Αποστολέας Θέμα: Οι πρώτες ερωτήσεις ...  (Αναγνώστηκε 1605 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Papadopoulos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Σουτιέν.
Οι πρώτες ερωτήσεις ...
« στις: Ιουλίου 22, 2006, 03:38:39 μμ »
Να και μερικές απορίες που έχω μέχρι στιγμής ...

1. Τα σημάδια από κόλλα πώς είναι ο καλύτερος τρόπος να φύγουν ; Εννοώ π.χ. από βαμμένο αμάξωμα

2. Γιατί όλοι βάφετε με σμάλτο ; Τα ακρυλικά είναι χειρότερα ;

3. Τα σημάδια από το πλαίσιο του κίτ σε ρόδες ( λάστιχο ) φεύγουν μόνο με το κοπίδι ; Ή υπάρχει κι άλλος τρόπος πιο ακίνδυνος ;

4. Τελικά αυτός ο Aztec ( αερογράφος ) είναι μήπως για πολύ πιο προχωρημένους ; Καλά έκανα και πήρα άλλον ένα ( Paarsche ή κάπως έτσι, δεν τον έχω τώρα μπροστά μου ) μέχρι να μάθω καλύτερα ;

Έρχονται κι άλλες απορίες, αλλά θα εκτιμούσα αν μου δίνατε τα φώτα σας πρώτα σε αυτές ...

Δημήτρης
γουρουμουστρουφούρδουφλουκ

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
Απ: Οι πρώτες ερωτήσεις ...
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 22, 2006, 05:52:06 μμ »
1 Προσωπικά τρίβω με κάποιο(α) ντουκόχαρτο(α) μέχρι να εξαφανιστεί το σημάδι και μετά βάφω.

2 Εγώ βάφω με ακρυλικά και σπανιότερα με σμάλτα.Τα πρωτιμώ γιατί καθαρίζεται ευκολότερα ο
αερογράφος και γιατί ξεβάφουν ποιο εύκολα(με λίγο αζαξ).Νομίζω όμως πως τα σμάλτα έχουν
καλύτερη απόδοση σε κάποια χρώματα(πχ μεταλικά).

3 Νομίζω μόνο με κοπίδι.Φαντάζομαι πως το λάστιχο δεν τρίβετε εύκολα με ντουκόχαρτο.

4 Ο αερογράφος δεν κάνει για εσένα αν δεν έχεις κάποια εμπειρία.Αυτό συμβαίνει γιατί ο λόγος
κόστους-απόδοσης δεν είναι ικανοποιητικός στα πρώιμα μοντελιστικά στάδια. Πρέπει πρώτα να
φας λίγο τα μούτρα σου και μετά να πάρεις κάποιον καλό. Εγώ επί 3-4 χρόνια χρησιμοποιούσα
2 αερογράφους των 10 ευρώ.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 22, 2006, 07:34:51 μμ »
1. Όπως σωστά είπε ο Πάνος, με ντουκόχαρτο ή με ελαφρύ ξύσιμο (και όχι κόψιμο), με το κοπίδι. Θα μάθεις σιγά σιγά, να κρίνεις πόση κόλλα χρειάζεται ώστε και καλά να κολλάνε τα κομμάτια και να μην περισσεύει η κόλλα.

2. Προσωπικά χρησιμοποιώ μόνο ακρυλικά για λόγους ευκολίας καθαρισμού όπως ανέφερε και ο Παναγιώτης. Οι βάφοντες με σμάλτο συνήθως το κάνουν από συνήθεια...

3. Πάντα το φίλμ που περισσεύει από το καλούπι του πλαστικού είναι καλύτερα να το ξύνεις και όχι να το κόβεις με το κοπίδι. Έτσι έχεις καλύτερο έλεγχο αλλά βγαίνει και πιο καθαρή η επιφάνεια του...

4. Το ότι αποφάσισες να πάρεις πρώτα έναν ακριβό αερογράφο για να ξεκινήσεις δε σημαίνει ότι θα μάθεις απευθείας να εξαντλείς τις δυνατότητές του. Τα αποτελέσματα που θα πετυχαίνεις, αρχικά θα είναι όπως με κάποιον απλό όπως αυτούς που είπε ο Παναγιωτης,(και μένα ο πρώτος μου τέτοιος ήταν). Με τον καιρό όμως θα δείς τη βελτίωση στο χέρι σου, αλλά σίγουρα θα χρειαστούν κανά δυό μοντέλα για να το διαπιστώσεις... Προσπάθησε κάπου να δοκιμάζεις πάντα τη πρόκειται να βάψεις και να μην αρκείσαι σε μονόχρωμα μοντέλα και δουλειές... Φτιάξε κάτι που να χρειάζεται δύο ή και τρία χρώματα ανανεμειγμένα, ώστε να μετρήσεις τις δυνάμεις σου...  :wink:

Αποσυνδεδεμένος staticjim

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: UK , Manchester
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 23, 2006, 02:07:00 πμ »
Συνονοματε εγω βαφω κυριως με σμαλτα και κα8αριζω τον αερογραφο με ασετον περνω 5-κιλο απο καταστιμα με ειδη χρωματων αυτοκινητου και συμφερει εχει 10 - 12 ευρα ενω αυτα στα super market σου βγενουν ακριβοτερα και δεν φτανουν ουτε για ζητω.

Για τις ροδες επειδη ειμαι αεροπλανας αλλα μου ειχε τυχει σε ενα Flanker της Academy να εχει λαστιχενιες ροδες και γυρω γυρω απο το λαστιχο ειχε μια γραμμη αρκετη πηρα μια καρφιτσα ενα γκαζακι εκανα 40 προσευχες (γιατι 1η φορα το δοκιμαζα) ειχα πιει και καμια μπυριτσα πριν να χαλαρωσω τελειως και κρατισα την καρφιτσα με ενα μυτοτσυμπιδο την εβαλα στο γκαζακι να πυρωσει και πολυ προσεχτικα εκαιγα το περισευμενο λαστιχο με τη μυτη της καρφιτσας δεν την ακουμπαγα ολοκληρη επανω στο λαστιχο. Προσεχε μονο εκει που 8α το κανεις να μην ειναι τραπεζομαντηλο η αλλο υλικο που να εχει κυνδινο γιατι εμενα μου επεσε η καρφιτσα 2 φορες απο το μυτοτσυμπιδο.

Τωρα οσο για τον αερογραφο πιστευω οτι ειναι καθαρα θεμα συνη8ειας εγω για 4 χρονια ειχα ενα Grapho tech μονης λειτουργιας και μετα οταν πηρα 2πλης παλι Grapho tech γιατι μου χαλασε ο 1ος δεν τον αντεξα ειχα μα8ει με τον μονης και πηρα και ενα Badger μονης και τωρα βαφω συνεχεια με τον Badger.

Καλη επιτυχια !

Αποσυνδεδεμένος ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ(Ι)ΚΑΚΑΛΟΣ

• at Ormond VOR, radial 260, 3500ft...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Daytona Beach
  • Παντέλας
    • http://www.airclub-larissa.gr
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 23, 2006, 03:56:31 πμ »
Εγώ αρχηγέ βάφω μια ζωή με σμάλτα από συνήθειο και κυρίως γιατί υπάρχει τεράστια γκάμα αποχρώσεων. Τον τελευταίο καιρό δοκιμάζω και ακρυλικά να δω τι παίζει, ίδωμεν. :?
Από πλευράς αερογράφου κάνε λίγη υπομονή και εξάσκηση σε παλιό άχρηστο μοντέλο. Με τον καιρό θα δεις ότι από μοντέλο σε μοντέλο θα βελτιώνεσαι συνεχώς! :wink:
Για τα υπόλοιπα τα είπαν και τα παιδιά,ας μην επαναλαμβάνομαι..! :? Μια από τα ίδια... 8)

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Papadopoulos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Σουτιέν.
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 23, 2006, 03:19:32 μμ »
O Aztec έχει μπεί σε ένα ντουλάπι, και φοβάμαι ακόμη και να τον κοιταξω ... Φανταστείτε πως ακόμη μαθαίνω το πόσο πρέπει να αραιώσω τα χρώματα, και φυσικά έχω χαλάσει τόννους χρωμάτων σε "άχρηστες" βαφές ... Μόλις γυρίσω από ένα ταξίδι που πρέπει να πάω, να φωτογραφήσω αυτά που έχω κάνει με μία προϋπόθεση - παράκληση : να είστε υπερβολικά αυστηροί, ώστε να μπορέσω να καταλάβω τα τεράστια λάθη που έχω κάνει.

Χαράματα φεύγω και πάω : Βουκουρέστι - Ζάγκρεμπ - Λουμπλιάνα - Γενεύη. Αξίζει να ψάξω κάτι από εκεί για αγορά ;
Αν κάποιος θέλει να του φέρω κάτι με χαρά μου να το πάρω. Απλά απαντήστε μου όσο το δυνατόν συντομότερα, γιατί πρέπει να φτιάξω βαλίτσες, να οργανωθώ γενικότερα κλπ.

Και μήν μου πεί κανείς για σοκολάτες ε :!:!! Με έχουν πρήξει όλοι με τις Ελβετικές σοκολάτες ....

Δημήτρης
γουρουμουστρουφούρδουφλουκ