Ο Μάνος εχει βάλει φιλτρο ανθρακα μέσα στον εξαεριστήρα. Πολλοί εξαεριστήρες κουζίνας εχουν τέτοια πρόβλεψη, είναι οι λεγόμενοι κλειστού τύπου. Κοστίζουν όμως περισσότερο. Το φίλτρο άνθρακα μπαίνει μετά το συνηθισμένο λευκό φίλτρο του εξαεριστήρα της κουζίνας. Στην περίπτωση μας, επιβάλλεται να τοποθετηθεί πρίν απο τους ανεμιστήρες του εξαεριστήρα. Επειδή θελουμε να χρησιμοποιήσουμε τον εξαεριστήρα για βαφές, επιβάλλεται να χρησιμοποιήσουμε ενα ειδικό προφίλτρο που προστατεύει το φίλτρο του άνθρακα. Ολα αυτά έχουν ένα παχος και μία αντίσταση στον αέρα, που μειωνουν την ταχύτητα που ρουφά ο ανεμιστήρας και κατά συνέπεια τα κυβικά ανα ώρα που ρουφά.
Δεν εχει να κανει τίποτα με σωλήνες , ξύλα και τα λοιπά. Δεν διυλίζουμε Jack Daniels σε πετροκάρβουνο.
Πρόσεξε τώρα το παρακάτω.
O ανεμιστήρας που πρότεινες επαρκεί δεν επαρκει εαν τον βάλεις από κάτω οπως ο Μάνος. Γιατί τότε έχεις μια μεγιστη επιφάνεια εργασίας 60x55cm. Eίπες 48άρι μοντέλο -> Αντε δηλαδή να βάψεις 40εκ ψηλότερα από την επιφάνεια εργασίας στί υπόλοιπες διαστάσεις είσαι Ok.
Πρόσεξε όμως τι όγκο αέρα συνεπαγεται αυτό
Δηλαδή 60x55x40 = 0,132 κυβικά μέτρα που πρέπει να φιλτράρεις.
Θεωρητικά θές 30 φιλτραρίσματα το λεπτό για να μην σου ξεφύγει τίποτα.
0,132x30 = 3,96 κυβικά μέτρα το λεπτό ή το απίστευτο νούμερο 140cfm (αυτό να το βλέπουν όσοι λένε χρησιμοποιώ ανεμιστήρες PC) ή ανα ώρα 237,6
= A κυβικά μέτρα αέρα.
Οταν όμως προστεθεί στον εξαεριστήρα σου ενεργό φίλτρο άνθρακα και προφίλτρο υάλου η απορροφητικότητα του σε κυβικά ανα ώρα θα μειωθεί. Θες 10%

: Τεχνικοί μου εχουν πεί και μεγαλύτερα νουμερα αλλά ας κρατήσουμε αυτό. Τα 280 του ανεμιστήρα σου γίνονται 252, εχουμε διαφορά 14,6 κυβικά μετρα την ώρα που σημαίνει οτι στην καλύτερη των περιπτωσεων ο ανεμιστήρας σου θα κανει 31 ανανεώσεις αερα το λεπτό οριακά θα επαρκεί και με πολλές παραδοχές.
σου
Αυτό που σου πρότεινα εγώ σου δίνει 400cfm οταν χρειάζεσαι 180

. Σου βάζω 20% πτώση απόδοσης στους ανεμιστήρες αντί για 10 λόγω φίλτρων, πάμε στα 320cfm. Από τα 180 στα 320 ε καποια διαφορά έχουμε

Εγω προσπαθώ βρε παιδιά να του βρω τρόπο να μην τσακωθεί με την γυναίκα του ο άνθρωπος. Φθηνή λυση αποδοτική και μικρή σε όγκο