Αποστολέας Θέμα: Α-7 CoRsAiR Family...!!! (Μερος 9ο - A-7H - Τέλος!)  (Αναγνώστηκε 46714 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Γιάννης
Απ: Α-7 CoRsAiR Family...!!! (Μερος 7ο-TΑ-7C-ΤΕΛΟΣ!!!)
« Απάντηση #250 στις: Φεβρουαρίου 05, 2012, 08:52:37 μμ »
πολυ ωραια δουλεια Λαμπρο..τωρα για το επομενο..τι να πω...ειναι must..αντε να το δουμε με φθορα και μπολικες Μκ.. :wink:  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #251 στις: Φεβρουαρίου 05, 2012, 11:58:36 μμ »
Λαμπρο φοβερη δουλεια,οπως παντα και επισης αξιοζηλευτη ακομα και για πολλους που βαφουν με αερογραφο! ::salut:: ::salut::
Να'σαι καλα Γιωργο,σ'ευχαριστω παρα πολυ!Προσπαθω να κανω στο περιπου καποια πραγματα που γινονται με αερογραφο.Αφου μου λετε οτι τα καταφερνω και οτι βελτιωνομαι αυτο με κανει διπλα χαρουμενο! :D
πολυ ωραια δουλεια Λαμπρο..τωρα για το επομενο..τι να πω...ειναι must..αντε να το δουμε με φθορα και μπολικες Μκ.. :wink:  ::salut::
Σ'ευχαριστω πολυ Γιαννη1Το επομενο θα ειναι μαλλον το πιο εξωτικο της συλλογης και πιστευω να μπορεσω να βρω και σηματα για τα aggressor του usn.

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #252 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 09:10:21 πμ »
Λάμπρο, ως πρώην μοντελιστής σε μακροχρόνια απραξία, μοντελιστικά δεν μπορώ να κάνω χρήσιμα σχόλια. Απλά, ότι το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται πολύ ωραίο στο μάτι και γι' αυτό συγχαρητήρια.
Επειδή όμως φαίνεται ότι έχουμε ένα κοινό πάθος με το Corsair γενικά, αλλά και το αμερικανικό ναυτικό ειδικότερα, μερικά σχόλια που ίσως σου βάλουν κάποιες ιδέες:
1. Το "Desert Storm" της VA-72 δεν σηκώνει πολύ "βρώμα", γιατί έμεινε έτσι μόνο για 3-4 μήνες πριν αποσυρθεί. Ευτυχώς βέβαια, ως γνήσιο Α-7 που πέρασε από αεροπλανοφόρο, έβγαλε γρήγορα κάποια ξεθωριάσματα στην παραλλαγή, τα οποία είναι και τα μόνα που μπορείς να αναπαραστήσεις.
2. Ως agressor του ναυτικού ποια ακριβώς θεωρείς? Γιατί τα μόνα πραγματικά aggressor ήταν τα διθέσια EA-7L της VAQ-34 με το χαρακτηριστικό κόκκινο αστέρι, τα οποία όμως ήταν γκρι. Οι υπόλοιπες περίεργες παραλλαγές, ήταν σε Α-7Ε μάχιμων Μοιρών. Και ευτυχώς είναι αρκετές και πολύ όμορφες, για να βρεις δουλειά για πολύ καιρό. Αν τυχόν θέλεις φωτογραφικό υλικό, εδώ είμαστε.
3. Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση για να συνδυάσεις το ελληνικό με το αμερικανικό στοιχείο, είναι να φτιάξεις ελληνικά αεροσκάφη όπως πετούσαν με το USN. Ήδη το επόμενο θέμα σου με την παραλλαγή ερήμου είναι μια καλή αρχή. Από εκεί και πέρα, αν θες βοήθεια, στείλε pm με Μοίρα και χρονολογία και θα σου στείλω σχετικές φωτό. Αν μιλάμε για Α-7Ε μετά το 1972, κατά 85-90% η επιλογή σου θα μπορούσε να είναι καθαρά ελληνική!
4. Και συνεχίζοντας από το 3: Οι επιλογές ελληνικών αεροσκαφών με ξένα εθνόσημα δεν περιορίζονται στο USN. Αν σου αρέσουν οι σπάνιες περιπτώσεις, θα μπορούσες επίσης να επιλέξεις: α. το μοναδικό γκρι πορτογαλικό A-7 (μετέπειτα ελληνικό TA-7C), ή β. ένα Α-7H με παραλλαγή βιετνάμ και ...πακιστανικά εθνόσημα!
Συγχαρητήρια και πάλι και καλή συνέχεια ::salut::
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #253 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 10:58:51 πμ »
Μπράβο Λάμπρο! Η βελτίωση είναι εμφανής με την προσύλωσή σου στη λεπτομέρεια. ο χειρισμός του χρώματος και μάλιστα με πινέλο είναι πολύ καλός. Keep on goin'! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #254 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 12:26:27 μμ »
Λάμπρο, ως πρώην μοντελιστής σε μακροχρόνια απραξία, μοντελιστικά δεν μπορώ να κάνω χρήσιμα σχόλια. Απλά, ότι το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται πολύ ωραίο στο μάτι και γι' αυτό συγχαρητήρια.
Επειδή όμως φαίνεται ότι έχουμε ένα κοινό πάθος με το Corsair γενικά, αλλά και το αμερικανικό ναυτικό ειδικότερα, μερικά σχόλια που ίσως σου βάλουν κάποιες ιδέες:
1. Το "Desert Storm" της VA-72 δεν σηκώνει πολύ "βρώμα", γιατί έμεινε έτσι μόνο για 3-4 μήνες πριν αποσυρθεί. Ευτυχώς βέβαια, ως γνήσιο Α-7 που πέρασε από αεροπλανοφόρο, έβγαλε γρήγορα κάποια ξεθωριάσματα στην παραλλαγή, τα οποία είναι και τα μόνα που μπορείς να αναπαραστήσεις.
2. Ως agressor του ναυτικού ποια ακριβώς θεωρείς? Γιατί τα μόνα πραγματικά aggressor ήταν τα διθέσια EA-7L της VAQ-34 με το χαρακτηριστικό κόκκινο αστέρι, τα οποία όμως ήταν γκρι. Οι υπόλοιπες περίεργες παραλλαγές, ήταν σε Α-7Ε μάχιμων Μοιρών. Και ευτυχώς είναι αρκετές και πολύ όμορφες, για να βρεις δουλειά για πολύ καιρό. Αν τυχόν θέλεις φωτογραφικό υλικό, εδώ είμαστε.
3. Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση για να συνδυάσεις το ελληνικό με το αμερικανικό στοιχείο, είναι να φτιάξεις ελληνικά αεροσκάφη όπως πετούσαν με το USN. Ήδη το επόμενο θέμα σου με την παραλλαγή ερήμου είναι μια καλή αρχή. Από εκεί και πέρα, αν θες βοήθεια, στείλε pm με Μοίρα και χρονολογία και θα σου στείλω σχετικές φωτό. Αν μιλάμε για Α-7Ε μετά το 1972, κατά 85-90% η επιλογή σου θα μπορούσε να είναι καθαρά ελληνική!
4. Και συνεχίζοντας από το 3: Οι επιλογές ελληνικών αεροσκαφών με ξένα εθνόσημα δεν περιορίζονται στο USN. Αν σου αρέσουν οι σπάνιες περιπτώσεις, θα μπορούσες επίσης να επιλέξεις: α. το μοναδικό γκρι πορτογαλικό A-7 (μετέπειτα ελληνικό TA-7C), ή β. ένα Α-7H με παραλλαγή βιετνάμ και ...πακιστανικά εθνόσημα!
Συγχαρητήρια και πάλι και καλή συνέχεια ::salut::
Καλημερα και σ'ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια! :D ::salut:: ::salut::
Για το Desert Storm εχεις δικαιο για την βρωμα,εχει πιο πολυ ξεθωριασματα.Το ειδα και στις δωτογραφιες που βρηκα στο net.Οποτε θα "παιξω" πιο πολυ με αυτα. :wink:Μαλιστα σκοποευω να το φτιαξω και οπως ηταν αργοτερα οταν το παραλαβαμε,το πριν και το μετα.
Για τα aggressors εννοουσα αυτα.

Εχω προβλημημα με το pc και δεν εχω προσβαση στο σκληρο δισκο για να δω αν εχω περισσοτερες αλλα δεν θυμαμαι να εχω αλλες εκτος απο αυτα τα δυο Α-7.Αν εχεις και απο αλλα Α-7 θα τις ηθελα παρα πολυ!
Το θεμα ειναι να βρω καποια εταιρια που να τις βγαζει στην 1/72.
Τωρα για το πρωιν γκρι πορτογαλλικο δεν γνωριζα κατι και ακουγεται πολυ ενδιαφερον!Για τα πρωιν Πακιστανικα το ξερω αλλα δεν θυμαμαι να εχω βρει φωτογραφιες.
Αυτο που εχω να πω ειναι οτι οσο ζεις μαθαινεις και σημ,ερα εμαθα κι αλλα πραγματα για τα Corsair!
Θα σου στειλω pm για φωτογραφιες.Σ'ευχαριστω ΠΑΡΑ πολυ και παλι! :D :D ::salut:: ::salut:: ::salut::

Μπράβο Λάμπρο! Η βελτίωση είναι εμφανής με την προσύλωσή σου στη λεπτομέρεια. ο χειρισμός του χρώματος και μάλιστα με πινέλο είναι πολύ καλός. Keep on goin'! ::salut::
Σ'ευχαριστω παρα πολυ Σακη! :D :D ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #255 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 12:56:08 μμ »
Πολύ ωραίο ΚΑΙ αυτό. Δεν έχεις βαρεθεί όμως να βάφεις ξανά και ξανά την SEA ?

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #256 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 01:11:47 μμ »
Το πρώτο έχεις δίκιο ότι είναι agressor. Το δεύτερο είναι απλά ειδικά βαμμένο αεροσκάφος της VA-22. Αλλά είναι πανέμορφο και πάνω απ' όλα και αυτό ελληνικό :wink:.
Αργότερα, θα ανεβάσω 2 τουλάχιστον ακόμη περίεργες παραλλαγές που έχω υπόψη (ελπίζω να μου επιτραπεί το off-topic, αλλά νομίζω ότι ίσως δώσουν ιδέες για μελλοντικά project).
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #257 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 04:09:02 μμ »
Πολύ ωραίο ΚΑΙ αυτό. Δεν έχεις βαρεθεί όμως να βάφεις ξανά και ξανά την SEA ?
Να'σαι καλα Γιαννη! :DΗ αληθεια ειναι οτι με κουρασε λιγο η SEA.Ηδη εχω 13 μοντελα βαμμενα με αυτη την παραλλαγη.Τα επομενα ομως θα ειναι μεαλλες παραλλαγες και πιο πολυ με desert camo! :wink:
Το πρώτο έχεις δίκιο ότι είναι agressor. Το δεύτερο είναι απλά ειδικά βαμμένο αεροσκάφος της VA-22. Αλλά είναι πανέμορφο και πάνω απ' όλα και αυτό ελληνικό :wink:.
Αργότερα, θα ανεβάσω 2 τουλάχιστον ακόμη περίεργες παραλλαγές που έχω υπόψη (ελπίζω να μου επιτραπεί το off-topic, αλλά νομίζω ότι ίσως δώσουν ιδέες για μελλοντικά project).
Και βεβαια να τις ανεβασεις!Θα περιμενω να τις δω να παιρνω ιδεες για τα επομενα! :D

Αποσυνδεδεμένος ΖΑΦ

• ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΠΑΤΡΙΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΧΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ
  • ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
« Απάντηση #258 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 04:40:59 μμ »
Λάμπρο το ΤΑ-7 τα σπάει και να τα φιτίλια που βάζεις εσύ (Desert Storm,aggressors κλπ) :mrgreen:
GOOD MORNING VIETNAM
Στέλιος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #259 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 06:18:00 μμ »
Λοιπόν επειδή το imageshack μου έσπασε τα νεύρα με το να μην έχει thumbnail για φόρουμ όπως παλιά, τα thumbs με τις 2 παραλλαγές είναι αυτά:
και τα αντίστοιχα links αυτά:
http://imageshack.us/photo/my-images/521/post61090035298.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/638/157440va271978.jpg/

Η πρώτη έχει το μειονέκτημα ότι είναι από την ίδια Μοίρα (VA-22) με το προηγούμενο, οπότε ίσως πέσει βαρύ το να φτιάξεις και τα δύο. Η δεύτερη είναι από την εποχή που το USN έψαχνε εναλλακτικές παραλλαγές για να αντικαταστήσει το high vis γκρι-άσπρο, αλλά δυστυχώς αντί για αυτήν επέλεξε την βαρετή γκρι :(.

Επίσης ενδιαφέρουσες από την μεταβατική περίοδο από high-vis σε low-vis, ήταν και τα παρακάτω υβρίδια:
Η κλασική high vis με low vis διακριτικά: http://imageshack.us/photo/my-images/215/160730.jpg/
Και η ενδιαφέρουσα low vis γκρι με ανοιχτές γκρι τις κάτω επιφάνειες: http://www.airliners.net/photo/USA---Navy/LTV-A-7E-Corsair/0733636/L/&sid=b0d014ec1db4cec1027689c774b2048c (παρεπιπτόντως είναι ελληνικό). Για low-viz, και οι δύο αυτές μου φαίνονται πιο ενδιαφέρουσες από την κλασική.
Τέλος, υπήρχαν και πιο τσαπατσουλίστικες προσπάθειες παραλλαγής, όπως αυτή: http://imageshack.us/photo/my-images/845/160866va146.jpg/, αλλά αν και ελληνικό δεν αξίζει να ασχοληθείς μαζί του...

Sorry, για το μιξάρισμα links και thumbs. Ελπίζω να βγάλεις άκρη ::salut::
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #260 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 07:57:47 μμ »
Ουαου!!!!Πολυ ομορφα θεματα ολα τους!Ειδικα το πρωτο και η low vis με τα δυο γκρι ειναι πολυ ομορφες!
Για τη δευτερη μαλιστα εχω και σηματα και μαλλον θα το κανω μετα το desert storm.Μακαρι να βρω σηματα και για τις αλλες παραλλαγες.
Χιλια ευχαριστω και παλι!!!!! :D :D ::salut:: ::salut::

Στελιο σ'ευχαριστω πολυ φιλε μου! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
Απ: Α-7 CoRsAiR Family...!!! (Μερος 8ο-Α-7Ε-ΤΕΛΟΣ!!!)
« Απάντηση #261 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2012, 05:31:44 μμ »
Με το τέλος του Α-7Ε με τα ερημί χρώματα συμπληρώθηκε η πρώτη δεκάδα από κουρσάρους. :D
Να και κάποιες οικογενειακές φωτογραφίες από τη συλλογή η οποία έχει ακόμη πολύ δρόμο αλλά θ'αργήσει αρκετά να συνεχιστεί.

Αποσυνδεδεμένος dionisis79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • IPMS 1317 Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας!!!!!
« Απάντηση #262 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2012, 05:57:07 μμ »
Πω πω !!! Νομίζω οτι είναι πάρα πολλά όλα αυτά !!! Είναι όλα καταπληκτικά όμως !!! Μπράβο Λάμπρο !!!

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #263 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2012, 05:59:38 μμ »
Να τα κατοστίσεις βρε...  ::keep_mod:: ::keep_mod:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος dkakos

• Δημήτρης Κακογιαννάκος, Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Σέρρες
  • Quod in Vita Agimus, In Aeternum Resonat!
    • SWAT sig
Απ: Α-7 CoRsAiR Family...!!! (Μερος 8ο-Α-7Ε-ΤΕΛΟΣ!!!)
« Απάντηση #264 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2012, 08:45:08 μμ »
(Image removed from quote.)

Πώ-πω συνωστισμός.. μήν σπρώχνεστε..όλοι θα...πετάξετε!!!

::salut:: Κούκλοι όλοι τους!
Να τους εκατοστήσεις!!!

Αποσυνδεδεμένος stathis_am

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 1974 - Α^2
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Xalandri 4
  • ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #265 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2012, 09:44:31 μμ »
Καμια φωτο απο ολα σου τα μοντελα θα δουμε?

Αποσυνδεδεμένος ΖΑΦ

• ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΠΑΤΡΙΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΧΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ
  • ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
« Απάντηση #266 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2012, 09:45:01 μμ »
GOOD MORNING VIETNAM
Στέλιος

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #267 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2012, 10:28:03 μμ »
Πωωωωπωωωω!
 ::sprint::

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος Giannis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αλμυρός
  • Γιαννακοπουλος Ιωαννης
« Απάντηση #268 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2012, 11:04:43 μμ »
Αυτες οι οικογενειακες φωτογραφιες... Λαμπρο ειναι ολα τα λεφτα.  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #269 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2012, 12:41:57 πμ »
Σας ευχαριστώ πολύ όλους παιδιά! ::thanx:: ::thanks_smilie:: ::thanks_smilie::
Για φωτό με όλα τα μοντέλα λίγο δύσκολο να βγάλω.Έχω όμως μια από την έκθεση του Ιουνίου με τα 20 μοντέλα που κατέβασα.

Αποσυνδεδεμένος D stratos

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ανδρων επιφανων πασα γη ταφος
« Απάντηση #270 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2012, 08:52:35 πμ »
Aξιος  :!: :!: :!: :!: Λαμπρο φοβερος εισαι καλη συνεχεια  ::salut:: ::salut:: ::salut::
vanitas vanitatum et omnia vanitas

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #271 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2012, 10:32:23 πμ »
Ωρε κουρσάροι και πειρατές!!!!! 

Αν τα έφτιαχνα γρήγορα σα και σένα θα είχα ανάλογη συλλογή με jaguar  :mrgreen:

Συγχαρητήρια Λάμπρο!!!

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #272 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2012, 11:06:04 πμ »
Η έκθεση έγινε κοντα στο σπίτι σου? Πως τα κουβάλησες τόσα μοντέλα στην Έκθεση!!? Ο Μιχάλης δικαιολογείτε που πήγε στη IPMS 20 phantom γιατί έχει citronen με τα μαλακά αμορτισερ και πολλά κουτιά από παπούτσια, εσύ?  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #273 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2012, 11:59:32 πμ »
Στράτο και ʼρη σας ευχαριστώ πολύ! ::salut:: ::salut::

ʼρη η έκθεση είχε γίνει σχεδόν 200 μέτρα μακρύα από το σπίτι μου οπότε δεν είχα πρόβλημα στη μεταφορά. :mrgreen:
Πέντε μεγάλα κουτιά ήταν αρκετά για να τα μεταφέρω. :wink:

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #274 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2012, 11:14:41 μμ »
Πολύ όμορφο το groupάκι.....

::salut::

Tags: a-7 corsair ii