Αποστολέας Θέμα: French Battleship RICHELIEU  (Αναγνώστηκε 2528 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος chrisk

• Καραγιάννης Χρήστος
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κόρινθος - Σέρρες Ξεχασμένος στον νότο γεννημένος αλλού
French Battleship RICHELIEU
« στις: Αυγούστου 20, 2010, 06:48:49 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!!!

μετά από πολύ καιρο να μαι παλι με μια "ανακατασκευή" του γαλλικού πολεμικού RICHELIEU.
Και όταν λέω "ανακατασκευή" εννοώ ότι το πρωτο-είχα κατασκευάσει πρίν περίπου 15-20 χρόνια με την τότε εμπειρία και κυρίως την τότε λίγη υπομονή...
Η κατάσταση του τότε αποτυπώνεται στις φωτογραφιες της στηλης με τίτλο "πριν" ενώ η σημερινή μετά την ανακατασκευή στις φωτογραφίες της στήλης με τίτλο "μετά".
Κατά την διάρκεια αυτών των 15 χρόνων το μοντέλο βρισκόταν στο σαλονι του πατρικου μου σπιτιου σκονισμένο κάπου σε μια γωνιά. Φυσικά η μητέρα μου δεν παρέβλεπε κάθε φορά που καθάριζε να....ανακατασκεύαζε και καποιο κανόνι μάλλον κρίνοντας πως αχρηστο ήταν.....

Για να μην μιλήσω για τις χαλκομανίες οι οποίες ποτέ δεν είχαν μπέι σωστά και τώρα πλέον δεν υπάρχουν στο καράβι

Βεβαια αυτό οδήγησε 15 χρόνια μετά το μοντέλο να έχει χάσει πολλά απο τα κανονάκια του. Έτσι όταν αποφάσισα να το επισκευάσω...έπρεπε να ακυρώσω μερικά πολυβολεία και να κρατήσω-συμπληρώσω άλλα.

Δεν μπήκα σε διαδικασία να αναζητήσω άλλα κανόνια, κλπ απο ιντερνετ γιατι το μοντέλο ήταν παλιό και είχε περάσει πολλές κακουχίες, αλλά και για έναν επιπρόσθετο και πολύ βασικό λόγο:

στόχος μου δεν ήταν να αποτυπώσω το πλοίο με ιστορική ακρίβεια αλλά να εφαρμόσω πάνω του όλες τις τεχνικές που έμαθα μέσα από αυτο το φορουμ....και αν το τελικό αποτέλεσμα ήταν ικανποιητικό, (προσωπικά με ικανοποιεί πολύ) να το κρατήσω και να το βάλω και αυτό στην βιτρίνα...

έτσι λοιπόν χρησιμοποίησα για πρώτη φορά αερογράφο και εξασκήθηκα στην χρήση του. για πρώτη φορά έβαλα παρκετίνη και είδα στην πράξη πώς "σφραγίζουμε" τα χρώματα. τέλος εφάρμωσα στοιχειώδες wash για να δώσω της αίσθηση της χρήσης....

τέρμα λοιπόν τα λόγια και ας δουμε μερικές φωτο.

εννοείται κάθε παρατήρηση είναι δεκτή με στόχο την συνεχή βελτίωση.

ΠΡΙΝ                                               ΜΕΤΑ

και μερικές ακόμα οπτικές γωνίες...

Αυτό που πρέπει να τονίσω είναι ότι ήθελα να προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο με ότι υλικό είχα στα χέρια μου...

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
Απ: French Battleship RICHELIEU
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 20, 2010, 07:23:44 μμ »
Μπράβο φίλε chrisk,για την τόλμη το κουράγιο αλλά και τη σκέψη σου για πρακτική στη θεωρεία.
Καταρχήν πρόκειτε για ένα πολύ ωραίο πλοίο που είναι επιβλητικότατο.Το τελικό αποτέλεσμα μάρέσει πάρα πολύ και είμαι σίγουρος οτι οταν επιχειρήσεις να φτιάξεις κάποιο τωρα!! από την αρχή θα σου βγει πολύ καλό.
Από τεχνικής άποψης είσαι σε πάρα πολύ καλό δρόμο.Με πολλές φωτο των πραγματικών πλοίων και με τη βοήθεια του νετ μπορείς να κάνεις πολύ καλή δουλειά.

Ελπίζω να ασχοληθείς και με τα ιστιά ε;Εκανες την εκκλησιά κάνε και τ'άγιο βήμα.Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ ζεστ.τεντωμ.πλαστικό πολύ ψιλό.Καλή συνέχεια!!!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 20, 2010, 07:30:38 μμ »
πολύ καλή προσπάθεια  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 20, 2010, 08:27:49 μμ »
Πολύ όμορφη προσπάθεια σε ένα από τα πιο όμορφα θωρηκτά...  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Δες και αυτό , έχει τα σχέδια του πλοίου δωρεάν και ελεύθερα για κατέβασμα, όπως και φωτογραφίες.

http://www.servicehistorique.sga.defense.gouv.fr/02fonds-collections/banquedocuments/planbato/planbato/fichebato/fichbato.php?id=468

::salut::

Αποσυνδεδεμένος chrisk

• Καραγιάννης Χρήστος
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 21, 2010, 06:24:33 μμ »
να στε καλα παιδια !!!

c.nemo ευχαριστώ για τις παρατηρησεις! αλλα επειδη χμ, πως να το πω...ειμαι ψαρι τις στεριας , τι ειναι τα ιστιά????  υποθετω αυτα τα "σχοινια"αναμεσα στους πυργους???

εκτος απο την μεθοδο που χρησιμοποιείς υπάρχει καμια πιο ευκολη (ψιλη πετονια π.χ.)??

Αποσυνδεδεμένος naytikomodelistas

• Γιαννης
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Τι Εδω , τι εκει , ολοι σε ενα πλανητη ζουμε.
    • Ιστοσελίδα μοντέλων μου
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 21, 2010, 07:37:36 μμ »
Πολύ όμορφη προσπάθεια σε ένα από τα πιο όμορφα θωρηκτά...  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Δες και αυτό , έχει τα σχέδια του πλοίου δωρεάν και ελεύθερα για κατέβασμα, όπως και φωτογραφίες.

http://www.servicehistorique.sga.defense.gouv.fr/02fonds-collections/banquedocuments/planbato/planbato/fichebato/fichbato.php?id=468

::salut::
Ευχαριστω και εγω για τα σχεδια φιλε μου ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Προσωπική ιστοσελίδα μοντέλων:
http://modelgallery.wikispaces.com/

Αποσυνδεδεμένος naytikomodelistas

• Γιαννης
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Τι Εδω , τι εκει , ολοι σε ενα πλανητη ζουμε.
    • Ιστοσελίδα μοντέλων μου
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 21, 2010, 07:41:50 μμ »
να στε καλα παιδια !!!

c.nemo ευχαριστώ για τις παρατηρησεις! αλλα επειδη χμ, πως να το πω...ειμαι ψαρι τις στεριας , τι ειναι τα ιστιά????  υποθετω αυτα τα "σχοινια"αναμεσα στους πυργους???

εκτος απο την μεθοδο που χρησιμοποιείς υπάρχει καμια πιο ευκολη (ψιλη πετονια π.χ.)??

βλεπεις κατι σαν κονταρι προς την πλωρη και προς την  πρυμνη :?: :?: :?: :?: αυτα ειναι τα ιστια ή καταρτια αλλιως  

αν εχει καποπιος αλλος καλυτερη φωτο ας την δειξει στιν φιλο μας

Βαλε καλαμακι απο σουφλακι ή καταρτι ψιλο που θα βρεις σε καταστηματα με ειδη μοντελισμου και κολλα το με κολλα ταχειας πηξεως
Προσωπική ιστοσελίδα μοντέλων:
http://modelgallery.wikispaces.com/

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 21, 2010, 09:02:26 μμ »
Νομίζω ότι ο Σταμάτης (νέμο) αναφέρεται στον εξαρτισμό του πλοίου, δηλαδή τα ξάρτια και τις κεραίες που μοιάζουν με σκοινιά.

Σωστά κατάλαβες chris. ʼμα πας σε ένα μαγαζί με κλωστές ζήτα πολύ ψιλή νάυλον κλωστή, όπως αυτή που ράβουν τις ετικέτες στα μπλουζάκια (στο σβέρκο). Είναι πραγματικά σαν τρίχα και κάνει για πολλές κλίμακες, ακόμα και για 1/700... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος chrisk

• Καραγιάννης Χρήστος
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 22, 2010, 05:59:13 μμ »
Ευχαριστώ παιδιά!!

Νικο καλη πληροφορια για ναυλον κλωστη, θα το ψαξω....
σταματη ε....φτασαμε ως εδω...αμαρτια ειναι οντως να μην κανω τα ιστιά, τωρα που ξερω και το υλικό.

να σται καλα ολοι και ευχαριστώ για τις διευκρινησεις!!

τα σχεδια οντως ηταν πολυτιμα.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 22, 2010, 06:15:51 μμ »
Χρίστο δεν χορταίνω να τον χαζεύω τον Καρδινάλιό σου...

Πίστεψέ με η κλωστή είναι σούπερ... Και δεν ξεφτάει ούτε κρεμάει με την πάροδο του χρόνου...  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος chrisk

• Καραγιάννης Χρήστος
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 21, 2010, 08:33:17 μμ »
ανεβάζω νέες τελικές φωτο με τοποθετημένα τα σκοινιά.

η μπλεδούρα που φαίνεται είναι από την αθλιότητα του φωτισμου...

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 22, 2010, 01:52:43 μμ »
Η εικόνα βελτιώθηκε σαφώς μετά το reset ::icon_thumright::
Αν θέλεις, πες μας κλίμακα και εταιρεία κατασκευής του κιτ :mrgreen:
Τώρα που συνήθισες τις τεχνικές, σκέψου στο επόμενο να χρησιμοποιήσεις photoetched λεπτομέρειες (κυκλοφορούν πολλά σετάκια με ελαφρύ οπλισμό, ρέλια, ραντάρ, γερανούς κλπ) :oops:

Φιλικά, Γιάννης ::salut::
Spoiler (hover to show)
Qui tangit frangatur

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 22, 2010, 02:19:48 μμ »
Γιάννη το κιτ είναι το γνωστό παλιό καλό της Heller στην 1/400...

Όσο για το λινκ, άμα τσεκάρεις στο ίδιο σάιτ έχει πολλά γαλλικά πολεμικά ακόμα και σύγχρονα...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος chrisk

• Καραγιάννης Χρήστος
  • Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 22, 2010, 03:42:58 μμ »
gtdeath13 είναι όντως η 1/400 άλλα για χελερ θα σε γελασω...πανε 20 χρόνια και γερασαμε...το αλτζχαιμερ θεριζει...... :mrgreen:

εχαριστω για την συμβουλή σου για την κλωστή !!!

Indy ευχαριστω για τα καλα λόγια, όντως μόλις νιώσω λίγο πιο δυνατός, τα σετακια που περιγράφεις θα μπουν στην καθημερινότητα μας....

Αποσυνδεδεμένος papadakis.n

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 22, 2010, 04:42:52 μμ »
Τώρα είναι πολύ καλό ::icon_thumright::
Μπράβο Χρήστο ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 01:23:35 μμ »
Χρήστο μπράβο φίλε πραγματικά το αναβάθμισες....νομίζω οτι έπερνε λίγα ακόμα σχοινιά....αν ψάξεις στο νετ θα βρεις πολλές εικόνες του θωρηκτού και αρκετές θα είναι από τα επίμαχα σημεία των Ιστών.Πάντως όσο πιό πολλά βάζεις τόσο πιό λεπτομερές δείχνει΄το όλο σύνολο.Καλή συνέχεια με το επόμενο.......κρύβεις έναν καραβίσιο μέσα σου!!!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 02:19:04 μμ »
ωραιος ο καρδιναλιος Χρηστο και αν και εικοσαετιας συναγωνιζεται ανετα τωρινες κατασκευες ::salut::

Tags: