Γεια σας και πολύ χαίρομαι που σας βρήκα..
Επιτέλους μετά απο τόσα χρόνια χαζεύοντας τις βιτρίνες και το Internet, Μπήκα και εγώ στον χώρο (και χορό) του μοντελλισμού. Το forum το χω ρουφήξει μαζεύοντας πληροφορίες και χαζεύοντας/ζηλεύοντας τα μοντέλα των ποιο έμπειρων απο εσάς. Απο πιτσιρικάς ήθελα να ασχοληθώ με τον μοντελισμό και μονίμως το ανέβαλα. Ετσι λοιπόν ένα ωραίο απόγευμα η κοπελιά μου (η οποία ήξερε οτι τρωγόμουνα να ξεκινήσω), έχοντας πάει σε κάποιο super market, είδε στο ράφι κάποια μοντέλα της Revell. Μου πηρε λοιπόν δώρο ένα διπλάνο swordfish. Ηταν ενα σετάκι με μια κόλλα, 2 μπογιές και ένα πινέλο.... Αυτό ήταν!!!! Κόλλησα!! Με βοήθεια απο έναν φίλο που είχε ασχοληθεί με το χόμπι παλιότερα, κάτι Pdf που κατέβασα απο το site του Fine scale modeller ξεκίνησα σιγά-σιγά (το model club δεν το χα βρει ακόμα). Σαφώς και έπρεπε να αγοράσω και κοπίδια και τα υπόλοιπα εργαλεία, οπότε ξεκίνησα την καθιερωμένη βόλτα στην Ιπποκράτους. Ο φίλος μου είχε πει να πάω σε κάποιο κατάστημα (ονόματα δεν λέμε) στον εν λόγω δρόμο, ο "οποίος έχει τα πάντα/είναι ο μεγαλύτερος στην αγορά/κλπ κλπ" να συμπληρώσω κάτι.....
είναι και φοβερά αγενής!!!!! Τουλάχιστον ο κύριος που εργάζεται εκεί μέσα... Με κοίταζε σαν εξωγήινο όταν ρώτησα... τι μπογιές να πάρω... πως τις αραιώνουνε... και διάφορες άλλες "χαζές" ερωτήσεις, αλλα απ ότι κατάλαβα εκεί πάνε μόνο οι έμπειροι μοντελιστές :p !!! Δεν πειράζει όμως, στην επόμενη γωνία ακριβώς,πήγα σε ενα πολύ ωραίο μαγαζι, με έναν υπάλληλο ο οποίος είναι εξαιρετικά ευγενικός και έχει όλη την καλή διάθεση να βοηθήσει έναν αρχάριο.... Αυτή ήταν η αρχή (δεν απέχει και πολύ χρονικά απο το τώρα...) και μέχρι τώρα έχω φτιάξει, κατά σειρά κατασκευής, το Swordfish, P51D-Mustang, Spitfire, Huey UH1D, και τώρα που μιλάμε έχω στα χέρια μου ένα Apache... όλα 1/72, και μοντέλο με μοντέλο παρουσιάζω βελτίωση
Τεσπα... Δεν σας κουράζω άλλο...
τα λέμε στο forum...
by the way.... Δημήτρης