Αποστολέας Θέμα: SAAB Viggen 1/48  (Αναγνώστηκε 3408 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Finchiii

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πτολεμαιδα
SAAB Viggen 1/48
« στις: Ιουνίου 08, 2010, 04:56:18 μμ »
ΚΑλησπερα, μετα την αποστροφη μερικων μελων για την καταλληξη του rafale μου , αποφασισα να ξαναξεκινησω μεσα στο καλοκαιρι και αλλο μοντελο...ψαχνω λοιπον το viggen  της saab σε 1/48 , υπαρχει , γνωρζει κανεις?? καθως και τι βελτιωτικα μπορω να βρω για τα "πιθανα" επιμερους κιτ.Ευχαριστω
Κρινω καποιον απο τις μεγαλες του πραξεις και τα καλα που κανει, εστω και αν αυτα ειναι κατα πολυ λιγοτερα απο τα κακα...

Αποσυνδεδεμένος Palanadine

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Παναγιώτης-Δημήτριος Γρηγορίου
Απ: Viggen 1/48
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 08, 2010, 05:30:43 μμ »
 Αποστροφη? Δε θα το ελεγα, απλα παραξενεψε αρκετα η επιλογη σου - αλλα απο το να το πεταξεις, μια χαρα αποτελεσμα ηταν.

Οσον αφορα το Viggen σε 48αρι τωρα, απ'οσο ξερω ενα kit υπηρχε, αυτο της Esci - προφανως καταργημενο εδω και χρονια. Τα καλα νεα ειναι οτι το επανακυκλοφορησε η Airfix, αλλα τωρα που θα το βρεις, δεν εχω ιδεα, ισως παραγγελεια σε καποιο καταστημα, η απο το εξωτερικο.

Για βελτιωτικα, σιγουρα υπηρχε σετακι για cockpit απο Neomega, αλλα νομιζω εχουν σταματησει προσωρινα την παραγωγη. Για οτιδηποτε αλλο δυστυχως δεν ξερω, ισως καποιοι αλλοι συναδελφοι να γνωριζουν περισσοτερα γι'αυτα.

Ριξε και μια ματια εδω: http://www.hyperscale.com/2009/galleries/viggen48jl_1.htm
"We cannot direct the winds, but we can adjust the sails"

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 08, 2010, 06:24:25 μμ »
Το κόκπιτ της Neoega για το Viggen το παρήγγειλα από το site της εταιρείας μέσα Μαΐου (και το παρέλαβα μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ!). ʼρα, προφανώς παράγεται κανονικά (ή τουλάχιστον υπάρχει σε στόκ).

ʼλλα βελτιωτικά μπορείς να βρείς και εδώ.

Καλή σου συνέχεια στη μοντελοπαραγωγή!  ::icon_thumright::
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος Finchiii

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 08, 2010, 06:40:31 μμ »
ΝΑ ρωτησω λιγο για κατι πιο συγκεκριμενο , επειδη μενω επαρχια ' στην Πτολεμαιδα και δεν εχω ιδεα για μοντελιστικα καταστιματα sites κτ.λ. μπορει κανενας να με κατατοπησει απο πού μ[πορω να παραγγειλω ενα τετοιο κιτ , και αν δεν ειναι δυσκολο στη Θεσσαλονικη συγκεκριμενα....

Οσο για το rafale δεν νομιζω οτι απλα παραξενεψε ' ενα πραγμα θα μεταφερω μοναχα"κριμα το καημενο το rafale" αυτο δεν μου κανει για εξεπληση που φανερωνει πως καποιος παραξενευτικε , αλλα μου δηλωνει πως καποιος δεν αρεσε καθολου την επιλογη μου....ας το βαψει γκρι και ας πει εχω ενα rafale ιδιο αναμεσα σε αλλα 1500 στον κοσμο καθως και ιδιο με τα rafale του charles de gaule ... εγω παντως εχω ενα rafale UNIQUE ! το παρακανα λιγο ε...βγηκα off topic..xexe sorry :lol:

Το κόκπιτ της Neoega για το Viggen το παρήγγειλα από το site της εταιρείας μέσα Μαΐου (και το παρέλαβα μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ!). ʼρα, προφανώς παράγεται κανονικά (ή τουλάχιστον υπάρχει σε στόκ).

ΓΙνεται σε παρακαλω να μου δωσεις καποιο link για τη παραγγελια του cockpit που εκανες καθως και πληροφοριες για το ποσο σου βγηκε , οπως επισης και για τι χρονικο διαστημα αστραπη μιλαμε?>?
Κρινω καποιον απο τις μεγαλες του πραξεις και τα καλα που κανει, εστω και αν αυτα ειναι κατα πολυ λιγοτερα απο τα κακα...

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 08, 2010, 06:48:58 μμ »
Viggen ή Draken;

Το δεύτερο θα το βρεις πιο έυκολα... Το έχει και προσφορά κάποιο κατάστημα online άμα ένδιαφέρεσαι πέσμου να σου στείλω λινκ.

Στο ebay που κοίταξα δεν κυκλοφορεί 48άρι...Μόνο 72άρια και μικρότερα

δεν σιγουρεύεις ότι θα βρεις το κιτ πριν αγοράσεις τα υπόλοιπα; ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Finchiii

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 08, 2010, 06:56:23 μμ »
Σιγουρα με ενδιαφερει πρωτα το κιτ ... για viggen μιλαμε παντα, αλλα για στειλε το link να δουμε τι παιζει???

Αποσυνδεδεμένος Finchiii

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 08, 2010, 07:22:20 μμ »
χμμμ....επειδη δυσκολα θα το βρω στην 1/48 ξερει τπτ κανεις για 1/72??

Αποσυνδεδεμένος Orestis_T

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσ/νικη
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 08, 2010, 07:40:59 μμ »
Αδερφε επειδη ειδα την προηγουμενη δουλεια σου λεω οτι τζαμπα θα πανε τα βελτιωτικα!
Και εγω τα ιδια εκανα οταν ξεκινησα! Ξεκινα πρωτα με οτι εχει το κιτακι και με τον καιρο θα υπαρξει τεραστια βελτιωση
παιρνεις και ρυτινες (βελτιωτικα)! Αερογραφο εχεις?

Αποσυνδεδεμένος Finchiii

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 08, 2010, 08:36:31 μμ »
re παιδια klein mein ειστε??? τι ειχε το προηγουμενο μοντελο???ε? ΤΙ??τι ειχε λαθος θελω να μου πειτε???
Δηλαδη στην Ιαπωνια που εχουν θεματολογια με τα μοντελα βαμενα unusual ειναι 'βλακες"??? Πενηντα χρονια πιο μπροστα απο εσας ειναι ... γιατι ειμαι σιγουρος πως αν εκανα ενα φ-16 τουρκικο τα ιδια θα λεγατε ...>  :evil:
 εκτος απο τα ιαπωνικα show ας δουμε την αληθεια ...ο μοντελισμος δεν ειναι η πιστη αντιγραφη ενος αντικειμενου που υπαρχει....αλλα απολαυση και δημιουργια ... εσεις χαλατε τον μοντελισμο..."κριμα το rafale" κριμα το να κριμα τ αλλο παρτε ολα τα πλαστικα κιτ και καντεντα εσεις μην αφησετε τους νεους να ασχοληθουν και κλειστε και το φορουμ και στην τελικη κλειστειτε σε ενα δωματιο και κοιταξτε τα μονοι σας...!!!

και τελος ναι εχω αερογραφο διπλης λειτουργιας ...(0,3 mm το μπεκ ) και εχω καταπληκτικα αποτελεσματα...!!! Και πλεον θελω να μαθω γιατι να μην παρω βελτιωτικα ??? ειναι μονο για hight class ?? Αν ναι δεν το ηξερα σορρυ
 ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Finchiii

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 08, 2010, 08:38:36 μμ »
και για να δειτε τι εννοω....αν θελετε εχω το τηλ. του ιαπωνα που εφτιαξε το παρακατω μοντελο, τι λετε να τον παρουμε να τον σκυλοβρησουμε και να πουμε..."κριμα το καημενο F-15"

Αποσυνδεδεμένος Orestis_T

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσ/νικη
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 08, 2010, 08:50:51 μμ »
Οπως ειπες τα βελτιωτικα ειναι συνιθως το copckit η καποια πραγματα(Ακριβα ακομα και περισσοτερο απο το ιδιο το μοντελο) που κανουν ακριβως αυτο που εσυ δεν θες!
Δηλαδη πληρης αναπαρασταση της πραγματικοτητας!
Εγω δεν ειπα κριμα το ραφαλε! Απλα θα σου συνηστουσα να δεις 5-6 βιντεακια που θα σε βοηθησουν να γινεις καλητερο σε αυτο που σου αρεσει!
Πχ ταινιες μασκαρισματος! καθαρισμος καλυπτρας! ωστε σε αυτο που σου αρεσει να κανεις να εχεις καλητερο αποτελεσμα!
Παραδειγμα ειδα οτι εγραψες πανω στο ραφαλε με ελευθερο χερι αν ειχες μασκαρει αυτο που ηθελες να γραψεις το αποτελεσμα θα ηταν αψογο!
Μην αρπαζεσαι! οντως καπιοι δεν σου μιλισαν οπως επρεπε ουτε εμενα μου αρεσαν τα σχολια τους!
Αλλα κανεις δεν θελει να σε κραξει και να σε υποβαθμισει πιστεψε με! Μελετα σχεδιασε μαθε τεχνικες που θα κανουν αυτο που γουσταρεις καλυτερο σαν αποτελεσμα!
Καλο μοντελαρισμα!  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Palanadine

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Παναγιώτης-Δημήτριος Γρηγορίου
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 08, 2010, 09:08:20 μμ »
 Οπως ειπε και ο Orestis, τα βελτιωτικα κοστιζουν συνηθως ποιο πολυ απο το κοστος αγορας ενος kit - φαντασου να θες να παρεις ΟΛΑ τα διαθεσιμα βελτιωτικα σετ για ενα μοντελο. Και θα ξηλωθεις, και θα γινεις θεριο ανημερο αμα κατι δεν παει καλα και στραβωσει η δουλεια μετα απο τετοια επενδυση. Προσωπικα εχω παρει μονο 1-2 τετοια σετακια, και τα εχω βαλει (και τα μοντελα στα οποια θα μπουν) στην ακρη, μεχρι να αποκτησω αρκετη εμπειρια για να μην τα χαλασω. Κι ασ το παραδεχτω, τρελαινομαι για scratchbuilding!!!

Ξαναδιαβασα τα post για το Rafale, μονο ενα-δυο πραγματικα αρνητικα σχολια ειδα, τα οποια μπορεις και να αγνοησεις φυσικα. Οπως ο ιδιος λες, και οπως εχω διαβασει κι αλλου, αμα σ'αρεσει το αποτελεσμα, δεν πα να λενε ολοι οι αλλοι οτι θελουν, για σενα το θεμα ειναι τελειωμενο! Οποτε μη μασας.

Οταν ειχα πρωτοξεκινησει ειχα βαψει 2-3 Sukhoi-27  τιγρη, λεοπαρδαλη, ακομα και κοκκινο, και γιατι τοτε δεν ηξερα τι μου γινοταν, και γιατι ειχα μονο 4-5 χρωματα, αλλα και γιατι μου ΑΡΕΣΕ!

Εν πασει περιπτωσει, επειδη δε θυμαμαι τους κανονισμους σχετικα με αναγορα μοντελιστικων καταστηματων, αμα θελεις, να σου στειλω σε PM καποια Αθηναικα καταστηματα απο τα οποια ειμαι απολυτα ικονοποιημενος με την εξυπηρετηση - αν και μαλλον θα προτιμησεις κατι σε Θεσσαλονικη υποθετω, πιο κοντα.

Φιλικα, Παναγιωτης.

"We cannot direct the winds, but we can adjust the sails"

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 08, 2010, 09:22:55 μμ »
Φίλε Finchiii πιάστηκες από μια κουβέντα που είπε ο Regia.Ρίξε μια ματιά στην ηλικία του,είμαι σίγουρος οτι κάτι άλλο εννοούσε.Πολλές φορές έχει παρεξηγηθεί για κάποια σχόλια του.Μην τρελένεσαι φίλε απόλαυσε αυτό που κάνεις και ο λογος
τρίτων πολλές φορές περισευει.Καλή συνέχεια με το επόμενο!!!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος ARMED AND READY

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ
  • ΕΔΩ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ.....(ορεστης π.)
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 08, 2010, 09:23:34 μμ »
για μενα το χομπι ειναι πρωτα για να περνας καλα κ μετα κανεις οτι θες....θες πιστοτητα θες κουκουρουκου(γιατι ετσι γουσταρεις κλπ). σου δινει την δυνατοτητα να το πας κ να το φτασεις οπου θες!!!!!!!!!!!!!!!!! εξαλλου εδω μεσα εαν ψαξεις θα δεις απλες εως εξωφρενικα λεπτομερεις κατασκευες....οποτε δεν τιθεται θεμα για την ποσοτητα ή την ποιοτητα της λεπτομερειας...αλλα για την προσπαθεια του να ολοκληρωσεις την κατασκευη σωστα. δηλ οπως ειπαν κ οι υπολοιποι καθαρες καλυπτρες σωστα κολληματα στοκαριματα κλπ. κ ολα αυτα μονο κ μονο για να μπορεσεις να αποκτησεις την τεχνικη κ την εμπειρια για σωστες κατασκευες. ο διακοσμος τωρα ειναι κ παλι δικο μας θεμα(η ιστορικη του ή οχι υπαρξη). οσο για τα βελτιωτικα επειδη μαλλον σε νιωθω ο.κ εαν δεν σε πειραζει το κοστος ΒΟΥΡ!!!!! εξαλλου πως θα μαθεις????? κανενας μας εδω ασχετα τι λεει δεν ηξερε να να χρησιμοποιει πριν το κανει....οποτε για μενα εαν νιωθεις ετοιμος ορμα! Α! κ το βασικο. οπως λενε κ οι βρετανοι "IF IT'S LOOK GOOD IT'S GOOD"...κ εφοσον μιλαμε για μοντελισμο ισχυει στο επακρο!!!!!!! ΚΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Κ ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ.

"ΜΟΝΤΕΛΑ"-ΚΥΝΗΓΙ-ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ-Α/ΦΗ

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 08, 2010, 09:41:43 μμ »
Φιλαράκο, το δικό μου τουλάχιστον σχόλιο αφορούσε τις φωτογραφίες: Μικρές και σκοτεινές. Τι σχόλια να σου κάνουμε εάν δεν μπορούμε στην πραγματικότητα να δούμε το μοντέλο σου?

Επιπλέον δεν με ενθουσίασε το κρέμασμα του μοντέλου.

Τέλος για εμένα ένα από τα πλέον σημαντικά στοιχεία του μοντελισμού, είναι η κατά το δυνατό πιστή αναπαράσταση της πραγματικότητας. Ξέρω ότι υπάρχει ολόκληρη "τάση" στην Ιαπωνία για την απεικόνιση cartoon επάνω στα μοντέλα. Ξέρω ότι κάποιοι μοντελιστές κάνουν τεχνικά απίστευτες δουλειές (θαύματα!!!) επάνω σε φρεσκο-κυκλοφορημένα F-15, F-16 και F-22 (η HASEGAWA το κυκλοφόρησε ΠΡΩΤΑ σε τέτοια έκδοση και μετά σε κανονικό μοντέλο). Αυτά τα μοντέλα δεν μου αρέσουν καθόλου.

Αυτό όμως είναι προσωπική μου άποψη και δεν μειώνει σε τίποτα την απόλαυση που δίνει σε οποιονδήποτε άλλο το χόμπι μας.

Υπάρχει χώρος για όλους, και όλοι έχουμε κάτι να μάθουμε ο ένας από τον άλλο.

Ως εκ τούτου,

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ & ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!
Φιλικά,
Διονύσης

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 08, 2010, 10:01:27 μμ »
Μήν αρπάζεσαι φίλε με το παραμικρό!...σε αυτό το site έχουν γίνει αμέτρητες συζητήσεις περι ιστορικής ακρίβειας, λεπτομερέστατων οδηγιών (πχ πρέπει να ήταν τοποθετημένο 5 χιλιοστά πιο αριστερά κτλ.κτλ.) το θέμα είναι ότι ο καθένας γράφει ότι θέλει και επίσης ο καθένας επιλέγει ότι θέλει. Εγώ με ένα φίλο μου ετοιμάζουμε επίσης ένα πετούμενο τελείως τρελό (στύλ Ιάπωνα που έβαλες) οπότε και εγώ την ίδια άποψη μαζί σου έχω, αλλά γενικώς μή χαλιέσαι  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 08, 2010, 10:22:50 μμ »
Από ότι ξέρω έχουν παραχθεί 1 εως 2 48άριa Viggen . Και τα 2 είναι εκτός παραγωγής: ένα της Airfix (που είναι της esci) και το δυσεύρετο  της ESCI. Αν θέλεις υπάρχει και πανάκριβο σετ μετατροπής του στο διθέσιο SK  :?: Οσο αφορά τα βελτιωτικά, ναι μεν δεν είναι απαραίτητα, αλλά καθώς έχω και τα 2 κιτ που ανέφερα, ένα βελτιωτικό στο πιλοτήριο (όχι απαραίτητα ρητίνη) το χρειάζονται. Oποιος δε έχει 48άρι μοντέλο αεροσκάφους της ESCI, πιστεύω οτι θα συμφωνήσει μαζί μου οτι τα πιλοτήρια δείχνουν άδεια.
Στην 1/72 κυκλοφορούν όλες οι εκδόσεις του Viggen από την Heller, (μοντέλα που θέλουν πολύ προσοχή στην κατασκευή) το πρωτότυπο από την Arifix (στην ουσία Heller), κατά καιρούς από hasegawa και κάποτε από Μatchbox.
To καλύτερο όλων είναι το Hasegawa. Tα matcbox ήταν τα μόνα που είχαν χαραγμένη γράμμωση (χαρακώματα να λέω καλύτερα) και επαρκές φορτίο οπλισμού. Το βελτιωτικό της edward για την 1/72 απλά επιβάλλεται.
Ελπίζω να σε βοήθησα.
Υ.Γ.
Μοντελισμός δεν είναι να μόνο να περνάς ευχάριστα την ώρα σου. Ειναι και να προσπαθείς να κατασκευάσεις κάτι υπό κλίμακα που να φαίνεται σαν πραγματικό.

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 08, 2010, 10:46:44 μμ »
ΓΙνεται σε παρακαλω να μου δωσεις καποιο link για τη παραγγελια του cockpit που εκανες καθως και πληροφοριες για το ποσο σου βγηκε , οπως επισης και για τι χρονικο διαστημα αστραπη μιλαμε?>?
Φίλε μου καλησπέρα!
Η σελίδα του site της Neomega από όπου παρήγγειλα τα βελτιωτικά είναι αυτή εδώ.

Το κόστος του σετ ήταν 12,5 Λίρες Αγγλίας συν 3,5 Λίρες τα ταχυδρομικά. Παρέλαβα περίπου μετά από μία βδομάδα, και τόνισα το γεγονός της γρήγορης αποστολής γιατί στο φόρουμ, στο παρελθόν, πολλοί φίλοι είχαν αναφέρει χρόνους παράδοσης ... πολλών μηνών! Τώρα, αν φάνηκα τυχερός ή κάτι άλλαξε στην Neomega, δεν ξέρω.

Καλό σου βράδυ, και ότι θες, ξαναρώτα ελεύθερα!  ::icon_thumright::

edit: Επειδή παρακολουθώ τι παίζει στο ebay, κυκλοφορούν Viggens της Airfix και (σπανιότερα) της ESCI, με συχνότητα 2-3 το μήνα. Αν θες να διαθέσεις 30-45 ευρώ (περίπου), κάποια στιγμή θα αποκτήσεις το δικό σου! Εμένα μου κόστισε περίπου 32 EUR.
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος Finchiii

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 09, 2010, 12:25:09 πμ »
Παιδια σας ευχαριστω ολους πολυ, ειναι αληθεια πως αρπαχτηκα λιγο -πολυ.!!! Σορρυ ρε σεις αλλα και γω μολις παρουσιασα δουλεια μου τα πρωτα σχολια ηταν αποθαρρυντηκα ... λοιπον ειτε το vigen ειτε οποιοδηποτε αλλο μοντελο θα σας το παρουσιασω αναλυτικα και διεξοδηκα....  ελπιζω να μαθω πολλα!!!

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 09, 2010, 09:53:22 πμ »
        Να υποθέσω πως μετά από το VOLCOM Rafale πάμε τώρα γιά CARHARD Viggen  :?: :?: :o :wink:

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 09, 2010, 11:00:47 πμ »
72άρι διθέσιο υπάρχει και από Revell ....

... προφανώς re-issue του Matchbox  http://modelingmadness.com/reviews/viet/previews/Matchbox/pk131.htm

Οι αθεόφοβοι, εκτός από τα καλούπια κρατήσαν και το (θεαματικό) artwork του κουτιού!
Τυχαίο?? Δεν νομίζω!!

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 09, 2010, 11:51:27 πμ »
Δεν είναι πανέμορφο το άτιμο  :?::love10:: ::love10::
Η matchbox πάντα κοσμούσε τα κουτιά της με ωραία artbox. Γιατί λοιπόν η Revell να μην κρατήσει και το artbox αφού είχε τα δικαιώματα και του μοντέλου :?: Ασχέτως του γεγονότος οτι είναι ......λάθος  :?:mrgreen: :mrgreen:

Tags: