Καλησπέρα!
Λέγομαι Βασίλης και είμαι 28 χρονών. Ασχολούμαι με τον μοντελισμό εδώ και περίπου 3 μήνες, στους οποίους έχω ήδη καταφέρει να καταστρέψω 5 μοντέλα και να κάνω λίγη πρόοδο σε άλλα 3. Η όρεξη για μοντελισμό υπήρχε πάντα (από όταν είχα πρωτοδεί ένα spitfire που είχε φτιάξει ένας θείος, όταν ήμουν 7-8), αλλά δεν το ξεκινούσα τόσο καιρό γιατί δεν ήξερα το παραμικρό για χρώματα, τεχνικές κλπ. Μέχρι που τον Μάιο έπεσα από ένα ΠΕΠ RM70 στην διάρκεια νυχτερινών ασκήσεων στον στρατό, έσπασα τον αστράγαλό μου σε 3 σημεία, και από τότε μέχρι πρόσφατα ήμουν περιορισμένης κινητικότητας. Οπότε τι να κάνω τι να κάνω όλη μέρα μπροστά σε ένα τραπέζι; Ξεκίνησα να διαβάζω σε ξένα forums, είδα και μερικά μοντέλα που μου έπεσε το σαγόνι. Αποφάσισα να πάρω (online, είπαμε περιορισμένη κινητικότητα) ένα μοντέλο (Airfix Apollo Saturn V - R.I.P.) και τα χρώματά του και από τότε κόλλησα. Απολαμβάνω πολύ το να βγαίνω στο μπαλκόνι με τα χρώματα και τα εργαλεία μου και να αδειάζω το μυαλό μου. Και στο τέλος μου μένει είτε ένα ημιπαρουσιάσιμο όμορφο πραγματάκι για το σαλόνι μου είτε μερικές χρήσιμες εμπειρίες και γνώσεις και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να καταφέρω επιτέλους να φτιάξω ένα μοντέλο χωρίς παρατράγουδα και να μοιάζει με την εικόνα στο κουτί.
Το forum αυτό το βρήκα παίρνοντας (κατά τύχη) το περιοδικό Model Expert χτες, και έτρεξα να δω τι λέει. Χάρηκα πολύ που είδα ότι είναι μια ολοζώντανη κοινότητα, γεμάτη φιλικά άτομα που και κατέχουν το αντικείμενο αλλά και χαίρονται να βελτιώνουν και να βοηθούν τους νεώτερους. Ελπίζω να μην σας κουράσω με τις πολλές μου ερωτήσεις (εν καιρώ, προς το παρόν διαβάζω μανιωδώς τα ήδη αναρτημένα θέματα) και θα προσπαθήσω να έρθω και στην επόμενη συνάντηση να γνωριστούμε και από κοντά.
Τα είδη μοντέλων που προτιμώ είναι τα κλασικά αυτοκίνητα και τα Sci-Fi/Space. Ίσως όταν συνηθίσω τον αερογράφο μου να προχωρήσω και σε στρατιωτικά, αλλά προς το παρόν μένω σε αυτά που ξέρω.