Kαλημέρα σε όλους
Τώρα που τελείωσαν τα αντιαεροπορικά Crusaders, είπα να ασχοληθώ με κάτι πιό "αντρικό". Το πρώτο μου (σχεδόν) εντελώς σκράτς μοντέλο. Αυτό (λέω ότι) θα είναι το Τhorneycroft Terrapin - ένα από τα πιό περίεργα οχήματα του ΒΠΠ.
Όπως πάντα λίγη ιστορία:
Το Terrapin ήταν μια προσπάθεια (αποτυχημένη ως συνήθως

) των ʼγγλων να "αντιγράψουν" το αμερικανικό DUKW, καθώς δεν ήταν σίγουρο ότι η παραγωγή αυτών των τελευταίων θα κάλυπτε τις ανάγκες. Αν και το Τέρραπιν είχε μεγαλύτερη ικανότητα μεταφοράς από το DUKW και καλύτερη συμπεριφορά τόσο στο νερό, όσο και στο δρόμο(τουλάχιστον άδειο), ωστόσο ο σχεδιασμός του ήταν.... για τα πανηγύρια: Είχε δύο διαμερίσματα φόρτωσης μπροστά και πίσω , πράγμα που έκανε τη φόρτωση και εκφόρτωση μια μικρή περιπέτεια ενώ προφανώς επιρρέαζε την ευστάθειά του. Ακόμα, η μηχανή και η θέση του οδηγού ήταν στο μέσο του οχήματος με αποτέλεσμα ο τύπος να μη βλέπει την τύφλα του στο δρόμο. Παρόλα αυτά, έφτιαξαν τελικά καμιά 200αριά και τα χρησιμοποίησαν τόσο στην κατάληψη της Αμβέρσας, όσο και (μάλλον - υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες) στη διάβαση του Ρήνου. Ένα ακόμα περίεργο χαρακτηριστικό του ήταν ότι από τις 8 ρόδες, μόνο οι δύο ακουμπούσαν στο έδαφος

Ενώ οι υπόλοιπες ήταν βοηθητικές. Αλλά είπαμε: ʼγγλοι είναι αυτοί!!!!!!
Το Τέρραπιν βγήκε πρόσφατα σε 1/35 από την Resicast (νομίζω), αλλά το δικό μου θα γίνει (φυσικά) 72άρι. Στην κλίμακα αυτή δεν υπάρχει ούτε σε ρητίνη, οπότε πλάστικάρντ και ... κατάρες. Σχέδια ευτυχώς υπάρχουν αυτά του συγχωρεμένου Geoffrey Futter, και ένα άρθρο σε παλαιότερο Military Modelling, τα οποία ελπίζω να βοηθήσουν. Για ρόδες (αν και δεν είναι εντελώς σωστές

-αμαρτία εξομολογούμενη...) θα βάλω αυτές από το Scamel της Airfix. Για να δούμε................

Παρακάτω μερικές φωτό του τερατουργήματος που βρήκα στο διαδίκτυο για να πάρετε μια ιδέα γιατί πράγμα μιλάμε

Ευχηθείτε μου λοιπόν καλό κουράγιο και μείνετε συντονισμένοι - αναμένονται χοντρά γέλια (μπορεί και κλάματα)
ΔΚ