Αποστολέας Θέμα: San Martin 1/90  (Αναγνώστηκε 16913 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
Απ: San Martin 1/90
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 09, 2010, 03:23:48 μμ »
Δημήτρη πολύ ωραία δουλειά στα ξυλα φίλε.Τωρα αν το θέλεις λίγο πιό έτοιμο για ....''δράση''μπορείς να προσθέσης και πυρομαχικά :mrgreen:
Σε μικρά ξυλινα παραλληλόγραμμα τοποθετείς σκάγια από φυσίγια κυνηγετικού.Μπορείς να πας σε κατάστημα ειδών κυνηγιού και να αγοράσεις δυο τριά
τέτοια φυσίγια.....ισως χρειάζεσαι τα πιό ψιλά που υπάρχουν,ξέρεις για μικρά πουλιά. :mrgreen:
Τα ανοίγεις βγάζεις τα σκάγια και τα τοποθετείς κολόντας τα σε αυτά τα μικρά ξύλινα κυβώτια......φίλε στα πλοία οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος ntimis

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: αθηνα
    • Στατικός Μοντελισμός
« Απάντηση #26 στις: Αυγούστου 09, 2010, 05:05:17 μμ »
Φιλε Σταματη εχεις τρομερες ιδεες.....
Πες και αλλα.....καταγραφω εγω..... δηλαδη να κατασκευασω κατι σαν τελαρο (καφασι) και να βαλω εκει τα σκάγια ?
είχα σκεφτει να το κανω με πολυ μικρα ρολεμαν που θα εβγαζα απο μεσα τις μπιλιες..... και καλα για οβιδες....
Ευχαριστω για τα καλα λογια σου που μου δινουν θαρος και κουραγιο να κανω πολυ προσεκτικα καθε κινηση για καλυτερο αποτελεσμα.

Ευχαριστω
Δημητρης

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #27 στις: Αυγούστου 09, 2010, 07:25:48 μμ »
Μου αρέσει πολύ η βάρκα με το δέσιμο της  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Καλή συνέχεια... ::salut::

Φίλε μοντελιστή, εσύ έβαλες σκάγια στο μοντέλο σου; :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΤΑΓΙΑΡ ΓΙΑΝΝΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα
    • http://i824.photobucket.com/albums/zz162/koytagia/submarines/DSC049480-1.jpg
« Απάντηση #28 στις: Αυγούστου 09, 2010, 08:07:43 μμ »
Εχεις κανει πολυ καλη δουλεια και συμφωνω απολυτα με την ιδεα του Σταματη(c.nemo)!!! Θα εμπλουτηση πολυ το θεμα σου!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #29 στις: Αυγούστου 09, 2010, 10:58:10 μμ »
Φιλε Σταματη εχεις τρομερες ιδεες.....
Πες και αλλα.....καταγραφω εγω..... δηλαδη να κατασκευασω κατι σαν τελαρο (καφασι) και να βαλω εκει τα σκάγια ?
είχα σκεφτει να το κανω με πολυ μικρα ρολεμαν που θα εβγαζα απο μεσα τις μπιλιες..... και καλα για οβιδες....
Ευχαριστω για τα καλα λογια σου που μου δινουν θαρος και κουραγιο να κανω πολυ προσεκτικα καθε κινηση για καλυτερο αποτελεσμα.

Ευχαριστω
Δημητρης
Aκριβώς Δημητρη ,μικρά καφάσια,ένα σε κάθε πυροβόλο,και συνήθως τοποθετουσαν τις βολίδες  πυραμιδωτά.Και πολλά σχοινιά σε μικρές κουλούρες εδώ και εκεί.Γενικά επικρατούσε μικρή αταξία στο κατάστρωμα.Εκεί που είναι η λέμβος συνήθως υπήρχαν πολλά τέτοια σχοινιά.Καλή συνέχεια φίλε.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΤΑΓΙΑΡ ΓΙΑΝΝΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα
    • http://i824.photobucket.com/albums/zz162/koytagia/submarines/DSC049480-1.jpg
« Απάντηση #30 στις: Αυγούστου 10, 2010, 12:55:10 πμ »
Αψογος καπετανιε, επρεπε να ειχες γινει σκηνοθετης!

Αποσυνδεδεμένος ntimis

• Scale 1/144
  • *
    • Στατικός Μοντελισμός
« Απάντηση #31 στις: Αυγούστου 10, 2010, 09:15:14 πμ »
Χαιρετω την εκλεκτη παρεα.
Παιδια σας ευχαριστω για τα καλα λογια που για μενα ειναι μια ανταμοιβη για τον κοπο και την δουλεια μου. Χαιρωμαι οταν αυτο που κανω αρεσει σε ανθρωπους που κατεχουν το αθλημα.
Καταγραφω και βαζω πλανα υλοποιησης ολων των ιδεων σας που μεχρι στιγμης με βρισκουν απολυτως συμφωνω.

Ευχαριστω
Δημητρης

Αποσυνδεδεμένος papadakis.n

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #32 στις: Αυγούστου 10, 2010, 05:03:29 μμ »
Φίλε Δημήτρη,πάρα πολύ καλή δουλειά ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Καλή συνέχεια ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος ntimis

• Scale 1/144
  • *
    • Στατικός Μοντελισμός
« Απάντηση #33 στις: Αυγούστου 11, 2010, 09:11:09 πμ »
Καλημεριζω την παρεα.
Ευχαριστω παιδια για τα καλα σας λογια.
Χτες Αποπειραθηκα και ξεκινησα την κατασκευη του πριμνιου καταρτιου. Οφειλω να ομολογησω οτι τα βρηκα μπαστουνια. Εδεσα τις μπιγοτες του καταρτιου με αυτες του κυτους. Εγινε κατα την γνωμη μου αρκετα καλο (και θα ποσταρω και φωτο).
Δυσκολευτικα ομως αρκετα οχι τοσο κατα το δεσιμο αλλα οσο στις οδηγιες. Ειναι παρα πολυ γενικες και αν δεν το εχεις ξανακανει πρεπει να το δεις παρα πολυ ωρα για να μπορεσεις να το καταλαβεις.
Ισως επειδη ειναι η πρωτη επαφη μου με αυτο το πραγμα.....ισως γιατι εξικοιωθηκα πολυ με τα ξυλα......δεν ξερω τι να πω. θα διξει η πορεια αν τελικα ειναι ευκολο για μενα η θα μου βγαλει την παναγια να καταλαβω τι πρεπει να κανω.....
ΟΟΟΟΥΥΥΥΦΦΦΦΦΦ......

Ευχαριστω
Δημητρης

Αποσυνδεδεμένος ntimis

• Scale 1/144
  • *
    • Στατικός Μοντελισμός
« Απάντηση #34 στις: Αυγούστου 12, 2010, 09:44:21 πμ »
Καλημεριζω την παρεα.
Ποσταρω φωτο απο το καταρτη που ξεκινησα να φτιαχνω και πειτε εντυπωσεις. Παντως μου εφυγε η παναγια ...... τα εχω βρει μπαστουνια......
μπορει να δυσκολευομαι σε πολυ πολυ μεγαλυτερο βαθμο απο την κατασκευη, αλλα και το καταρτι πιστευω οτι βγαινει καλο.

Ευχαριστω
Δημητρης

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #35 στις: Αυγούστου 13, 2010, 11:03:42 πμ »
Δημήτρη καλημέρα,η εργασία των σκαλιέρων είναι επίπονη και κοπιαστική εργασιά οταν πιά θα έχεις τελειώσει όλα τα κατάρτια θα μπορείς κάλλιστα να μετράς περί τους χίλιους κόμπους.
Εχε υπόψη σου μόνο το μέγεθος του ανθρώπου που πρέπει να αναριχηθεί σε αυτές τις σκάλες....Πιστευω λοιπόν οτι τα δεσιματά σου στα οριζόντια από τις σκαλιέρες θα πρέπει να είναι λιγο πιό κοντα,άρα και περισσότεροι κόμποι.Το αποτέλεσμα θα είναι πιό μικρά μάτια μεταξύ των σχοινιών .Καλή συνέχεια και καλό κουράγιο.

Αποσυνδεδεμένος ntimis

• Scale 1/144
  • *
    • Στατικός Μοντελισμός
« Απάντηση #36 στις: Αυγούστου 13, 2010, 11:18:21 πμ »
Καλημερα φιλε Σταματη.
Εννοεις πιο πικνες οι οριζοντιες γραμμές ?
Ετσι οπως το σκεφτικα και ταυτίζεται με τις οδηγίες και το σχέδιο, ειναι η εξης σκεψη.....
Η μπιγιοτα ειναι κατα πολυ μικροτερη απο το μεγεθος ενος ανθρωπου πανω στο καταστρομα. Σωστά ???
Αρα λοιπον η καθε μπιγιοτα σαν μεγεθος την εχω υπολογισει να ειναι το 1/4 της αποστασης που εχουν τα οριζοντια σκοινια μεταξυ τους. Φαντασου την αποσταση που εχουν στην πραγματικοτητα στα σκοινια μεταξυ τους ειναι λιγο περισσοτερο ή ισο απο 2 μπιγιοτες σε υψος.
Εχω την εντυπωση οτι σαν αναλογια μεγεθους ειμαι σωστος.
Δεν μπορω να επιμεινω γιατι δεν γνωριζω οσα εσυ, αλλα ακολουθω τις οδηγιες και σαν ενα απειρω απο μοντελισμο ματι το βλεπω σωστο.

Αν εχω λαθος διορθωσαι με γιατι πρεπει να μαθω να δουλευω σωστα.

Ευχαριστω
Δημητρης

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #37 στις: Αυγούστου 13, 2010, 03:36:25 μμ »
Δημήτρη φίλε δεν ξέρω ,ίσως να με ξεγελούν και οι φωτο.Αν δουλέυεις βάση σχεδίου και είσαι σωστός,εγώ μάλλον περισευω.
Στις φωτο μου φαίνεται μεγάλη η απόσταση μεταξύ των οριζόντιων σχοινιών.Ισως κάποιος πιό έμπειρος να μπορούσε να βοηθήσει,
Ολοι μαθαίνουμε φίλε ,από τις κατασκευές μας και από τις κατασκευές των άλλων.Καλή συνέχεια ,έτσι και αλλιώς η προσύλλοση σου στο σχέδιο φαίνεται και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό!!!

Αποσυνδεδεμένος naytikomodelistas

• Γιαννης
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Τι Εδω , τι εκει , ολοι σε ενα πλανητη ζουμε.
    • Ιστοσελίδα μοντέλων μου
« Απάντηση #38 στις: Αυγούστου 19, 2010, 08:05:14 πμ »
Δημήτρη καλημέρα,η εργασία των σκαλιέρων είναι επίπονη και κοπιαστική εργασιά οταν πιά θα έχεις τελειώσει όλα τα κατάρτια θα μπορείς κάλλιστα να μετράς περί τους χίλιους κόμπους.
Εχε υπόψη σου μόνο το μέγεθος του ανθρώπου που πρέπει να αναριχηθεί σε αυτές τις σκάλες....Πιστευω λοιπόν οτι τα δεσιματά σου στα οριζόντια από τις σκαλιέρες θα πρέπει να είναι λιγο πιό κοντα,άρα και περισσότεροι κόμποι.Το αποτέλεσμα θα είναι πιό μικρά μάτια μεταξύ των σχοινιών .Καλή συνέχεια και καλό κουράγιο.
Σε αυτο θα μπορουσα να πω πως θα επρεπε να βαλεις και στο ενδιαμεσο οριζοντια σκοινια ::icon_thumright::
Προσωπική ιστοσελίδα μοντέλων:
http://modelgallery.wikispaces.com/

Αποσυνδεδεμένος ntimis

• Scale 1/144
  • *
    • Στατικός Μοντελισμός
« Απάντηση #39 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 10:28:20 πμ »
Χαιρετω το Forum
Μετα απο τις καλοκαιρινες διακοπες και επειτα απο μια περιοδο προσαρμογης στην ρουτινα επιασα και παλι δουλεια.
Ζητω συγνωμη προκαταβολικα για την ποιοτητα των φωτογραφιων οι οποιες ειναι απο κινητο ( αγνοειται η ψηφιακη φωτογραφικη ),
και θα ηθελα την γνωμη σας για την δουλεια.
Να σημειωσω εδω οτι ολες οι ιδεες σας εχουν καταγραφει και ειναι στην λιστα υλοποιησης ( πχ δεστρες κανονιων , βόλια σε κασσονια κτλ )

Ευχαριστώ
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #40 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 10:36:14 πμ »
Δημήτρη δυστυχώς δε σε πρόλαβα και έχεις βάλεις ίδη τα οριζόντια.....τα οπόια έπρεπε να πλανέψεις ώστε να γίνουν κωνικά στα τελειώματα προοδευτικά αρχίζοντας από τη μέση και πηγαίνοντας στα δύο άκρα.
Το σκαρί βγαίνει πολύ καλό πάντως. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ntimis

• Scale 1/144
  • *
    • Στατικός Μοντελισμός
« Απάντηση #41 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 11:22:28 πμ »
Καταλαβα σταματη.
Οπως παντα κατατοπιστικοτατος. Καμια ιδεα πως θα το κανω ?

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #42 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 11:49:18 πμ »
Φίλε θα πρέπει να τα κατεβάσεις από πάνω.Εγώ είχα χρησιμοποιείσει μια μεγάλη ράσπα και τα ''έφαγα ''κατά μήκος.Μετά με γυαλόχαρτο τα πέρασα για το τελικό λείο φινίρισμα.Προσεξε τη συμμετρία αλλά και την τελική διατομή.

Αποσυνδεδεμένος ntimis

• Scale 1/144
  • *
    • Στατικός Μοντελισμός
« Απάντηση #43 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 11:59:53 πμ »
OK φιλε σταματη.
Θα δω πως θα το διορθωσω το θεματακι.
Ευχαριστω παντος για τις συμβουλες

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #44 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 12:04:48 μμ »
Δεν κάνει τίποτα φίλε....ξέχασα ,κεντρικά δεν τα πειράζεις καθόλου.Στην ουσία το κεντρικό κομμάτι είναι η αφετηρία και το χοντρότερο κομμάτι του καταρτιού.Οσο πας προς τις άκρες λεπταίνει.

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #45 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 12:09:56 μμ »
Δημήτρη το σκάφος έχει γίνει πολύ ωραίο τα άλλα σου τα έχει πει όλα ο Σταμάτης.
Καλή συνέχει. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #46 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 12:10:15 μμ »
Tσέκαρε και τα δεσίματα.Εχω την εντύπωση οτι αυτά τα οριζόντια ήταν κινούμενα.Είχαν τη δυνατότητα να κατεβαίνουν,με τη βοήθεια λίπους που περνούσαν τα κατάρτια κατά μήκος για καλύτερη ολίσθηση.

Αποσυνδεδεμένος ntimis

• Scale 1/144
  • *
    • Στατικός Μοντελισμός
« Απάντηση #47 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2010, 11:05:57 πμ »
Καλημερίζω το Forum.
Φιλε Σταμάτη χτες το βράδυ εκανα στο πανω καταστρωμα τις δεστρες των κανονιων. Βγηκαν πολυ καλες και θα προχωρισω αυτες τις μερες και στο πιο κατω καταστρωμα.
Οφειλω τις φωτογραφιες που θα ανεβασω συντομα για να δειτε.
Αντε και σιγα σιγα υλοποιω τις καταπληκτικες ιδεες που παιρνω απο σας.

Ευχαριστω
Δημητρης

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #48 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2010, 11:10:35 πμ »
Φίλε έχεις βάλει ''πρώτη''και δε σταματάς με τίποτε,εμείς ένα σπρωξιματάκι κάνουμε......Οδηγός είσαι εσύ,και μάλιστα καλός.
Καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος ntimis

• Scale 1/144
  • *
    • Στατικός Μοντελισμός
« Απάντηση #49 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2010, 11:33:53 πμ »
Ευχαριστω φιλε Σταματη.
Η εμπειρια σου και ι ιδεες σου δινουν στο θεμα που φτιαχω αλλη διασταση. Το βλεπω και δεν το χορταινω.
Η βοηθεια ειναι σημαντικη για καποιον που ξεκιναει τωρα και φυσικα μπορει να δεχθει τις παρατηρησεις και τις ιδεες αυτων που γνωριζουν

Ευχαριστω
Δημητρης

Tags: