Αποστολέας Θέμα: Οι κατασκευές μου...  (Αναγνώστηκε 7215 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος .JOHNY.B.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
Απ: Οι κατασκευές μου...
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 11, 2010, 09:55:37 μμ »
Πολύ ωραία δουλειά σε μια θεματολογία που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Πολύ καλό φινίρισμα και βάψιμο.
Απ' ότι κατάλαβα η...βιβλιογραφία σου είναι ζωντανή!! Θα θέλαμε να δούμε και κανένα Mack ή White ή Peterbilt και ας μην κυκλοφορούν στην Ελλάδα.
Νομίζω ότι θα δημιουργήσεις...σχολή με τα θέματά σου!!
Ενα μεγάλο μπράβο για τη δουλέιά σου από τη πλευρά μου.

Ερώτηση-απορία: Γιατί η πίσω αεροτομή και τα πλευρικά της μπροστινής της Ρ34 έχουν αυτό το χρώμα?
Φιλε μου Est.1976 αν και νομιζω (ωχ ωχ την ψωνισα...δεν νομιζω ,ειμαι σιγουρος  :wink:) οτι καπου υπερβαλεις, θελω να σε ευχαριστησω για τα θετικα σου σχολια και να σου πω οτι η ...βιβλιογραφια μου δεν ειναι μονο ζωντανη αλλα και καλπαζουσα!!! Παμε στην απορια σου τωρα: η TAMIYA περιελαμβανε στο κιτ της tyrrel και μια καρτελα με φωτοχαραγμενα μερη , και μου αρεσαν τοσο ωστε αποφασισα να τα αφησω αβαφτα για να φαινεται η μεταλικη υφη (σωστο - λαθος, αδιαφορο καθως τα μοντελα μας πρεπει να αρεσουν πρωτα σε μας ,ετσι?).Οσο για το αιτημα σου για τις...αμερικανιες,θα σε παραπεμψω πιο κατω....Νασαι καλα φιλε μου... ::salut::
Life sucks and then....you die!!!

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #26 στις: Αυγούστου 11, 2010, 10:54:59 μμ »
ΗΡΘΑΝ ΗΡΘΑΝ ΗΡΘΑΝ σημερα τα παρελαβα!!!

καταλαβατε τι εχει να γινει....

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #27 στις: Αυγούστου 11, 2010, 11:00:08 μμ »
Φίλε καλές δουλειές και ό,τι έχεις κάνει μέχρι τώρα δείχνει μεράκι και συνεχή βελτίωση...

Μήπως ξέρεις αν κυκλοφορεί πουθενά μοντελάκι τράκτορα Mercedes-Benz 1944 ή 1935;

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #28 στις: Αυγούστου 11, 2010, 11:23:25 μμ »

Γεια σου Νικο και σε ευχαριστω!!! Χωρις να γνωριζω σιγουρα ,ισως βρεις αυτο που ζητας (καμπινα τουλαχιστον)σε στρατιωτικα μοντελα ,τα οποια πανε τοσο πισω σε χρονολογια...σε τρακτορα το βλεπω δυσκολο ομως...Για κανε μια ερωτηση στους συναδελφους των στρατιωτικων θεματων...Καλη τυχη!!!!

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #29 στις: Αυγούστου 11, 2010, 11:37:52 μμ »
γειά σου φίλε μας...
καλως ήρθες.
πάντως εκπληκτικες εργασίες και πολυ προσεγμένες ειδικά η τελευτείες αψογες θα έλεγα.
μπραβο... καλή συνεχεια και ελπιζουμε και σε αλλες τετοιες παρουσίασεις....  ::icon_thumright::
Καλως σε βρηκα φιλε Δημητρη, χαιρομαι που σου αρεσει η δουλεια μου και σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια... ::salut:: ::salut:: ::salut::
το καλο πραγμά να λέγεται...έχεις κάνει εξαιρετική δουλεια..... ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
ΗΡΘΑΝ ΗΡΘΑΝ ΗΡΘΑΝ σημερα τα παρελαβα!!!

καταλαβατε τι εχει να γινει....

ειδικά η μαυρη η 378 κουκλαααααααααα

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #30 στις: Αυγούστου 11, 2010, 11:38:09 μμ »
Ευχαριστώ Γιάννη αλλά δεν κατάλαβες...

1944 και 1935 είναι μοντέλο και όχι χρονολογία. Η Mercedes Benz ονοματίζει τα μοντέλα της ανάλογα με το ωφέλιμο φορτίο (δύο πρώτα ψηφία) και την ιπποδύναμη (δύο τελευταία ψηφία). π.χ. 1944 = 19 τόνοι ωφέλιμο φορτίο 440 ίπποι.  :wink:

Για παράδειγμα έχω δει 1953 ACTROS τράκτορα ...

Τεσπα, ευχαριστώ και πάλι...  ::salut:: ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #31 στις: Αυγούστου 12, 2010, 12:00:26 πμ »
ωχ την εκανα την γκαφα μου Νικο με συγχωρεις φιλε αλλα δεν καταλαβα...Ναι τα ξερω αυτα φυσικα...Δωσε μου λιγο χρονο να το ψαξω μηπως βρω τιποτα οκ?

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #32 στις: Αυγούστου 12, 2010, 12:02:09 πμ »
Παράθεση
ειδικά η μαυρη η 378 κουκλαααααααααα

Και μαλον μαυρη θα μεινει ... :wink: :wink: :wink: ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #33 στις: Αυγούστου 12, 2010, 12:55:58 πμ »
Επιτρεψτε μου να σας δειξω αλλη μια δουλεια μου,μια μετατροπη καροτσας με κουρτινα σε container!!!! Ειχα φτιαξει προ καιρου την γνωστη καροτσα της italeri (βλεπε πιο κατω) αλλα ποτε δε μου αρεσε...Ε πριν κανα μηνα εφτασε η ωρα της.Την ξηλωσα και αφησα μονο το πατωμα το οποιο εντυσα με λεπτα φυλα ξυλου για να αναπαραγω τις σανιδες που εχουν οι πραγματικες.Στη συνεχεια εντυσα τα κενα με αλουμινοταινια και εφτιαξα τα κλασικα μεταλικα καρφια με τα οποια ειναι στερεωμενες οι σανιδες (ακομα ψαχνει τα κεφαλια απο τις καρφιτσες η μανα μου ...χιχιχι...).Ακολουθησε το λερωμα του πατωματος (στεγνο πινελο) και οι διαφορες σκουριεσ δεξια-αριστερα (οχι και τοσο στεγνο πινελο).Ενα ''τρακαρισματακι στον προφυλακτηρα , ενα σπασμενο φλας και 2-3  στραβα καρφια (και καλα απο τη χρηση) ολοκληρωσαν την καροτσα! Απο τα περισσευματα της κουρτινας και γυριζωντας τα αναποδα εφτιαξα ευκολα το κοντεινερ με αρκετο κοψε ραψε...εβαλα τα πριτσινακια πανω κατω (οι υπολοιπες καρφιτσες!) και αρχισε η παλαιωση...Το ποσα wash εκανα δε λεγονται αφου δεν το ξεβαψα (εντονο κοκκινο ηταν βαμενο) αλλα τελικα πετυχα μια αρκετα ματ (δεν φαινεται στις φωτο) επιφανεια με αποχρωση σκουριας.Μετα μασκαρισμα για να φτιαχτουν τα λευκα γραματα ,και ξανα μανα wash για να εχουν παλια οψη...Εβαλα και μερικες σωλινες μπροστα αλλα ξεχασα να τις ''δεσω'' με ιμαντα μιας και ειχε τελειωσει το λευκοπλαστ!!! Θα γινει κι αυτο ομως...
Ιδου λοιπον τα αποτελεσματα:

Απο εδω

φτασαμε εδω

Ελπιζω να σας αρεσει και περιμενω τα σχολια σας...τα λεμε φιλοι μου!

Συνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #34 στις: Αυγούστου 12, 2010, 10:48:52 πμ »
Συγγνώμη προκαταβολικά για  ::spam_emoticon::
Φίλε καλές δουλειές και ό,τι έχεις κάνει μέχρι τώρα δείχνει μεράκι και συνεχή βελτίωση...
Μήπως ξέρεις αν κυκλοφορεί πουθενά μοντελάκι τράκτορα Mercedes-Benz 1944 ή 1935;
Eαν δεν θελεις να ψάξεις για μεταλλικό μοντέλο στην 1/50 ή στην 1/87, οι επιλογές σου στην 1/24 είναι πάρεις κάποιο actross 4x2 ή LS 6x4 της Italeri (για το 1935 ειδικά μπορεί να σου κανει και το 1624 4x2 της revell που δεν κυκλοφορεί πιά) και να  μετατρέψεις ανάλογα την εξωτερική του εμφάνιση ώστε να καταλήξεις στο συγκεκριμένο μοντέλο που θέλεις.
Και η ίδια η Ιtaleri (και η Revell καθώς συνεργάζονται σε πολλά μοντέλα) το ίδιο κανει. Τα κιτ των volvo π.χ μοιράζονται πολλά πλαισια και διαφοροποιούνται ανάλογα με την καμπίνα. Η δε MACK δεν θέλει να αναφέρεται το όνομα της (το συγκεκριμενο μοντελο η Italeri το αναφέρει ως U.S. Truck ) καθώς η Ιταλερι εχει παρει πλαισια από .....peterbilt και προσθέτει (λανθασμένη) καμπίνα mack

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #35 στις: Αυγούστου 12, 2010, 11:22:55 μμ »
Φιλε μου Γιωργο σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια...Ναι οντως η ΤYRREL ειναι κουκλα (αλλα οπως θα ξερεις το concept δεν δουλεψε ποτε ...) .Το πατακι στην BMW ειναι το στανταρ υλικο που δινει για πατακι η protar απλα το περασα με ματ βερνικι γιατι ηταν πιο γυαλιστερο...Ολα τα μοντελα μου ειναι βαμενα με spray της HAPPYCOLOR τα οποια ειναι ακρυλικα σμαλτου, στρωνουν αρκετα καλα και ειναι μια χαρα γυαλιστερα αν μαθεις να τα δουλευεις (μετα απο αρκετα πειραματα ασφαλως...).Βερνικι οχι αν εξαιρεσεις την TYRREL...Οσο για τα ... περισσοτερα δες πιο κατω!!! Καλα να περνας ,τα λεμε....

Spoiler (hover to show)

Γενικά για την ΤYRREL  δεν έφταιγε τόσο το σχέδιο, όσο η διαθεσιμότητα και εξέλιξη των μππροστινών ελαστικών... Αν θυμάμαι κάλα πήρε 2 νίκες και κάποια βάθρα.. όχι και άσχημα σε μια εποχή που η πρωταθλήτρια ομάδα έπαιρνε 5-6 νίκες μέγιστο τη σεζόν...  Οπως και να έχει, θρυλικό και όμορφο :?: :!: :!: μονοθέσιο...  :wink:

Spoiler (hover to show)

Καλό Δεκαπεντάυγουστο... ::salut:: ::salut::
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #36 στις: Αυγούστου 12, 2010, 11:50:17 μμ »

Spoiler (hover to show)

Tags: