Αποστολέας Θέμα: Bring the prisoner!!!! SAS in the lair  (Αναγνώστηκε 3224 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Bring the prisoner!!!! SAS in the lair
« στις: Μαΐου 07, 2010, 12:16:39 μμ »
Καλημέρα σε όλους,
Παρακάτω θα δείτε φωτογραφίες από το ΠΡΩΤΟ διόραμα της μοντελιστικής μου ζωής (μου πήρε μόλις 35 χρόνια να το αποφασίσω :mrgreen:). Για το λόγο αυτό μη βαράτε (πολύ δυνατά τουλάχιστον), αλλά παρακαλώ επικεντρωθείτε σε εποικοδομητικά σχόλια. Πάμε λοιπόν:

Το στόρυ:

Δύο τζιπάκια της SAS επιστρέφουν μετά από επιδρομή, στο λημέρι τους (κάπου στη Γαλλία). Μαζί τους φέρνουν και έναν αιχμάλωτο για ανάκριση. Την όχι πολύ τρυφερή μεταχείρηση του αιχμάλωτου, παρακολουθούν (μαζί με τους επιδρομείς) και οι σκοποί του λημεριού (μαζί με έναν Γάλλο αντιστασιακό της FFI).

Τα τζιπ, έχουν ήδη παρουιαστεί στην ενότητα "Στρατιωτικά Θέματα Α και Β ΠΠ". Θα πρέπει να πω ότι αντικατέστησα το 50άρι στο ένα τζιπ με Bren. Επίσης αντικατέστησα το κάνιστρο στο πίσω μέρος του ενός, με μια πλατφόρμα στην οποία έβαλα ένα κιβώτιο. Το κάνιστρο στο άλλο τζιπ το άφησα, αλλά έβαψα το "Χ" του λευκό, υποδηλώνοντας ότι περιέχει νερό. Όλα τα παραπάνω έγιναν μετά από συμβουλές του Σταύρου.

Τα πληρώματα προέρχονται από τη Milicast, όπως επίσης ο φρουρός με το Bren (στον τοίχο) και αυτός με το Sten στην μέση του διοράματος. Ο αντιστασιακός είναι από το σετ της Caesar (με άλλαγμένο κεφάλι). Αλλαγμένο κεφάλι (προκειμένου να "φοράνε" μπερέ), έχουν και οι άλλοι δύο βρετανοι: ο δεκανέας (Revell) και ο στρατιώτης που σπρώχνει τον αιχμάλωτο (Ιtaleri). Ο αιχμάλωτος τέλος προέρχεται από το Sdkfz 251 της Matchbox επίσης με αλλαγμένο κεφάλι (σαν τον Φρανκενστάιν αισθάνομαι ώρες ώρες :mrgreen:) και δεμένα μάτια (από αλουμινοταινία). Ο σωρός με τα βαρέλια είναι από σετ ρητίνης της TP Models.

Σκέφτομαι ακόμα, να βάλω ένα δέντρο στην πίσω αριστερή γωνία, γιατί to όλο διόραμα, μου προέκυψε μάλλον πιο επίπεδο από όσο έπρεπε.
Για την ποιότητα των φωτογραφιών δεν το συζυτώ :oops:

Περιμένω τα σχόλια και τις προτάσεις σας για βελτίωση  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
Απ: Bring the prisoner!!!! SAS in the lair
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 07, 2010, 12:21:22 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Εύγε!!!!!
Για τζιπάκια, φιγουρίτσες κ.λ.π., δεν έχω να πώ τίποτα!!!!!
Θα συμφωνήσω μαζί σου για το δέντρο, όχι μόνο λόγο επιπέδων, αλλά και απο "τακτικής" άποψης... (βοηθούν στην κάλυψη-  απόκρυψη), του λημεριού!!!!
Και βάλε δύο τρία, όχι μόνο ένα...

Αποσυνδεδεμένος Ανθιμος Γκ.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 07, 2010, 12:36:09 μμ »
Τα τζιπάκια σου είναι πολύ όμορφα αλλά οι φιγούρες νομίζω ότι θέλουν λίγο δουλειά.
Από σκηνοθετικής άποψης τα πήγες πολύ καλά μπορώ να πω.
Θα σου πρότεινα αν έχεις αερογράφο να φτιάξεις ένα πολύ αραιό μίγμα με τα περισσότερα χρώματα απ' αυτά που χρησιμοποίησες
και να ψεκάσεις από μακριά όλο το διόραμα, αυτό βοηθάει στο να δέσει χρωματικά το όλο σκηνικό.
Anyway καλώς ήλθες στην αρρώστια που λέγετε διόραμα και μην ξεχνάς  ::keep_mod:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

ÁÍ Ï ÄÏÕÑÅÉÏÓ ÉÐÐÏÓ ÇÔÁÍ ÓÔÇÍ 1:35 ÈÁ ÅÉ×ÁÌÅ ÐÁÑÅÉ Ô’ ÁÑ×..ÉÁ ÌÁÓ!!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 07, 2010, 12:47:26 μμ »
Εύγε,
για πρώτο διόραμα είναι πολύ καλό, τα είπαμε κι απο κοντά
συνοψίζω τις παρατηρήσεις μου για να ληφθούν υπ' όψιν στο επόμενο που πιστεύω θα ξεκινήσεις σύντομα
(τόσες ...μπουλντόζες που φτιάχνεις....φωνάζουν για λίγο χωματάκι).
- Αν το έδαφος ήταν λίγο ανώμαλο θα έδινε περισσότερο ενδιαφέρον.
- Απέφυγε ευθείες γραμμές όπως αυτές του γρασιδιού στα αριστερά και των δυο τζιπ. στην ύπαιθρο σπάνια βλέπεις κάτι τέτοιο.
- Ενα ή και δυο δεντράκια όντως χρειάζονται για να ισορροπήσει καλύτερα το διόραμα και σκηνοθετικά (απόκρυψη-παραλλαγή).
- Οι λειχήνες θα δείξουν περισσότερο ως θάμνοι εαν την επόμενη φορά τις πασπαλίσεις με κάτι σαν "φυλλαράκια" (πχ. ψιλοκομμενα μυρωδικά κουζίνας)
- το στεγνό πινέλο στο μουσαμά που καλύπτει τα βαρέλια είναι έντονο, νομίζω ήθελε πιο διακριτικό
- Προσυπογράφω το σχόλιο για γενικό "σκόνισμα" των πάντων με αερογράφο (αραιό ματ βερνίκι κε 2 σταγόνες dark earth)
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 07, 2010, 03:07:20 μμ »
καλή αρχή  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

μερικές ιδέες- συνταγές

πιο μικρή βάση, να μη αφήνει κενά και να "επιτρέπει" στο μάτι να κάνει άμεσα φόκους στην ιστορία που λέει το διόραμα
τα διαφορετικά επίπεδα - πχ με φελλό -  και κάτι ψηλό στο background ( κτίριο, μαντρότοιχος, δένδρα) βοηθούν να γίνει πιο ενδιαφέρον
για θάμνους, δένδρα πιο ρεαλιστικά είναι τα φυσικά κλαδάκια-αγκάθια πασπαλισμένα με "φύλλα" από τραινάδικα - όπως τα κάνει ο Αποστόλης

Υ.Γ. γενικό "σκόνισμα" των πάντων με αερογράφο (αραιό ματ βερνίκι κε 2 σταγόνες dark earth)  :roll: :roll: :roll:
φοβάμαι ότι θα "ισοπεδώσει" τα πάντα
σκόνες στο έδαφος που να "περνάει" και στα οχήματα πιστεύω ότι είναι προτιμότερο

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 07, 2010, 06:20:20 μμ »
Δημήτρη,μια χαρά αρχή έχεις κάνει!
Προσωπικά θα ήθελα,περισσότερες σκιάσεις στις φιγούρες και στα πρόσωπα!
Επίσης ένα πολύ ωραίο εφέ γιατο έδαφος είναι να δουλεύεις με αερογράφο στα όρια χώματος-γρασιδιού με καφέ,και μετά στο γρασίδι με τόνους πράσινου και drybrush με 94 Humbrol(δοκίμασε το θα με θυμηθείς!)Τόνισε με το 94 περισσότερο τα όρια του γρασιδιού...
Επίσης όταν πασπαλίζεις γρασίδι καλό είναι να αφήνεις κενά ώστε με το βάψιμο με καφέ να δείχνουν πιο ενδιαφέροντα!
Πετρούλες και ξυλαράκια πεταμένα στο έδαφος ή γρασίδι,προσθέτους έξτρα ενδιαφέρον,,καθώς και κάποιο εργαλείο,σανίδα,σίδερο,κράνος ή ότι άλλο σκεφτείς...
Για θάμνους και χορταράκια εκτός απ το στατικό γρασίδι πολύ ωραία και στην κλίμακα έχω βρει το πράσινο σφουγγαράκι για κατσαρόλες της 3M (Scotchbrite)! Τραβάς κομμάτια με μια λαβίδα,και αφού τα πιάσεις μαζί πάλι με την τσιμπίδα τα βουτάς στην κυανοακρυλική και κατευθείαν στο έδαφος! Λιγο πέρασμα με αερογράφο και με το 94 και θα δείξουν πολύ πιο scale απ τις γνωστές λειχήνες....
Φυσικά μπορείς πάνω απ το σφουγγαράκι να πασπαλίσεις με ότι γρασίδι-ρίγανη θες...
Δες ένα παλιό δικό μου.
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,123.0/highlight,luchs.html

Τέλος πάλι με αερογράφο και με καφέ σκόνισε ελαφρά ή πιο έντονα τα κάτω μέρη των οχημάτων,ώστε να δέσουν με το διόραμα,καθώς και με παστέλ ή σκόνες τα πόδια και γόνατα από φιγούρες..
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 07, 2010, 07:17:46 μμ »
Δημήτρη έχεις κάνει πολύ όμορφη δουλειά!
Η δική μου πρόταση είναι να ξυλώσεις αυτά τα μουχλοειδή κλαδάκια,λειχίνες ή όπως τα λένε. Δοκίμασε να βάλεις είτε αυτά που σου είπε παραπάνω ο Γιώργος,ή ακόμα και κανονικά λεπτά κλαδάκια!

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 07, 2010, 08:06:25 μμ »
Δημήτρη η δουλειά σου είναι παρα πολύ καλη. Συγχαρητήρια.
Εγώ το μόνο που θέλω να πώ είναι οτι οι φιγούρες νομίζω οτι χρειάζονται λιγες σκιάσεις και highlights παραπάνω.

Η βάση τι μεγεθος έχει? Απο κορνίζα είναι?

::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος kongrigo

• ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ PATCHES!!!
  • Scale 1/48
  • *
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ PATCHES !!!
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 07, 2010, 08:46:05 μμ »
Μητσάρα, σε τί κλίμακα είναι; 1/144   :lol:
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας..

[/u

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 07, 2010, 08:52:19 μμ »
Μητσάρα, σε τί κλίμακα είναι; 1/144   :lol:
Κωστάκη....θα έπρεπε να ξέρεις ότι ΜΙΑ είναι η κλίμακα! 1/72 (1/76 λόγω Milicast)  :twisted:
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 07, 2010, 09:01:36 μμ »
Δημήτρη οι ιδέες που σου έδωσαν, είναι ότι πρέπει για τη συνολική βελτίωση του διοράματος. Έμπειρος είσαι, οπότε θα τα καταφέρεις.

Εγώ θα σταθώ στο ότι είναι το πρώτο σου και ειλικρινά χάρηκα που με το στήσιμο των φιγουρών λες πολύ καλά την ιστορία  ::eusa_clap:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 08, 2010, 03:03:44 μμ »
Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους τόσο για τα σχόλια σας, όσο (κυρίως) για τις συμβουλές σας. Αυτό είναι άλλωστε και το είδος της κριτικής που (εγώ τουλάχιστον) απολαμβάνω. Επίσης θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που ......δεν με δείρατε (όσο μάλλον θα μου έπρεπε :mrgreen:).

Μετά λοιπόν από τις συμβουλές σας, αυτά που μπορώ πλέον να κάνω είναι τα εξής:

# Αρχικά να βάλω το δέντρο που λέγαμε (και αν με παίρνει - εικαστικά - ίσως ακόμα ένα), όπως προτείνουν ο Ορέστης και ο Πέτρος
# Να "περιποιηθώ" λιγάκι παραπάνω τις φιγούρες (αν και σε φυσικό μέγεθος δείχνουν ΟΚ, σίγουρα το θέλουν το κάτι τις τους)
# Να αλλάξω τις ευθείες στο γρασίδι, όπως πρότεινε και ο Σταύρος και να ακολουθήσω (δοκιμαστικά) τη μέθοδο του Γιώργου (Μmaker)
# Να ρίξω ρίγανη στους θάμνους

Τα "κόλπα" με τον αερογράφο τα φοβάμαι (γνωστός πινελάκιας άλλωστε), οπότε δε με βλέπω

::arrowred:: Κώστα (Kongrigo), τα τζιπάκια είναι 72άρια, όπως και κάποιες από τις φιγούρες (οι υπόλοιπες είναι 1/76)
 ::arrowred:: Γιώργο (800), ναι είναι από κορνίζα (μέθοδος Ζάλογκα)
 ::arrowred:: Πέτρο, συμφωνώ με όσα λες, αλλά ........ είπαμε το πρώτο μου είναι. ʼλλωστε μικρός είμαι ακόμα (λέμε και καμιά ...να περνάει η ώρα)
 ::arrowred:: ʼνθιμε, ευχαριστώ για το καλωσόρισμα στον (μάλλον διαφορετικό) κόσμο σας και για τις ιδέες σου
 ::arrowred:: Φίλιππε, έμπειρος είμαι μεν, σε άλλα κόλπα δε. Είδομεν......

Και πάλι σας ευχαριστώ όλους για τις καλές σας συμβουλές ::proskino::  ::proskino:: ::proskino::

ΔΚ

Tags: