Αποστολέας Θέμα: Κιτ άρματος με εσωτερικό  (Αναγνώστηκε 1938 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος EYFYHS

• Scale 1/144
  • *
Κιτ άρματος με εσωτερικό
« στις: Σεπτεμβρίου 02, 2010, 04:27:57 μμ »
Αγαπητοί συνοδοιπόροι θα ήθελα να μου προτείνετε (αν υπάρχει βέβαια) κάποιο καλό κιτ άρματος Β' Παγκοσμίου στο οποίο να φαίνονται όσο γίνεται περισσότερα από το εσωτερικό του. Αν και είμαι πολύ νέος αρματάς με μόλις ένα μοντέλο άρματος στο ενεργητικό μου (κι αυτό ακόμα δεν τέλειωσε) θα ήθελα να δοκιμάσω την τύχη μου σε κάτι τέτοιο γιατί το θεωρώ πολύ πιο ενδιαφέρον αλλά και δύσκολο. Εννοείται σε κλίμακα 1/35 ή και σε μεγαλύτερο για να φαίνονται καλά.
Εχω βρει ένα ποστ με Τίγρη αλλά όλες οι φωτο έχουν αφαιρεθεί.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Menelaos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: HAMBURG-DEUTSCHLAND
  • largescaleplanes.com
    • Largescaleplanes
Απ: ΚΙΤ ΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΑΡΜΑΤΟΣ
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2010, 04:31:46 μμ »
File Gianni,

kalosorises...sou grafo apo ligo pio Boreia...

stin 1:35  exei i Dragon kai i Tamiya (kai stin 1:24) arketa kit pou periexetai esoteriko....koita sto google kai eimai sigouros oti tha breis arketa...

se megaliteres klimakes .... koita gia paradeigma to topic pou ebala xthes gia ta T-34 tis Trumpeter stin 1:16.... (xreiazesai xoro!!)

kala kollimata/ bapsimata...

M.
AIEN YΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2010, 04:38:32 μμ »
καλησπέρα
αληθεια γιατι θέλεις να μπλεχτεις με ενα τοσο περίπλοκο αρμα.....θα προτεινα πιο απλα ώστε να κανεις οσα περισσοτερα μπορεις.
http://www.megahobby.com/tigerimid-versionwithinterior1-35academy.aspx
http://www.anticsonline.co.uk/676_1_18733.html
στην ελληνική αγορα γύρω στα 41EUR

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος tsap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αττική
Στράτος Τσαποΐτης IPMS 961

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2010, 04:51:43 μμ »
 ::salut::
καλησπέρα και καλώς όρισες!!!!!

Θα σου πρότεινα να μην ξοδέψεις χρήματα για να πάρεις ένα "δύσκολο" άρμα, αλλά πολλά "εύκολα", ώστε να μπορέσεις να βελτιωθείς μέσω της εξάσκησης στα βασικά κόλπα των αρματάδων...
Πίστεψέ με ένας Τίγρης στην 1/35 με Zimmerit και  βαμμένος να αναπαριστά ένα άρμα του Ανατολικού Μετώπου, είναι πολύ ποιο απαιτητικός (όσο αφορά το βάψιμο, τις φθορές κ.λ.π.) στις τεχνικές, απο ένα οποιοδήποτε άρμα σε οποιαδήποτε κλίμακα, που θα έχει ένα εσωτερικό το οποίο πολύ απλά δεν θα φαίνεται...

Προσωπική μου άποψη είναι να μην βιαστείς και πέσεις στην λούμπα της απογοήτευσης (επειδή π.χ. δεν το έφτιαξες, όπως τα βλέπεις στις φώτο), ή της ταλαιπωρίας (λόγο αντικειμενικής δυσκολίας)  για να φτιάξεις το εσωτερικό, που μπορεί να σε απομακρύνουν απο το χόμπι...

Πίστεψέ με όλοι εδώ, ξεκινήσαμε απο "απλά" μοντέλα (εγώ προσωπικά απο τα matchbox-άκια κολλημένα με uhu) και σιγά σιγά μάθαμε (εγώ πχ. τώρα μαθαίνω τον χειρισμό του αερογράφου...     

Αποσυνδεδεμένος Menelaos

• Scale 1/35
  • *
  • largescaleplanes.com
    • Largescaleplanes
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2010, 04:54:34 μμ »
simfono apoleita me ton oresti...  ::salut::

O stratarxis kserei ti leei... :wink:
AIEN YΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2010, 05:05:05 μμ »
Θα συμφωνήσω και εγώ με τον στρατάρχη παραπάνω. Αν και αεροπλανάς, πιστεύω πως πρέπει να εξασκηθείς και να ανεβάζεις το επίπεδο δυσκολίας βήμα-βήμα. Τώρα αν θες κάτι που το εσωτερικό θα φαίνεται όλο, διάλεξε κάποιο από τα ανοικτά άρματα του Β ΠΠ όπως τα Sd.Kfz.222, Nashorn, Wespe, Marder, M10, M18 και άλλα που οι αρμόδιοι συνάδελφοι θα σου πουν με μεγαλύτερη σιγουριά.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
Απ: Κιτ άρματος με εσωτερικό
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2010, 05:46:08 μμ »
εγω ανεπιφυλακτα προτεινω την σειρα των Τ-34 στην 1.48 της hobyboss!!!!!
οτι καλυτερο εχω δει σε λεπτομερεια εσωτερικου,εχει τα παντα!!!και πολυ καλη τιμη(14ευρο αν θυμαμαι καλα!)

τσεκαρε!
http://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/48/hobbyboss/hb84806-8.htm
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2010, 09:26:41 μμ »
Αγαπητοί συνοδοιπόροι θα ήθελα να μου προτείνετε (αν υπάρχει βέβαια) κάποιο καλό κιτ άρματος Β' Παγκοσμίου στο οποίο να φαίνονται όσο γίνεται περισσότερα από το εσωτερικό του. Αν και είμαι πολύ νέος αρματάς με μόλις ένα μοντέλο άρματος στο ενεργητικό μου (κι αυτό ακόμα δεν τέλειωσε) θα ήθελα να δοκιμάσω την τύχη μου σε κάτι τέτοιο γιατί το θεωρώ πολύ πιο ενδιαφέρον αλλά και δύσκολο. Εννοείται σε κλίμακα 1/35 ή και σε μεγαλύτερο για να φαίνονται καλά.
Εχω βρει ένα ποστ με Τίγρη αλλά όλες οι φωτο έχουν αφαιρεθεί.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Γιάννης

αν θες να φαίνεται το εσωτερικό... και οχι να κάνεις ολη τη δουλεια.. και μετα ισα ισα που θα διακρίνεται ενα μικρο μέρος απο τις θυριδες...
τα δυο κιτ της AFV ...
1/35 AFV35S51 T-34/76 Model 1942 Factory No. 112 - Special Edition

1/35 AFV35S56 T-34/85 174 Factory with transparent turret (LIMITED)

θα σε καλύψουν   ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος EYFYHS

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2010, 10:25:32 μμ »
Αγαπητοί συνάδελφοι σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας. Η ανταπόκρισή σας είναι συγκινητική...
Πάντως θα διαφωνήσω με τον Voroshilov. Σέβομαι την εμπειρία σου βέβαια  ::salut:: για αυτό και κρατώ τις επιφυλάξεις μου σε αυτά που λέω τώρα, αλλά όσο ζορίζομαι με τις ερπίστριες στην 1:72 δεν θα ζοριζόμουν πιστέυω με τα 600 κομμάτια σε κανονικές διαστάσεις...Όλα τα κομμάτια είναι με αριθμους στα πλαίσια τους τουλάχιστον στα σχεδια και είναι εύκολα αναγνωρίσιμα σύμφωνα με τις οδηγίες. Γιατί να είναι τόσο δύσκολο; Το μονο κακο βεβαια είναι να μην πάει καλά το βάψιμο στο τέλος και να νιώσεις ότι πήγε στράφι όλη αυτή η δουλειά αλλά για μένα προσωπικά είναι αρκετά μεγάλη η χαρά της συναρμολόγησης κι από μόνη της και η αίσθηση του να δεις πώς είναι όλα τοποθετημένα μέσα. Μάλιστα σκέφτομαι μήπως θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες "τομές θραύσης" όπως λέγαμε στο μηχανολογικό σχέδιο (ότι τάχα έσπασε κομμάτι δηλαδή) ώστε να φαίνεται κι από μέσα ως ένα βαθμό.
Το έχει δοκιμάσρι κάποιος αυτό; Αν ναι περιμένω τις φωτό σας   :)

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2010, 10:30:37 μμ »
Τα κιτ με πλήρες εσωτερικό ή/και αυτά που είναι ξεσκέπαστα,
εχουν μια δυσκολία σε ότι αφορά τη σειρά που θα κάνεις το βάωιμο, τις φθορες και το ενδιάμεσο μοντάρισμα.
Οσο για το άλλο που είπες, παλαιότερα η Tamiya συνηθιζε να παρουσιάζει έτσι τα μοντέλα της με εσωτερικό,
Μάλιστα είχε τις ακμές βαμένες κόκκινες για να ξεχωρίζουν
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Menelaos

