Αποστολέας Θέμα: F-106 (Hasegawa 1/72) "H ευχαριστηση της Μετριοτητας"  (Αναγνώστηκε 5067 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος checkyour6

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • YOU 'RE GOING NOWHERE JERRY....
Απ: F-106 (Hasegawa 1/72) "H ευχαριστηση της Μετριοτητας"
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 30, 2010, 09:41:41 πμ »
Εδω εγω κατεστρεψα το mirage-2000 που ειχα ξεκινησει και τοεβαψα παραλλαγη Βιετναμ!!!!!!!!

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΙΤ Α/ΦΩΝ. ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ 4/2/15 ->
http://www.modelclub.gr/market/index.php?page=user&action=pub_profile&id=167

Αποσυνδεδεμένος checkyour6

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • YOU 'RE GOING NOWHERE JERRY....
« Απάντηση #26 στις: Αυγούστου 30, 2010, 09:42:41 πμ »

::spam_smilie:: ::spam_smilie:: ::spam_emoticon:: ::spam_emoticon:: ::spam_smilie:: ::spam_smilie:: ::spam_emoticon:: ::spam_emoticon:: ::spam_emoticon::

Προς τί το μισος κι ο αλληλοσπαραγμος;;;;;
Viper,  ολοι (και πρωτος o yours trully) καναμε τις μοντελιστικες μας
"τρελιτσες" το καλοκαρι που (ευτυχως) τελειωνει αυριο.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αναρωτιεμαι το Hasegawa F-102A 1/72 ειναι στι ιδιο "μπαχαλο" επιπεδο με το F-106A;;;

ειναι αρχαια κιτ και τα δυο :!: :!: :!: :!: :!:
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΙΤ Α/ΦΩΝ. ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ 4/2/15 ->
http://www.modelclub.gr/market/index.php?page=user&action=pub_profile&id=167

Αποσυνδεδεμένος galvert

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Π. Φάληρο
  • Toν "Γκούφυ" και αν τον πλένεις...
« Απάντηση #27 στις: Αυγούστου 30, 2010, 09:55:07 πμ »
Έτσι, επιστροφή στις ρίζες  :lol:

Όπως είπαν και τα παιδιά, αφού το χάρηκες, ότι καλύτερο. Ο μοντελισμός πρέπει να μας χαλαρώνει και από το πρώτο post σου (και τα άλλα εδώ) μάλλον το πέτυχες  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #28 στις: Αυγούστου 30, 2010, 10:36:29 πμ »
Ετσι λοιπόν, γουστάρετε κουτσομπολιό και πλάκα; Προσέξτε λοιπόν μερικές διαφορετικές προσεγγίσεις στο ίδιο θέμα. Αρχικά θα δείτε τι μπορεί να κάνει ένας επαγγελματίες spammer και πιστοποιημένη κατίνα!

Tha spammer/katina way
Λοιπόν, Λάμπρο μου πολύ καλή η προσπάθεια αλλά το μοντελάκι ΔΕΝ το έφιαξες εσύ. Θα παρακαλούσα τα μέλη να ρίξουν μια ματιά εδώ:

http://www.modelingmadness.com/reviews/korean/mans106.htm

να δουν την τελευταία φωτογραφία και να βγάλουν μόνα τους τα συμπεράσματά τους. Πάντως με γνώμονα τα δικά μου συμπεράσματα, προτείνω το θέμα να κλειδωθεί.

Από τη σκοπιά του κόλακα θα πρέπει να είναι κάπως έτσι:

The blowjober way
:shock: :shock: :shock: :shock: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::
Ουάου, Λάμπρο μου ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ! Είσαι θεός ρε μεγάλε, με ένα ταπεινό Hycote έφιαξες διαμάντι :shock: Εχω μείνει άφωνος φίλε, ήδη γράφτηκα στο State Unversity of Pleximo γιατί για μοντέλα δε με βλέπω πια. Πρέπει να σηκωθώ τώρα, πιαστήκαν τα γόνατά μου, πληκτρολογώ και με το ένα χέρι... Πάω να σκουπιστώ και να ξέρεις πως περιμένω με αγωνία το επόμενο super μοντέλο από τα χεράκια σου.
Δικός σου για πάσα χρήση ::love7::
gkontog

Η πλευρά του σοβαρού μοντελιστή:

Λάμπρο κοίτα, συμπαθητική δουλίτσα αλλά δυστυχώς χάνει σε πολλά σημεία. Για να ξεκινήσω από τα σοβαρά, το κόκκινο στα σήματα δεν είναι σωστό και το συγκεκριμένο αεροσκάφος (S/N XYZ3212) είχε ζώνες mod 58 και όχι mod 56 που δίνει η Hasegawa. Εν κατακλείδι το μοντέλο αυτό είναι πεταμένα λεφτά εκτός αν αποφασίσεις να το επαναχαράξεις, να βάλεις το cockpit της Acme Models (177EUR) και τα πατημένα λάστιχα της Badyear (33EUR) και μετά να κάνεις φίλτρα, wash, pin wash, φωτίσματα, modulation (FM και AM) και τέλος διακριτική χρήση σκονών (Colombia Dusts Inc).

Φυσικά ο τρόπος του gkontog:

- Ιστορικό 1377 γραμμών με φωτογραφίες και δεκάδες παραθέσεις στη wikipedia.
- Βιβλιογραφία 25 γραμμών.
- Χαζή ιστορία με πιλότο ο οποίος μαθαίνει εν πτήση με το F-106 πως τον κερατώνει η γυναίκα του και στην προσπάθειά του να την πιάσει στα πράσα (αλήθεια, έχετε ποτέ κάνει έρωτα πάνω σε πράσα; λέει τίποτα; ) σπάει 7-8 αεροπορικά ρεκόρ και στο τέλος παθαίνει εγκεφαλικό μπαίνοντας στο σπίτι και βλέποντας την πεθερά του στο κρεβάτι με τον πατέρα του και την 28χρονη γειτόνισα ενω η σύζυγος τραβάει με την κάμερα.
- Κιριτική του μοντέλου (2 γραμμές)
- Μία στρατιά emoticons.

Ο τρόπος κάποιων παλιών γνωστών:

Είναι πασιφανές πως φταίνε οι εβραίο!

Ο τρόπος κάποιων άλλων παλιών γνωστών:

Σίγουρα φταίει η IPMS και η κλίκα της!

Αυτά. Αν σκεφτώ και άλλα θα επανέλθω (τι νομίσατε, έτσι θα γλυτώσετε :twisted: ).

ΥΓ
Λάμπρο μια χαρά το βρίσκω. Δε μου λες ρε θηρίο, τα σήματα πως τα κατάφερες πάνω στο matt hycote και δεν έχουν καθόλου silvering;

Τώρα, αφού πέρασες καλά όταν το έφτιαχνες, ΟΛΑ τα άλλα περισσεύουν!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #29 στις: Αυγούστου 30, 2010, 11:10:47 πμ »
Και άλλοι τρόποι:

The philio way
Λάμπρο πολύ καλό. Μία βασούλα και ένα τζιπακι δίπλα και θα ήταν τέλειο!

The deadly Regia Aeronautica way
Στο δημοτικό είχα έναν γνωστό που έφτιαχνε αυτοκίνητα και ένα από αυτά είχε ένα σήμα που έλεγε F-106

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #30 στις: Αυγούστου 30, 2010, 11:16:54 πμ »
Λαμπρε...παραθετω αποσπασμα πεζε απο msn που νομιζω τα λεει ολα!!

"όταν βλέπεις τέτοιες υπερβολές και μανούρες και καπάκι προστριβές και διαπληκτισμούς...και κερασάκι ΒΑΜΜΕΝΟ κιτ από Λάμπρο...καλύτερα ν'ανησυχήσεις και να ξεσκονίσεις τις σχετικές προφητείες να ξέρουμε τι μας περιμένει" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Καλη και αμεση συνεχεια στα μοντελιστικα σου ξεσπασματα...και καλο βρωμισμα-επιτελους-του cutting mat σου !!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Spoiler (hover to show)

Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #31 στις: Αυγούστου 30, 2010, 12:01:23 μμ »
προς ολους....

::arrowdown:: ::arrowdown::
.....
....
::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

...that's the MC way ... διασκέδαση - πλακιτσα  και η  χαρά της δημιουργίας    ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #32 στις: Αυγούστου 30, 2010, 12:23:14 μμ »
Και άλλοι τρόποι:

The philio way
Λάμπρο πολύ καλό. Μία βασούλα και ένα τζιπακι δίπλα και θα ήταν τέλειο!

Λάμπρο...αύριο αρχίζω τη "βασούλα & το τζιπάκι"  ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

...όσο για το αποτέλεσμα της μοντελιστικής σου προσπάθειας  :roll: λυπάμαι Λάμπρο αλλά, ως αερομοντελισταράς που είμαι, δεν θα καταδεχτώ να ρίξω το επίπεδό μου κριτικάροντας αυτή την κατά τα άλλα "παιδική" προσέγγιση  :evil: σε ένα καταπληκτικό κιτ...

Πάντως αν θες να το βελτιώσεις προτείνω να χρησιμοποιήσεις βελόνες πλεξίματος ή ακόμα-ακόμα και βελονάκι κεντήματος, έτσι το αποτέλεσμα θα είναι θεαματικό.
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος MANOS F4

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Περιστερι
« Απάντηση #33 στις: Αυγούστου 30, 2010, 01:33:13 μμ »
πανω απο ολα μοντελαρουμε για να περναμε καλα! και να κανουμε τη συλλογη μας. αρκετα εχουμε στο κεφαλιμας.

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #34 στις: Αυγούστου 30, 2010, 02:33:05 μμ »
Ευχαριστω ολους για τα σχολια σας προς αυτη τη προσπαθεια να μοντελαρω... (το μοντελο ειπαμε δε χρηζει σχολιασμου :mrgreen: )

Η αληθεια ειναι πως εχω λιωσει στο γελιο και το διασκεδαζω για δευτερη φορα  ::icon_thumright:: ( η πρωτη ηταν στη κατασκευη...)

Παράθεση
Δε μου λες ρε θηρίο, τα σήματα πως τα κατάφερες πάνω στο matt hycote και δεν έχουν καθόλου silvering;

Μα καλα,στο πρωτο ποστ κανω ενδελεχη, -για να μη πω εξαντλητικη- αναφορα στη κατρασκευη οπου αναφερω ΡΗΤΑ τη χρηση Future αγαπητε...φανταζομαι εθαμπωθης απο τις φωτογραφιες και παρελειψες την αναγνωση του μεστου κειμενου...  :roll: :twisted: :twisted: :twisted: 8)
Γενικα με ξενισαν τα σχολια σου φιλτατε και νομιζω πως ενας απο τους δυο μας θα πρεπει να αποχωρισει απο τουτο το φορουμ,δε χωραμε και οι δυο,πως να το κανουμε δηλαδη... :mrgreen:

Spoiler (hover to show)

Spoiler (hover to show)

Παράθεση
πανω απο ολα μοντελαρουμε για να περναμε καλα! και να κανουμε τη συλλογη μας. αρκετα εχουμε στο κεφαλι μας.

ετσι Μανο,ετσι. ::salut::

Spoiler (hover to show)

Τασο....μολις "τελειωσα" κι εγω 8) :twisted:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #35 στις: Αυγούστου 30, 2010, 02:39:17 μμ »
Γενικα με ξενισαν τα σχολια σου φιλτατε και νομιζω πως ενας απο τους δυο μας θα πρεπει να αποχωρισει απο τουτο το φορουμ,δε χωραμε και οι δυο,πως να το κανουμε δηλαδη... :mrgreen:
Εντάξει ρε Λάμπρο, γειά σου τότε, τι να κάνουμε, έτυχες σε στενό forum ::glossa::

ΥΓ
Γράψου ρε στο (πα)παραforum να σωθείς που είναι φαρδύ και πλατύ και απ' όλα!

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #36 στις: Αυγούστου 30, 2010, 03:03:40 μμ »
Γεια σου ρε Λαμπρο με το "παιδικο" σου.Σαν σουβλακι ενα πραμα.Απλο και απολαυστικο.Ντοματα-πατατα :mrgreen:.Οσο για το συστημα προσγειωσης,αν εχεις ορεξη.Αν οχι χωστου ενα καρφι στον απαυτο του και βαλτο να κοιταει τον ουρανο :mrgreen:.Οπως παλια

Κι αν θελεις και λιγο κριτικη πιστευω οτι...οι ερπυστριες σου θελανε λιγο περισσοτερο κρεμασμα :mrgreen:

Το εχω πει και σε αλλους.Για μενα το κριτηριο για ενα καλο μοντελο ειναι το ποσο μερακι εχει πανω του(περασμενο ακομη και με το πινελο δεν με νοιαζει :D).Οποτε εδω εγω βλεπω ενα αστερι.

Αυτα ειναι φιλε.Παλιες καλες μερες.Και απο θεμα κατασκευης,απο την εποχη που ο μοντελισμος ηταν ευχαριστηση και μονο(για ολους μας,γιατι για καποιους απο εμας ακομη ειναι),αλλα και απο θεμα forum,απο την εποχη που το MC ηταν χαβαλες,μοντελισμος,πλακιτσα,μοντελισμος και μας δημιουργουσε ψυχικη και μοντελιστικη αναταση.

Για ολα αυτα λοιπον ψηλε:   ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #37 στις: Αυγούστου 30, 2010, 03:22:15 μμ »
 ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::

..... όσο για το σύστημα προσγείωσης θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες ότι είναι όλα τα λεφτά ... Λάμπρο έχεις κάνει καταπληκτική δουλειά στους τροχούς ...  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ρε φίλε, αυτό το ποστ ήταν η πιό ευχάριστη έκπληξη του καλοκαιριού ... στήν προτελευταία του μέρα κιόλας .....

Έπιασε μοντέλο ο Λάμπρος !!!!  :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:  ...... τι άλλο θα δούμε πια σ' αυτό το forum  :evil: :evil: :evil: :mrgreen:

Πάω να συνεχίσω την επικοινωνία που έχω σε ... παραforum πλεξίματος (ναι υπάρχουν κι εκεί παραforum !!!!)   ::sprechende_007:: :wink:

Spoiler (hover to show)
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος ARMED AND READY

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ
  • ΕΔΩ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ.....(ορεστης π.)
« Απάντηση #38 στις: Αυγούστου 30, 2010, 04:20:44 μμ »
E Π Ε Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ κατι ποοοοοοοοοοοοοολλλλλλλλλλλλλυυυυυυυυυυυυ καλο! κ δεν κανω πλακα....για προχειρο ειναι 1 χαρα μα ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ειναι ανετο κ για το κεφι κ την πλακα μας....οσο για τα υπολοιπα σχολια φιλε μου δεν μπορω να εκφερω γνωμη γιατι απλα δεν γνωριζομαστε αρκετα(αλλα οι αλλοι που μαλλον σε ξερουν καλυτερα θα εχουν δικιο....) απλα μου θυμησες παλιες(πολυ παλιες) εποχες.... φτανει να πω οτι ειμαι 40 κ μοντελαρο απο 8.....(οι καλυτερες εποχες ηταν οταν ημουν καπου 10-12 ετων κ ΟΛΟΙ μα ολοι οι θειοι στην γιορτη μου εφερναν μοντελα....ΠΟΛΛΑ ΜΟΝΤΕΛΑ!!!!!!!!!!!!!)ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ το 85% του καταλογου της ματσμποξ πριν 30 ετοι....κ κανενα δεν ηταν σαν αυτο!!!!! ΕΥΓΕ.

"ΜΟΝΤΕΛΑ"-ΚΥΝΗΓΙ-ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ-Α/ΦΗ

Αποσυνδεδεμένος apostolos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νίκη - Λουτράκι πάνω κάτω
« Απάντηση #39 στις: Αυγούστου 30, 2010, 05:00:42 μμ »
Φίλε Λάμπρο αφού πόσταρες έτσι μου έρχεται να ποστάρω και εγώ  :mrgreen:, χαίρομαι πάντως που με αυτό το  Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο  :mrgreen: μοντέλο σου έφερες στο φόρουμ και μία νότα ξεγνοιασιάς, που αυτό αν μη τι άλλο πρέπει να μας προσφέρει το χόμπυ μας.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #40 στις: Αυγούστου 30, 2010, 05:26:29 μμ »
Λοιπόν πέρα από την πλάκα (που έχει πολύ... πλάκα! ) να ξαναματαπώ για το Future (ή και για το ταπεινό μας Long Shine, ε gk? ) Με δύο χέρια ως βάση και χρήση του ως βελτιωτικό κάτω από το decal έχω χάσει τελείως το φιλμ - ειδικά στα Icarus decals. Ακόμη και τα Airfix έπαιξαν μια χαρά, απλά εκεί φαινόταν μόνο το όριο λόγω πάχους - αλλά και πάλι δεν είχα slivering.
Στους δύσκολους οικονομικά αυτούς καιρούς και πάλι η παρκετίνη δίνει την λύση.

ΥΓ Δηλαδή φανταστείτε πόσο φλυαρούμε και δεν δείχνουμε δουλειές που μέχρι και ο ίδιος ο V. αναγκάστηκε να ανεβάσει μοντέλο του!!!

ΥΓ2
... και να μοντελαρω περισσοτερο,εστω και στο ποδι βρε αδερφε.....
Σε πληροφορώ ότι τα αποτελέσματα του jet-modelling, on-the-fly-modelling κλπ είναι καλύτερα από ό,τι αρχικά φαντάζεσαι. Αρκεί να έχεις σύστημα και μεθοδικότητα για να αξιοποιείς σωστά τον λίγο χρόνο όποτε τον βρίσκεις... Και επειδή πας αργά, έχεις χρόνο να σκεφτείς τι ακριβώς θα κάνεις (brain-modelling, virtual-modelling).

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #41 στις: Αυγούστου 30, 2010, 09:49:10 μμ »
Γεια σου ρε Λαμπρο με τα ωραια σου!!! Αυτα ειναι  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Spoiler (hover to show)
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #42 στις: Αυγούστου 30, 2010, 09:55:05 μμ »

Spoiler (hover to show)

Spoiler (hover to show)

Λάμπρο σε περίπτωση που δεν το ξέρεις, το cutting mat είναι για να δουλεύεις επάνω και όχι για να το βάζεις πάνω από εκεί που δουλέυεις... ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: :lol: :lol:

Τέλειωνε με τις ρόδες....  ::mastigoma::

Αποσυνδεδεμένος aitheras1

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κορινθος
« Απάντηση #43 στις: Αυγούστου 30, 2010, 11:34:55 μμ »
παιδια δεν ειναι ο viper, δεν θα εκανε ποτε τετοιο μοντελο  :shock: και δεν τον εχει δει κανεις τα τελευταια χρονια!!
και καλα τωρα ενα f-106 στα γρηγορα...χωρις ροδες...κτλ. αστα... εμας βρηκες  :!:  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tags: