Αποστολέας Θέμα: 1/32 REVELL HEINKEL 162 ''SALAMANDER''  (Αναγνώστηκε 2409 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

jkbsprint

• Επισκέπτης
1/32 REVELL HEINKEL 162 ''SALAMANDER''
« στις: Αυγούστου 28, 2010, 04:12:42 μμ »
Γεια σας παιδια, τις τελευταιες μερες ειχα πιασει ενα ακομα μοντελο, αλλα λογω απουσιας απο το σπιτι δεν εχω πολλες φωτο. Δεν εχει τελειωσει, θα ηθελα τη γνωμη σας και τις προτασεις σας, φθορες, επισκευη ριναιου σκελους, (ναι το διαολακι με τα κοτσιδακια εβαλε το χερακι της και παλι) με το που το ειδε  :evil:.  Στον τομεα των φθορων, δεν σκοπευω να κανω πολλες εως καθολου, καθως τα πιο πολλα απο αυτα δεν προλαβαν ουτε να πεταξουν, συν οτι ηταν και κουκουλωμενα, (οσο κι αν ακουγεται για τις τελευταιες μερες του Ραιχ περιεργο αυτο). Επισης οταν αφαιρεσα τη χαρτοταινια μετα το βαψιμο, πηρε μαζι της και χρωμα  :((δε μου εχει ξανασυμβει αυτο), οποτε θα πρεπει μαλλον να το ξαναβαψω... αν και φοβαμαι μη χτισει το χρωμα. Το κιτ ειναι της REVELL, πολυ καλη λεπτομερεια, γραμμωσεις κλπ, ειδικα σε σχεση με την τιμη. Απο δημοπρασια e bay 16 euro  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
Απ: 1/32 REVELL HEINKEL 162 ''SALAMANDER''
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 29, 2010, 02:07:44 μμ »
Πολύ όμορφη και καθαρή κατασκευή!
Ενα wash για να τονιστούν οι λεπτομέριες και θα είναι μια χαρά. Επίσης πιστεύω πως ο χόρος του κινητήρα σηκώνει φθορές.

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 29, 2010, 02:36:09 μμ »
Ευχαριστω , ναι σκοπευω να του κανω ενα wash, αλλα φωτο εποχης απο τον κινητηρα τους υπαρχουν μονο απο τα πρωτοτυπα, Μ20, Μ23 κλπ, τα οποια κυριολεκτικα ξεσκιστηκαν να πετανε σε αντιθεση με τα "μαχιμα". Αυτο θα χρειαστει λιγο ψαξιμο. Εχει τυχει σε κανεναν αλλο αυτο που επαθα με τη χαρτοταινια, μηπως βρω τι εφταιξε για να μην την ξαναπατησω?  :roll: Α,και ενα σημειο που θελει λιγο προσοχη για οποιον φτιαξει αυτο το μοντελο. Το ρυγχος εχει θεμα με την εφαρμογη του εξαρχης, ειδικα μετα την τοποθετηση βαρους για να καθεται ισια τα πραγματα (τουλαχιστον για μενα) χειροτερεψαν, σαν να κρεμασε το πλαστικο. Δεν ξεπερασα τα γραμμαρια που λεει η REVELL.  :roll: Οπως και να εχει τιποτα που δε φτιαχνει με λιγο στοκο.  :wink: Παντως αξιζει τον κοπο, προκεται για πραγματικα ομορφο και φουτουριστικο αεροσκαφος, ειδικα αν σκεφτει κανεις οτι σχεδιαστηκε και παρηχθει το 1945.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 29, 2010, 03:06:44 μμ »
Επισης οταν αφαιρεσα τη χαρτοταινια μετα το βαψιμο, πηρε μαζι της και χρωμα  :((δε μου εχει ξανασυμβει αυτο)
Μόλις βάψεις ένα χρώμα, άστο να στεγνώσει καλά, πέρνα ένω χέρι παρκετίνη και μετά μασκάρισε. Πιστεύω πως δεν θα έχεις προβλήματα. Επίσης μασκάριζε με masking tape, Tamiya ή 3M, είναι το ιδανικό υλικό και πολύ σπάνια θα σηκώσει χρώμα. Αν δεν βρίσκεις εκεί που, είσαι μπορείς να παραγγείλεις ταχυδρομικά, αρκετά μαγαζιά θα σε εξυπηρετήσουν.

Οντως, όπως λες τα αεροσκάφη παραγωγής ελάχιστες φθορές παρουσίαζαν όταν παραδόθηκαν, εξωτερικά τουλάχιστον. Τώρα ο χώρος του κινητήρα πάντα έχει τη βρώμα του, διαρροές, καπνιές, όλο και κάτι μπίχλικο υπάρχει.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 29, 2010, 05:11:51 μμ »
Ευχαριστω για τις  συμβουλες. Τελευταια μερα αδειας σημερα, ελπιζω να μπορεσω να την εκμεταλλευτω στο μεγιστο........

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 31, 2010, 11:42:35 πμ »
Καλημέρα φίλε, διάλεξες ένα από τα ωραιότερα αεροπλάνα! εγώ πάντα αλλά πάντα όταν είναι να μασκάρω κολάω πρώτα την ταινία μασκαρίσματος σε μία λεία αλλά καθαρή επιφάνεια προκειμένου να φύγει η κόλλα, καλλη συνέχεια!
Γιάννης

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 31, 2010, 06:51:29 μμ »
Ευχαριστω για τη συμβουλη. ::salut::

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2010, 06:51:38 μμ »
Καλησπερα, συνεχισα με τη Σαλαμανδρα μου, την περασα παρκετινη, (το πρωτο μοντελο που βαζω παρκετινη, εχω την αισθηση οτι ειναι καλυτερη απο βερνικι) και βαφτηκε και η καλυπτρα. Μολις στεγνωσει, τροχοι βαψιμο, wash, σηματα και ειμαστε ετοιμοι, μπας και ξεκινησω και το Macchi.  :D

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2010, 06:25:46 μμ »
Ακόμα τα σήματα; Λουφάρουμε; ::glossa::

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2010, 06:28:09 μμ »
 ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: Συντομα..

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2010, 11:55:25 πμ »
Οχι Γιώργο μου ...Λουφτφάρουμε :mrgreen:...πολύ καλή δουλειά καλή συνέχεια φίλε!!! ::eusa_clap:: ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2010, 10:11:33 μμ »
Ευχαριστω, θα ηθελα να κανω περισσοτερα σε αυτο το μοντελο, αλλα οι οικογενειακες υποχρεωσεις δεν αφηνουν πολλα περιθωρια χρονου. Παντως προκεται για ενα πολυ ''ευκολο'' μοντελο που αξιζει τον κοπο και τα λεφτα του, ακομα και OOB. Το συνιστω ανεπιφυλακτα.  ::icon_thumright::. Παντως και παλι δηλωνω εντυπωσιασμενος απο την παρκετινη, πολυ καλυτερη απο το Gloss βερνικι, που χρησιμοποιουσα.

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 08:43:46 μμ »

Για να μη λες  ::glossa::.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 09:57:28 πμ »
Από όσα βλέπω έκατσαν μια χαρά χωρίς καθόλου silvering παρά το αξιοσέβαστο μέγεθός τους. Σφράγισέ τα με παρκετίνη και όρμα για τη συνέχεια!

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 10:19:02 πμ »
Ωραίο το πετούμενο.
 ::icon_thumright::

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 03:18:32 μμ »
Από όσα βλέπω έκατσαν μια χαρά χωρίς καθόλου silvering παρά το αξιοσέβαστο μέγεθός τους. Σφράγισέ τα με παρκετίνη και όρμα για τη συνέχεια!

Μα η παρκετινη με εσωσε!!!!!!!! Τα ''σφραγισα" ηδη. Ακολουθησα τη συμβουλη σου.  ::icon_thumright:: Αν προλαβω σημερα σειρα εχει το wash.
Leopard, ευχαριστω, σημερα ηρθαν τα χρωματα για τον Τιγρη. Συντομα και εκεινο.....

Tags: