Αποστολέας Θέμα: USS The Sullivans DDG 68 1/350 Dragon  (Αναγνώστηκε 8405 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: USS The Sullivans DDG 68 1/350 Dragon
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 21, 2010, 12:08:06 πμ »
Προσπάθεια 2η:

Κάτι κάναμε.... ::noidea:: ::pop:: ::painting::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #26 στις: Αυγούστου 21, 2010, 12:45:34 πμ »
Πολύ καλύτερο Νίκο .....το γκρι στο πλοίο με αερογράφο το έχεις βάψει ή με πινέλο.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #27 στις: Αυγούστου 21, 2010, 12:52:36 πμ »
Το γκρι είναι αερογραφάτο, το κατάστρωμα πινελάτο... Θα διορθωθούν όμως οι χοντροκοψιές του πινέλου με μπατονέτα βουτηγμένη σε διαλυτικό... Στρώνει πολύ καλά η επιφάνεια...

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #28 στις: Αυγούστου 21, 2010, 01:03:30 πμ »
Το γκρι είναι αερογραφάτο, το κατάστρωμα πινελάτο... Θα διορθωθούν όμως οι χοντροκοψιές του πινέλου με μπατονέτα βουτηγμένη σε διαλυτικό... Στρώνει πολύ καλά η επιφάνεια...
Δε φοβάσαι μην βγάλεις το χρώμα παραπάνω από όσο θες;Πάντως στην κλίμακα που δουλευουμε μπορείς και να μασκάρεις και το κατάστρωμα.
Ξέρεις μπορεί να μην χρειάζεσαι τον καταπληκτικό αερογράφο που χρειάζεται ένα αεροπλάνο για να γίνει το πολύ μικρό σβήσιμο,αλλά πιστέυω οτι με τη χρήση του οποιου αερογράφου στα πλοία ,το αποτέλεσμα μπορεί να απογειωθεί.
Εχεις τη δυνατότητα να ψεκάσεις το χρώμα και πριν καλά καλά στεγνώσει να δημιουργήσεις φωτίσματα προσθέτοντας κάποιο πιό ανοιχτό στο βασικό και να δεις επι τόπου το μοντέλο σου να γίνεται τρισδιάστατο και το φως να αναδεικνύει όλες του τις καμπύλες και εσωχές.
Και όλα αυτά με τα πρώτα δυο βήματα.
Σίγουρα  χωρίς το πινέλο δεν μπορείς να τελειώσεις ένα καράβι ,αλλά επιμένω στις μεγάλες επιφάνειες επιβάλλεται ο αερογράφος.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #29 στις: Αυγούστου 21, 2010, 01:13:18 πμ »
Το συγκεκριμμένο κιτ που χρησιμοποιώ έχει το εξής μειονέκτημα: ʼθλια εφαρμογή των κομματιών της πρωραίας υπερκατασκευής με το κατάστρωμα.

Αρχικά σκοπός μου ήταν να φτιάξω ξεχωριστά τις δύο υπερκατασκευές και να τις κολλήσω στο κατάστρωμα, αφότου το είχα τελειώσει με βαψίματα, δηλαδή να έιναι και το κατάστρωμα με αερογράφο. Όταν δοκίμασα όμως την εφαρμογή των υπερκατασκευών στο κύριο κατάστρωμα απογοητέυτηκα, και έτσι κόλλησα τις υπερκατασκευές, στόκαρα/ σουλούπωσα τις γωνίες και τα κενά και έβαψα...

Σε άλλα πλοία γίνεται πολύ εύκολα να δουλέψει κάποιος μόνο αερογράφο για τα κύρια χρώματα, δυστυχώς όμως στην συγκεκριμμένη περίπτωση δεν ήταν τόσο εφικτό... Το επόμενο project πάντως έχει τις προδιαγραφές να γίνει όλο αεράτο...

Την μπατονέτα δεν τη φοβάμαι, λίγο διαλυτικό και ένα απλό πέρασμα χωρίς πολύ πίεση...

Ελπίζω με το πλυσιματάκι και τις παρκετίνες και τα λοιπά λαδόξυδα να πετύχω βάθος, κυρίως στα ανάγλυφα των μπουλμέδων... Οψόμεθα...

Πάντως κατοχυρώνω το δικαίωμα χρήσης των δικών σου μεθόδων βαψίματος/φινιρίσματος Σταμάτη...  :mrgreen: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #30 στις: Αυγούστου 21, 2010, 01:35:51 πμ »
Ναι το πρόβλημα με τις υπερκατασκευές το έχω συναντίσει και εγώ.Αλλά αν σου πάνε οι χωριστές κατασκευές ,δηλαδή πλευρές πλοιου -κατάστρωμα και οταν πιά έχεις βάψει ,μασκάρει ,φωτίσει ...τοποθετείς τις υπερκατασκευές οι οποίες είναι και αυτές βαμμένες........εδώ λοιπόν Νίκο μου στοκάρουμε με Ατλακόλ...ΠΙχτή πιχτή απλώνουμε με ένα πινέλο και την αφήνουμε να τραβήξει λίγο ,με βρεγμένη μπατονέτα μετά απομακρύνουμε αυτή που περισσεύει και επιτυνχάνουμε τέλειο στοκάρισμα επί της βάσης της υπερκατασκευής που πιά πρέπει να κάνουμε περιμετρικά. ::salut::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #31 στις: Αυγούστου 21, 2010, 01:42:59 μμ »
Σταμάτη καλή η Ατλακόλ αλλά 2 χιλιοστά κενό δεν το κλείνει έυκολα, και δεν περνάει και απαρατήρητο.... :roll: :roll:

Προχωράμε με τα μικροπράγματα ή ψιλικοκό...

Σύγκρινετε τα chaff launchers ή εκτοξευτήρες αντιμέτρων SRBOC που δίνει το κιτ και το αντίστοιχο βελτιωτικό. Καμία σχέση. Ικανοποιητικές είναι οι κεραίες των ECM (electronic counter measures, ηλεκτρονικά αντίμετρα) που δίνει το κιτ, αλλά αφού είχα ρητινένίες έβαλα αυτές. Το μικρό τετράγωνο που βλέπετε μαζί με τα τσαφ είναι η βάση των κεραιών των ECM.

Συναρμολογήθηκαν τα μόρσα για τις λέμβους RHIB (rigid hull inflatable boat) και τοποθετήθηκαν μερικά μικρά ρέλια και το τιμόνι σε αυτές του κιτ.

Και ετοιμάστηκαν για το βαφέιο, μαζί με την εξαγωγή καυσαερίων της γεννήτριας ανάγκης και δύο θόλους από δορυφορικά (επικοινωνίες)

Σειρά έχει το βάψιμο λεπτομερειών στο πλοίο όπως οι μάνικες και οι λήψεις του δικτύου πυρκαγιάς (κόκκινες), σωσίβια (πορτοκαλί), μάνικες ανεφοδιασμού εν πλω (μαύρα) και πολλές άλλες μικρολεπτομέρειες που κάνουν το μοντέλο να δείχνει πιο ζωντανό... Ψάχνω και για φιγούρες, αλλά δεν θέλω φωτοχαραγμένες και δυστυχώς πλαστικές έχει μόνο η Dragon αλλά δεν τις πουλάει ξεχωριστά....

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #32 στις: Αυγούστου 21, 2010, 02:18:17 μμ »
Ανεβάζω μερικές φωτογραφίες για να καταλάβετε τι θα προσπαθήσουμε να κάνω/αναπαραστήσω:

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #33 στις: Αυγούστου 21, 2010, 06:05:04 μμ »

Μάλλον το έχω κάψει λίγο.... ::Alcooli5:: ::Alcooli5:: ::alarm:: ::alarm::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #34 στις: Αυγούστου 21, 2010, 09:07:16 μμ »
Καψίματος συνέχεια....

Ξανάφτιαξα τους πρωραίους σταθμούς ανεφοδιασμού με καλώδιο και πλαστικό. Επίσης έβαλα τα δύο bushmasters (πολυβόλα 25 χιλιοστών για μικρούς στόχους επιφανείας) στο πρόστεγο...

Επίσης ξήλωσα την κάθετη κλίμακα στην δεξιά πλευρά του προστέγου γιατί ήταν χάλια....

Το ωραίο με τις φωτογραφίες έιναι ότι όλο και παρατηρώ λεπτομέρειες που λείπουν ή έιναι κακοφτιαγμένες....

Καψίματος συνέχεια αύριο...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος KATSFLYBY

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #35 στις: Αυγούστου 21, 2010, 10:42:53 μμ »
Tha sou po kati....
Ean bafis me smaltou kai pinelo, asta kai allaxe se akrylika tis Tamiya.Eidika gia ploia den ta synisto.Too messy kai kathysteroun to montelo me to bapsimo mexri na stegnosoun .Me ta akrylika tha bris tin ygeia sou kai then tha pisteueis poso kopo tha glytonis.Ase pou tha kanis poio eukola kai afova diorthosis afou to akryliko xtizi poio dyskola afou einai polly poio leptokoko, alla kai ta washes sou tha fenonte poio wrea.Episis epidi stegnoni sxedon amesos , den prolabeni na katsi pano tou skoni kai alla mikra anteikeimena opos stou smaltou.Den exei osmes (oxi nefti diladi).Exei kalyteri apikalyptikothta , akoma kai to aspro h ta anoixta xrwmata px.Na synexiso?

Ean bafis me akrylika tis Tamiya idi, tote araioneta pio poly.Apla ean xreiazete perna 2 xeria efoson bafis me pinelo.To apotelesma tha einai san na bafis me aerografo...sxedon.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #36 στις: Αυγούστου 22, 2010, 06:16:56 μμ »
Κώστα ευχαριστώ για την συμβουλή, θα τα δοκιμάσω... ::salut::

Αν και σου κρατάω μούτρα που μου έφαγες το New Mexico  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen:

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #37 στις: Αυγούστου 22, 2010, 10:20:13 μμ »
Επειδή πλησιάζει η ώρα που θα πρέπει να τοποθετηθεί στη βάση το πλοίο, έχω τις εξείς σκέψεις:

Σκέφτομαι να μην το βάλω σε νερό, εκτός από την περίπτσωση που το πλοίο είναι τοποθετημένο στην μια πλευρά της βάσης, οπότε και θα αφήσω το υπόλοιπο κομμάτι μαύρα για να βάλω το ταμπελάκι και τα νομίσματα...

Όποιος έχει να προτείνει κάτι θα το εκτιμούσα... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #38 στις: Αυγούστου 23, 2010, 09:15:51 πμ »
Νίκο από τις τέσσερις τοποθετίσεις που δείχνεις ,θα απέφευγα την πρώτη και την τελευταία.
Καλύτερη από όλες μου φαίνεται η δευτερη,αλλά με το πλοίο λιγο πιό στη μέση ,πιό κοντά δηλαδη στα νομίσματα .
Να καλυπτούν και οι τρύπες της βάσεις.
Τωρα επειδή το πλοίο είναι Waterline ίσως και μια απλή θάλασσα να το βοηθούσε καλύτερα να σταθεί .Να μην φαντάζει οτι ξεπηδάει από την ξύλινη βάση.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #39 στις: Αυγούστου 23, 2010, 05:24:00 μμ »
Σταμάτη ευχαριστώ... ::salut::

Σκέφτομαι κάτι παρόμοιο, με τα νομίσματα αριστερά και δεξιά από το ταμπελάκι...

Αποσυνδεδεμένος KATSFLYBY

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #40 στις: Αυγούστου 23, 2010, 06:39:13 μμ »
Sto faga? Akoma den mou eipe tipota autos...apo sena to matheno.
Exo adynamia se autes tis klasis.

Telos panton to epomeno einai diko sou.exo arketa tora sthn stoiba.Pantos h timh tou htan poly kalh gia to 350ari.Me ta bias tha epernes to 1/700 tis pit road ean to ebriskes...kai einai kai early war ekeina.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #41 στις: Αυγούστου 25, 2010, 03:01:58 μμ »
Καψίματος συνέχεια....

Όπως θα προσέξετε στις δύο φωτογραφίες θα δέιτε κάτι άσπρα κουτιά πίσω από τους εκτοξευτές τσαφ. Πρόκειται για ερμάρια φύλαξης επιπλέον τσαφ για επαναγέμιση σε περίπτσωση εκτόξευσης των πρώτων...

Σκράτσαρα λοιπόν αυτά εδώ:

Δεν τα έχω βάψει άσπρα ακόμα και το μεγαλύτερο θέλει να φτιαχτούν οι πλευρές.... Τι λέτε, μοιάζουν;

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #42 στις: Αυγούστου 25, 2010, 06:11:36 μμ »
Και μάνικες έχω, διαλέχτεεεεεεεεεε...

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #43 στις: Αυγούστου 25, 2010, 09:56:42 μμ »
Το καλό με τις φωτογραφίες έιναι ότι βλέπει κάποιος τι πρέπει να διορθώσει ή τι του έχει ξεφύγει  8) 8)

Τι έγινε σήμερα:

Τοποθετήθηκαν οι σταθμοί βαρέως αντικειμένου, που χρησιμοποιούνται για την μεταφορά πραγμάτων από πλοίο σε πλοίο, αλλά και προσωπικού.
Έφτιαξα τον γερανό, το βίντσι του, τα συρματόσχοινα από τα οποία ανακρεμάται η βάρκα και πολλές πολλές μα πάρα πολλές κατακόρυφες σκάλες σε όλο το πλοίο:

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #44 στις: Αυγούστου 26, 2010, 05:18:04 μμ »
Το πλοίο μπήκε στη βάση γιατί άμα συνέχιζα μετά θα γινότανε πολύ ευαίσθητο για να παίζω μαζί του...

Έχτισα το νερό τριγύρα με ακρυλικό στόκο αλλά έχει πολύ δουλειά ακόμα...

Σκέφτομαι να βάλω τα νομίσματα έτσι και στην κάτω δεξιά γωνία το ταμπελάκι, το οποίο θα έιναι ασημί με μαύρα γράμματα...

Τι λέτε; Οποιαδήποτε πρόταση, συμβουλή και παρατήρηση είναι πραγματικά ευπρόσδεκτη και επιθυμητή...

Αποσυνδεδεμένος tsap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αττική
« Απάντηση #45 στις: Αυγούστου 26, 2010, 05:51:48 μμ »
Καλύτερα να μπουν όλα στην κάτω (όπως φαίνεται στην φωτογραφία) πλευρά, γιατί ότι θα βίσκεται από την άλλη πλευρά θα κρύβεται -έστω και λίγο- από το πλοίο.
Θα πρότεινα τα νομίσματα να μπουν στις άκρες και η ταμπέλα στο κέντρο.
Κατά τα άλλα ωραίο βγένει ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Στράτος Τσαποΐτης IPMS 961

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #46 στις: Αυγούστου 26, 2010, 06:49:45 μμ »
Στράτο ευχαριστώ  ::salut::
Το πρόβλημα με το ταμπελάκι είναι ότι είναι αρκετά πλατύ με αποτέλεσμα να πατάει λίγο στο νερό. Αύριο που θα το πάρω θα ανεβάσω φωτογραφίες για να δείτε...

Επίσης τα νομίσματα θα έδειχναν πιο ωραία αριστερά και δεξιά από το ταμπελάκι αλλά και αυτά πατάνε στο νερό...

Ας τελειώσω το νερό με το καλό και θα δούμε...

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #47 στις: Αυγούστου 26, 2010, 08:15:41 μμ »
Νερό σχεδόν τέλος... Ένα χοντρό γκλος βερνίκι και νομίζω είναι εντάξει, χωρίς πολλά πολλά...

Και το στεγνό πινέλο πιστεύω καλό είναι, και τα διάφορα φωτίσματα του μπλε.

Τι λέτε:

Αποσυνδεδεμένος tsap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αττική
« Απάντηση #48 στις: Αυγούστου 26, 2010, 08:26:59 μμ »
ωραία η θάλλασσα  ::eusa_clap::
Μόνο το μπλε πάνω από τον αφρό στο σκάφος αν γίνεται καθάρισέ το ή βάφτο άσπρο σαν τον αφρό
Στράτος Τσαποΐτης IPMS 961

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #49 στις: Αυγούστου 26, 2010, 08:53:17 μμ »
Εκτελέστηκε.. Πολύ σωστή παρατήρηση...

Σε λίγο και το βερνίκωμα και νεράκι πάπαλα... :D :D

Tags: