Αποστολέας Θέμα: WWI S.M.S Emden 1/350  (Αναγνώστηκε 1348 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος brainmaster

• ΤΑΣΟΣ
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • ΤΑΣΟΣ
WWI S.M.S Emden 1/350
« στις: Σεπτεμβρίου 17, 2010, 11:47:02 μμ »
Πρωτη φορα σε αυτην την κλιμακα 1/350 κατασκευασα το  πλοιο της Revell 1/350 SMS Emden

Θα ηθελα ως απειρος μοντελιστης να μου πειτε οι εμπιροτεροι τα λαθη μου ωστε να γινω καλυτερος.  Τα σχοινια μια υποθεση  μεγαλης υπομονης για εμενα ισως τα τοποθετησω αργοτερα
Αν και απο μακρια δειχνει καλο ισως εκανα υπερβολικα εκτεταμενες φθορες για την κλιμακα

ΤΑΣΟΣ

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
Απ: WWI S.M.S Emden 1/350
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2010, 12:05:43 πμ »
Καλώς ήρθες και στα πλοία .Πραγματικά πολύ καλή δουλειά για πρώτο σου πλοίο.
Δεν είναι τόσο εκτεταμένες οι φθορές θα έλεγα ,κάτω από συνθήκες μπορεί να είναι και παραπάνω.Εχω την εντύπωση οτι δουλέυεις με πολύ πιχτό χρώμα.
Δεν χρειάζεται να καλύψεις την επιφάνεια με το πρώτο χέρι ,αν έχεις πολύ αραιωμένο χρώμα μπορείς να περάσεις αρκετά.

Μεγάλη υπόθεση στα πλοία για τη ρεαλιστικότητά τους είναι τα ρέλια και τα σχοινιά- σύρματα.Για τα πρώτα υπάρχουν σε φωτοχαραγμένα εκτός κιτ για τα δέυτερα μπορείς να τα κάνεις με ΖΤΠ(Zεσταμένο τεντωμένο πλαστικό)Το πλοίο σου σίγουρα θα μεταμορφωθεί.
Καλή συνέχεια !

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2010, 04:31:49 μμ »
Ωραία επιλογή για πρώτο 350άρι... ::icon_thumright::

Προσεγμένη δουλειά, κατ' εμέ υπερβολικό το λέρωμα αλλά πιθανό..

Σημεία που πρέπει να προσέχει κάποιος:
Εφαρμογή καταστρώματος στο σκάφος, συνήθως μένουν κενά ή γραμμές που με το πλύσιμο κάνουν μπαμ...
Συνήθως δεν συναρμολογούμε όλο το πλοίο και μετά βάφουμε. Ειδικά τα εξαρτήματα στο κατάστρωμα βάφονται πριν τοποθετηθούν και μετά κολλούνται στο ήδη βαμμένο κατάστρωμα.
Για το χρώμα και τα σχοινιά σου είπε ο Σταμάτης...

Οι άγκυρες από τις οδηγίες δίνονται άσπρες;

Και πάλι όμορφη δουλειά, χωράει πολύ βελτίωση αλλά για πρώτο είναι καλό... ::icon_thumright:: ::eusa_clap::

• ΤΑΣΟΣ
  • Scale 1/144
  • *
  • ΤΑΣΟΣ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2010, 08:48:26 μμ »
Εχεις δικαιο για τις  αγκυρες μου ξεφυγαν και ασπρες να δινονταν με τετοιες φθορες δε θα εμειναν ασπρες ...Θα το βελτιωσω

Αυτο με τα κομματια που μερικα θελουν βαψιμο πριν το κολλημα το εχω ακουσει αλλα αν μετα θελουν στοκο και τριψιμο τι κανω?

Για το χρωμα πως θα το διατηρησω εχω ενα θεματακι απο την στιγμη που θα κανω την μιξη εχει κανεις καμια ιδεα σε τι δοχειο μπορω να το διατηρησω ωστε να μην χαλασει αν το χρησημοποιησω μετα απο μερες ?
ΤΑΣΟΣ

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 05:40:34 μμ »
Τα κομμάτια (ή τις υπο-ενότητες, πχ γέφυρα, πυροβόλα) που θα μπουν μετά, δοκίμαζέ τα πριν τα βάψεις για να δεις αν εφαρμόζουν σωστά (το λεγόμενο dry-fit). Οπότε τρίβεις και συναρμολογείς, στοκάρεις, βάφεις και στο τέλος απλώς τα κολλάς στο κατάστρωμα ::icon_thumright::

Τα χρώματα και οι μίξεις διατηρούνται ΜΟΝΟ αν δεν περιέχουν διαλυτικό. Δηλαδή κάνε την μίξη σε ένα τενεκάκι ή μπουκαλάκι που να μπορεί να κλείσει, δοκίμασε αν είναι η απόχρωση που θέλεις, και μετά ΜΗΝ ρίξεις διαλυτικό. Όποτε χρειαστεί να βάψεις, παίρνεις μια μικρή ποσότητα από το χρώμα που έφτιαξες και την αραιώνεις σε ξεχωριστό δοχείο (προσωπικά έχω ΠΟΛΛΑ καπάκια από αναψυκτικά...) :mrgreen:

Για την κατασκευή και το βάψιμο, είναι μια καλή ναυτική αρχή (και πολύ όμορφο θέμα) ::icon_thumright::
Δώσε σημασία στις παρατηρήσεις των παιδιών και θα έχεις βελτίωση σε κάθε επόμενο ::salut::

Φιλικά, Γιάννης
Qui tangit frangatur

• ΤΑΣΟΣ
  • Scale 1/144
  • *
  • ΤΑΣΟΣ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 10:13:17 μμ »
Ευχαριστω ολους Οντως πολυτιμες συμβουλες θα τις εφαρμωσω
ΤΑΣΟΣ