Φανταζομαι οτι οι αξιοτημοι διαχειρηστες του φορουμ θα ειναι στη τσιτα με αυτο το ενδιαφερον για πολλους τοπικ...
Να μου επιτραπει να πω και εγω τη ταπεινη μου γνωμη. Ολοι οι "φτασμενοι" μοντελιστες μετα απο καμποσα μοντελα στη πλατη τους αναζητουν την απολυτη ιστορικη ακριβεια στα θεματα τους. Γιατι?... εχουνε πια λυσει το κατασκευαστικο θεμα του προβληματος, ξερουνε να κολλανε , να βαφουνε να φθηρουνε, και το επομενο σταδιο ειναι να αποτυπωσουν μια "ιστορικη φωτογραφια" τρισδιαστατα, ειναι μια προσωπικη προκληση. