Αποστολέας Θέμα: Ερωτηση απο αρχαριο για δημιουργια Λασπης  (Αναγνώστηκε 1529 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Νϊκος

• Scale 1/144
  • *
Ερωτηση απο αρχαριο για δημιουργια Λασπης
« στις: Ιουνίου 15, 2010, 12:02:53 μμ »
Γεια σας ειμε στον χωρο 1 χρονο και ειμαι λιγο ασχετος με καπια θεματα.Τα μοντελα ενταξει τα βγαζω απλα για παραδειγμα μπορει να μου πει καποιος πως κανω λασπη γιατι εχω ενα μοντελο τις italleri το comando hum-v και θελω να κανω ενα μικρο διοραμα με αυτο μεσα σε λασπες. Οποιος θελει να μου πει ας απαντηση  :roll:

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
Απ: Ερωτηση απο αρχαριο για δημιουργια Λασπης
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 16, 2010, 08:30:44 μμ »
Καλησπερα Νικο.
Η λασπη ειναι ενα σχετικα ελευθερο θεμα!
Δεν εχει δλδ σαν κατασκευη πολλα "πρεπει" και "δεν πρεπει" η σωστο και λαθος..
Κοινο σημειο αναμεσα στις περισσοτερες τεχνικες δημιουργιας λασπης ειναι η ξυλοκολλα ...ατλακολ δλδ...
Μια πολλη απλη συνταγη ειναι να μαζεψεις χωμα,να το περασεις απο σουρωτηρι για να βγαλεις το μεγεθος του κοκκου που θελεις για διοραμα και με ατλακολ και νερακι(αναλογια αναμειξης δεν υπαρχει,αναλογως ποσο "σφιχτο" το θελεις το χαρμανι :mrgreen: το φτιαχνεις!)και...παλια χοντρα πινελα,σπατουλες,οδοντοβουρτες και οτι αλλο εχεις στο συρταρι σου για να την διαμορφωσεις!Εδω ειναι που πρεπει να γινουν και τα αποτυπωματα απο τα λαστιχα,να μπουν πετρες ,φυτα κλπ κλπ
Αναλογως το βαθος την λασπης που θελεις αντιστοιχα θα περασεις περισσοτερα χερια απο το χαρμανι(θα "χτιζεις" δλδ σημεια που θελεις)
Καλο ειναι να εχεις ηδη διαμορφωσει ενα υποτυπωδες εδαφος με καποιο υλικο πχ αφρολεξ(κατα προτιμηση το μπλε) για να μην χρειαζεσαι πολλα στρωματα λασπης
Αυτος ειναι ισως ο πιο απλος τροπος για να κανεις και εδαφος..
Αφου στεγνωσει καλα,βαφεις και τελος περνας gloss βερνικι(οσα χερια χρειαστει μεχρι να εχεις το αποτελεσμα που ζητας)και τελος
Παραλλαγες της παραπανω μεθοδου....απειρες και εχουν να κανουν κυριως με την υφη,την μορφολογια η το χρωμα της λασπης που θελεις
Αν θελεις κατι παραπανω (πχ,βαθεια λασπη με μεγαλυτερες λακουβες κλπ)δωσε λεπτομερειες :wink:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος Νϊκος

• Scale 1/144
  • *
Απ: Ερωτηση απο αρχαριο για δημιουργια Λασπης
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 17, 2010, 03:19:20 μμ »
Εγω εχω ενα comando hum-v τις italeri και σκευτομε να το κανωσε ενα χοματοδρομο που εχει λασπεσ και ετσι θα πρεπει να εχει μερικες λασπες εσυ τι προτινης ααα και κατι αλλο το χωμα να το κανω με κανονικο χωμα περασμενο απο ενα σουροτιρη καιγια χορταρι τι μπορω να χρισημοποιοισω ψαχνω μεσα στο φορουμ περιπου 4 μερες και εχω βρι καποια πραγματα αλλα δεν καταλαβα πολλα.

Tags: ëáóðç