Αποστολέας Θέμα: 1/24 MINI COOPER S 1275 RALLY - TAMIYA  (Αναγνώστηκε 4137 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
    • APR
1/24 MINI COOPER S 1275 RALLY - TAMIYA
« στις: Ιουλίου 12, 2010, 03:22:19 πμ »
Επειδή και εγώ δεν ήθελα να "χαλάσω" ή να προσθέσω το δικό μου mini στο θέμα του sharkovios, αποφάσισα να κάνω ενα ξεχωριστό θέμα.

Πρόκειτε για το πολυφημισμένο MINI COOPER S απο το MONTECARLO, με οδηγό το Rauno Aaltonen, που κέρδισε τον αγώνα το 1967. Την προηγούμενη χρονιά ειχε τερματίσει 2ος, αλλα τέθηκε εκτός αγώνα, αφού τα 3 πρώτα mini είχαν παράνομα φώτα.

Παράληλα με την LOTUS μου λοιπόν και κατα την διάρκεια αναμονής των χρωμάτων, πάντα ξεκινάω και ενα 2ο ή και τρίτο μοντέλο.

Ορίστε λοιπόν, το στάδιο στο οποίο βρίσκετε το mini μου!

[IMGt]http://img638.imageshack.us/img638/5259/dsc03067u.jpg[/imgt] [IMGt]http://img685.imageshack.us/img685/566/dsc03069u.jpg[/imgt] [IMGt]http://img687.imageshack.us/img687/7536/dsc03070w.jpg[/imgt] [IMGt]http://img687.imageshack.us/img687/9495/dsc03081k.jpg[/imgt] [IMGt]http://img638.imageshack.us/img638/1315/dsc03089l.jpg[/imgt]

[IMGt]http://img156.imageshack.us/img156/5610/dsc03131py.jpg[/imgt] [IMGt]http://img256.imageshack.us/img256/7018/dsc03133u.jpg[/imgt] [IMGt]http://img526.imageshack.us/img526/4887/dsc03137c.jpg[/imgt] [IMGt]http://img256.imageshack.us/img256/2192/dsc03138z.jpg[/imgt] [IMGt]http://img685.imageshack.us/img685/6762/dsc03138v.jpg[/imgt]

Οποιος μου πει αρνητικό για τα μπουζοκαλώδια - πέθανε ετσι? Για να μην πώ κάτι άσχημο, απλά με "ξέσκισαν" μέχρι να τα καταφέρω σε ενα τόσο μικρό μοτερ. Και το βασικό οτι επρεπε να τα κάνω και να χωράνε και στο αυτοκίνητο, αφού ο χώρος του mini... απλά δεν υπάρχει.
Το λάθος μου είναι το χρώμα του roll bar. Παρόλο που το roll bar ήταν ξύλινο(αφού εκείνη την εποχή δεν ήταν υποχρεωτικό) το εχω βάψει πολύ ανοιχτό καφέ.Και σε κάποιες φωτό που βρήκα(Ασπρόμαυρες πάντα) μου φαίνεται πιο σκούρο.Μάλλον θα το διωρθώσω...

Τα καθίσματα βάφτηκαν με την πρόσμιξη που λέει η TAMIYA  και πως μου ήρθε μετά και πέρασα ενα wash ολο το εσωτερικό του αυτοκινήτου, ετσι για να μοιάζει πιο "χρησιμοποιημένο"!

Αυτά μέχρι στιγμής, ωσπου να βρώ και λίγο ακόμα χρόνο να προχωρήσω...
Δεκτές προτάσεις και υποδείξεις εννοείται... ::pop::
VASSILIOS ANAGNOSTOPOULOS

Αποσυνδεδεμένος FOX-3

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
Απ: 1/24 MINI COOPER S 1275 RALLY - TAMIYA
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 12, 2010, 03:45:45 πμ »
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 12, 2010, 03:40:04 μμ »
 φαίνεται να είναι πολύ καλή και προσεγμένη εργασία...αλλα ρε παιδί βάλε πιο φωτεινες φωτο να το απολαυσουμε και εμεις. ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
    • APR
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 12, 2010, 03:53:38 μμ »
φαίνεται να είναι πολύ καλή και προσεγμένη εργασία...αλλα ρε παιδί βάλε πιο φωτεινες φωτο να το απολαυσουμε και εμεις. ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Εχετε δίκιο ολοι για τις φωτο, αλλα βρε παιδί μου, μόνο βράδυ μπορώ να δουλέψω. Και βέβαια εξω στο μπαλκόνι με σποτάκι και το φως του μπαλκονιού, αφού η σύζηγος, με το που πιάσω πινέλο, μου ανοίγει την μπαλκονόπορτα και επιδεικτικά μου δείχνει την θέση μου... ::bat::
Γιατί αυτές οι γυναίκες δεν καταλαβαίνουν ποτέ τα των ανδρών?! ::angel4::

Ελπίζω, πάντως να κάτσω ενα ΣΚ χωρίς να δουλεύω και να ασχο0ληθώ και με τις φωτογραφήσεις...

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 12, 2010, 04:03:03 μμ »

Εχετε δίκιο ολοι για τις φωτο, αλλα βρε παιδί μου, μόνο βράδυ μπορώ να δουλέψω. Και βέβαια εξω στο μπαλκόνι με σποτάκι και το φως του μπαλκονιού, αφού η σύζηγος, με το που πιάσω πινέλο, μου ανοίγει την μπαλκονόπορτα και επιδεικτικά μου δείχνει την θέση μου... ::bat::
Γιατί αυτές οι γυναίκες δεν καταλαβαίνουν ποτέ τα των ανδρών?! ::angel4::

Ελπίζω, πάντως να κάτσω ενα ΣΚ χωρίς να δουλεύω και να ασχο0ληθώ και με τις φωτογραφήσεις...
Τυχερός είσαι φίλε ,εμένα μου δείχνει την εξώπορτα....Πάρα πολύ καλή δουλειά,η οποία φάινεται ακόμα και με σκοτεινές φωτο.Καλή συνέχεια.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 12, 2010, 05:16:56 μμ »
Πάρα πολύ ωραίο αποτέλεσμα!!!

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 13, 2010, 07:55:22 πμ »
Ωραιότατο βάψιμο και πολύ προσεγμένες λεπτομέρειες, προπάντων τα νίκελ στα πλαινά τζάμια. Έχουν μείνει τα μαύρα λάστιχα μπρος και πίσω από τις σπαστικές δουλεές μόνο του αμαξώματος, σωστά?
Αν πέρασας wash το εσωτερικό ίσως χρειάζεται wash και ο χώρος του κινητήρα.
Το ρολ μπαρ θα σε παιδέψει να του αλλάξεις χρώμα αν είναι κολλημένο :twisted: :twisted:
Χωρίς κριτική διάθεση: Τι υλικό είναι τα μπουζοκαλώδια?
::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
    • APR
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 14, 2010, 02:10:40 πμ »
Ωραιότατο βάψιμο και πολύ προσεγμένες λεπτομέρειες, προπάντων τα νίκελ στα πλαινά τζάμια. Έχουν μείνει τα μαύρα λάστιχα μπρος και πίσω από τις σπαστικές δουλεές μόνο του αμαξώματος, σωστά?
Αν πέρασας wash το εσωτερικό ίσως χρειάζεται wash και ο χώρος του κινητήρα.
Το ρολ μπαρ θα σε παιδέψει να του αλλάξεις χρώμα αν είναι κολλημένο :twisted: :twisted:
Χωρίς κριτική διάθεση: Τι υλικό είναι τα μπουζοκαλώδια?
::keep_mod::

Τα λάστιχα εμπρός και πίσω αυτή την στιγμή τα εχω τελειώσει... εχεις δίκιο, είναι εκνευριστική δουλειά.Οσο και εμπειρία να εχεις, πάντα είναι μια πρόκληση και φοβάμαι μην μου ξεφύγει...
Το μοτέρ εχω υπόψη μου να το κάνω και αυτό ενα χεράκι wash.Να κάνω και το σασί απο κάτω?
Το rollbar δυστυχώς είναι κολλημένο.Αλλα ρε γαμώτο τι να κάνω?Να το αφήσω ετσι?Μου φαίνεται πολύ ανοιχτο καφέ και μου θυμίζει κορμό δέντρου (σε πιο γυαλιστερό)...
Τα μποζοκαλώδια είναι απο ενα σακουλάκι...απο σχιστομάτι...ούτε που καταλαβαίνω τι γράφει. Μου φαίνεται οτι είναι πάρα πολύ λεπτό καλώδιο.Τα πήρα απο τον Καλφάκη και τα εχει σε 4,5 χρώματα. Λές να τα περάσω ενα χεράκι κόκκινο?

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 14, 2010, 08:04:51 πμ »
Το σασί ίσως να μη χρειάζεται wash αλλά η ποδιά του κάρτερ μια που ξεκίνησες αυτή την ιστορία χρειάζεται να φαίνεται ...λίγο ξυμένη κατά μήκος.
Για το ρολ μπαρ μια ιδέα είναι τρίψιμο με 800αρι ντουκόχαρτο να αγριέψει και μετά πέρασμα με σκουρότερο satin ή matt καφέ.
Καλή πηγή τέτοιων καλωδίων και σωληνώσεων είναι τα ...απογυμνωμένα τηλεφωνικά καλώδια, τα καλώδια USB,  καθώς και σε πολλά από τα καλώδια ενός Η/Υ. Βρίσκεις κάθε διατομής και χρώματος καλούδια σ' αυτές τις πηγές!
Όταν έχεις χρόνο βάλε μια φωτό από το σακκουλάκι να πάρουμε μια ιδέα.

Αποσυνδεδεμένος kp60

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Νέα Μάκρη, Αττικής
  • stefanos
    • stefanos zervos 3d design
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 14, 2010, 10:17:31 πμ »
Πολύ ωραία δουλειά και καλή επιλογή! Επίσης βλέπω και ένα Fiat Abarth και ένα σκαραβαίο.. :wink: old school
http://stefanos-zervos.com
cad design - 3d visualization

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
    • APR
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 14, 2010, 03:17:12 μμ »
Πολύ ωραία δουλειά και καλή επιλογή! Επίσης βλέπω και ένα Fiat Abarth και ένα σκαραβαίο.. :wink: old school

Το ενα εχεις δίκιο, είναι σκαραβαίος.Το αλλο ομως δεν ειναι FIAT ABARTH, αλλα VW GOLF 1 gti Group 2 KAMEI. Αυτό ετοιμάζεται για διόραμα... Σιγά σιγά!
Με τον Σκαραβαίο εχω πρόβλημα, αλλα επειδή "μου την εχει σπάσει" τον εχω παραμελήσει λίγο.Θα τα πούμε γι'αυτόν οταν ερθει η ώρα του.

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
    • APR
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 14, 2010, 03:21:39 μμ »
Το σασί ίσως να μη χρειάζεται wash αλλά η ποδιά του κάρτερ μια που ξεκίνησες αυτή την ιστορία χρειάζεται να φαίνεται ...λίγο ξυμένη κατά μήκος.
Οταν εννοείς ξυμένη? Να την τρίψω με κάτι αγριο προς μία κατεύθυνση και μετά wash?

Καλή πηγή τέτοιων καλωδίων και σωληνώσεων είναι τα ...απογυμνωμένα τηλεφωνικά καλώδια, τα καλώδια USB,  καθώς και σε πολλά από τα καλώδια ενός Η/Υ. Βρίσκεις κάθε διατομής και χρώματος καλούδια σ' αυτές τις πηγές!
Όταν έχεις χρόνο βάλε μια φωτό από το σακκουλάκι να πάρουμε μια ιδέα.

Ούτε που το είχα σκεφτεί.Και εχω άπειρα καλώδια απο υπολογιστές.

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 14, 2010, 08:17:27 μμ »
Αν θυμάμαι καλά το χρώμα του πλαστικού της Tamiya για τη ποδιά από το κουτί είναι μαύρο.
Περνάς δυο τρία χέρια steel να αποκτήσει λίγο παχύ χρώμα το πλαστικό και αφού στεγνώσει το περνάς με μια συρμάτινη βούρτσα (απευθύνεσαι στον.... γυναικείο πληθυσμό γι' αυτήν) από μπρος προς τα πίσω. Μπροστά πιο έντονα και να σβήνει προς τα πίσω μόνο παράλληλα προς τον διαμήκη άξονα. Βοήθησα?

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
    • APR
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 14, 2010, 10:43:38 μμ »
Αν θυμάμαι καλά το χρώμα του πλαστικού της Tamiya για τη ποδιά από το κουτί είναι μαύρο.
Περνάς δυο τρία χέρια steel να αποκτήσει λίγο παχύ χρώμα το πλαστικό και αφού στεγνώσει το περνάς με μια συρμάτινη βούρτσα (απευθύνεσαι στον.... γυναικείο πληθυσμό γι' αυτήν) από μπρος προς τα πίσω. Μπροστά πιο έντονα και να σβήνει προς τα πίσω μόνο παράλληλα προς τον διαμήκη άξονα. Βοήθησα?

Εννοείται,!   πάντα!  Το βράδυ θα ξεκινήσω το πείραμα!

Αποσυνδεδεμένος natna

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδική - Καβάλα
  • Πάνος - Pashion for model cars!
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 16, 2010, 06:37:37 μμ »
Όπως και να έχει φαίνεται μια χαρά η μερακλήδικη δουλειά που εχεις κάνει APR!
Tόσα πολλά ωραία μοντέλα... Τόσο τεμπέλης εγώ...

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 18, 2010, 11:31:27 πμ »
Βασίλη παιδί μου τι μπουζοκαλώδια είναι αυτά... Σαν φιξαρισμένο μάλλι από διαφήμιση gel (cool)!!!! Δεν ντράπηκες να μας τα δείξεις, τσ τσ....  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :twisted: :mrgreen: :mrgreen: :twisted:
Σοβαρά τώρα, μια χάρα φαίνεται η δουλεία σου. Πολύ προσεγμένο...  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Για το roll bar μπορείς να περάσεις με πινελάκι μερικές μαύρες γραμμές (για τα τρεξίματα του ξύλου) και ένα στεγο πινέλο μετά και θα είναι οκ... (Το δοκίμασα στο τιμόνι της 625 και το εφέ αίναι αρκετά καλό)
Καλη συνέχεια φίλε... ::salut::
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
    • APR
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2010, 12:01:06 πμ »
Μέσα στον Αυγουστο, τελείωσα το mini!
Επειδή ομως κάτι μου την "εσπασε" και δεν γυάλιζε, οπως θα ήθελα, οσες και αλοιφές να του έβαλα...Αποφάσισα να κάνω το χατήρι σε μερικούς και να πειραματιστώ με το πρώτο μου "λέρωμα"!Και ιδού το αποτέλεσμα.Αν και πρώτη μου φορά, πιστεύω οτι είναι αρκετά καλό και ρεαλιστικό...

Βέβαια οι αρματάδες ίσως τους φανεί "λίγο", αλλα "who cares"...Εμείς ειμαστε αυτοκινητάδες... ε? :D

Παρόλο που η ψυχολογία είναι πεσμένη... Ο μοντελισμός ειναι ενα καλό διάλειμμα στην καθημερινότητα!

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2010, 07:08:02 πμ »
Βασίλη...δια πυρός και σιδήρου το πέρασες, αλλά το όπτικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακότατο
Φθορές και σκόνισμα στα σωστά σημεία και στη σωστή...δόση. Το "χιόνι" στα λάστιχα με τι έγινε :?: Φωτό από τον κινητήρα :?:
Πάντως τα συγχαρητήριά μου!! ::good_job_smilie::

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2010, 07:57:04 πμ »
Βασίλη πολύ καλό φίλε μου....
Και το βρώμισμα πολύ ρεαλιστικό... Συγχαρητήρια και πάλι...  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Φωτό από τον κινητήρα :?:
::please::

::salut:: ::salut::
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
    • APR
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2010, 08:15:55 μμ »
Βασίλη...δια πυρός και σιδήρου το πέρασες, αλλά το όπτικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακότατο
Φθορές και σκόνισμα στα σωστά σημεία και στη σωστή...δόση. Το "χιόνι" στα λάστιχα με τι έγινε :?: Φωτό από τον κινητήρα :?:
Πάντως τα συγχαρητήριά μου!! ::good_job_smilie::

Το χιονι εγινε με ενα μαρκαδόρο ή κραγιον ή κατι τέτοιο που αγόρασα απο τον Καλφάκη.Είναι ειδικό και αφήνει κομμάτια.Στα λάστιχα εγινε καταλάθος, αφού στην αρχή δεν ήθελα να πάει εκεί.Φωτό απο το μοτέρ, δεν εβαλα, για δύο λόγους:
1ον, εχω ξαναβάλει στην αρχή
2ον, είναι τόσο μικρό το ανοιγμα του καπώ(ετσι ειναι και στην πραγματικότητα.Απειρες φορές εχω σπάσει το κεφάλι μου σε ενός πελάτη μου το αυτοκίνητο) που δεν φαινόταν στην φωτό και γιάυτό δεν την εβαλα.

Κατα τα άλλα σας ευχαριστώ.Λέω να το βαλω και σε βιτρινάκι!

Αυτό που με χαλάει είναι οτι φαίνεται το φιλμ της χαλκομανίας στο εμπρός και πίσω τζάμι. Τι θα μπορούσα να κάνω για να μην ειναι τόσο εντονο?

Για τα ζωνάκια στα εμπρός αντιθαμπωτικά των φώτων δεν μου είπατε τίποτα... Ειναι ωραία?Πάντως το πραγματικό, τα είχε. Και οταν τα φώτα δεν ήταν αναμένα, ελυναν το ενα απο τα δύο ζωνάκαι και οι γλόμποι επεφταν στο πλάϊ!

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2010, 10:17:58 μμ »
Βασιλη πανεμορφο ειναι!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Μπραβο σου!
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος .JOHNY.B.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 02:05:11 μμ »
Ωραια δουλεια φιλε Βασιλη...κουκλακι ειναι... ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Τα αντιθαμβωτικα τα αδικουν λιγο οι φωτο, αλλα μου φαινονται οκ...τα ειχε μεσα το κιτ η τα προσθεσες εσυ;
Life sucks and then....you die!!!

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
    • APR
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 04:20:58 μμ »
Ωραια δουλεια φιλε Βασιλη...κουκλακι ειναι... ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Τα αντιθαμβωτικα τα αδικουν λιγο οι φωτο, αλλα μου φαινονται οκ...τα ειχε μεσα το κιτ η τα προσθεσες εσυ;

Τα αντιθαμπωτικά στα φώτα τα είχε τι κιτ.Τα οποία ομως ελεγε να κολληθούν.Στην πραγματικότητα ομως, αυτά ήταν πιασμένα με ζωνάκια.Αυτή ηταν και η αιτία που την προηγούμενη χρονιά, ενω τα μίνι είχαν το 1,2,3, τέθηκαν εκτός αγώνα!

Tags: