Αποστολέας Θέμα: LAZY and BEAUTIFUL....  (Αναγνώστηκε 8661 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
LAZY and BEAUTIFUL....
« στις: Μαΐου 22, 2010, 08:49:46 μμ »
 Όλα λοιπόν φίλοι μας ξεκίνησαν από τον Δημητράκη (dtg)  κάπως έτσι...........http://www.modelclub.gr/f...ex.php/topic,13763.0.html
 Επειδή όμως κι εμένα 'παίζει' το μάτι μου, κατάλαβα ότι ο άνθρωπος αισθανόταν πολύ μόνος. Αποκλείεται να βόλευε δυο τέτοια γκομενάκια μόνος του. Μια κοκκινομάλλα και μία πατινέ ξανθιά δεν είναι ντουέτο που να μπορεί να το αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος μόνος του, όσο κι αν θα ήθελε.......
Βρήκα λοιπόν ευκαιρία να προσφέρω κι εγώ μία χείρα (ΟΧΙ ΧΗΡΑ) βοηθείας, άλλο που δεν ήθελα δηλαδή.......
Έτσι λοιπόν μ' αυτά και μ' αυτά και μετά από λίγη σκέψη, ένα εκπληκτικό ντουέτο δημιουργήθηκε.

Όχι....δεν είμαστε αυτοί.........

&feature=related

Ούτε αυτοί........

Ούτε αυτοί.......  

&feature=related

Ούτε αυτοι......

&feature=related

Ούτε καν αυτοί.......

Είμαστε οι nick2 και dtg........καί μπράβο μας δηλαδή  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Κι άντε καλά.........εμάς λίγο πολύ μας ξέρετε...και πολύ που σας νοιάζει δηλαδή..... Τα δύο  γκομενάκια όμως ποια είναι............
Ψάχνουμε όπως είπαμε και πιο πάνω μια πατινέ ξανθιά και μια κοκκινομάλλα........

Αποκλείεται   .........

Αυτές είναι σήμερα στην σωστή ηλικία αλλά..........

&feature=related

Εγώ επέμενα να ασχοληθούμε με αυτές ........

αλλά ο Δημήτρης ήταν αντίθετος.

-Σε παρακαλώ Δημήτρη μου. Η Όλγα και η φίλη της είναι ότι πρέπει.
-Όχι.
-Μα Δημήτρη......
-Είπα όχι.
-Μα ποιες μπορεί να είναι καλύτερες από αυτές ?
-Πολλές  μπορεί να είναι καλύτερες από αυτές, εγώ όμως έχω υποχρεώσεις απέναντι στα μέλη.
-Μα τι είναι αυτά που λες Δημήτρη μου ?
-Αφού δεν καταλαβαίνεις, να σου εξηγήσω μήπως και βάλεις μυαλό.
-ʼντε λοιπόν. Για πες μου να καταλάβω...........
- Όταν πήρα το Ρ-38, έψαξα στο δίκτυο -ως καλός και συνεπής μοντελιστής- μήπως βρω κάποιο καλύτερο καμουφλάζ από το μονότονο Olive Drab της USAF. Οποία έκπληξη όταν έπεσα πάνω σε αυτές τις κουκλίτσες. Η καρδιά μου σκίρτησε και αποφάσισα ότι έπρεπε να τις αποκτήσω ... Και τις τέσσερις; Θα τις κατάφερνα και τις τέσσερις αλλά τελικά αποδείχτηκε μάλλον ακριβή υπόθεση. Οπότε αποφάσισα ότι θα κατακτούσα την 2η, την μις G.I. VIRGIN. Αυτή με εξίταρε πιο πολύ από τις τέσσερις ...
Αντέγραψα την εικόνα την επεξεργάστηκα στο Photostudio και τη φύλαξα ως κόρη οφθαλμού, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα (σύζυγος, παιδιά κλπ), την έκρυψα στα βάθη του σκληρού δίσκου και σκέφτηκα ότι αυτή θα τη μοιραστώ με τους φίλους μου συμμοντελιστές-συμφορουμίτες ...
Πόση να ήταν άραγε η απογοήτευσή μου όταν αντιλήφθηκα ότι οι παρακάτω κουκλίτσες δεν υπήρξαν στη πραγματικότητα ποτέ, αλλά ήταν απλά ένα σύνολο από pixels που κάποιος ευφάνταστος gamer είχε φτιάξει για να παίζει στο δίκτυο.

