Εκτός από τα άρματα, τις φιγούρες και τα αεροσκάφη εγγύς υποστήριξης, μου αρέσει και η εξέλιξη των αεροσκαφών.
Χρόνια λοιπόν σκεφτόμουν να ξεκινήσω με μία συλλογή από τα πιο γαργαλιστικά σκάφη στην ιστορία.
Ένα από αυτά ήταν το Me 109 - σε δύο εκδόσεις. Στην πρώτη που πήρε μέρος σε μάχη (Μe 109B - Τα πρώτα V που πήγαν στην Ισπανία δεν πιάνονται...) και το τελευταίο που πέταξε (Μe 109K4 ή Κ14, όποιο μπορέσω και βρω στο μέλλον).
Αυτό που βρήκα λοιπόν και έβαλα στο μάτι, είναι το Me 109B της Aeroplast. Μία εταιρεία που την είδα για πρώτη φορά στο διαδίκτυο.
Λοιπόν το κιτ είναι αυτό:

Uploaded with
ImageShack.usΚαι μία μικρή παρουσίαση του τι περιέχει στα γερμανικά:
http://www.ipmsdeutschland.de/FirstLook/Aeroplast/Bf109_Reihe/Aeroplast_Bf109B_C_D.htmlΛοιπόν μέχρι στιγμής για ένα μοντέλο μίας εταιρείας σχετικά άγνωστης και για ένα κιτ που μοιάζει να είναι περιορισμένης παραγωγής:
α) Η λεπτομέρεια είναι αρκετά καλή και χαραγμένη.
β) Το πιλοτήριο είναι σχεδόν πλήρες,
γ) Έτσι και αλλιώς δεν θα φαίνονται και πολλά μετά την τοποθέτηση της μονοκόμματης καλύπτρας - η οποία όμως είναι καθαρή και σχετικά λεπτή.
δ) Οι φωλιές προσγείωσης είναι παντελώς άδειες και υπάρχει και ένα πρόβλημα με την τοποθέτηση των τροχών...
ε) Η εφαρμογή είναι πολύ καλή (με κάποια προσοχή εννοείται μια και είναι κιτ περιορισμένη παραγωγής) - δεν υπάρχουν όμως πουθενά οδηγοί για να την διευκολύνουν...
ζ) Μέσα στο κιτ υπάρχουν ταυτόχρονα οι εκδόσεις και για το C / D, όμως χωρίς τα αντίστοιχα σήματα....
η) Το κιτ έρχεται σε ένα τεράστιο κουτί που μπορεί άνετα να χωρέσει κιτ της 1/48 και φυσικά είναι σφραγισμένο σε ζελατίνα.
θ) Στο κουτί περιέχονται σήματα για τέσσερα αεροσκάφη, δύο για Ισπανία, δύο για Γερμανία - ένα από τα δύο με γερμανικά χρώματα είναι που μου γαργαλάνε τα χέρια για να τα βάψω...
Βέβαια οι σβάστικες είναι περίεργες και χρειάζεται να φτιαχτούν από δύο διαφορετικές χαλκομανίες!!!, αλλά ευτυχώς που υπάρχουν, γιατί σε άλλες εταιρείες δεν υπάρχουν καν...
Λοιπόν ξεκίνησα χτες στις 29-05-10. Πιστεύω ότι σε μερικούς μήνες θα το τελειώσω...

Βέβαια εγώ δεν κάνω ούτε υπερλεπτομερή μοντέλα, ούτε κάτι τρελό σε βάψιμο και ούτε και φθορές....

Uploaded with
ImageShack.us 
Uploaded with
ImageShack.us