καλησπέρα σ' όλους,
πριν καν τελειώσω την τουλίπα (Bf109k-4), είχα αποφασίσει ότι έπρεπε να πέσω ακόμα ποιό βαθιά στις μοντελιστικές μου ανησυχίες. Και ποιό ιδανική περίπτωση από την ειδική έκδοση του spitfire της Eduard νομίζω δεν υπήρχε (τουλάχιστον για τα γούστα μου

). Ρητίνες και φωτοχαραγμένα στην πρώτη γραμμή του πυρός σ' ενα μοντέλο πραγματικά διαμάντι (Airfix από πίσω) θα έβαζε τις δυνατότητές μου (και τα νεύρα μου) στο κόκκινο. Οπότε ξεκινώ σιγά σιγά και θα ποστάρω τα εξελικτικά βήματα της κατασκευής.
Και λίγη ιστορία...
Πολύ αργά για να πάρει μέρος στις επιχειρήσεις του WW2, το Mk.22 κατασκευάστηκε σε μόλις 263 κομμάτια και υπηρέτησε κυρίως στο εξωτερικό, όπως Αίγυπτο, Συρία, Ροδεσία και Χονγκ Κονγκ (όλες Αγγλικές αποικίες ή υπό Αγγλική κατοχή). Αποτέλεσε ουσιαστικά το κύκνειο άσμα της εξελικτικής πορείας που είχε ξεκινήσει στις αρχές του 1930 ο ιδιοφυείς μηχανικός Reginald J. Mitchell
με το
Type 300. "Φορώντας" τον 12-κύλινδρο κινητήρα Griffon 61 της RR, απέδιδε 1.540 ίππους, μέγιστη ταχύτητα τα 450mph και επιχειρησιακή οροφή τα 45.000ft! Εντυπωσιακές επιδώσεις που όμως στην ουσία σηματοδοτούσαν την αρχή των μηχανών jet.
Δεν θ' αναφέρω περισσότερο μιάς και το θέμα Spitfire είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και υπάρχουν πολλά site με άπειρες πληροφορίες. Το τι βρήκα στο κουτί θα το δείτε παρακάτω με μόνη επιπλέον προσθήκη (αχ και βαχ

) τον κινητήρα της AIRES!!!

και αποφάσισα για αλλαγή να κάνω την κάτωθι έκδοση:

Αυτά

seeya
Andreas