικό τους?Το ρωτάω αυτό, διοτι απο την εμπειρία μου, ολοι η αεριζόμενοι δίσκοι είναι απο ιδιο υλικό χυτοί μονοκόμματοι και οχι διαιρούμενοι, οπότε οι εσωτερικοί αεραγωγοί, εχουν το ίδιο χρώμα και ανάλογα με τις θερμοκρασίες παίρνουν και το αντίστοιχο χρώμα του δίσκου.

Αν κάνω λάθος και καταλαβαίνω κάτι άλλο συγνώμη και πάλι.

Περαστικά μας...Εχω μέλλον ακόμα!
VASSILIOS ANAGNOSTOPOULOS

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 04:57:58 μμ »
Για αυτό έβαλα και τα υπόλιπα... Για μην χρειάζεται να βγάλω άκρη... Μόνο φώτο βλέπω!!! :wink:
Αντε να το δεχθώ ότι χαζεύεις φωτό. Τεχνικές, υλικά, διαθεσιμότητα πως τα βγάζεις πέρα, διότι εγώ αισθάνομαι τουλάχιστον ::tanzen_009::
Πες οτι το κομπρεσέρ του αερογράφου σου, είναι ένα συμπαθητικό Μαμούθ (αλήθεια τι φλάτζα χρησιμοποιείς γα να συνδέσεις το σωλήνα παροχης αέρα με την προβοσκίδα!!!) και στο ζητήσανε στο μουσείο φυσικής ιστορίας και τώρα ξέμεινες...  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
Με έχει πιάσει χαζομάρα... το ξέρω... άλλα είναι επειδή μου άρεσε το "μοντελάκι σου"...
Μα μου το ζητήσανε ήδη από το μουσείο του automotiveforum, αλλά χωρίς την προβοσκίδα, έχουν από άλλον γηραλαίο ::sofos11:: Να το δώσω να πάει στα κομμάτια, γιατί η Tamiya ούτε θα θυμάται ότι το είχε στον κατάλογό της :lol: :lol: :lol:
Και επειδή ξέρω τι ακολουθεί... προετοιμάζομαι ψυχολογικά... :wink: ::salut::
Εδώ λοιπόν βρίσκω την ευκαιρία να σε καταγγείλω δημόσια για ιταμή ηθική αυτουργία και πρόκληση -με τη βάναυση συμπεριφορά σου- βαρέων πνευματικών βλαβών σε ηλικιωμένους και ανυπεράσπιστους μοντελιστές, με την προσφιλή σε 'σένα μέθοδο της επιδείξεως σπανίων κιτ.

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 05:02:03 μμ »
Έχω μείνει άφωνος!!! Τόσο για την κατασκευαστική σου προσέγγιση (βάψιμο άνευ αερογράφου  :shock: :shock:) όσο και για την αρτιότητα του αποτελέσματος σε ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δύσκολο project.

Τα συγχαρητήρια και τα σέβη μου συνάδελφε ::eusa_clap:: ::eusa_clap::  ... και master αυτοκινητά.   ::proskino::

ΥΓ Πραγματικό tribute τόσο στον Σκώτο οδηγό όσο και στις πράσινες βολίδες του Colin.
Ευχαριστώ πάρα πολύ φίλτατε ::thanks_smilie:: Όντως με παίδεψαν οι μετατροπές.

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 05:06:29 μμ »
Πανέμορφη κατασκευή και απίστευτο βάψιμο. Συγχαρητήρια!!!
Ευχαριστώ φίλτατε ::thanx::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 05:19:50 μμ »
Το αποτέλεσμα συνάδελφε είναι απίστευτο!
Αυτό που διακρίνω στην 49Β, είναι οτι ο αεραγωγός του ψυγείου είναι μικρότερος απο της 49.Πως τα κατάφερες να τον μεγαλώσεις? Η μήπως η φωτογραφία με ξεγελάει?

Θέλω μόνο να κοιτάξεις κάτι διοτι εχω μια απορεία!Για να μην παρεξηγηθώ, μιας και δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο μοντέλο, μου κάνει εντύπωση η διχρωμία των δίσκων φρένων.Απότι καταλαβαίνω οι δίσκοι είναι αεριζόμενοι.Γιατι εχεις χρωματίσει διαφορετικά το εσωτερικό τους?Το ρωτάω αυτό, διοτι απο την εμπειρία μου, ολοι η αεριζόμενοι δίσκοι είναι απο ιδιο υλικό χυτοί μονοκόμματοι και οχι διαιρούμενοι, οπότε οι εσωτερικοί αεραγωγοί, εχουν το ίδιο χρώμα και ανάλογα με τις θερμοκρασίες παίρνουν και το αντίστοιχο χρώμα του δίσκου.

Αν κάνω λάθος και καταλαβαίνω κάτι άλλο συγνώμη και πάλι.

Περαστικά μας...Εχω μέλλον ακόμα!
Βασίλη σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Οι αεραγωγοί είναι ίδιοι στην 49 και 49Β. Εγώ περίμενα να ρωτήσεις πως έγινε το κίτρινο διακοσμιτικό που διατρέχει κατά μήκος το αμάξωμα και σε αντίθεση με την 25, αγκαλιάζει το ρύγχος σε όλη του την περιφέρεια.
Για τους δίσκους τώρα. Είμαστε στο 1967 και η τεχνική κατασκευής τους είναι μία πλάκα εμπρός, μια πλάκα πίσω κολλημένες πάνω σε έναν ακτινωτό δίσκο. Οί πλάκες ήταν ελαφρά σαγρέ stainless steel, και ο ακτινωτός δίσκος μαντέμι.Τώρα είναι χυτοί. Τότε ήταν κολλητοί. Μιλάμε για την εποχή που δεν υπήρχαν ακόμη ...ζώνες ασφαλείας για τους οδηγούς.
Στη διάθεσή σου και σε ευχαριστώ και πάλι. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 05:38:08 μμ »
Και παλι ομως το μαντεμι δεν εχει αυτη την αποχρωση. Και μια ερωτηση. Το ψυγειο μπροστα ειναι βαμμενο? Στις φωτο μοιαζει με αβαφτο. Αν παντως ειναι βαμμενο καντου ενα wash με μαυρο γιατι δειχνει πολυ ψευτικο.

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 06:00:33 μμ »
Και παλι ομως το μαντεμι δεν εχει αυτη την αποχρωση. Και μια ερωτηση. Το ψυγειο μπροστα ειναι βαμμενο? Στις φωτο μοιαζει με αβαφτο. Αν παντως ειναι βαμμενο καντου ενα wash με μαυρο γιατι δειχνει πολυ ψευτικο.
Έχει όμως την τάση να οξειδώνεται. Η μοναδική σωστή φωτό του ψυγείου είναι η τελευταία μέσα από το ρύγχος. Είναι βαμμένο με Aluminium 56 της Humbrol.

Tags: