Αν και δεν γουστάρω τις "Αμερικανιές", αυτο το μοντέλο το "λάτρεψα"..

Το είχα στο ντουλάπι και εγώ δεν ξέρω ποσα χρόνια (μάλλον 10).Κάποιος (ή μαλλον κάποια) μου το ειχε κάνει δώρο. Αποφάσισα κατα την διάρκεια που περίμενα να στεγνωσουν τα χρώματα απο το MERCEDES μου, σιγά σιγά να το ξεκινήσω.
Πρόκειται για το HEMI 'CUDA (χαϊδευτικά) ή κανονικά Plymouth Baracuda στην 1/24 της MONOGRAM.

Δεν είχα ξαναφτιάξει ποτέ κιτ απο αυτήν την εταιρεία και με ξένησε το γεγονός οτι οι ρόδες εμπρός δεν στρίβουν, αλλα και ο τρόπος που συνδέοντε.Ομως παρατήρησα το απίστευτα καλό πλαστικό και το πολύ καλό και "καθαρό" σε γραμμώσεις με λεπτομέρειες καλούπι.
Το 7.0 L μοτέρ με τους 335 hp εχει πάρα πολυ καλή λεπτομέρεια και πολλά "συμπράγκαλα"...

Επίσης στο σασί είναι χαραγμένα τέλεια, τα σωληνάκια φρένων, που ξεχωρίζουν απο το σωληνάκι βενζίνης, κ.α.
Επίσης ενα άλλο αρνητικό είναι οτι δεν εχει χαλκομανίες για τα οργανα, τα οποία ειναι σκαλισμένα και αναγκάζεσαι να καταναλώσεις ώρες για να τα βάψεις...

Ενα άλλο αρνητικό είναι οτι τα φώτα πίσω δεν είναι διάφανα, αλλα απο πλαστικό νίκελ και θέλουν βάψιμο.

Εδώ θέλει κάποιες μικροδιωρθώσεις στις "πινελιές" μου στην μάσκα...

Το μοτέρ είναι φοβερό και είναι ο μοναδικός λόγος που μου αρέσουν οι Αμερικάνοι.Πάντα σε ολα τα σπορ μοντέλα παραγωγής τους, βάφουν τα μπλόκ τους, τα "καπάκια" και τις κυλινδροκεφαλές. Οπως και ολα τα WRC αγωνιστικά αυτοκίνητα.
Ετσι λοιπόν το μπλόκ του κινητήρα βάφτηκε πορτοκαλί, το κάρτερ μαύρο και τα καπάκια παρέμειναν νίκελ...ʼλλωστε είναι και το χαρακτηριστικό των Αμερικάνων αυτο το χρώμα.Θέλουν και βάψιμο οι μπουζίπιπες.

Εδώ τώρα θέλω βοήθεια:Οι ζάντες, εχουν στρογγυλές τρύπες, τις οποίες πρέπει να τις κάνω μαύρο ματ, ωστε να φαίνονται σαν τρύπες.Το κακό, οτι είναι νίκελ και το χρώμα δεν πιάνει και τρέχει.

Τι κάνω?