Καλησπέρα σε όλους!!!
μετά από πολύ καιρο να μαι παλι με μια "ανακατασκευή" του γαλλικού πολεμικού RICHELIEU.
Και όταν λέω "ανακατασκευή" εννοώ ότι το πρωτο-είχα κατασκευάσει πρίν περίπου 15-20 χρόνια με την τότε εμπειρία και κυρίως την τότε λίγη υπομονή...
Η κατάσταση του τότε αποτυπώνεται στις φωτογραφιες της στηλης με τίτλο "πριν" ενώ η σημερινή μετά την ανακατασκευή στις φωτογραφίες της στήλης με τίτλο "μετά".
Κατά την διάρκεια αυτών των 15 χρόνων το μοντέλο βρισκόταν στο σαλονι του πατρικου μου σπιτιου σκονισμένο κάπου σε μια γωνιά. Φυσικά η μητέρα μου δεν παρέβλεπε κάθε φορά που καθάριζε να....ανακατασκεύαζε και καποιο κανόνι μάλλον κρίνοντας πως αχρηστο ήταν.....
Για να μην μιλήσω για τις χαλκομανίες οι οποίες ποτέ δεν είχαν μπέι σωστά και τώρα πλέον δεν υπάρχουν στο καράβι
Βεβαια αυτό οδήγησε 15 χρόνια μετά το μοντέλο να έχει χάσει πολλά απο τα κανονάκια του. Έτσι όταν αποφάσισα να το επισκευάσω...έπρεπε να ακυρώσω μερικά πολυβολεία και να κρατήσω-συμπληρώσω άλλα.
Δεν μπήκα σε διαδικασία να αναζητήσω άλλα κανόνια, κλπ απο ιντερνετ γιατι το μοντέλο ήταν παλιό και είχε περάσει πολλές κακουχίες, αλλά και για έναν επιπρόσθετο και πολύ βασικό λόγο:
στόχος μου δεν ήταν να αποτυπώσω το πλοίο με ιστορική ακρίβεια αλλά να εφαρμόσω πάνω του όλες τις τεχνικές που έμαθα μέσα από αυτο το φορουμ....και αν το τελικό αποτέλεσμα ήταν ικανποιητικό, (προσωπικά με ικανοποιεί πολύ) να το κρατήσω και να το βάλω και αυτό στην βιτρίνα...
έτσι λοιπόν χρησιμοποίησα για πρώτη φορά αερογράφο και εξασκήθηκα στην χρήση του. για πρώτη φορά έβαλα παρκετίνη και είδα στην πράξη πώς "σφραγίζουμε" τα χρώματα. τέλος εφάρμωσα στοιχειώδες wash για να δώσω της αίσθηση της χρήσης....
τέρμα λοιπόν τα λόγια και ας δουμε μερικές φωτο.
εννοείται κάθε παρατήρηση είναι δεκτή με στόχο την συνεχή βελτίωση.
ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ

και μερικές ακόμα οπτικές γωνίες...

Αυτό που πρέπει να τονίσω είναι ότι ήθελα να προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο με ότι υλικό είχα στα χέρια μου...