• Scale 1/35
  • *
  • largescaleplanes.com
    • Largescaleplanes
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2010, 11:21:45 μμ »
Αγαπητοί συνάδελφοι σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας. Η ανταπόκρισή σας είναι συγκινητική...
Πάντως θα διαφωνήσω με τον Voroshilov. Σέβομαι την εμπειρία σου βέβαια  ::salut:: για αυτό και κρατώ τις επιφυλάξεις μου σε αυτά που λέω τώρα, αλλά όσο ζορίζομαι με τις ερπίστριες στην 1:72 δεν θα ζοριζόμουν πιστέυω με τα 600 κομμάτια σε κανονικές διαστάσεις...Όλα τα κομμάτια είναι με αριθμους στα πλαίσια τους τουλάχιστον στα σχεδια και είναι εύκολα αναγνωρίσιμα σύμφωνα με τις οδηγίες. Γιατί να είναι τόσο δύσκολο; Το μονο κακο βεβαια είναι να μην πάει καλά το βάψιμο στο τέλος και να νιώσεις ότι πήγε στράφι όλη αυτή η δουλειά αλλά για μένα προσωπικά είναι αρκετά μεγάλη η χαρά της συναρμολόγησης κι από μόνη της και η αίσθηση του να δεις πώς είναι όλα τοποθετημένα μέσα. Μάλιστα σκέφτομαι μήπως θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες "τομές θραύσης" όπως λέγαμε στο μηχανολογικό σχέδιο (ότι τάχα έσπασε κομμάτι δηλαδή) ώστε να φαίνεται κι από μέσα ως ένα βαθμό.
Το έχει δοκιμάσρι κάποιος αυτό; Αν ναι περιμένω τις φωτό σας   :)

I aleithia einai oti an pianoun ta xeria sou, kai arxarios na eisai...ola ginontai...upomoni thelei kai prosoxi...
Eksallou an se sena sou aresei to apotelesma kai exeis meraki me megales klimakies tote ola ta alla den paizoun rolo....
AIEN YΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2010, 11:29:27 μμ »
Πάντως θα διαφωνήσω με τον Voroshilov. Σέβομαι την εμπειρία σου βέβαια  ::salut:: για αυτό και κρατώ τις επιφυλάξεις μου σε αυτά που λέω τώρα, αλλά όσο ζορίζομαι με τις ερπίστριες στην 1:72 δεν θα ζοριζόμουν πιστέυω με τα 600 κομμάτια σε κανονικές διαστάσεις...Όλα τα κομμάτια είναι με αριθμους στα πλαίσια τους τουλάχιστον στα σχεδια και είναι εύκολα αναγνωρίσιμα σύμφωνα με τις οδηγίες. Γιατί να είναι τόσο δύσκολο; Το μονο κακο βεβαια είναι να μην πάει καλά το βάψιμο στο τέλος και να νιώσεις ότι πήγε στράφι όλη αυτή η δουλειά αλλά για μένα προσωπικά είναι αρκετά μεγάλη η χαρά της συναρμολόγησης κι από μόνη της και η αίσθηση του να δεις πώς είναι όλα τοποθετημένα μέσα. Μάλιστα σκέφτομαι μήπως θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες "τομές θραύσης" όπως λέγαμε στο μηχανολογικό σχέδιο (ότι τάχα έσπασε κομμάτι δηλαδή) ώστε να φαίνεται κι από μέσα ως ένα βαθμό.
Το έχει δοκιμάσρι κάποιος αυτό; Αν ναι περιμένω τις φωτό σας   :)

Θαυμάζω την επιμονή σου!!!! Τουλάχιστον απ' ότι φαίνεται δεν πρόκειται να τα παρατήσεις εύκολα!!!!
Βούρ λοιπόν!!!!
Και αν θές την γνώμη μου, τα άρματα που σπου προτείνει ο arcadios, θα σε ικανοποιήσουν και για οτιδήποτε εδώ είμαστε για βοήθεια!!!  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος EYFYHS

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2010, 11:58:35 μμ »
Ευχαριστώ πολύ...τελικά από ότι είδα μάλλον έχεις δίκιο. Τα 1/16 είναι πανάκριβα...100$ στο ebay και το King Tiger ξεφεύγει πολύ παραπάνω και είναι σαφώς too much για μένα. Με τα 1/35 του Αρκάδιου είμαστε καλά, κοντά στα 60$ με τα μεταφορικά...Λίγο με χαλάει το clear αλλά έτσι φαίνονται καλύτερα τα "εντόσθια"...ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας  :)
Παιδιά το ξέρω ότι σας έχω πρήξει με τις ερπύστριες αλλά επειδή με ζορίζουν ήθελα να ρωτήσω μήπως υπάρχει καποιο βιντεο με το πώς δουλεύουμε ένα άρμα, όπως το βίντεο του Δημήτρη για το Α7? Να δείχνει ας πούμε και πώς συναρμολογούμε δύσκολα σημεία, πώς βάζουμε σκόνες, λάσπες, διαρροές λαδιών, φθορές, μαυρίσματα στις εξατμίσεις κλπ.?
Εχω δει σε φωτο εδώ πραγματικά έργα τέχνης, νομίζω ότι είναι αρκετά υποτιμημένο το όλο θέμα...

Tags: