Αποστολέας Θέμα: Τι προσφερει το Model Expert?  (Αναγνώστηκε 7877 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Απ: Τι προσφερει το Model Expert?
« Απάντηση #50 στις: Αυγούστου 25, 2010, 11:10:07 μμ »

.................. θεωρώ πως για το "εύρος" της Ελληνικής αγοράς είναι αποδεκτό αν αναλογιστούμε ότι προσπαθεί με τη θεματολογία του να ικανοποιήσει μία ευρεία γκάμα μοντελιστών.Λίγο από όλα δηλαδή αφού δεν υπάρχει η πολυτέλεια για κάθε κατηγορία ξεχωριστά.

'Οπως πολύ σωστά ανέφερε ο Πέτρος,οι ίδιοι οι εκδότες όμως είναι και κορυφαίοι μοντελιστές και το κάνουν επί πληρωμής.
Έτσι υπάρχουν τρία περιοδικάTamiya,ένα με κοινά(ΤΜΜ) ,ένα με αεροπλάνα(ΤΜΜΑ) και ένα αμιγώς αρματικό(ΤΜΜΙ).
Και πώς να μην είναι άψογα τα άρθρα τους,αφού απευθείνονται σε ολόκληρη Ευρώπη και Αμερική.Οπότε τυχόν συγκρίσεις είναι μάλλον άστοχες.

Έχετε παρατηρήσει όμως κάτι;Ποιά μοντέλα παρουσιάζονται πάντα εξώφυλλο κατασκευασμένα από τους κορυφαίους αυτούς μοντελιστές/συντάκτες;
Tamiya Spitfire,Tamiya BT,JS όλοTamiya-Tamiya-Tamiya.Τυχαίο;Δε νομίζω...

Ζήση

Μακάρι ο μέσος μοντελιστής να φτάσει στο επίπεδο να κάνει ένα Tamiya Spitfire,ένα Tamiya BT,ένα Tamiya JS, όπως αυτοί

και μετά ας κάνει και το ...περίεργο και το ασυνήθιστο

Συνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #51 στις: Αυγούστου 25, 2010, 11:25:19 μμ »
Να θέσω και εγώ ένα ερώτημα (που θα σας το απαντήσω σύντομα), ώστε να διαπιστώσετε όλοι κάποιες αλήθειες?

Πόσα τεύχη είναι η μέση κυκλοφορία ενός περιοδικού ειδικής θεματολογίας (όπως τα μοντελιστικά) στην Ελλάδα?
Πόσα τεύχη είναι η μέση κυκλοφορία ενός αντίστοιχου στο εξωτερικό?

Για πέστε, για πέστε...
Φιλικά,
Διονύσης

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #52 στις: Αυγούστου 25, 2010, 11:47:17 μμ »
Ειμαι νεος στο φορουμ και σιγουρα υστερω μακραν απο τους πιο πολλους εδω αλλα ειμαι μοντελιστης και το περιοδικο το ψαχνω καθε φορα. Η θεματολογια δεν ικανοποιει , ουτε η παρουσιαση τεχνικων, (αληθεια δειχνει καθολου τεχνικες εδω και καιρο?) Προτιμω να παρω το MODEL AIRPLANE INTERNATIONAL και ας μας εχει πρηξει στα Spitfire, τουλαχιστον βλεπω και μαθαινω πολυ περισσοτερα και οι κατασκευες που δειχνει υπολοιπονται σημαντικα πολλων απο εδω στο φορουμ. Αρκετες φορες πηρα ξενο τυπο αντι για το δικο μας. Ποσοι ακομα το κανουν αυτο??? Ας αναρρωτηθουν και ας προσαρμοστουν αν θελουν κερδη. Οσο ο ξενος τυπος ειναι καλυτερος αυτον θα προτιμω. Κριμα αλλα θα ηθελα να το αγοραζω (να ειναι MADE IN GREECE η ΗELLAS κατα προτιμηση) και να μη βλεπω εκατο φορες την ιδια εκθεση σε πολλαπλα τευχη... Οπως και να εχει πρεπει να προσαρμοστει το περιοδικο στις απαιτησεις αν θελει να ειναι βιωσιμο, αλλωστε αυτο δεν κανουν ολες οι επιχειρησεις? Διοτι στην τελικη επιχειρηση ειναι....

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #53 στις: Αυγούστου 25, 2010, 11:49:02 μμ »
Να θέσω και εγώ ένα ερώτημα (που θα σας το απαντήσω σύντομα), ώστε να διαπιστώσετε όλοι κάποιες αλήθειες?

Πόσα τεύχη είναι η μέση κυκλοφορία ενός περιοδικού ειδικής θεματολογίας (όπως τα μοντελιστικά) στην Ελλάδα?
Πόσα τεύχη είναι η μέση κυκλοφορία ενός αντίστοιχου στο εξωτερικό?

Για πέστε, για πέστε...

274  :?: :?:

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #54 στις: Αυγούστου 26, 2010, 12:22:16 πμ »

1000

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #55 στις: Αυγούστου 26, 2010, 01:33:42 πμ »
Μακάρι ο μέσος μοντελιστής να φτάσει στο επίπεδο να κάνει ένα Tamiya Spitfire,ένα Tamiya BT,ένα Tamiya JS, όπως αυτοί
και μετά ας κάνει και το ...περίεργο και το ασυνήθιστο
Το θέμα μας δεν είναι νομίζω να φτάσει κάποιος το επίπεδο του Marcus.Και αυτός έφαγε πολλά ψωμιά για να φτάσει εδώ που βρίσκεται τώρα και αν δείς τον πάγκο του έχει τη τελευταία λέξη κάθε λογής υλικού που κυκλοφορεί,και ανέξοδα.Είναι η δουλειά του άλλωστε.Εγώ να δουλεύω όλη μου τη ζωή,δε μπορώ να τα αποκτίσω όλα αυτά.μαγική λέξη κλειδί εδώ:
Χορηγία-διαφήμιση
Το θέμα μας είναι η θεματολογία,αν κατάλαβα καλά από τα παραπάνω που διάβασα.
Την τεχνική την αποκτάς με την τριβή και την πάροδο του χρόνου.Αυτό που πρέπει να βελτιωθεί νομίζω είναι οι φρέσκες ιδέες.Νέα θεματολογία και κατά επέκταση νέες τεχνικές.
Πρόσφατα πήρα δύο dvd.Το ένα της Vallejo που αναλύει διεξοδικά την κατασκευή ενός panzer II και το άλλο του Χιμένεθ AK και καλά,με ένα panther G what if.Το έχει παρουσιάσει στο ml.Όσες φορές και αν τα είδα,φανταστικά ναι,αν και ο Μιγκ το γυρνάει τώρα σε enamel(τι τερτίπια μάρκετινγκ είναι αυτά) λοιπόν όσο και να τα δώ,ε...δε μπορεί Πέτρο θα φτάσω στο σημείο και το επίπεδο "υψηλής βαφής"
Και μετά;Τι;ʼλλος ένας πάνθηρας,άλλο ένα panzer II...νισάφι.
Τροφή για σκέψη νομίζω χρειάζεται.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #56 στις: Αυγούστου 26, 2010, 01:43:55 πμ »
και στη Σχολή Καλών Τεχνών, πρώτα μαθαίνεις τα χρώματα, τα διαλυτικά, τα υλικά κλπ

για να μπορείς να κάνεις κάτι τουλάχιστο πάνω από το "μέσο όρο" κι αν είσαι ταλέντο θα κάνεις το παραπάνω και θα γίνεις "επώνυμος"

έτσι και στο μοντελισμό - ανεξάρτητα αν είναι ΤΑΜΙΥΑ μόνο

πρώτα "κατακτάς" τις τεχνικές και μετά ...δικαιούσαι να έχεις ιδέες

τι να κάνω εγώ τις ιδέες για διοράματα, αφού στις φιγούρες είμαι ....μεταξεταστέος ( άσε που δεν βλέπω και καλά τελευταία  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:)

Υ.Γ. βλέπεις τι γίνεται με τα "διοράματα" στο φόρουμ  :( :( :( :( :( :( :( :(

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #57 στις: Αυγούστου 26, 2010, 07:49:46 πμ »
.....
Μιας και ένας απο τους σκοπούς της IPMS  είναι και η προώθηση του μοντελισμού, μηπως θα έπρεπε να συνταχτούν άρθρα για νέους μοντελιστές τα οποία να είναι μονίμως αναρτημενα στην ιστοσελίδα της :?:

επειδή η συζήτηση αποπροσανατολίστηκε νομίζω και με αφορμή το εξαιρετικό ερώτημα-πρόταση του Γιάννου,
είπε κανείς ότι στην Ελλάδα γράφονται (ή στήνονται) εξαιρετικά άρθρα όπως αυτά που θαυμάζουμε στα ξένα περιοδικά που προαναφέρθηκαν
αλλά οι "παράξενοι" ή "στριμμένοι" ή "προκατηλειμένοι" αρχισυντάκτες (είτε του Model Expert, είτε των ΝΕΩΝ της IPMS Ελλάδος είτε οποιουδήποτε περιοδικού ή ιστοτόπου)
δεν τα δημοσιεύουν  :?:?:?:

επαναλαμβάνω ...
άρθρα (κυρίως πρωτότυπα και καλοσχεδιασμένα με φωτό απο τα στάδια κλπ.) δεν γράφονται και ανέφερα κάποιους λόγους γι αυτό και νομίζω εκεί πρέπει να αναζητηθεί η "λύση του προβλήματος"

::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #58 στις: Αυγούστου 26, 2010, 10:42:26 πμ »
  Σχετικά με τα ξένα περιοδικά συμφωνώ απόλυτα με τον Wildcat και τον Ramfighter, το Wing Masters κυρίως (αλλά και τα Replic και Model Time) αποτελούν πρότυπα αυτή τη στιγμή (την γνώμη μου για τα περιοδικά της Tamiya την έγραψα πριν, δεν τα συγκρίνω καν με τα ανωτέρω). Wildcat η πρότασή σου για συνεργασία με το γαλλικό περιοδικό ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα αλλά δεν νομίζω να γίνει τέτοια πρωτοβουλία στην Ελλάδα με τη νοοτροπία που επικρατεί.
  pink_panzer το ερώτημα σου ως προς τη θεματολογία αφορά τον ξένο Τύπο ή το Model Expert; Πάντως το ιταλικό Model Time πολύ συχνά δημοσιεύει ιδιοκατασκευές/μετασκευές υψηλού επιπέδου.

1000
1000 και πολλά λέμε νομίζω! Και πιθανόν αυτό το νούμερο να είναι πλέον φθίνον!

.... Ας αναρρωτηθουν και ας προσαρμοστουν αν θελουν κερδη....

.... Οπως και να εχει πρεπει να προσαρμοστει το περιοδικο στις απαιτησεις αν θελει να ειναι βιωσιμο, αλλωστε αυτο δεν κανουν ολες οι επιχειρησεις? Διοτι στην τελικη επιχειρηση ειναι....

Φίλε είναι επιχείρηση αλλά ελληνική επιχείρηση που σημαίνει ότι μπορεί και να ΜΗΝ θέλουν κέρδη!!!!!
 Αυτό που ίσως αρκετοί αγνοείτε είναι ότι το περιοδικό δεν εκδίδεται αυτόνομα, ανήκει στις εδκόσεις Περισκόπιο που βγάζουν αρκετά περιοδικά. Το Model Expert δεν αποτελεί το κύριο μέρος του τζίρου τους συνεπώς δεν νομίζω ότι πολυκαίγονται για κέρδη, ανταγωνιστικότητα κλπ. Απλά το εκδίδουν στηριζόμενοι στο σύστημα (γραφίστες κλπ...) που υπάρχει για τα υπόλοιπα περιοδικά και μάλλον έχουν "βολευτεί" με την υπάρχουσα κυκλοφορία/αναγνωσιμώτητα..... Αυτός είναι ο λόγος που το κάνει βιώσιμο με τις παρούσες συνθήκες.

Πάντως πέρα από όλα αυτά, τόσο ο Σταύρος όσο και εγώ (και σε παλαιότερες παρόμοιες συζητήσεις) επαναλαμβάνουμε το ίδιο : το κύριο πρόβλημα είναι η έλλειψη άρθρων από Έλληνες αρθρογράφους!!! όλα τα άλλα που συζητάμε είναι παράπλευρα προβλήματα. Αν υπήρχε ύλη δεν θα τα συζητάγαμε καν!
  Για αρκετό καιρό πίστευα ότι πολλοί δεν κάνουν άρθρα κυρίως επειδή δεν τους ικανοποιούν τα χρήματα ή την έχουν "ψωνίσει" (είπαμε είμαι λίγο κακός :mrgreen: :twisted:).
  Πλέον έχω αναθεωρήσει αυτή την άποψη (ακόμη όχι τελείως :lol:) βλέποντας ότι ούτε για το περιοδικό της IPMS υπάρχει προσφορά άρθρων. Ο Σταύρος περιέγραψε αναλυτικά τις διάφορες αιτίες  αλλά η λύση εξαρτάται από εμάς.

Όσοι κατά καιρούς στις παρόμοιες συζητήσεις, παραπονοιούνται για την έλειψη (ποιοτικής) ύλης και οι ίδιοι έχουν δείξει ότι είναι ικανότατοι δημιουργοί, μήπως πρέπει να αναρωτηθούν αν αποτελούν μέρος του προβλήματος ;

Συνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #59 στις: Αυγούστου 26, 2010, 11:02:33 πμ »
Δύο είναι τα ερωτήματα:
1. Μέση κυκλοφορία ελληνικού ειδικού τύπου,
2. Μέση κυκλοφορία ξένου ειδικού τύπου.

Για περάστε για περάστε...

(με 1000 τεύχη θα είχε κλείσει προ πολλού οποιοδήποτε περιοδικό, σοβαρευτείτε!)
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #60 στις: Αυγούστου 26, 2010, 11:16:33 πμ »
(με 1000 τεύχη θα είχε κλείσει προ πολλού οποιοδήποτε περιοδικό, σοβαρευτείτε!)
Δεν τίθετε θένα να σοβαρευτούμε, εγώ προσωπικά δεν θέλω. Οπως πιο πάνω αναφέρθηκε ο εκδοτικός οίκος ΔΕΝ αποβλέπει σε κέρδη από το συγκεκριμένο έντυπο, κάνει χρήση της υπάρχουσας υποδομής για να το εκδίδει και λόγω της μικρής κυκλοφορίας μάλλον είναι (οσον αφορά στο ΜΕ) στο όριο. Ετσι δικαιολογούνται τα 1000 τεύχη.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Tags: