Αποστολέας Θέμα: Bofors 40 mm Gun & Tractor (AIRFIX) 1/76  (Αναγνώστηκε 1248 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος steliosarn

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Νίκαια
    • (blog)Ελληνικά Φτερά
Bofors 40 mm Gun & Tractor (AIRFIX) 1/76
« στις: Μαΐου 06, 2010, 08:24:53 μμ »
 Είναι το πρώτο μου :oops: επιτυχημένο μοντέλο και θα ήθελα κάποιες συμβουλές για τροποποίηση ή διώρθωση :?: αν και δεν είναι τοσο καλό!

Εδώ  ::arrowdown:: είμαι στο 1ο στάδιο κατασκευής του bofors ενώ πάνω είναι τράκτορας.

Aπλά επιδή θέλει αρκετές διωρθώσεις και εγώ δεν έχω τον χρόνο για δοκιμές (είμαι μαθητής 3ης Γυμνασίου) αλλα ο μοντελισμός είναι η τρέλα μου, ετσι ζητώ την βοήθειά σας!

Αποσυνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
Απ: Bofors 40 mm Gun & Tractor (AIRFIX) 1:76
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 06, 2010, 10:37:14 μμ »
Aν και οι φωτο δεν βοηθουν και πολυ , η πρωτη εντύπωση ειναι οτι οι τροχοι δεν πατανε καλα και οι κολλησεις θελουν περισσοτερη προσοχη.
Τι κολλα εβαλες ;
Καλη συνεχεια και
 ::welcome_model::
Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 06, 2010, 11:10:50 μμ »
Χεχεχε στην ηλικία σου άρχισα και εγώ να βάφω τα μοντέλλα μου ::sofos11:: ::sofos11::
-Παρατηρώ ότι υπάρχει κάποιο χνούδι στα σημεία των κολλήσεων. Προσπάθησε να βάζεις λίγη σχετικά κόλλα, χρησιμοποιώντας μία βελόνα ή μία οδοντογλυφίδα, εκεί ακριβώς που χρειάζεται. Αν ξεχειλίσει, μήν προσπαθείς να την σκουπίσεις με μπατονέττες, διότι αφήνουν χνούδια και σημάδια που δύσκολα εξαλλείφονται. Την κόλλα που "παράπεσε", την απορροφάς αγγίζοντας την σταγόνα της με την γωνίτσα μίας χαρτοπετσέτας, και το αφήνεις να στεγνώσει. Το σημάδι που τυχόν άφησε το εξαλλείφεις μετά, τρίβοντας με  ψιλό ντουκόχαρτο, προσέχοντας την παρακείμενη λεπτομέρεια, όσο μπορείς.
-Τις λεπτομέρειες (οδηγός, τιμονάκι, εσωτερικό) τις βάφεις πρίν ολοκληρώσεις το μοντέλλο. Αλλιώς κλείνονται σε δύσκολα σημεία, και δεν μπορείς να κάνεις και πολλά μετά.
-Προσπάθησε να βεβαιωθείς ότι πατάνε όλοι οι τροχοι του οχήματος οριζόντια, ενώ τους κολλάς.
-Κάποια κενά που παραμένουν σε κάποιες ενώσεις, μπορείς να τα στοκάρεις αν θέλεις, ώστε να μην φαίνονται. Εύκολος και φτηνός στόκος είναι ο ακρυλικός στόκος χρωματοπωλείου.
-ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ, μήν αγχώνεσαι, απόλαυσε αυτό που φτιάχνεις, η βελτίωση και η τελειότητα θα έρθουν με την εξάσκηση από το ένα μοντέλο στο άλλο ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: 

Το μοντέλλο που πήρες είναι πολύ ωραίο παρά την ηλικία του, και το όπλο αυτό χρησιμοποιήθηκε και από τον Ελληνικό Στρατό στον Β΄ΠΠ, και μετά από αυτόν.Καλή συνέχεια!

Αποσυνδεδεμένος athor1972

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Δυτικά προάστια
  • Γιώργος Αθανασιάδης
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 07, 2010, 12:44:33 πμ »
Φίλε μου  καλώς ήρθες στην παρέα μας
και καλή συνέχεια.
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

• Scale 1/144
  • *
    • (blog)Ελληνικά Φτερά
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 07, 2010, 11:47:13 μμ »
Σας ευχαριστω καλος σας βρήκα! Ευχαριστω για τις συμβουλες θα τις εφαρμοσω

• Scale 1/144
  • *
    • (blog)Ελληνικά Φτερά
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 08, 2010, 04:41:10 μμ »
To μοντέλο εχει γενικά προβλημα εφαρμογής ειδικά στους τροχους! Δεν είναι σταθεροί και επίσης εχει αρκετά σημεία που χρειάζεται στόκος!

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 08, 2010, 08:49:46 μμ »
Κυρίως απόλαυσε τον μοντελισμό. Ως προς τις βελτιώσεις και τεχνικές διάβασε όπου βρεις τα απαραίτητα άρθρα (εδώ θα βρεις αρκετά) αλλά πειραματίσου πρώτα με απλά μοντέλα όπως αυτό. Σιγά σιγά και αργά -μη βιάζεσαι, απόλαυσε τη κατασκευή κα ιίσως να μη προσπαθήσεις να εφαρμόσεις όλες τιις τεχνικές μαζί
Καλώς ήλθες και καλή συνέχεια

Αποσυνδεδεμένος PanzerAlex

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 18, 2010, 10:36:05 μμ »
Τα συγχαρητήριά μου για την κατασκευή σου και για την ενασχόλησή σου με το μοντελισμό.

Είναι σημαντικό να απολαύσεις ΚΑΘΕ μοντέλο που φτιάχνεις. Μην αγχώνεσαι καθόλου βλέποντας μοντέλα πιο πεπειραμένων από εσένα. Και προπάντων μην απογοητεύεσαι αν κάτι δεν σου πετυχαίνει.

Το internet σήμερα σου παρέχει άφθονες πληροφορίες για τεχνικές κτλ απλώς διάβαζε, φτιάχνε μοντέλα και πειραματίσου.  Θα σημειώσεις αλματώδη πρόοδο πολύ γρήγορα.

Αν αποφασίσεις να ασχοληθείς με τις μικρές κλίμακες τότε θα σε βοηθήσω όπως μπορώ αφού και εγώ κατασκευάζω στην 1/72.

Καλώς ήρθες λοιπόν και καλές κατασκευές.

• Scale 1/144
  • *
    • (blog)Ελληνικά Φτερά
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 27, 2010, 03:44:38 μμ »
Ευχαριστώ. Δεν ξέρω ακόμα την κλιμακα που τελικά θα επιλέξω. θα δοκιμάσω να δω απο όλα.

Tags: