Αποστολέας Θέμα: Badger 100-5 LGF  (Αναγνώστηκε 1544 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Badger 100-5 LGF
« στις: Ιουνίου 01, 2010, 10:35:00 μμ »
Έπειτα από σκέψη αγόρασα αυτόν τον αερογράφο...

Έχει κανείς εμπειρία με το μοντέλο; Παρατηρήσεις, κάτι που θα έπρεπε να ξέρω;

Σκοπεύω να χρησιμοποιήσω χρώματα σμάλτου...

Οι οδηγίες για το μοντέλο:

http://www.badgerairbrush.com/PDF/Model%20100%20Instruction%20book%20with%20install%20note.pdf

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
Απ: Badger 100-5- LGF
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 01, 2010, 11:07:39 μμ »
Συνχαριτήρια Νικο για την αγορά .Δεν ξέρω να σου πω για τον συγκεκριμένο εγώ έχω τον 175 .Είμαι σίγουρος οτι περνάς σε άλλη φάση στη μοντελιστική σου καριέρα και θα δούμε πολύ ωραία πράγματα από τα χέρια σου.Βadger και κακός .....δύσκολο.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος palavras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 01, 2010, 11:56:50 μμ »
καλοψεκαστος. νομιζω οτι θα σε καλύψει απόλυτα. σκυλακι οπως ολοι οι badger με φτηνα ανταλλακτικά. εγω έχω τον 150 που είναι αν δεν κανω λάθος είναι η αναρροφητικη  εκδοχή του 100.

κάτι που αξίζει προσοχής. μαζι με τον αερογραφο υπάρχει ένα κλειδί για το σφίξιμο του μπεκ. ε θα το κελιδώσεις κάπου το κλειδί και θα το χρησιμοποιήσεις μόνο αν δεν μπορείς με τίποτα να ξεφιδώσεις το μπεκ με το χέρι. ποτέ μην σφίγγεις με το κλειδί εκτός αν μπορείς να ελέγξεις τη δύναμη. στο λέω γιατί όταν το χρησιμοποιούσα στα 5-10 σφιξίματα πήρα το σπείρωμα του μπεκ στο χέρι και ευτυχώς που δεν άφησε κομμάτι σπειρώματος μεσα στο σώμα του αερογράφου. από τον εμπειρία μου θα σφίγγεις και θα ξεσφίγγεις μόνο με το χέρι. δεν χρειάζεται τρελή δύναμη.   

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 02, 2010, 12:11:43 πμ »
τι έχει σπειρωμα το μπεκ; Δεν έχει μπεκ σταγόνα;Αν ναι είναι πολύ σωστός ο φίλος palavras

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 02, 2010, 12:21:16 πμ »
Ευχαριστώ για την συμβουλή... Έτσι κι αλλιώς δεν σκόπευα να χρησιμοποιήσω το κλειδάκι γιατί έχω ένα πρόβλημα με τον υπολογισμό της δύναμης.. :twisted: :twisted:

Το συγκεκριμμένο μοντέλο έχει ψέκασμα από γραμμή μολυβιού λέει μέχρι 2 ίντσες... Ελπίζω να έρθει και ο κομπρέσοράς μου σύντομα και να αρχίσει το ψέκασμα...

Λέω να πάρω και διαφορετικές "μύτες" για πιο χοντές χρήσεις (καραβίσιος γαρ)... ʼλλα ανταλλακτικά έχετε να προτείνετε;

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 02, 2010, 09:08:06 πμ »
Kαλημέρα Νίκο,φίλε γιάυτό που ρωτάς,μύτες εννοείς βελόνες; Πάντως είσαι υπερκαλυμένος τώρα ,δεν πιστευω οτι χρειάζεσαι μεγαλύτερη δέσμη από αυτή που μπορεί το συγκεκριμένο εργαλείο.Εκτός αν σκοπέυεις να βάψεις τίποτα σε κάνα Ναυσταθμο. :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος palavras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 02, 2010, 01:31:17 μμ »

αν και πάλι δεν κάνω λάθος ο 100 παίρνει τα ίδια μπεκ με τον 150 δηλαδή fine - medium και heavy και τις αντίστοιχες βελόνες. μπορείς να πάρεις αν θές και άλλο ένα σετ όμως θα συμφωνήσω και εγώ ότι το fine κάνει καλά τη δουλειά. αν έβλεπα μια προσθήκη είναι η heavy για βαψίματα γάστρας ενδεχομένως και για βερνίκια. για ανταλλακτικά δεν νομίζω να χρειαστείς σε πρώτη φάση εκτός και αν κάνεις εσύ κάπου λάθος και χάσεις κάποιο εξάρτημα  πχ το τεφλόν στο μπεκ ή στραβώσεις τη βελόνα. πάντως είναι βασικό ενας πρωτάρης χρήστης αερογράφου (αν δεν κάνω λάθος είναι ο πρώτος σου) να ξέρει ότι υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα ανταλλακτικά και service και να μην αναγκάζεται να τα βλέπει σαν άγια δισκοπότηρα φοβούμενος μην συμβεί καμμιά στραβή στο καθάρισμα τους.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 02, 2010, 03:04:01 μμ »
Δεν θα τον λυπηθώ καθόλου λέμε.. Γι' αυτό τον διάλεξα κι όλας, επειδή είδα ότι παίζουν πολλά ανταλλακτικά...

Λέω να πάρω ένα σετ (μπεκ-βελόνα) για βαριά βαψίματα και μερικά τεφλονάκια...

Επίσης λέω να προτιμήσω τα σωληνάκια βαρέως τύπου και όχι τα απλά...

Το κομπρεσερ μου θα έιναι αυτό:

http://www.silentaire.com/silentaire/images/pdfs/2009/Sil-Air%2050-9-D%20Brochure.pdf

Tags: badger