Αποστολέας Θέμα: Natna''s Porsche 959 Tamiya kit 24065  (Αναγνώστηκε 3156 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος natna

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδική - Καβάλα
  • Πάνος - Pashion for model cars!
Natna''s Porsche 959 Tamiya kit 24065
« στις: Ιουνίου 25, 2010, 12:55:12 πμ »
Ανοίγω νέο θέμα για το ίδιο κιτ με την κατασκευή του Stathis για να μην καταστρέψω το θέμα του ::glossa::
ʼλλωστε με την γκαντεμιά που με δέρνει με την gt4 είπα να κρατήσω πισινή...

Τα περιεχόμενα του κιτ

Το καλούπι γεμάτο γραμμές γι'αυτό και έπεσε πολύ λιμάρισμα και τρίψιμο

Μετά από ένα πέρασμα με  fine schotch και βρεγμένο τρίψιμο με ντουκόχαρτο P600

Επειδή ήταν αρκετά καλό το φινίρισμα μετά το τρίψιμο είπα να μην το διακινδυνεύσω με κάποιο αστάρι.
2 Χέρια με "σπασμένο" (με λίγο dark grey)  chrome silver της Tamiya

Προτίμησα να ψεκάσω από πιο μακρυά και να μην διακινδυνεύσω τρεξίματα. Το αποτέλεσμα ήταν ματ (αφού και η θερμοκρασία αέρα ήταν υψηλή) αλλά αυτό που παρατήρησα ήταν ότι κάποιες από τις νιφάδες του μετάλλου στεκόταν κάθετα πάνω από το χρώμα. Μπορεί να με παιδέψουν λίγο να καλυφθούν με το βερνίκι αλλά το αποτέλεσμα θα είναι πιο εντυπωσιακό. Έτσι αποφάσισα να μήν τρίψω το χρώμα πριν το βερνίκι. 

Μετά από 2 μακρινά χέρια σπρέυ klarlack Marabu το αποτέλεσμα είναι το εξής:

Το χρώμα είναι "ρηχό" ακόμα. Semi-gloss θα το χαρακτήριζα.
Τώρα απομένει να αρχίσω τα πιο κοντινά υγρά χέρια βερνικιού και ο Θεός να βάλει το χέρι του.  :D

Α να και η αεροτομή

Πρώτη επαφή μου  με στόκο και το αποτέλεσμα δεν είναι τέλειο αλλά δεν έχω το κουράγιο για κάτι καλύτερο.

Tόσα πολλά ωραία μοντέλα... Τόσο τεμπέλης εγώ...

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
Απ: Natna''s Porsche 959 Tamiya kit 24065
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 25, 2010, 09:49:47 πμ »
Νομίζω ότι σου έχει κάνει χοντρό κόκκο και αυτό οφείλεται ίσως στα μακρυνά χέρια.
Μάλλον χρειάζεται ένα απαλό χέρι με ντουκόχαρτο 3000 και πάνω για να ομοιογενοποιηθούν οι κόκκοι.
Η αεροτομή θέλει και άλλο χέρι, φαίνεται η κόλληση.

Τι είναι το klarlack Marabu?

Αποσυνδεδεμένος natna

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 25, 2010, 12:56:41 μμ »

Το klarlack της marabu είναι gloss βερνίκι σε σπρέυ. Στεγνώνει σε χρόνο dt και γίνεται πέτρα...

Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου για τα ελαττώματα της αεροτομής αλλά δεν θέλει μόνο άλλο ένα χέρι χρώμα. Θέλει και άλλο χέρι στόκο + τρίψιμο + άλλα δύο χέρια χρώμα+ 3 χέρια βερνίκι. Μαζί με τα στεγνώματα 3 μέρες δουλειά + περίμενε. Ας είναι καλά η Tamiya :twisted:
 Το αποτέλεσμα για μένα δεν δικαιολογεί τον κόπο που θα σπαταληθεί... ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος natna

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 29, 2010, 02:12:22 πμ »
Μετά από 3 χέρια βερνίκι και γυάλισμα με tamiya fine compound

Tέλειο δεν είναι. Είχα και ένα τρεξιματάκι στο βερνίκι αλλά το ψιλοέσωσα.
Αρχίζω με το εσωτερικό.

Αποσυνδεδεμένος -Stathis-

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 29, 2010, 06:02:48 μμ »
Πολύ καλή δουλεία μέχρι τώρα  ::icon_thumright::

Mε τι χρώματα θα βάψεις το εσωτερικό?
Εγω το δικό μου το έβαψα γκρί, αλλα μετά σκεφτόμουνα ότι ίσως θα επρεπε να το κάνω έτσι:

Αποσυνδεδεμένος natna

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 29, 2010, 10:56:59 μμ »
Έχω και εγώ μπερδευτεί με την απόχρωση  που προτείνει η tamiya στο kit.
Νομίζω ότι  είναι λίγο περίπλοκο να βγεί
ματ κόκκινο :10
ματ μπλέ: 1
ματ άσπρο: 1

Eπίσης πιστεύω ότι δεν θα βγεί το χρώμα της φωτό που έβαλες. Και δεν βρήκα και καμιά αντίστοιχη.M
άλλον είναι λάθος της tamiya
Να τι έχω βρεί μέχρι τώρα.

Tέλος!
Θα πάω να πάρω ένα semi gloss καφέ και ένα ματ καφέ και με λίγο γκρί για τη δυχρωμία στα καθίσματα θα είναι ότι πρέπει.
Το μόνο κακό είναι οτι δεν έχω καφέ φλόκο...

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 05, 2010, 12:11:40 μμ »
Ωραίο Πάνο...
Μπράβο σου  ::eusa_clap::
Το χρώμα είναι λίγο χοντροκοκο (για την κλίμακα) άλλα δείχνει όμορφο και γυαλιστερό...
Για το εσωτερικό πάνε σε διχρωμία (δείχνει καλυτερα)...
Αν χρειαστεις καμια βοήθεια στο flocking, ξέρεις που να με βρεις...  :wink:
Καλη συνέχεια...
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 05, 2010, 07:52:05 μμ »
Το χρώμα που ψάχνεις για το εσωτερικό της 959 το είχε βγάλει η MOLAK, ήταν το 13Μ-BRICK RED. Μια ερώτηση στα δυο καταστήματα του Καλφάκη που τα εισήγαγε μπορεί να σε βοηθήσουν. Εχει ακόμα στοκ από αυτή την εταιρεία.
Πάντως ο κόκκος του χρώματος παραμένει χοντρός.

Αποσυνδεδεμένος natna

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 06, 2010, 01:51:45 πμ »
Πράγματι με το γυάλισμα και τα βερνίκια ο κόκκος φαίνεται ακόμα χειρότερα υπό κάποιες γωνίες αλλά το μοντέλο τώρα πλέον δεν μπορεί να ξεβαφτεί.
Παρά τα προσεκτικά ελαφρά πρώτα χέρια βερνικιού, στο πρώτο πλαύσιο χέρι επηρεάστηκε από τους διαλύτες το χρώμα και φαίνεται χοντρότερο σε κάποια σημεία.
Εν μέρει έχω εκνευριστεί με τα υπέρ ευαίσθητα χρώματα και τα διαβολικά βερνίκια...

Και μη μου πείτε για δοκιμές γιατί αυτή τη φορά έκανα και εκτός μοντέλου...
Θα καταλήξω να βάφω μόνο με σπρέυ tamiya και παρκετίνες :twisted: :lol: :lol: :lol:

Ο Καλφάκης μου πέφτει λίγο μακριά.
Το χρώμα στη φωτό δεν έχει καμία σχέση με χρώμα τούβλου ούτε με κόκκινο κανενός είδους.

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 06, 2010, 07:37:52 πμ »
Το χρώμα της MOLAK που σου πρότεινα έχει να κάνει με τη φωτό που πόσταρε ο Στάθης από το εσωτερικό της 959 και το ανέλυσες σαν 10-1-1 σε κόκκινο-μπλε-άσπρο.

Αποσυνδεδεμένος natna

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 06, 2010, 01:44:34 μμ »
Nαι το κατάλαβα
αλλά εμένα μου φαίνεται από την φωτό σαν ένα semi gloss σκούρο καφέ με πολύ λίγο κόκκινο. Μπορεί να με ξεγελάει η φωτό βέβαια αλλά τόση διαφορά??? ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
    • APR
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 12, 2010, 03:37:28 πμ »

Να ενημερώσω, οτι γενικά τα PORSCHE (εκτός Ελλάδας βέβαια) εχεις επιλογή να τα παραγγείλεις με οτι σαλόνι θέλεις και οτι χρωματισμό θέλεις, αφού άλωστε θεωρούνται σχεδόν χειροποίητα αυτοκίνητα.Οπότε μην κολλάτε στο χρώμα του σαλονιού.Αυτή που εχει ερθει στην Ελλάδα (το Νο1, μάλλον αυτό που εκαναν τεστ και οι 4τροχοί κάποτε, διοτι τώρα δεν παίρνει μπρός αφού δεν εχει εγκέφαλο) έχει σαλόνι μάυρο δερμάτινο. Η γνώμη μου είναι λοιπόν να επιλέξεις ενα χρώμα και ενα σαλόνι που θα σου άρεσε αν βρισκόσουν στο 1985 π.χ.
VASSILIOS ANAGNOSTOPOULOS

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 13, 2010, 08:10:22 πμ »
Αν μιλάμε για τη φωτό του Στάθη σωστά σου φαίνεται semi gloss. Το ταμπλώ, οι πορτες και οι πλάτες των καθισμάτων ψιλογυαλίζανε ενώ τα κυρίως καθίσματα ήτανε υφασμάτινα άρα ...καρά matt.
Το θέμα σου μπορεί να λυθεί με τη χρήση του ίδιου χρώματος όπου χρειάζεται και πέρασμα satin varnish όπου πρέπει να φαίνεται το semi gloss. Λέω μια γνώμη βέβαια. Περί ορέξεως..........

Αποσυνδεδεμένος overlord

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Στην πολη που γραφεται με 2 "σ" και προφερεται με 2 "λ"..
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 15, 2010, 09:31:54 μμ »
Πανο τωρα ειδα το θεμα σου :oops: :oops: (ενταξει,ειχα και καποια θεματακια με τον υπολογιστη :evil:).
Πολυ ομορφη δουλεια (σαν τον αερογραφο φιλε δεν εχει,αλλη κλαση και ποιοτητα). ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Πες δυο λογια για τον στοκο της squadron.Πως σου φανηκε?
Αφου εχεις προσβαση σε χρωματα αυτοκινητου,το οποιο σημαινει οτι θα μπορουσες κατευθειαν να βρεις τις γνησιες αποχρωσεις της 959,γιατι εβαψες με το chrome silver της Tamiya το οποιο ειναι τοσο χοντροκοκκο ωστε να μπορεις να αφαιρεσεις τους κοκκους με το χερι? :mrgreen: :mrgreen:Στο τελος - τελος υπηρχε και το κορυφαιο chrome silver ολων,το σμαλτο της Testors..
Για το εσωτερικο οι δυνατοτητες ειναι απεριοριστες,αλλα για τ'ονομα του jacky ickx,ΟΧΙ ΦΛΟΚΟ!!!
Spoiler (hover to show)
Καλη συνεχεια ::salut:: ::salut:: ::salut::
Understeer is when you hit a wall with the front of your car.
Oversteer is when you hit a wall with the back.
Power is how fast you hit the wall.
Torque is how far you move the wall after the hit.

Αποσυνδεδεμένος natna

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 16, 2010, 01:04:09 πμ »

Πες δυο λογια για τον στοκο της squadron.Πως σου φανηκε?
Αφου εχεις προσβαση σε χρωματα αυτοκινητου,το οποιο σημαινει οτι θα μπορουσες κατευθειαν να βρεις τις γνησιες αποχρωσεις της 959,γιατι εβαψες με το chrome silver της Tamiya το οποιο ειναι τοσο χοντροκοκκο ωστε να μπορεις να αφαιρεσεις τους κοκκους με το χερι? :mrgreen: :mrgreen:Στο τελος - τελος υπηρχε και το κορυφαιο chrome silver ολων,το σμαλτο της Testors..
Για το εσωτερικο οι δυνατοτητες ειναι απεριοριστες,αλλα για τ'ονομα του jacky ickx,ΟΧΙ ΦΛΟΚΟ!!!

Καλη συνεχεια ::salut:: ::salut:: ::salut::

E αφού το σαλόνι είναι θέμα επιλογής μετά εγώ θα φταίω αν το ρίξω ένα semi gloss μαύρο και φλόκο μαύρο στο πάτωμα να τελειώνουμε???

Δημήτρη δεν έβαλα ασημί χρώμα αυτοκινήτου γιατί θα είχε χονδρότερο κόκκο και ίσως μπούκωνε τον αερογράφο. Aν το αραίωνα πολύ τότε θα χρειαζόμουν 5 χέρια για να καλύψει καλά.
 Τώρα απέκτησα το μπεκ 1,02 mm της Αztec και θα μπορώ να ψεκάζω απευθείας χρώμα αυτοκινήτου χωρίς έξτρα αραίωση...

Είχα και alluminum της alclad αλλά το θεώρησα too much ::glossa::

Για το σπρευ δες εδώ
http://www.craftyarts.co.uk/acatalog/Spray_Varnish_Marabu.html

Υπάρχουν στο πλαίσιο.

Σε ότι  αφορά τον στόκο της squadron βρωμάει σαν τρελός, έχει ένδειξη μην εισπνέετε τους ατμούς, αλλά στεγνώνει  γρήγορα. Δουλεύεται πολύ εύκολα. Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ στόκο και δεν έχω εμπειρία από αντίστοιχα προϊόντα άλλων εταιριών.

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 18, 2010, 11:53:14 πμ »
Πάνο μια χρησιμη φώτο, (τώρα που το βλέπω - δεν είναι άσχημη ιδέα για ένα παρόποιο προτζεκτ σε 1/24!!!  ::glossa::)

Δες αυτό ως ιδέα για το εσωτερικό - λίγο διαφορετικό απο τα συνηθισμένα για Πόρς (είναι 1/16- έχει και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες στο μοτέρ),  
http://www.automotiveforums.com/vbulletin/showthread.php?t=446032&highlight=porsche+959&page=3

Φίλε overlord γιατί όχι flocking?

Πάνο πως ξέχασα να στο πώ  ::eusa_wall::, μπορει να βοηθήσει και Στάθης που την έφτιαξε πρόσφατα... Απο ότι θυμάμαι τα φώτα και τα φλας, δεν εφαρμόζουν πολυ καλά... :? Τα έκανες τσεκ πριν το βάψεις? Αν το πίσω φως είναι κοντύτερο από την εγκοπή, ίσως χρειαστεί κανα κομμάτι πλαστικού απο κάθε μεριά... Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, αλλά μου ήρθε φλασιά...
Καλη συνέχεια ...  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος -Stathis-

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 18, 2010, 05:15:31 μμ »
Φίλε Nantha το πρόβλημα με τον χοντρό μεταλλικό κόκκο στη βαφή του αμαξώματος προκλήθηκε από ότι κατάλαβα από το βερνίκι.
Σου προτείνω να τρίβεις το αμάξωμα με ψιλό ντουκόχαρτο και να το περάσεις μετά ένα λεπτό στρώμα ασημί. Ύστερα ψεκάζεις βερνίκι πολύ λεπτά στρώματα από μακριά (προσοχή το βερνίκι να έχει πολύ λίγη αραίωση με διαλυτικό) και στο τέλος ένα "υγρό" για να δημιουργηθεί η επιθυμητή λάμψη. Το έχω δοκιμάσει και είχα πολύ καλά αποτελέσματα.
Πάντος και έτσι να το αφήσεις δεν είναι και άσχημο.

Αποσυνδεδεμένος overlord

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Στην πολη που γραφεται με 2 "σ" και προφερεται με 2 "λ"..
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 19, 2010, 01:31:16 πμ »
Παράθεση
Για το σπρευ δες εδώ
http://www.craftyarts.co....Spray_Varnish_Marabu.html

Υπάρχουν στο πλαίσιο.

Σε ότι  αφορά τον στόκο της squadron βρωμάει σαν τρελός, έχει ένδειξη μην εισπνέετε τους ατμούς, αλλά στεγνώνει  γρήγορα. Δουλεύεται πολύ εύκολα.
::salut:: ::salut:: ::salut::

Παράθεση
Φίλε overlord γιατί όχι flocking?
Νομιζω οτι στο'χω ξαναπει Γιωργο,λογω μικρης κλιμακας εχω την αισθηση οτι φαινεται υπερβολικο και τελειως εκτος κλιμακας,δειχνει σαν να εχεις στρωσει στο ταμπλω και τα καθισματα μια...φλοκατη (εξ'ου και flocking? :mrgreen: :mrgreen:).
Ισως σε 1/16 ή 1/8 να δειχνει σωστο αλλα στην 1/24 εμενα τουλαχιστον μου κανει καπως..
Δεν ξερω,ισως ναχω αδικο,αλλα αυτη ειναι η εντυπωση μου και περι ορεξεως ως γνωστο...

Παντως Πανο,ενα ασημι αυτοκινητου που χρησιμοποιησα (http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,12549.0.html) οχι μονο δεν εμφανισε κοκκο,αλλα δουλευοταν σαν ποιημα.

Καλη συνεχεια (αν εχεις κουραγιο να δουλεψεις μ'αυτη τη ζεστη :mrgreen:)
Understeer is when you hit a wall with the front of your car.
Oversteer is when you hit a wall with the back.
Power is how fast you hit the wall.
Torque is how far you move the wall after the hit.

Αποσυνδεδεμένος natna

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 19, 2010, 07:47:05 πμ »
Με αυτή την ζέστη κανένα χρώμα δεν ψεκάζεται σωστά. :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος natna

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 12, 2011, 11:05:17 πμ »
Μετά από το πρόβλημα με την αντίδραση του χρώματος από το βερνίκι, πριν 2 μήνες άρχισα να το ξεβάφω.
Μετά από ατέλειωτα μπάνια σε καθαριστικό φούρνου Mr muscle, που κρατήσαν 15 μέρες !!!!!!!!,
 χωρίς πολύ καλά αποτελέσματα :twisted: (φοβερό βερνίκι το marabu αλλά ...)
το λόγο πήρε η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα με ντουκόχαρτα 1000 - 800 - 400.

Κατά τη διάρκεια του πολύωρου διαδοχικού τριψίματος, κάποια ξεραμένα κομμάτια χρώματος ήταν ιδιαίτερα ανθεκτικά γι' αυτό και τα ολοένα χονδρότερα ντουκόχαρτα!!!
Όπως αποδείχτηκε, η αντίδραση του βερνικιού που δεν μου άρεσε, ήταν στο πλαστικό και όχι στο χρώμα  :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
 :twisted: :twisted: :twisted:

Βαρέθηκα να τρίβω πλέον και το αυτοκίνητο σαν να ήρθε στα συγκαλά του (όχι τελείως στα επίμαχα σημεία).

Οσονούπω νέες φωτό με τριμένο μοντέλο και βάψιμο με ασημί spray Tamiya TS-17

Αποσυνδεδεμένος .JOHNY.B.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 12, 2011, 01:52:28 μμ »
Φιλε Πανο απο οτι καταλαβα (και απο προσωπικη εμπειρια μιας και δεν ασταρωνω ποτε ) το προβλημα προεκυψε (νομιζω το ειπες και μονος σου)επειδη δεν ετριψες το χρωμα πριν περασεις το βερνικι.Εγω το περναω ενα ελαφρυ χερι με βρεγμενο ψιλο ντουκοχαρτο και (οσο χοντρο κοκο κι αν εχει) ολα τελειωνουν εκει..Παντως χαρα στο κουραγιο σου φιλε...Καλη συνεχεια ::salut::
Life sucks and then....you die!!!

Tags: