Αποστολέας Θέμα: Απορία για πρόβλημα στο χρώμα διοράματος  (Αναγνώστηκε 1482 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος brainmaster

• ΤΑΣΟΣ
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • ΤΑΣΟΣ
Απορία για πρόβλημα στο χρώμα διοράματος
« στις: Αυγούστου 22, 2010, 02:25:42 μμ »
Γεια σας ειμαι νεο μελος και απειρος μοντελιστης .Ελπιζω να γραφω στο σωστο τοπικ για την απορροια μου...

Εφτιαξα πριν απο λιγες μερες ενα διοραμα του WW I στην 1/35 Αφου εβαλα γυψο και απο πανω ατλακολ αρκετα στωματα το εβαψα και τη  αλλη μερα το εβαλα στην βιτρινα Σε μια με δυο μερες εμφανιστικαν κατι ασπρα στιγματα πανω στο χρωμα σε ολη τη βαση τα οποια αφηναν οταν τα ακουμπουσα στο δαχτυλο ασπρη σκονη. υπεθεσα οτι τα εβγαλε ο γυψος απο κατω και τα περασα με στεγνο πινελο και νερο αλλα εμφανιστικαν παλι Επρεπε να βαλω καποιο βερνικι? Αν και εχω κανει και αλλα διοραματα (σε μικροτερη κλιμαμα) ποτε δεν εγινε κατι τετοιο...Υπαρχει περιπτωσει να το διορθωθει γιατι δυσκολα να το βαψω ξανα? Τι λαθος εκανα?

Ευχαριστω για την οποια βοηθεια..

ΤΑΣΟΣ

Αποσυνδεδεμένος svyatoslav

• Κυριακος Γκογκας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κορινθος-Σερρες
Απ: Απορροια για προβλημα στο χρωμα διοραματος
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 23, 2010, 12:29:10 πμ »
Δοκιμασε ματ βερνικι και χρωμα βασης αναμειγμενα με διαλυτικο η νερο και τα τρια σε ισες ποσοτητες(αναλογα τι εχεις βαψει την βαση -ακρυλικα η σμαλτα-). ΙΣως και περισσοτερο απο ενα χερια στα σημεια που "πονας" με ενα πινελο. Το εχω παθει και εγω και βρηκα ετσι γιατρεια. Καλη συνεχεια

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
Απ: Απορία για πρόβλημα στο χρώμα διοράματος
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 23, 2010, 07:57:24 μμ »
Για να αποφευγεις απο την αρχει τετοια προβληματα με τον γυψο,στο νερο που ετοιμαζεις για τον γυψο θα βαζεις μεσα και ατλακολ.Εδω μαλλον δεν ειχε στεγνωσει καλα ο γυψος και η υγρασια αντεδρασε με τα αλλα υλικα.Τωρα θελει πρωτα καθαρησμα και ενα καλο χερι βερνικι.
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 23, 2010, 09:12:39 μμ »

Αφου εβαλα γυψο και απο πανω ατλακολ αρκετα στωματα το εβαψα και τη  αλλη μερα το εβαλα στην βιτρίνα
Σε μια με δυο μερες εμφανιστικαν κατι ασπρα στιγματα πανω στο χρωμα σε ολη τη βαση τα οποια αφηναν οταν τα ακουμπουσα στο δαχτυλο ασπρη σκονη.
υπέθεσα οτι τα εβγαλε ο γυψος απο κάτω

δεν είναι ο γύψος  -  είναι η ατλακόλ
σε σκέτη ατλακόλ, όσο και να στεγνώσει, δεν πιάνει χρώμα πάνω της
τα άσπρα που φαίνονται είναι η ατλακολ
χρειάζεται ένα χέρι γύψο με ατλακόλ

Αποσυνδεδεμένος brainmaster

• ΤΑΣΟΣ
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • ΤΑΣΟΣ
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 24, 2010, 05:24:08 μμ »
Για να πω την αληθεια μπερδευτικα τη λυση να ακολουθησω Μαλλον πρεπει να το βαψω τουλαχιστον σχεδον ολο απο την αρχη
ΤΑΣΟΣ

Tags: