Αποστολέας Θέμα: LOTUS 25 coventry Climax 1/20 ΤΑΜΙΥΑ  (Αναγνώστηκε 5240 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
    • APR
LOTUS 25 coventry Climax 1/20 ΤΑΜΙΥΑ
« στις: Ιουνίου 17, 2010, 03:09:01 πμ »

Αφού λοιπόν το ψώνισα το προηγούμενο ΣΚ (φίλε melpas, νάνε καλά ο Ξάδερφος...) Επεσα με τα μούτρα στην δουλειά.
Ξεκίνησε το ατελείωτο ψάξιμο για φωτογραφίες στο internet αλλα και απο την βιβλιογραφία μου.Στα βιβλία μου δεν εβγαλα και κανενα συμπέρασμα, διοτι ολα ήταν ασπρόμαυρα.Ετσι λοιπόν μου εμεινε το ιντερνετ.
 Το δυσκολότερο που εχω να αντιμετωπίσω, είναι το βασικό χρώμα που εχει το φορμουλάκι, το BRITSH RACING GREEN. H Tamiya το δίνει, αλλα δεν το βρήκα.Βέβαια, ευτυχώς απο οτι διαπιστώνω, διοτι απο το site που μου εδωσε ο gtziaf: http://www.automotiveforums.com/vbulletin/showthread.php?t=969812&highlight=lotus το χρώμα το βλέπω πολύ "ανοιχτό", απο την πραγματικότητα.
Να κάποιες φωτό και video:

http://www.youtube.com/watch?v=Gx0El4HQoqI&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=pC3WT5Jw6Ag&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=MbH1vf0rtmA&feature=related

Πήρα την απόφαση λοιπόν, να "φτιάξω" το δικό μου χρώμα.Ξεκίνησα με μίξης απο τα χρώματα της HUMBROL to No 3(σκουρο πράσινο) και το No 2(ανοιχτό πράσινο). κατέληξα λοιπόν σε :
Νο2  2 :1   Νο3.
ορίστε και το αποτέλεσμα του βαψίματος μέχρι τώρα, χωρίς βερνίκι ή αλοιφές :

Πιστεύω οτι είναι πιο κοντά στο πραγματικό, παρά το πράσινο της Tamiya... ::glossa::

Επιπλέων ξεκίνησα και το βάψιμο του μοτέρ και των ζαντών.Στις ζάντες εχω ενα μικρό θέμα.Η Tamiya "λέει" το εσωτερικό κίτρινο και το στεφάνι νίκελ.το θέμα είναι οτι απο την φωτό του μουσειακού αυτοκινήτου, η ζάντα είναι ολόκληρη κίτρινη... :twisted:

Το χταπόδι βάφτηκε με χρώμα ALCLAD burnt iron (ζήλεψα απο τον gtziaf) και πιστεύω οτι θέλει αλλο ενα χεράκι ακόμα...

Το μοτέρ βάφτηκε με 27001 (aluminium) Humbrol, αλλα μάλλον πρέπει να ξεχωρίσει ο τόνος του απο το σασμάν.Αλλωστε δεν είναι τα ιδια αλουμίνια που χρησιμοποιούνται σε κιβώτια και μοτέρ.

Και ολα αυτά περιμένοντας να στεγνώσει το βερνίκι του δικού μου MINI Cooper...
VASSILIOS ANAGNOSTOPOULOS

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απ: LOTUS 25 coventry Climax 1/20 ΤΑΜΙΥΑ
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 17, 2010, 08:05:39 πμ »
Καλή συνέχεια σου εύχομαι. Δεν βλέπουμε συχνά τέτοια θέματα. Από κάποιο βρεταννικό περιοδικό, πρέπει να έχω έγχρωμες φωτογραφίες του εσωτερικού αυτού του λωτού. Πές μου εαν τις θέλεις, να  τις βρώ και να στις στείλω.

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 17, 2010, 09:06:49 πμ »
Πολύ ωραίο θέμα και πολύ ωραίο βάψιμο.
Το χρώμα που χρειάζεται αυτό το κιτ είναι το TS43 racing green και το βρίσκεις στο Hobby Gallery στη Θεσσαλονίκη.
Επειδή παιδεύτηκα αρκετά με ένα παραπλήσιο μοντέλο του Chapman θα σου πω τι θα αντιμετωπίσεις στη συνέχεια.
Η κίτρινη λωρίδα που διατρέχει κατά μήκος το αμάξωμα θα πέσει στο σκούρο πράσινο φόντο και θα χάσει τη λαμπρότητά της.
Χρειάστηκε να περάσω άσπρο αστάρι και κίτρινο χρώμα TS16 στη θέση της λωρίδας και γκρι αστάρι και πράσινο χρώμα για το υπόλοιπο αμάξωμα.
Παίδεμα αλλά αξίζει τον κόπο!!

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
    • APR
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 17, 2010, 04:22:38 μμ »
Πολύ ωραίο θέμα και πολύ ωραίο βάψιμο.
Το χρώμα που χρειάζεται αυτό το κιτ είναι το TS43 racing green και το βρίσκεις στο Hobby Gallery στη Θεσσαλονίκη.
Σε ευχαριστώ!
Το χρώμα το γνωρίζω, αλλα απο οτι εχω δει βαμένο με αυτό, δεν μου θυμίζει το πραγματικό Racing Green.Γι'αυτό και αποφάσισα να "φτιάξω το δικό μου".

Επειδή παιδεύτηκα αρκετά με ένα παραπλήσιο μοντέλο του Chapman θα σου πω τι θα αντιμετωπίσεις στη συνέχεια.
Η κίτρινη λωρίδα που διατρέχει κατά μήκος το αμάξωμα θα πέσει στο σκούρο πράσινο φόντο και θα χάσει τη λαμπρότητά της.
Χρειάστηκε να περάσω άσπρο αστάρι και κίτρινο χρώμα TS16 στη θέση της λωρίδας και γκρι αστάρι και πράσινο χρώμα για το υπόλοιπο αμάξωμα.
Παίδεμα αλλά αξίζει τον κόπο!!
Ωχ!!!! :twisted: Μην μου λές τέτοια!? :( Το μόνωμα με τι το εκανες για την λωρίδα?

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
    • APR
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 17, 2010, 04:23:49 μμ »
Καλή συνέχεια σου εύχομαι. Δεν βλέπουμε συχνά τέτοια θέματα. Από κάποιο βρεταννικό περιοδικό, πρέπει να έχω έγχρωμες φωτογραφίες του εσωτερικού αυτού του λωτού. Πές μου εαν τις θέλεις, να  τις βρώ και να στις στείλω.

Και βέβαια, το συζητάς? Αν δεν σου κάνει κόπο θα τις ήθελα.

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 17, 2010, 05:01:56 μμ »
Το χρώμα το γνωρίζω, αλλα απο οτι εχω δει βαμένο με αυτό, δεν μου θυμίζει το πραγματικό Racing Green.Γι'αυτό και αποφάσισα να "φτιάξω το δικό μου".

Ωχ!!!! :twisted: Μην μου λές τέτοια!? :( Το μόνωμα με τι το εκανες για την λωρίδα?

Το British Racing είναι το TS9 και λογικά δεν σου έκατσε. Το TS43 θα σου καθότανε καλύτερα νομίζω!!

Μασκάρισμα, μετά τα δύο αστάρια, πρώτα του γκρι ασταριού και πέρασμα του κίτρινου καυ μετά αντιστροφή των μασκαρισμάτων ώστε το σκουρότερο πράσινο να καλύψει τυχόν...ατασθαλίες του κίτρινου.
Το μασκάρισμα έγινε με την κίτρινη αυτοκόλητη ταινία της Tamiya. Στη διάθεσή σου για περεταίρω επεξηγήσεις όποτε θέλεις.
Ενα δείγμα του τι εννοώ.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 17, 2010, 10:29:15 μμ »
Περιοδικό Supercar & Classics Αύγουστος 1991  :!:

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 18, 2010, 12:00:49 πμ »
Καταρχήν συγχαρητήρια για την επιλογή του θέματος και την ωραία αρχή...
Επίσης ένα τεράστιο respect στο μεγάλο Jim Clark...
Επίσης ευχαριστούμε τον ramfighter για το άρθρο του Supercar & Classics... Ιδίως η φωτογραφία χώρις τα καλύματα είναι μοντελιστικός πειρασμός... Κολάστηκα πάλι  :twisted: αλλά δεν παρασέρνομαι... Η ντουλάπα του στοκ δεν επιτρέπει νέες αγορές...
Στις λεπτομέειες τώρα... Καταρχην πως σου φάνηκαν τα Alclad?
Δεύτερον, η λωρίδα νίκελ στις ζάντες φαίνεται να υπάρχει... Γενικά τα αυτοκίνητα σε μουσείο δεν αποτελούν πάντα αξιοπιστη πηγή...
Τα χταπόδια μοιάζουν να είναι κάτι σε gun metal ή steel...  Με το burnt iron κάνε το κιβώτιο...
Πάντως και έτσι να το αφήσεις... μια χαρά είναι... Ότι φαίνεται ωραίο είναι και σωστό...  :!: (Καθαρά Ιταλικη συνταγή  :mrgreen: :mrgreen:) ...
Επίσης μην μπερδευτείς με το μονοθέσιο που παρουσιάζεται στο Supercar & Classics... Τα μονοθέσια της εποχής δεν είχαν ζώνες... Η παρουσία τους στο συγκεκριμένο, μάλλον, έχει να κάνει με συμμετοχή σε αγώνες ιστορικών αυτοκινήτων...
Πέμπτο ή έκτο, μπερδέυτηκα  :mrgreen:, και πηγαίνοντας στο χρώμα... Καταρχήν εμπιστευομαστε Est1976!... Είναι ο μόνος που μπορει να πρόλαβε να δει lotus να τρέχουν με british racing green  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:. Πέρα απο την πλάκα ο δάσκαλος (Est1976) έχει δίκιο αλλά και η μίξη σου πολύ πετυχημένη...
Γενικά το british racing green δεν είναι τόσο σκούρο... Έχοντα δει lotus (σε μουσείο - αν το βάψιμο της ήταν σωστό ::glossa::) πήγαινει πολύ κόντα στο TS43..
Για τα μοοθέσια τέλος 50, αρχές 60 είναι σχεδόν ουτοπία η ευρεση της κατάλληλης αποχρωσης, μιας και τα εναπομέιναντα σήμερα έχουν ξαναβαφεί...

Αυτα τα λίγα  :mrgreen:
Καλή συνέχεια και συγχαρητηρια ξάνα  ::icon_thumright::  ::salut::
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος overlord

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Στην πολη που γραφεται με 2 "σ" και προφερεται με 2 "λ"..
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 18, 2010, 02:34:30 πμ »
Η ιστορια με το British racing green ειναι πολυ παλια (πολυ πριν τον 2ο ΠΠ) και ακομα πιο λυπητερη.Σ'ενα αφιερωμα της εκπομπης Top Gear για την ιστορια του εν λογω χρωματος ο Richard Hammond ανεφερε πως καθε βρετανικη εταιρια χρησιμοποιουσε διαφορετικη αποχρωση για τα αγωνιστικα της,η οποια μαλιστα διεφερε και ανα χρονικες περιοδους.Γινεται λοιπον κατανοητο οτι δεν υπαρχει μια αποχρωση που να μπορει να διεκδικησει τον τιτλο του "εγω ειμαι το British racing green",αλλα πολλες,και επομενως εσενα σ'ενδιαφερει η αποχρωση του συγκεκριμενου αγωνιστικου τη συγκεκριμενη εποχη και μονο,και γι'αυτο μονοδρομος ειναι η μελετη της βιβλιογραφιας.
Ο gtziaf εχει δικιο,τα νικελ στη ζαντα υπαρχουν.
Για το βαψιμο,αν δεν θες να βασανιστεις,μασκαρε κανονικα σαν να θες να βαψεις το κιτρινο πανω απ'το πρασινο και περνα 2 χερια λευκο για να δημιουργηθει ενα υποστρωμα για το κιτρινο και να μην "πνιγει" απ'το σκουροτερο πρασινο,και μετα βαψε κανονικα το κιτρινο σου.

Καλη συνεχεια
Understeer is when you hit a wall with the front of your car.
Oversteer is when you hit a wall with the back.
Power is how fast you hit the wall.
Torque is how far you move the wall after the hit.

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 18, 2010, 06:14:31 πμ »
Είναι ο μόνος που μπορει να πρόλαβε να δει lotus να τρέχουν με british racing green  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:. Πέρα απο την πλάκα ο δάσκαλος (Est1976) έχει δίκιο αλλά και η μίξη σου πολύ πετυχημένη...

Εντάξει...υπερβολές!! Το 1965 πήγαινα στη πρώτη γυμνασίου :D :D. Αλλά έχεις δίκιο για τους χρωματισμούς των μοντέλων στα μουσεία. Τα κιτ της Tamiya μας έχουν τρελάνει στο εκτυφλωτικό χρώμιο σε εξατμίσεις και ψαλίδια.
Περισσότερο για λόγους εντυπωσιασμού. Πιασάρικο το θέμα και χτυπάει στο μάτι. Πάντως δεν ...λαμποκοπούσαν!. Μαντέμι ή γαλβανισμένο μαντέμι σε μια semi-gloss απόχρωση ή τελείως ματ για τις εξατμίσεις και ένα gloss aluminium για τα ψαλίδια
που και αυτά ήταν κράμματα αλουμινίου.

Αυτό το site το εμπιστεύομαι γιατί έχει την επίσημη σφραγίδα της Lotus

http://www.lotus25models.com/Lotus25_page1.htm

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
    • APR
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 11, 2010, 06:04:39 μμ »
Λοιπόν...!Αν και δεν εχω καθόλου χρόνο (λόγο δουλειάς) παρόλα αυτά μεταξύ 23:00 και 02:00 το βράδυ ασχολούμαι λίγο με την LOTUS μου. Μπας και ξεφύγω απο την γκρίνια και την πίεση της καθημερινότητας. Τελικά ενα χαπάκι grapsarxidin των 500mg και το υποκατασκευή μοντέλο σου, σε ανανεώνουν πλήρως...

Παραθέτω λοιπόν την πρόοδό μου με φωτό:
    1. πρώτα απο ολα το μοτέρ. Μου "βγήκαν" τα μάτια για να βάλω τα μπουζοκαλώδια. Και οταν τα τελείωσα και τα πέρασα και στον πολλαπλασιαστή, διαπίστωσα οτι ειχα ξεχάσει να βάλω και τα καρπυρατέρ και τα χωνιά.Ελα ομως που ο πολλαπλασιαστής βρίσκετε κάτω απο αυτά?! ::angel_evil:: Αντε πάλι ξήλωνε και στο τέλος δεν πέρναγαν... Τελος πάντων, με λίγο μπινελίκι - λίγο γαμώτο - και λίγο συγνώμη τα κατάφερα...

Το μοτέρ ειναι βαμένο με τα metalcouote χρώματα της humbrol ενώ το χταπόδι με της alclad.

2.Μπήκαν και οι χαλκομανίες.Βέβαια, οπως μου υποδείχτηκε, κάτω απο την κίτρινη γραμμή πέρασα ενα ελαφρύ ψέκασμα με άσπρο, για να αποφύγω το ενδεχόμενο η χαλκομανία να διαφανίσει.Εκεί να δεις μπινελίκι που επεσε ωστε να καταφέρω να μονώσω σωστά.

Τώρα σειρά εχει να βάλω σωληνάκια φρένων... Λέω να χρησιμοποιήσω ασημένια κλωστή ωστε να δειχνει και να ειναι ευκαμπτη.Εχει κανείς καμια αλλη ιδέα?

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 11, 2010, 06:26:31 μμ »
Φίλε Βασίλη αν και δεν ξέρω πολλά από αυτοκίνητα,η δουλειά που έχεις κάνει σε αυτό το μοντέλο είναι εκπληκτική .Καταπληκτικό φινίρισμα ,οργανωμένη και καθάρή δουλειά.Συνχαριτήρια.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
    • APR
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 11, 2010, 06:34:42 μμ »
Τα κιτ της Tamiya μας έχουν τρελάνει στο εκτυφλωτικό χρώμιο σε εξατμίσεις και ψαλίδια.
Περισσότερο για λόγους εντυπωσιασμού. Πιασάρικο το θέμα και χτυπάει στο μάτι. Πάντως δεν ...λαμποκοπούσαν!. Μαντέμι ή γαλβανισμένο μαντέμι σε μια semi-gloss απόχρωση ή τελείως ματ για τις εξατμίσεις και ένα gloss aluminium για τα ψαλίδια
που και αυτά ήταν κράμματα αλουμινίου.

Να διορθώσω, ευγενικά, οτι τα ψαλίδια είναι καθαρά σωληνωτά απο σίδερο ( ή απο σαντουϊτς λαμαρίνας χτυπημένη στο χέρι) και οχι κράμα αλουμινίου.Οπως και οι ζαμφόρ και τα μπάράκια στήριξης. Για ευνοητους λόγους αντοχής και ελαστικότητας, αφού το αλουμίνιο δεν εχει ελαστικότητα μεγάλη, αλλα παραμορφωση. Για το νικελ, σηκώνει συζήτηση. Γενικά εκείνη την εποχή ήταν η μόδα του νίκελ και του γυαλιστερού, ασε που η επινικέλωση ήταν και ο μόνος τρόπος ωστε το σίδερο να μην σκουριάζει γρήγορα. Το οτι δεν λαμπωκοπούσαν ίσως να εφτεγε,  το οτι, γενικά δεν είχαν την πολυτέλεια των καινούριων αγωνιστικών σε κάθε GranPrix, ούτε αυτοκινήτων δοκιμών.Οι ίδιοι οδηγοί με τα αυτοκίνητά του αγώνα εκαναν και δοκιμές και εξελίξη κλπ., μέχρι να λιώσουν ή να πουληθούν σε ιδιώτες αγωνιζόμενους. Σίγουρα ομως τα βερνίκια τους δεν ήταν αυτά που υπάρχουν σήμερα.
Απο κάποιες ασπρόμαυρες φωτό που εχω σε 2 "προϊστορικά" βιβλία του πατέρα μου, καταλαβαίνεις οτι  κάποια αντ/κα γυαλίζουν λίγο πιο εντονα...

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
    • APR
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 11, 2010, 06:38:00 μμ »
Φίλε Βασίλη αν και δεν ξέρω πολλά από αυτοκίνητα,η δουλειά που έχεις κάνει σε αυτό το μοντέλο είναι εκπληκτική .Καταπληκτικό φινίρισμα ,οργανωμένη και καθάρή δουλειά.Συνχαριτήρια.

Σε ευχαριστώ πολύ.Ελπίζω να συνεχίσει ετσι το φορμουλάκι και να μην εχω καμια ατυχία στο μέλλον. ::thanks_smilie::

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 11, 2010, 06:51:32 μμ »
Φίλε Βασίλη πολύ ωραίο φινίρισμα και πολύ καλή δουλειά γενικά...
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Spoiler (hover to show)

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 13, 2010, 08:32:20 πμ »
Να διορθώσω, ευγενικά, οτι τα ψαλίδια είναι καθαρά σωληνωτά απο σίδερο ( ή απο σαντουϊτς λαμαρίνας χτυπημένη στο χέρι) και οχι κράμα αλουμινίου.Οπως και οι ζαμφόρ και τα μπάράκια στήριξης. Για ευνοητους λόγους αντοχής και ελαστικότητας, αφού το αλουμίνιο δεν εχει ελαστικότητα μεγάλη, αλλα παραμορφωση. Για το νικελ, σηκώνει συζήτηση. Γενικά εκείνη την εποχή ήταν η μόδα του νίκελ και του γυαλιστερού, ασε που η επινικέλωση ήταν και ο μόνος τρόπος ωστε το σίδερο να μην σκουριάζει γρήγορα. Το οτι δεν λαμπωκοπούσαν ίσως να εφτεγε,  το οτι, γενικά δεν είχαν την πολυτέλεια των καινούριων αγωνιστικών σε κάθε GranPrix, ούτε αυτοκινήτων δοκιμών.Οι ίδιοι οδηγοί με τα αυτοκίνητά του αγώνα εκαναν και δοκιμές και εξελίξη κλπ., μέχρι να λιώσουν ή να πουληθούν σε ιδιώτες αγωνιζόμενους. Σίγουρα ομως τα βερνίκια τους δεν ήταν αυτά που υπάρχουν σήμερα.
Απο κάποιες ασπρόμαυρες φωτό που εχω σε 2 "προϊστορικά" βιβλία του πατέρα μου, καταλαβαίνεις οτι  κάποια αντ/κα γυαλίζουν λίγο πιο εντονα...

Με το post σου με...έστειλες στο υπόγειο να ψάχνω τη βιβλιογραφία μου (που χρονολογείται από το...1965) για το θέμα ψαλίδια. Λοιπόν στην εποχή εκείνη έπαιζε το εξής: Κατασκευή σκαλινού τριγώνου ή και τραπέζιου από σωληνωτό σίδερο που όπως λες έκανε και όλη τη μηχανική δουλειά, αλλά (ένα μεγάλο αλλά) κάλυψη αυτού του τριγώνου ή τραπέζιου με φύλλο ντουραλουμινίου. Τόσο τα ψαλίδια όσο και οι εξατμίσεις γυαλίζανε, ναι, αλλά όχι εκτυφλωτικά και αστραφτερά. Αλωστε καμία επιχρωμίωση δεν αντέχει τις θερμοκρασίες μιας ελεύθερης εξάτμησης χωρίς καζανάκι.
Αυτά για την ιστορία.

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
    • APR
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 14, 2010, 01:38:39 πμ »
Αλωστε καμία επιχρωμίωση δεν αντέχει τις θερμοκρασίες μιας ελεύθερης εξάτμησης χωρίς καζανάκι.
Αυτά για την ιστορία.

AAA,  για την εξάτμιση είμαι και εγώ μαζί σου!Εννοείται οτι δεν αντέχει το  γυαλίσμα απο τις θερμοκρασίες.
Για τα ψαλλίδια ομως, επαναλαμβάνω οτι απο ασπρόμαυρες φωτό που εχω, φαίνεται να γυαλίζουν περισσότερο. Αυτό που δεν ξέρω και απορώ, είναι πως ενώνουν τα σωληνωτά ψαλλίδια με το ντουραλλουμίνιο!!! Μήπως κάποια σημεία τους τα τύλιγαν με αυτό σαν ενα είδος προστασίας-ποδιάς?

Πάντως απο αυτό εδώ το βίντεο, φαίνεται καθαρά οτι πρέπει τα επάνω ψαλλίδια να ήταν νίκελ.
http://www.youtube.com/watch?v=1LnMJflV5sA&feature=player_embedded

και άλλες φωτό:

Κοίτατε ομως και την εξάτμιση... Μήπως τελικά παρόλο που υπάρχουν θερμοκρασίες, λόγω του οτι ήταν έξω-αρα ψύχονταν - δεν θερμένονταν πολύ τελικά, δεν εχαναν την γυαλάδα τους? Μήν μου πέιτε οτι αυτή η απόχρωση και στα ψαλλίδια αλλα και στις εξατμίσεις είναι ασημί, Χ11 ή 11 ή 191 κλπ!Σίγουρα είναι πιο φανταχτερές.Ακόμα και σε φωτογραφίες ΠΟΛΛΏΝ ΕΤΩΝ!

http://www.ultimatecarpage.com/pic/267/Lotus-25-Climax_15.html

http://www.ultimatecarpage.com/pic/267/Lotus-25-Climax_14.html

http://www.flickr.com/photos/43962131@N07/4189926263/

Επειδή αρχίζουμε και ξεφεύγουμε ομως απο το θέμα, για πέιτε μου μια λύση ωστε να μην χαθεί το νίκελ, αλλα να κόψει ελαφρά η γυαλλάδα?

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 14, 2010, 07:44:06 πμ »
Το φύλλο ντουραλουμινίου ερχότανε κουρμπαριστό γύρω από την σιδερένια βέργα και κολλούσε από κάτω πάνω στο ίδιο υλικό.
Για να μη χαθεί το νίκελ και να κόψει η γυαλάδα μια ιδέα είναι Alclad Polished Aluminium ή Metalcote Polished Aluminium της Humbrol που υπάρχει σε σπρέυ και δίνει ρεαλιστικά αποτελέσματα.

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
    • APR
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2010, 08:56:36 μμ »
Σχεδόν ετοιμη και η LOTUS μου!
Λείπουν κάποιες λεπτομέρεις. Οπως να φτιάξω μια πλεξουδίτσα απο καλώδια για τα όργανα στο πίσω μέρος και να βάλω το φίλτρο αέρα.Το φίλτρο ομως, αν και διάφανο με ενα ελαφρύ wash θα κρύψει τα χωνιά.Εδώ εχω δίλημμα.

ουπς, εδώ η ζάντα θέλει λίγο διόρθωμα! :mrgreen:

Για την ιστορία, πρόσθεσα σωληνάκια φρένων(απο μαύρη χοντρούτσικη κλωστή για να είναι ευκαμπτα), ενα αγριο washολο το εσωτερικό ωστε να φαίνεται λίγο ταλαιπωρημένο και ενα ελαφρύ βερνίκι sαtin σε ολα τα νίκελ, τα οποία ομως δεν ματάρισαν και πολύ.Ισως θα ήθελε και αλλο ενα χέρι.
Για πέστε καμιά γνώμη? Πως φαίνεται μέχρι τώρα το αποτέλεσμα?

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2010, 10:14:15 μμ »
Πανεμορφο ειναι ! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Εχεις κανει πολυ καθαρη δουλεια ::icon_thumright::
Εξωτερικα περασες βερνικι?
Αν οχι του χρειαζεται ενα απ'οτι βεβαια βλεπω απο τις φωτο,μπορει να με ξεγελανε.
Παντως πολυ καλη δουλεια!Μπραβο σου!

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
    • APR
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2010, 02:35:47 μμ »
Πανεμορφο ειναι ! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Εχεις κανει πολυ καθαρη δουλεια ::icon_thumright::
Εξωτερικα περασες βερνικι?
Αν οχι του χρειαζεται ενα απ'οτι βεβαια βλεπω απο τις φωτο,μπορει να με ξεγελανε.
Παντως πολυ καλη δουλεια!Μπραβο σου!

Ρε γαμώτο, εχεις δίκιο για το βερνίκι.Το εχω περάσει ενα πριν τις χαλκομανίες και ενα μετά. Απο τότε ομως που σταμάτησα να "βερνικώνω" με σπρεϊ και αρχισα με αερογράφο, εχω αυτά τα προβλήματα στην γυαλάδα! Εχω δοκιμάσει σχεδόν ολα τα βερνίκια (και ακρυλικά και enamel )με αερογράφο και δεν εχω μεγάλη διαφορά στην γυαλάδα. Βεβαια δεν εχω δοκιμάσει marabu ακόμα. Λες να το αερώνω πολύ? Η μήπως θέλει πάνω απο 2 χέρια?

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2010, 02:45:55 μμ »
Βασίλη για δοκίμασε στο επόμενο κανένα Tamiya Compound και κανένα Tamiya Wax. Κάνουν δουλειά ξέρεις, απλά θέλει υπομονή -που την έχεις :mrgreen:- και όχι ...βάρβαρες κινήσεις. Σαν να χαΪδεύεις ...ξέρεις εσύ!!

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2010, 02:58:52 μμ »
Η μήπως θέλει πάνω απο 2 χέρια?
Σίγουρα Βασίλη 2 Mist και 2-3 wet coats...
Μετά, compounds όπως σου έγραψε ο Est  ::icon_thumright:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
    • APR
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2010, 02:59:57 μμ »
Βασίλη για δοκίμασε στο επόμενο κανένα Tamiya Compound και κανένα Tamiya Wax. Κάνουν δουλειά ξέρεις, απλά θέλει υπομονή -που την έχεις :mrgreen:- και όχι ...βάρβαρες κινήσεις. Σαν να χαΪδεύεις ...ξέρεις εσύ!!

Spoiler (hover to show)

Tamiya Compound εχω αλείψει κάργα!Πάντα και ασε ολα μου τα μοντέλα!

Για πές διοτι δεν καταλαβαίνω? Τι ειναι το  Tamiya Wax?

Επίσης δεν καταλαβαίνω και το spoiler!

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
    • APR
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2010, 03:01:21 μμ »
Η μήπως θέλει πάνω απο 2 χέρια?
Σίγουρα Βασίλη 2 Mist και 2-3 wet coats...
Μετά, compounds όπως σου έγραψε ο Est  ::icon_thumright:: ::salut::

Γράφτε τα Ελληνικά γαμώτο! τι ειναι το mist και τι ειναι το west-coats?

Tags: