Καλησπερα σε ολους.Αφου τελειωσα το Μ48-Α5 MOLF,στο προγραμμα τις σειρας Μ48 μπηκε η κατασκευει του Ελληνικου Μ48-Α3.Δεν θα σας κουρασω για την Ιστορια του Μ48 στον ΕΣ αλλα οσο γνωσεις εχω για τις διαφορες/μετατροπες.Ετσι σημφωνα με στοιχεια του Τριανταφυλλου Μετσοβιτη και δικα μου εχουμε και λεμε

Βασικη αλλαγη ηταν ο κινητηρας.Απο βενζινοκινητηρα Continetal AV-1790-5B σε πετρελαιοκινητηρα AVDS-1790-2A
Συστημα μεταδοσης της κινησης με Allison CD-850-6A
Τηλεμετρο συμπτωσεις ειδωλου Μ17Β1C
Βλητικο υπολογιστη Μ13Α1C
Τηλεσκοπικη διοπτρα πυροβολητη Μ105
Μεγαλυτερες δεξαμενες καυσιμων
Μεγαλυτερα κουτια για τα φιλτρα αερος.
Διαφορες βελτειωσεις-τροποποιησεις στα συστηματα οδηγησης και πεδησης.
Τα δικα μας Α3 προηλθαν απο τα στοκ Μ48 - Μ48Α1 αλλα και απο Α5,αφου το προγραμμα αναβαθμισεις οταν ξεκινησε υπηρχαν κιολας τα Α5 στο ελληνικο οπλοστασιο.
Μοντελιστηκα τωρα,σαν βαση πηρα το καλο Α3 της Tamiya.Εδω μπορουμε να παρουμε και το κιτ της Αcademy το οποιο θελει λιγοτερες μετατροπες.Απλος αλλαζουμε τον πυργο η και μονο το πυροβολο τον 105χιλ με το 90χιλ.Προσοχη θελει στον πυργισκο,Μ1 η Urdan
Εγω αρχισα με τις αναρτησεις γιατι οι μεσεαις θελουν κοντιμα,αφου θα περναη τον στιβο το αρμα και πρεπει να πατανε σωστα.
Στο πισω μερος μπηκαν τα τετραγωνησμενα κιβοτεια για τα φωτα και διαφορα παξημαδια που λοιπουν στο κιτ.Ολα τα κολληματα εγιναν απο εποξικο στοκο που ανεβαζουν την ρεαληστικοτητα του κιτ.Ακομα ετσι καληπτονται και ασχημα κενα που αργοτερα θα φενονται στο βαψημο.Υστερα πιαστηκα με το πανω μερος το οποιο θελει καμποσες μετατροπες.Εδω με την βοηθεια του σετ τις Eduard 35440 και Hang προχορησε γρηγορα η κατασκευει.Απο Evergreen εγιναν οι ενισχυτικες νευρωσεις σχηματος Χ και η εξατμιση του θερμαντηρα.Αυτο που παρατηρησα σε πολλα κιτ ,τα φωτα καθονται πολυ ψιλα.Ετσι η υποδοχη για τα φαναρια κατεβηκε ενα εκαστο και τοποθετηθηκαν τα σωστα νεου τυπου.Τα προστατευτηκα εγηναν απο αλουμηνιο και πλαστηκα κομματα.Προστεθηκαν και πολλα παξημαδια και μπουλονια.
Ιδιοκατασκευει ειναι το κιβοτειο του ασηρματου μαζι με την βαση του
Τωρα λοιπουν τα περισκοπια και παμε για τον πυργο.
Φωτογραφιες ακολουθουν.
Τασος