Πιστεύοντας ότι οι συμφορουμίτες δε θα μου το συγχωρούσαν ποτέ να μοιραστώ μαζί τους μια ψηφιακή κουκλίτσα, άρχισα το ψάξιμο για τις πραγματικές. Και βρήκα αυτές, που στην εποχή τους σίγουρα είχαν κάψει καρδιές:

Κατάλαβες λοιπόν γιατί δεν προτιμάω καμιά από αυτές που προτείνεις ?
-Βρε Δημήτρη
-Ακόμα επιμένεις λοιπόν
-Τότε θα σου δείξω τις δύο καλύτερες και τότε θα καταλάβεις.
-Ορίστε λοιπόν. Μία για τον καθένα μας

Beautiful lass........

και  lazy lady........

-Κατάλαβες τώρα Νικολάκη
  -Τι λες ρε Δημήτρη. Αυτές είναι σούπερ εργαλεία. Πάνω κι από Τζούλια μιλάμε. Αυτές θέλουνε τα αυτοκίνητά τους,τα κότερα,τις βίλες τους......Πού πάμε εμείς ρε Δημητράκη ?
  -Πώς φαίνεται πως είσαι Αθηναίος ρε Νικολάκη......Είσαι και πρωτευουσιάνος τρομάρα σου.Δεν μιλάμε γιά αυτοκίνητα καί κότερα βρε. Εδώ μιλάμε γιά αεροπλάνα.......
  - Αεροπλάνα ? Τί αεροπλάνα ?

Τα αεροπλάνα αγόρι μου......P38J

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
Απ: LAZY and BEAUTIFUL....
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 22, 2010, 09:07:37 μμ »
Αφού οι κουκλίτεσς ήταν πολλές και θα τις αδικούσαμε φτιάχνοντας μόνο τη μία, προσφέρθηκε ο Νίκος να δώσει μια χείρα βοηθείας, οπότε (και αφού με χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση/πρόκληση)  ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 22, 2010, 10:25:42 μμ »
και οι αναπαραστάσεις των εν λόγω κοριτσιών:

.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 23, 2010, 09:22:13 πμ »

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 23, 2010, 09:54:49 πμ »
 :shock: :shock: ::love7:: ::love7::

ʼντε παιδιά ..... ανυπομονούμε να τις πιάσουμε ...θαυμάσουμε ήθελα να πώ !!  ::glossa::

Φοβερή και η παρουσίαση  ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Και για πείτε, ποιός παίρνει  ::glossa::  ... κάνει ποιά  :?:
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 23, 2010, 09:58:58 πμ »
Δημήτρης: Lady Lazy
Nίκος: Beautiful Lass

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 23, 2010, 10:07:04 πμ »
Δημήτρης: Lady Lazy
Nίκος: Beautiful Lass

::icon_thumright::

Καλή αρχή !!!
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 23, 2010, 10:12:53 πμ »

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 23, 2010, 10:35:51 πμ »
   Ας ξεκινήσουμε λοιπόν προσπαθώντας να ερευνήσουμε τον........εσωτερικό κόσμο  :shock: :shock:  μιάς πατινέ ξανθιάς.  8)

Το κιτ είναι αυτό της Dragon στην 1/72. Επιθετική εικονογράφηση καί ζοριλίκι. Ότι πρέπει γιά το θέμα μας.  ::icon_thumright::

Τα 4 πλάισια δίνουν ένα ωραίο κιτ,με πολύ καθαρές χαραγμένες γραμμώσεις,με σωστό σχήμα καί διαστάσεις. Η καλύπτρα είναι μονοκόματη,κλειστή καί μάλλον θα δυσκολευτώ αρκετά να την κόψω στα 5 κομμάτια που χρειάζεται γιά την δείξω ανοιχτή. :shock:
   Δύο εξωτερικές δεξαμενές καυσίμου και δέκα ρουκέτες είναι το εξωτερικό φορτίο ενώ τα πτερύγια των ελίκων δίνονται ξεχωριστά καί........ίδια. Καθώς οι έλικες των P38 έστρεφαν η κάθε μία με αντίθετη φορά,θα δω πως θα τις δείξω σωστά. Ίσως αν βάλω την μία..ανάποδα....  :roll:
   Τα σήματα δίνουν μόνο έναν διάκοσμο κι αυτόν γιά ολομεταλλικό αεροπλάνο. όπως καταλαβαίνεται δεν θα μου χρειαστεί.  :mrgreen:

Αυτά προς το παρόν. Η κατασκευή θα ξεκινήσει άμεσα,λίγο παράδοξα βέβαια καθώς περιμένω από τα ξένα να έρθουν δύο βελτιωτικά γιά τα κόκπιτ. Ένα γιά μένα κι ένα γιά τον Δημήτρη,αλλά γι αυτά θα μιλήσουμε όταν έρθει η ώρα.

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 23, 2010, 10:49:52 πμ »
H μία μας αποκάλυψε τον εσωτερικό της κόσμο, ο οποίος αν και πλούσιος θα χρειαστεί ένα βελτιωτικό. Η άλλη περιμένει την επεξεργασία από το Photostudio. Η φωτογράφιση έχει ολοκληρωθεί
Για την καλύπτρα η μία η δικιά μου είναι ανοιχτή (θα την κρατήσω :mrgreen:), αλλά η άλλη είναι μισάνοιχτη (δίνει ξεχωριστά τα δύο πλαινά της) οπότεθα στη στείλω μήπως είναι πιο εύκολη στο κόψιμο. Στις χαλκομανίες διακρίνω Γιαπωνέζικες σημαίες; Αν ναι τις χρειάζομαι.
Αφού μου πεις ποιες χρειάζεσαι θα ετοιμάσω και τις χαλκομανίες -θα χρειαστείς την κοπέλα, τις καταρρίψεις, το λευκό 99 και την επιγραφή πάνω από τις καταρρίψεις (υποθέτω ότι είναι το όνομα του πιλότου). Μέτρησε κάποια στιγμήτις διαστάσεις που χρειάζεσαι και πες μου.

Φτιάχνω καφέ -βάζω μουσική  (το lazy των Deep Purple) κα ανεβάζω

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 23, 2010, 11:09:13 πμ »
να και η άλλη απογυμνωμένη:
, , ,
 κι εδώ οι χαλκομανίες:

Χρειάζεσαι κάποια;
Είχε γίνει ένα ξεκίνημα από το κοκπιτ αλλά θα περιμένει το βελτιωτικό.

Επίσης από χρώματα η Academy δίνει Mr Color:
κόκπιτ: Mr Color 351(?) Zinc Chromate -δε μπόρεσα να το βρω αυτό σε καταλόγους. να υποθέσω ότι είναι κάτι σαν το ιντέριορ γριν της RAF?
Πίνακας οργάνων: μαύρο
Κάθισμα : 351 Zinc Chromate και προσκέφαλο μαύρο, αν και το έχω δει προς leather
Ζάντες - σκέλη προσγείωσης: Silver
Φωλεές Συστ, Προσγείωσης: 351 Zinc Chromate
Σίτες κινητήρων, μεταλλικά μέρη κινητήρων, πυροβόλα: burnt metal
Ρουκέτες, βόμβες,πάνω επιφάνειες α/φους: 12: Olive Drab -θα χρησιμοποιηθεί  το UA222 Lifecolor (ως FS34088 Olive Drab: σωστό;)
Κάτω επιφάνειες: 13 Neutrl grey (FS36173?) = UA046 Lifecolor

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 23, 2010, 02:09:09 μμ »
    Συνεχίζοντας την παρουσίαση,μιάς κι έχω εικόνα κι από τα δύο κιτ..........

Αυτό της academy υπερτερεί σε κόκπιτ,καλύπτρες (όπου δίνει όλες τις πιθανες λύσεις) και μάλλον στην απλότητα της όλης κατασκευής,καθώς δίνει τις πτέρυγες μονοκόματες μαζί με την άτρακτο,ενώ μάλλον "χάνει' στα όπλα και στις λεπτομέρειες των τροχών.

Της Dragon είναι λίγο πιό ντελικάτο. Υπερτερεί στις λεπτομέρειες των τροχών,των εισαγωγών του κινητήρα και των υπερσυμπιεστών όπως και στα όπλα,σίγουρα όμως "χάνει" στο κόκπιτ καί στα διαφανή μέρη. Τα 6 κομμάτια που αποτελούν το συγκρότημα ατράκτου-πτερύγων είναι μεν καλά,αλλά η κατασκευή τους είναι κάπως περίπλοκη και απαιτεί προσοχή στην συμμετρία τους.

Το σχήμα και των δύο μοντέλων είναι σωστό και οι χαλκομανίες τους πολύ καλές.

Το χρώμα που αναφέρει ο Δημήτρης ως gunze 351 zinc chromate μέχρι εχθές δεν είχε εισαχθεί από τον αντιπρόσωπο. Το αντίστοιχο της molak που κυκλοφορεί μου φάνηκε πολύ κίτρινο. Κι εγώ μάλλον προς το interior green προσανατολίζομαι.......... :roll:
Κάθε βοήθεια και πληροφορία .....δεκτή. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 23, 2010, 05:12:26 μμ »
Καλή συνέχεια με τις όμορφες παιδιά.Νίκο την δικιά σου κάντην να σου μοιάσει στην ομορφιά σαν εσένα έτσι για να μην ξεχνιόμαστε το ποιοί είναι οι ωραίοι ,και όχι αυτός ο συφερτός που κατέβηκε εκεινο το καλοκαίρι νομίζοντας ότι είναι ωραίοι.  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 23, 2010, 07:09:17 μμ »
Η καθεμία με τα προτερήματα και τα ελλατώματά της λοιπόν. Δε πειράζει θα τις σουλουπώσουμε και κουμαντάρουμε

Λοιπόν περιμένοντας το βελτιωτικό από που ξεκινάμε; Προτείνω ατρακτίδια κινητήρων. Εδώ τώρα μια και μπαίνουν οι φωλεές προσγείωσης: θα βαφούν με interior green RAF ή το zINC cHROMATE έχει διαφορετική απόχρωση; Ένα ψάξιμο στο δίκτυο μου έδειξε ότι το Z.C είναι λίγο πιο ανοιχτό και φωτεινό (και πιο πρασινο-λαχανί;) από το I.G. (δείχνει προς light green + gray). Tι λέτε;

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 24, 2010, 01:26:53 πμ »
Παρε ενα interior green αμερικανικο,οχι της RAF και εισαι μεσα. :wink:

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 24, 2010, 10:15:03 πμ »
Παρε ενα interior green αμερικανικο,οχι της RAF και εισαι μεσα. :wink:

Όπου είδα φτιαγμένο μοντέλο,το εσωτερικό ήταν βαμένο με interior green.

Ποιό είναι το Αμερικάνικο ??

Αποσυνδεδεμένος SilverHawk

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κώστας
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 24, 2010, 11:19:28 πμ »
Φοβερό project και φοβερή παρουσίαση!!!

Μετά από μια γρήγορη ματιά σε ένα πίνακα με αντιστοιχίες χρωμάτων σαν πιθανά interior green βρίσκω
τα FS14108 , FS25151 & FS34151 με πιο πιθανό το τελευταίο  να αντιστοιχεί στα Νο151 enamel της Humbrol
και το Η58 της Gunze.
Αυτά αναφέρονταν σαν απλά interior green ενώ υπάρχουν και άλλα με την περιγραφή British interior green.
Μάλλον αυτό εννοεί ο φίλος CROW. ::icon_thumright::
FINISHED:FW-190A5 1/48 EDUARD,BF-110 1/48 REVELL,VICKERS WELLINGTON 1/72 REVELL,F-4U5 1/48 REVELL,BF-109K4 1/32 HASEGAWA,P-40B 1/48 TRUMPETER

IN PROGRESS:JU-87B2 1/48 ΙTALERI,BEAUFIGHTER MkVI 1/48 ΤΑΜΙΥΑ

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 24, 2010, 11:38:45 πμ »
Από το ψάξιμο τα πράγματα είναι αρκετά μπερδεμένα. Υποθέτω (εκτός κι αν τελέιως μπερδεύτικα) ότι το εσωτερικό ατράκτου-κόκπιτ είναι ένα interior green πιο φωτεινό ταπό ης RAF, ενώ το zinc chromate πάει κυρίως στις φωλεές επειδή ήταν πιο ανθεκτικό στη σκουριά και έχει μια κιτρινωπή απόχρωση. Οπότε μπορούμε να παίξουμε με το interior green και κίτρινο. Εσένα Νίκο για φωλεές και ζάντες τι χρώματα προτείνει;
Ένα ωραίο interior green είναιTestors: http://northriverfalls.com/games-collectibles-hobbies/images/uploads/TES1715.gif
Επίσης ένα άλλο θέμα είναι το Οlive Drab της USAF. Ήταν το καφετίζων ή το πρασινωπό;

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 24, 2010, 11:43:32 πμ »
Εσένα Νίκο για φωλεές και ζάντες τι χρώματα προτείνει;
Ένα ωραίο interior green είναιTestors: http://northriverfalls.com/games-collectibles-hobbies/images/uploads/TES1715.gif

Όλα τα εσωτερικά interior green,σκέλη καί ζάντες silver.

Θυμίζω ότι το δικό μου κιτ είναι παραγωγής 1994.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος SilverHawk

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κώστας
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 24, 2010, 11:59:33 πμ »
Για κάποιες γενικότερες πληροφορίες για το Ρ-38 υπάρχει και αυτό το
pdf εδώ: http://www.scribd.com/doc/24041294/P-38-Lightning-Warbird-Tech-2-OCR.
Στις σελίδες 32-36 αναφέρεται στο Ρ-38J.
FINISHED:FW-190A5 1/48 EDUARD,BF-110 1/48 REVELL,VICKERS WELLINGTON 1/72 REVELL,F-4U5 1/48 REVELL,BF-109K4 1/32 HASEGAWA,P-40B 1/48 TRUMPETER

IN PROGRESS:JU-87B2 1/48 ΙTALERI,BEAUFIGHTER MkVI 1/48 ΤΑΜΙΥΑ

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 24, 2010, 12:16:50 μμ »

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 24, 2010, 12:45:32 μμ »

Spoiler (hover to show)

Να πούμε τώρα κι ένα μπράβο στην διαχείρηση,που έφτιαξε το αρχικό post.........τέλεια.  ::icon_thumright::

Όχι μόνο να τους καταγγέλουμε............. :wink:

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 24, 2010, 12:47:52 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: στη διαχείριση

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 26, 2010, 09:41:56 πμ »
Λόγω ενός επαγγελματικού ραντεβού αργά, είχα το χρόνο και σήμερατο πρωί για να ασχοληθώ με την κατασκευή. Προετοιμασία ατρακτιδίων και φωλεών Συστ. προσγείωσης. Καλωδιώσεις σε ασημένιο χρώμα από συρματάκια πολύκλωνου καλωδίου. Καλωδίωση φρένων (μαύρο). Σίτες σε όλες της θυρίδες εισαγωγής-εξαγωγής από σίταγια άρματα στην 1/72. Οι Εισαγωγές στο εμπρός μέρος των κινητήρων δίνονταν κλειστές και φαγώθηκαν εσωτερικά ώστε ν γίνουν κενές.
Το Interior Green ή to Zinc Chromate (κιτρινωπό ή πρασινωπό) αναπαράστάθηκε τελικά με το Interior Green της Lifecolor με προσθήκη λίγου κίτρινου, ώστε, πάντως, να παραμένει πράσινη απόχρωση. Δεν επιλέχτηκε κιτρινωπό χρώμα λόγω της 2ης φώτο:

,

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 28, 2010, 04:07:39 μμ »
Πολύ ωραία! Αν και ασχολούμε με τα jet, το P-38 της Academy είναι ένα κιτ που θέλω να φτιάξω στο μέλλον. Κοίταξα για πρώτη φορά σε αυτό το μέρος του forum και σε βρήκα! Μπράβο Δημήτρη, συνέχισε και θα παρακολουθώ να μαθαίνω.

Tags: