Αποστολέας Θέμα: Lacquer thinner από χρωματοπωλείο;  (Αναγνώστηκε 11230 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος panz

• Scale 1/144
  • *
Lacquer thinner από χρωματοπωλείο;
« στις: Μαΐου 03, 2010, 01:04:47 μμ »
Ψάχνω διαλυτικό για αστάρια Tamiya και mr surfacer 1200. Επειδή δεν βρήκα σε μοντελάδικο κάποιο lacquer thinner, ζήτησα από χρωματοπωλείο. Μου 'δωκαν ένα της ΒΙΒΕΧΡΩΜ Ε/1916 ΑΡΓΟ και γράφει 'Διαλυτικό για υποστρώματα, βερνίκια και λάκκες πολυουρεθάνης 2συστατικών".
Λέτε να κάνει; Είναι κλειστό δίπλα μου και πονάει ήδη ο λαιμός μου! Tι διάολος είναι αυτός...τώρα κατάλαβα για τι πράγμα μιλάγατε τόσο καιρό. Μόνο με καλή μάσκα και γάντια και πάλι...  ::brancard::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Απ: Lacquer thinner από χρωματοπωλείο;
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 03, 2010, 02:10:14 μμ »
Αυτο που σου εδωσαν ειναι οκ για αραιωση υγρου στοκου,enamel χρωματων και των ακρυλικων της Gunze και της Tamiya. Προσεχε ομως γιατι λιωνει το πλαστικο για πλακα! Εναλακτικη επιλογη ειναι το laquer thinner της Tamiya και το Mr Color της Gunze που δεν πειραζουν και το πλαστικο. :wink:

Αποσυνδεδεμένος staticjim

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: UK , Manchester
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 03, 2010, 03:49:14 μμ »
Είναι κλειστό δίπλα μου και πονάει ήδη ο λαιμός μου! Tι διάολος είναι αυτός....

Επισης το Δυαλιτικο να μην το εχεις μεσα στο δωματιο που μενεις ή κοιμασαι γιατι δεν σφραγιζουν και τελεια και εξατμιζονται ευκολα στο χωρο.
Καλο ειναι να το βαλεις σε καποια αποθηκη η σε καποιο ντουλαπι αν εχεις σε κανα μπαλκονι εκτος σπιτιου.  
Στο λεω γιατι εγω την ειχα πατησει με ενα μπουκαλι ασετον και το πηρα πρεφα γιατι ειδα τη σταθμη να εχει πεσει.Ολα τα δυαλιτικα τα εβαλα σε μια αποθηκουλα που εχω εκτος σπιτιου.  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος panz

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 03, 2010, 04:16:03 μμ »
Αυτο που σου εδωσαν ειναι οκ για αραιωση υγρου στοκου,enamel χρωματων και των ακρυλικων της Gunze και της Tamiya. Προσεχε ομως γιατι λιωνει το πλαστικο για πλακα! Εναλακτικη επιλογη ειναι το laquer thinner της Tamiya και το Mr Color της Gunze που δεν πειραζουν και το πλαστικο. :wink:
Σε τι αναλογία με αστάρι πάνω κάτω;  :?: Να δοκιμάσω να του  βουτήξω κανένα παλιό κομμάτι πλαστικό να βεβαιωθώ μην κάνει καμιά ζημιά;  :?: To Mr. Surfacer 1200 θέλει οπωσδήποτε retarder :?:

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 03, 2010, 05:22:53 μμ »
Αναλογια στανταρ δεν υπαρχει για κανενα χρωμα. Αραιωνεις μεχρι να γινει περιπου σαν γαλα. Καλο θα ηταν να μπει και λιγο retarder αλλα οχι οτι να'ναι. Μονο το δικο του,της Gunze δηλαδη.Εναλακτικα μπορεις να παρεις το self levelling thinner,παλι της Gunze,που εχει ηδη retarder.

Αποσυνδεδεμένος IBANEZos

• Δημήτρης Μπουρέκας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα - Χίος
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 03, 2010, 05:28:34 μμ »
Ποσο σου κοστισε το Lacquer thinner απο το χρωματοπωλειο?

Αποσυνδεδεμένος panz

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 03, 2010, 09:39:38 μμ »
Διαλυτικό πολυουρεθάνης 2 ευρώ 750 ml. Είναι πολύ δυνατό, με κλειστό το μπουκάλι και πόναγε ο λαιμός μου; ΔΕ ΛΕΕΙ! 45 ευρά πήγε η μάσκα (3M) και σίγουρα θα τη χρειαστώ. Ξέρει κανείς αν το Mr. Leveling Thinner είναι ποιο ήπιο και στο πλαστικό αλλά και στο αναπνευστικό;  :shock:

Αποσυνδεδεμένος IBANEZos

• Δημήτρης Μπουρέκας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα - Χίος
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 03, 2010, 09:54:12 μμ »
Ευχαριστω! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 03, 2010, 11:31:18 μμ »
Ποσο σου κοστισε το Lacquer thinner απο το χρωματοπωλειο?
Διαλυτικό πολυουρεθάνης 2 ευρώ 750 ml. Είναι πολύ δυνατό, με κλειστό το μπουκάλι και πόναγε ο λαιμός μου; ΔΕ ΛΕΕΙ! 45 ευρά πήγε η μάσκα (3M) και σίγουρα θα τη χρειαστώ. Ξέρει κανείς αν το Mr. Leveling Thinner είναι ποιο ήπιο και στο πλαστικό αλλά και στο αναπνευστικό;  :shock:
To Leveling δεν πειραζει το πλαστικο και εχει λιιιιιγο πιο ηπια...μποχα. :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος panz

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 04, 2010, 06:57:59 μμ »
Εβαλα ένα παλιό κομμάτι μέσα σε ένα βαζάκι με το διαλυτικό από το χρωματοπωλείο και το έκανε τσιχλόφουσκα και ο λαιμός μου πάλι πονάει και δεν ήμουν από πάνω του πάνω από 1 λεπτό.  :shock: Έχετε καμιά ιδέα πως να το ξαποστείλω; Δεν είναι ούτε για κάδο ούτε για αποχέτευση αυτό το πράγμα! :evil:

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 04, 2010, 07:17:37 μμ »
Καντο δωρο σε καπιον αλλο μοντελιστη! ::noidea::

Αποσυνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 04, 2010, 07:32:38 μμ »
Αφου κανενα δεν μισεις στον κοσμο να σκοτωσεις ,
φοβασαι μην καμια φορα το στρεψεις στον εαυτο σου ;

Απο την μικρη πειρα που εχω λογο δουλειας και απο συζητησεις με επαγγελματιες μπογιατζηδες , που βαφουν λακες με τετοια δηλητηρια λεω μακρια απο αυτα τα διαολια.
Βεβαια αυτοι ειναι και ''μαστορια'' και βαφουν χωρις μασκες και προφυλαξεις , με το τσιγαρο στο στομα ετσι εχουν καψει ρουθουνια και λαρυγγια.
Ενα κοπαδι κατσικια να ψηνεις διπλα τους χαμπαρι δεν θα παρουν.

Αν θελεις να το πεταξεις ριχτο σε κανενα κλειστο βοθρο λιγο  λιγο , κονουπι δεν θα μεινει.
Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

Αποσυνδεδεμένος natna

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδική - Καβάλα
  • Πάνος - Pashion for model cars!
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 05, 2010, 02:04:08 μμ »
To Μr color thinner της gunze πάντως έχει μυρωδιά lacquer thinner χρωματοπολείου αλλά δεν τρώει τα πλαστικά της tamiya.
Bγάζει με λίγο κόπο με ποτισμένο βαμβάκι ακρυλικά βερνίκια 1Κ και αστάρια. Δεν ξέρω βέβαια τί θα γίνει αν πετάξεις το πλαστικό μέσα σε αυτό...
Αλλά πολύ ακριβό ρε παιδιά...
Tόσα πολλά ωραία μοντέλα... Τόσο τεμπέλης εγώ...

Αποσυνδεδεμένος panz

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 07, 2010, 11:47:07 πμ »
Πολύ ιστορία για ένα αστάρωμα  :shock:.  Δηλαδή αν το χρησιμοποιήσω (του χρωματοπωλείου)  σε μικρή ποσότητα για διαλυτικό και όχι για μπάνιο που το έκανα τώρα δοκιμαστικά, λέτε να μην έχω πρόβλημα με τα πλαστικά;  :?
Για το γκρι primer της tamiya δεν έχω ακούσει τίποτα αλλά για το mr surfacer 1200 έχω διαβάσει ότι θέλει σίγουρα και retarder, αλλιώς στεγνώνει στον αέρα. Μήπως να πάρω το leveling thinner για σιγουριά; Κάνει και για το primer της tamiya λογικά;  :oops:

Αποσυνδεδεμένος panz

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 19, 2010, 08:50:26 πμ »
Έκανα μια πρώτη δοκιμή στο mr. surfacer με διαλυτικό νίτρου. Σαν αποτέλεσμα μου φάνηκε μία χαρούλα και πλέον σίγουρα θα καθιερώσω το αστάρωμα. Δε παρατήρησα κάποια στρέβλωση σε πλαστικό.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χρησιμοποιώ τόσο δυνατά διαλυτικά μόνο για αστάρωμα. Ακόμα και με πολύ καλή μάσκα σε εξωτερικό χώρο και πάλι...θάνατος...

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 05, 2010, 12:04:00 μμ »
Ένα πολύ καλό διαλυτικό είναι και το Body 740 που μπορείς να το προμηθευτείς από καταστήματα με χρώματα αυτοκινήτων!

[imgt]http://i44.photobucket.com/albums/f12/kursaros78/DSC00088.jpg[/imgt]

Είναι πολύ καλό και δεν υπάρχει κίνδυνος καταστροφής των πλαστικών επιφανειών!!!!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 05, 2010, 07:06:30 μμ »
Oταν ψεκασουμε κανα χρωμα αραιωμενο με αυτο σιγουρα δεν εχει προβλημα. Αμα ριξουμε ομως απευθειας πανω στο πλαστικο θα εχουμε δραματα. :wink:

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 05, 2010, 10:37:41 μμ »
Όχι όχι δεν είναι τόσο δυνατό όσο αυτό της πολυουρεθάνης!!!!Τώρα βέβαια δεν ξέρω αν εμβαπτίσεις ένα κομμάτι πλαστικό μέσα στο εν λόγω διαλυτικό τι θα γίνει! 
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 06, 2010, 01:40:10 πμ »
Πουρες! :lol:

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 06, 2010, 10:17:19 πμ »
Μπα....κανονικό ψέκασμα χρώμα,με αυτό,θα διαβρώσει το πλαστικό...
Κάποια ίσως περισσότερο,κάποια λιγότερο...
Ακόμη μπορεί να διαβρώσει την κόλλα της ταινίας μασκαρίσματος,και δεν ξέρω γω τι άλλο...
Η καλύτερη τεχνική είναι πολύ ελαφρά χέρια,ώστε να προλαβαίνει να πέφτει στεγνό το χρώμα στο πλαστικό,και φυσικά ένα πολύ καλό αστάρι...
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 06, 2010, 10:39:59 πμ »
Γιωργο το περιεργο ειναι οτι ψεκαστο δεν κανει τιποτα! Κανενα προβλημα ακομα και με βαρβαρο ψεκασμα.Ακομα και να τρεξει το χρωμα δεν εχεις θεμα.Στεγνωνει πολυ γρηγορα. :wink:

Αποσυνδεδεμένος panz

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 06, 2010, 01:29:32 μμ »
Διαλυτικό πολυουρεθάνης απευθείας στο πλαστικό το έσκισε. Σαν διαλυτικό για το mr surfacer 1200 για αστάρωμα όλα οκ και έστρωσε και πολύ ωραία.

Αποσυνδεδεμένος iliasbass

• χρόνος... ποτέ δεν είναι αρκετός...
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 06, 2013, 11:48:56 μμ »
πριν κατι μερες πηγα σε χρωματοπωλειο και μια που ημουν εκει λεω να παρω και ενα lacquer thinner..  ο τυπος μου εδωσε... διαλυτικο νιτρου...
απεξω γραφει ducco γενικης χρησης και μου το εδωσε σαν εναλλακτικο του white spirit.
θα κανει δουλεια η να το κρατησω για τα βαψιματα του μπαλκονιου???
3% μοντελιστης
97% θαυμαστης των εργων σας...

Αποσυνδεδεμένος SHAGRATHI

• Ανθλγός (ΜΧ) Σαουρίδης Δημήτριος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Florida
  • Civil Engineer - Project Manager
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 07, 2013, 12:24:28 πμ »
πριν κατι μερες πηγα σε χρωματοπωλειο και μια που ημουν εκει λεω να παρω και ενα lacquer thinner..  ο τυπος μου εδωσε... διαλυτικο νιτρου...
απεξω γραφει ducco γενικης χρησης και μου το εδωσε σαν εναλλακτικο του white spirit.
θα κανει δουλεια η να το κρατησω για τα βαψιματα του μπαλκονιου???

διαλυτικό νίτρου με πολυουρεθάνης (αυτό που θες εσύ δηλ.) είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Το νίτρου καταρχήν είναι πιο φτηνό. Μυρίζουν έντονα και τα δύο και αν τα μυρίσεις για ώρα, σε πιάνει ο λαιμός, ίσως κεφάλι κτλ...Τώρα το νίτρου το χρησιμοποιούμαι για καθαρισμό (σκληρό καθαρισμό  :mrgreen:) πινέλων που έχουν βάψει σμάλτα ή ακρυλικα (gunze-tamiya), όπως τα πινέλα έτσι και με τους αερογράφους χρησιμοποιείτε σαν καθαριστικό. Για βάψιμο που θες εσύ αντίστοιχο του lacquer της ταμίγια ή του μίστερ κόλορ θίνερ, είναι το διαλυτικό πολυουρεθάνης και όχι το νίτρου :!: :!:Βγάζουν πολλές εταιρείες (μην κάνω διαφήμιση), επίσης μπορείς να βρεις αντίστοιχο του lacquer σε χρώματα αυτοκινήτων, τα διαλυτικά που χρησιμοποιούν είναι κοντά στο lacquer το μοντελιστικό, με διάφορους χρόνους στεγνώματος., αργό πιο γρήγορο, σούπερ σπιντ  ::glossa::..(όπως το μίστερ κόλορ λέβελινγκ θίνερ που είναι το ίδιο με το μίστερ κόλορ θίνερ, απλά έχει και ριτάρντερ για να αργεί να στεγνώσει (ειδικά στο πινέλο βοηθάει πολύ)...Το νέφτι μπροστά στο διαλυτικό νίτρου είναι "αθώο" το νίτρου το πλαστικό των μοντέλων το κάνει αλοιφή όπως και το πολυουρεθάνης το μη μοντελιστικό. Αν αραιώσεις όμως σμάλτα, gunze-tamiya, στόκους μίστερ χόμπι και τέτοια δεν έχει κανένα θέμα, μόνο του είναι θανατηφόρο :!:
21ος ΛΜΧ, 21η ΤΘΤ Κομοτηνή.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 07, 2013, 02:02:37 πμ »
...(όπως το μίστερ κόλορ λέβελινγκ θίνερ που είναι το ίδιο με το μίστερ κόλορ θίνερ, απλά έχει και ριτάρντερ για να αργεί να στεγνώσει (ειδικά στο πινέλο βοηθάει πολύ)...
Προσοχή το Hobby Color Thinner είναι τελείως διαφορετικό από το Mr. Color Leveling Thinner ...
Το μέν πρώτο είναι αλκοόλη ενώ το δεύτερο είναι laquer (δηλαδή ήπιο διαλυτικό πολυουρεθάνης) και περιέχει όντως retarder. Βέβαια η (ποιοτική) βαφή Gunze και Tamiya με πινέλο είναι από τρομερά δύσκολη έως αδύνατη σε επιφάνειες μεγαλύτερες από κάποια λεπτομέρεια ενός μοντέλου (πχ ένα στικ πιλοτηρίου), με ότι κι αν τα έχουμε αραιώσει. Εκεί που το retarder του Leveling κάνει τη διαφορά, είναι στη βαφή με αερογράφο, όπου μας βοηθάει στα εξής: Το χρώμα στρώνει πολύ καλά, μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολύ λεπτές δέσμες χωρίς overspray και δεν βουλώνει εύκολα το μπέκ.

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