Αποστολέας Θέμα: RENAULT FACTORY 1941  (Αναγνώστηκε 6606 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
RENAULT FACTORY 1941
« στις: Ιουλίου 25, 2010, 10:09:09 πμ »
Καλημερα σε ολους   ::salut:: ::salut::
Σας παρουσιαζω το νεο θεμα βινιετας που δουλευω εδω και λιγο καιρο.Προκειται για το εργοστασιο της renault στο παρισι κατα την διαρκεια του β.π.π.
Ολα ξεκινησαν βλεπωντας αυτες τις φωτο απο ενα βιβλιο το οποιο αγορασα προσφατα.

Δεν εμεινε τιποτα ορθιο  :mrgreen: :mrgreen:
Υπαρχει ακομα μια φωτο εξισου εντυπωσιακη την οποια δεν την εχω αυτη την στιγμη....ο κατοχος της αν μπορει ας την αναιβασει  :mrgreen: :mrgreen:
Το μοναδικο προβλημα που ειχα να αντιμετωπισω ηταν οτι δεν υπαρχουν renault οχημτα τουλαχιστον στην 1/48 που εψαχνα εγω  :( :(
Βλεπωντας ομως τις παρακατω φωτο ειδα οτι οι διαφορες ηταν ελαχιστες και οι οποιες με λιγο δουλιτσα μπορουν να αναπαραστησουν αψογα τα συγκεκριμενα οχηματα.Ετσι λοιπον πηραν τα γνωστα σε ολους μας citroen της tamiya και ξεκινησε η κατασκευη.
Οι επεμβασεις οι οποιες θα γινουν...εχουν ηδη ξεκινησει....αφορουν στα διακοσμητικα νικελ στα πλαινα του καπο και  στην μασκα μπροστα απο το καπο ολα τα αλλα παραμενουν ως εχουν.Μερικες φωτο για να καταλαβαιτε τι εννοω

Και μερικες ακομη απο το εργοστασιο

THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
Απ: RENAULT FACTORY 1941
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 25, 2010, 10:19:43 πμ »
Μερικες φωτο απο ενα προχειρο στησιμο......
Το σκηνικο θα εχει απο ολα  :mrgreen:
Μπαζα καλωδια βαρελια μεταλλικες κατασκευες πεταμενες τζαμια σπασμενα και οτι αλλο μου ερθει εκεινη την ωρα  :mrgreen:
Η φιγουρα ...με καποιες μετατροπες....θα παιζει τον ρολο του φωτογραφου ο οποιος θα αποθανατηζει τον ολεθρο και την καταστροφη.
Αυτα για την ωρα συντομα κοντας σας με οτι νεοτερο  ::icon_thumright::

THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 25, 2010, 10:38:15 πμ »
ένα υπεροχο θέμα με πάρα πολυ υλικό για να γεμίσεις 10 βινίετες... πολυ ομορφο θεμα...μπραβο. ::icon_thumright::
σοβαρά υπεροχο αυτό που κανεις  και με πολύ καλές λεπτομέριες μεχρι στιγμης.
αληθεια τη τετραγωνη σιδερενια σκαλωσια-δωκο που εχει πεσει πανω στα αμαξια πως την εκανες ετσι κυματιστη είναι ετοιμη και την βουτύριασες ή την εφτιαξες απο το μηδεν?
μια ευγενικη παρακληση....βαζε και κανενα ενδιαμεσο σταδιο βρε παιδι, καμια φωτο να βλεπουμε και εμεις τι κανεις και πως το κανεις και να μαθαινουμε.
 :wink:

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 25, 2010, 10:54:03 πμ »
ένα υπεροχο θέμα με πάρα πολυ υλικό για να γεμίσεις 10 βινίετες... πολυ ομορφο θεμα...μπραβο. ::icon_thumright::
σοβαρά υπεροχο αυτό που κανεις  και με πολύ καλές λεπτομέριες μεχρι στιγμης.
αληθεια τη τετραγωνη σιδερενια σκαλωσια-δωκο που εχει πεσει πανω στα αμαξια πως την εκανες ετσι κυματιστη είναι ετοιμη και την βουτύριασες ή την εφτιαξες απο το μηδεν?
μια ευγενικη παρακληση....βαζε και κανενα ενδιαμεσο σταδιο βρε παιδι, καμια φωτο να βλεπουμε και εμεις τι κανεις και πως το κανεις και να μαθαινουμε.
 :wink:

Φιλε dive σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια  ::salut::
Η πεσμενη πανω στο οχημα μεταλλικη κατασκευη ειναι ετοιμη απο τους τρεναδες στην Ιπποκρατους η οποια ζεσταθηκε με αναπτηρα και πηρε αυτη την μορφη.
Η ορθια κατασκευη ειναι φτιαγμενη απο φυλλα πλαστικου.Το πατωμα της ραμπας...πλεγμα...απο το μεταλλοκο πλεγμα της eduard.
Kαι μερικες φωτο απο το αρχικο στησιμο μεχρι να φτασω σε αυτο το αποτελεσμα

THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 25, 2010, 12:09:26 μμ »
 σε ευχαριστώ για τι επιπλέον φωτο και πληροφορίες.
να εισαι καλα...καλη συνεχεια στην βινιετα σου. ::salut::

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 25, 2010, 12:15:34 μμ »
Τελευταία μου αρέσουν πάρα πολύ οι κυκλικές βάσεις στα διοράματα! Πολλή καλή επιλογή θέματος και μέχρι στιγμής φαίνεται ότι η εκτέλεση θα είναι εξαιρετική!

Μου αρέσει πάρα πολύ που οι μεταλλικές κατασκευές "ξεφεύγουν" λίγο από τα όρια της βάσης!  ::eusa_clap::

Καλή συνέχεια!  ::icon_thumright::

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 25, 2010, 02:04:28 μμ »
Πολύ ωραία σκέψη και εξαιρετική εκτέλεση! Ο τοίχος είναι από κάποιο σπίτι, ή υπάρχουν μόνα τους αυτά τα κομμάτια;

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 25, 2010, 02:38:29 μμ »
Πολύ ωραία σκέψη και εξαιρετική εκτέλεση! Ο τοίχος είναι από κάποιο σπίτι, ή υπάρχουν μόνα τους αυτά τα κομμάτια;

Δες εδω http://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/48/tamiya/tam32508.htm
THANKS FOR ALL "GIO"

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 25, 2010, 06:23:34 μμ »
Χμ..., πολύ χρήσιμα αυτά... Ευχαριστώ  ::icon_thumright:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 25, 2010, 06:41:13 μμ »
Στοκαριστηκαν οι γρυλλιες για να εξαφανιστει το σημα της citroen και με μηκος πλαστικου κατασκευαστηκαν καινουριες με βαση τις φωτο.Περιμενω να στεγνωσει η κολα για να τριφτουν και να μειωθει λιγο το παχος.
Στα οχηματα στοκαριστηκαν τα ''κλαπετα'' των καπο δεξια και αριστερα και με sprue φτιαχτηκαν τα μεταλλικα φιλετα παλι με βαση τις φωτο της εποχης.

THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 25, 2010, 09:54:19 μμ »
Επανήλθες βλέπω στην αγαπημένη σου κλίμακα.

Γιώργο πάλι σε μερικά τετραγωνικά εκατοστά θα μας καταπλήξεις;;;

Αποσυνδεδεμένος galvert

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Π. Φάληρο
  • Toν "Γκούφυ" και αν τον πλένεις...
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 25, 2010, 10:07:40 μμ »
Πολύ ωραίο concept! Καλή αρχή!!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 25, 2010, 10:17:50 μμ »
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Καλή αρχή!!!!
Προβλέπεται εντυπωσιακή η συνέχεια!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 26, 2010, 08:18:51 πμ »
Εξαιρετική ιδέα Γιώργο,  ::icon_thumright::
Εαν δεν είναι πολύ αργά και υπάρχει δυνατότητα ...αλλαγών (και χωρίς να θέλω να φανω ενοχλητικός ή γκρινιάρης  :oops:)
προσωπικά βρίσκω τη σιδηροκατασκευή του πρωιμου σταδίου πιο ρεαλιστική απο αυτή που δείχνεις στη συνέχεια, τόσο την όρθια, όσο και αυτή που έχεις πάνω στο αυτοκίνητο.
Πιστεύω ότι και οι δυο "πάσχουν" απο το γνωστό "Σύνδρομο των πλαστικών δοκαριών που όσο κι αν προσπαθήσουν δεν θα μοιάσουν με τσακισμένα μεταλλικά".
Ενα πιο ελαφρύ στράβωμα (όπως στις φωτό σου απο τις δοκιμές), πιο τοπικό (πχ. μονο στο σημείο πρόσκρουσης) ή και καθόλου, πιστεύω, θα ήταν πιο ρεαλιστικό.
Τέλος, κάτι "τυπικό" μιας και το ανέφερες, εξ'ορισμού (όχι μόνο εγχώριου - πχ. διαγωνισμού IPMS Ελλάδος - αλλά και διεθνώς εφαρμοζόμενης πρακτικής) αυτό που κατασκευάζεις δεν είναι βινιέτα αλλά διόραμα μικρών διαστάσεων. Θυμίζω ότι βινιέτα λέμε ένα "διόραμα", μικρό σε διαστάσεις που περιλαμβάνει μόνο ένα περιορισμένο αριθμό (συνήθως 3 έως 5) φιγουρών.
Ελπίζω να μη σε σταναχώρησα με το σχόλιο μου
Σου εύχομαι καλή συνέχεια !  ::icon_thumright::
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 26, 2010, 03:36:01 μμ »
kαταρχην σε ευχαριστω πολυ που μπηκες στον κοπο ...με τετοια ζεστη εννοω...να μου γραψεις την αποψη σου  ::icon_thumright::
Εχουμε καιλεμε λοιπον.Οι σιδεριες δεν μπορουν να αλλαχτουν τωρα αρα μενουν ως εχουν  :!: :!: Παντως απο τις φωτο που εχω αναιβασει φαινεται να μην εχει μενει κολυμπιθροξυλο  :mrgreen: :mrgreen:
Τωρα αν εν ειναι ρεαλιστικο η οχι αυτο ειναι υποκειμενικο......μεταξυ μας αν μπορουσα να κανω κατι θα το εκανα αλλα για να ξαναφτιαξω απο την αρχη την μεταλλικη κατασκευη δεν νομιζω  :roll: :roll:
Τωρα οσον αφορα το θεμα βινιετα θεωρησα οτι απο την στιγμη που δεν ξεπερνα τα 15 εκαταστα και θα εχει μονο 1 φιγουρα θεωρησα οτι ειναι βινιετα και οχι διοραμα αλλα καλα εκανες και με διορθωσες φιλε.Εχω στο μυαλο μου την λεξη διοραμα και σκεφτομαι τη ''Γυφτισα Μερα'' που ειναι το 5πλασιο απο αυτο  :mrgreen:
Οπως και να εχει σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου ::icon_thumright::
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 26, 2010, 04:28:14 μμ »
Κι έτσι να μείνει είναι ΟΚ για το 99% των παρατηρητών (αφήνω 1% για κατι "παραξενους" σαν κι εμένα  :oops:)
Εξάλλου μιλάω για μια τεχνική λεπτομέρεια που θα καλυφθεί σίγουρα απο το εικαστικό και το αισθητικό αποτέλεσμα (τα ...εγγυάται η ...προιστορία σου  :lol: :lol: :lol:).
Πάντως υποσυνηδειτα ήξερες οτι είναι διόραμα και όχι βινιέτα αφού...στη χθεσινή προεγγραφή που το έκανες στην IPMS, το είχες δηλώσει ως διόραμα  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 26, 2010, 05:51:00 μμ »
Κι έτσι να μείνει είναι ΟΚ για το 99% των παρατηρητών (αφήνω 1% για κατι "παραξενους" σαν κι εμένα  :oops:)
Εξάλλου μιλάω για μια τεχνική λεπτομέρεια που θα καλυφθεί σίγουρα απο το εικαστικό και το αισθητικό αποτέλεσμα (τα ...εγγυάται η ...προιστορία σου  :lol: :lol: :lol:).
Πάντως υποσυνηδειτα ήξερες οτι είναι διόραμα και όχι βινιέτα αφού...στη χθεσινή προεγγραφή που το έκανες στην IPMS, το είχες δηλώσει ως διόραμα  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Σ.Σ.

Εχεις δικιο.....το γαμ@#$ΝΟ ΤΟ ΥΠΟΣΥΝΗΔΕΙΤΟ.... :mrgreen:
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 26, 2010, 09:57:36 μμ »
Ενας λογος παραπανω που αγαπαμε αυτο το αθλημα.Γιωργο καλη συνεχεια. ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 26, 2010, 11:05:59 μμ »
Εχω που δεν εχω χρονο λογω δουλειας να παω παραλια να χαζεψω  ::hlioskaytos:: ::hlioskaytos:: κανα καλο μοντελο!! :mrgreen: :mrgreen:
Δεν πειραζει ομως Γιωργη κ με τις δουλειες σου κανω αλλου ειδους οφθαλμολουτρο!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Παρακολουθω με ενδιαφερον!!

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 01, 2010, 08:09:41 μμ »
Μετα απο πολυ σκεψη κατεληξα στις συγκεκριμενες 2χρωμιες στα οχηματα....
Προτιμουσα βεβαια ενα κοκκινο η κιτρινο αλλα το θεμα ηταν να ''δενει'' χρωματικα και με το υπολοιπο συνολο.
Εντυπωσεις σχολια παρατηρησεις δεκτα  ::salut::

THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 01, 2010, 10:01:22 μμ »
Γιώργο,για να αναπαραστήσεις καλύτερα τα μπάζα,βάλε σε ένα καπάκι από Βιτάμ ή ότι άλλο μπορείς να φανταστείς,πχ καπάκι από τάπερ,αφού το αλλείψεις με λαδάκι,ή βαζελινη με ένα πινέλο μια σταγώνα ίσα-ίσα, γύψο καλλιτεχνίας(το πλαίσιο έχει) και μόλις στεγνώσει καλά ξεκαλούπωσε και άστο να πέσει κάτω.Ή μπορείς να κυλήσεις πάνω του ένα βάζο.τα κομμάτια αυτά είναι ιδανικά για μπάζα,παρά το αμμοχάλικο ή στρόγγυλες πετρούλες,αλύτερα να τα αποφεύγεις.
καλά είναι και κάτι αρρωματικά πετραδάκια σε πουγγάκι από σούπερ μάρκετ.Και τούβλα.Πολλά τούβλα,ή πολλά μαζί είτε μεμονομένα διασκορπισμένα παντού - και πάνω στα οχήματα μερικά- καθώς και σίδερα πιο λεπτά ανάμεσα στα μπάζα ή μικροαντικείμενα όπως εργαλεία μισοθαμμένα.

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 01, 2010, 10:13:17 μμ »
Zηση σε ευχαριστω πολυ για τις πολυ χρησιμες συμβουλες σου  ::icon_thumright::
Απλα να σου πω οτι τα μπαζα που βλεπεις ειναι ενα πρωτο στρωμα και τιποτα απο αυτο που βλεπεις τωρα δεν θα φαινεται.Φαντασου οτι θα ''σηκωσω'' τα μπαζα περιπου 5 ποντους και τα αντικειμενα τα οποια περιμενουν να μπουν ειναι ταμπελες της renault καλωδια ξυλα βαρελια και διαφορα σιδερα......Τωρα θα μου πεις που θα χωρεσουν ολα αυτα....θα δουμε με λιγη καλη προσπαθεια πιστευω πως ολα θα γινουν
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 01, 2010, 10:27:53 μμ »
 ::icon_thumright:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 01, 2010, 10:41:44 μμ »
Γιώργο

αφού πέτυχες το σωστό "στήσιμο", το αποτέλεσμα είναι ....εγγυημένο :lol:

εκπληκτική ιδέα η διχρωμία των προπολεμικών οχημάτων  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Υ.Γ. για μπάζα μια ιδέα καλή είναι η "άμμος γάτας", που αν την κοπανίσεις με ένα γουδί βγάζεις μπάζα διαφορετικού μεγέθους μέχρι άμμο

για τούβλα, προσοχή!! στο μέγεθος των έτοιμων και στο αρχικό ίδιο χρώμα τους με αυτά των τοίχων

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 15, 2010, 07:28:45 μμ »
Καλησπερα σε ολους  ::salut::
Αρχιζει σιγα σιγα να μπαινει στην τελικη ευθεια.Βαφτηκαν τα μπαζα...θα μπουν και αλλα τουβλα πεταμενα....και το ενα απο τα 2 οχηματα ειναι ετοιμο.
Η μεταλλικη κατασκευη καταστραφηκε  :( :( γιατι τελικα μου βγηκε κοντη απο την στιγμη που ''ανεβασα'' τα μπαζα .Θα φτιαξω καινουρια αυτες τις μερες.....α ρε Σταυρο κατι ηξερες  :!: :!:
Μερικες φωτο και εχουμε συνεχεια
Σχολια παρατηρησεις αλλα και προτασεις δεκτες  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

THANKS FOR ALL "GIO"

Tags: