Λιγη ιστορια λοιπον για το α/φος ,απο τα λιγα που εμθα κι εγω.
Το ολο προτζεκτ ξεκινα στη δεκαετια του 80 οταν ξεκινησε η ερευνα-ανπτυξη για νεο μαχητικο.
Το 87 νομιζω.
τελη δεκαετιας 90 πεταξε το πρωτοτυπο και το 2004 ητα;ν ηδη σε υπηρεσια (κι οδυτικος κοσμος ακομα το νομιζε υπο αναπτυξη

)
Οι ομοιοτητες του με το ισραηλινο Λαβι ειναι περισσοτερο απο φανερες.Μια συγκριση στις σχεδιαστικες λεπτομερειες το φωναζει.
Δελταπτερυγο με καναρντς,κοιλιακος αεραγωγος τετραγωνικης διατομης (κι οχι F-16 αλλα αν εμπαινε το Λαβι σε παραγωγη τελικα ποιος ξερει πως θα ηταν στην τελικη μορφη του;

)
Πτερυγια σταθεροποιησης στο πισω κατω τμημα της ατρακτου ακομα και η θεση-διαταξη των αεροφρενων και το σχημα του καθετου θυμιζουν παρα πολυ το Λαβι.
Τελικα κι οπως αναφερεται σε ολα σχεδον τα αρθρα που διαβασα το εχουν βαλει το χερακι τους οι Εβραιοι.Στανταρακι

Σου λεει "αφου δε με αφηνεις να το βγαλω εγω θα το δωσω στους Κινεζους για να μαθεις"
Κινητηρα εχει μια εκδοση κινεζικη του lyulka (sukhoi)
Tα οπλα επισης φωναζουν Αντιγραφη.Απο magic2,python 3-4, amraam,δεξαμενες αλα Διλιτρου(και η παραλλαγη ενος πρωτοτυπου επισης

)
Το αεροσκαφος ομως ειναι πολυ καλο,πολυ φτηνο,και εξελιξιμο...ακομα(κατευθυνομενη ωση λ.χ. νεο ρανταρ ψηφιακο και αλλα)
Το μοντελο ειναι κλασικη κινεζικη σχολη (ετσι τα λεω οταν ειναι φουλ στο πριτσινι

)
Δινει μεγαλη ποικιλια οπλων (και ποσοτητα) πολυ καλο κοκπιτ-καθισμα με ζωνες ΡΕ
Σε ΡΕ επισης δινει αποφορτιστες καποιες αντενες και δεικτες ΑΟΑ,βαση HUD.
Στα διαφανη (κλασικα με την

: γραμμη) δινεται ανοιχτη ΚΑι κλειστη καλυπτρα ολοι οι αισθητηρες στα ρυγχη των βλημματων HUD φωτακια
Επισης περιλαμβανεται ΚΑΙ σκαλα (οχι πιλοτος ομως)Πηδαλια ολα χωριστα (ελεβονς-ραντερ και καναρντ κινουμενα),Πολυ ομορφο ΣΠ,και ακροφυσιο ανοιχτο ή κλειστο.
Εφαρμογη ικανοποιητικη (ανω του μετριου αλλα δεν ειναι και ταμιγια,με λιγη προσοχη ομως-που δεν εδειξα εγω-απροβληματιστο)
Τελος αρκετα πλουσια καρτελλα σηματων,με προτασεις για 2 παραλλαγες και αρκετα s/n για να επιλεγουν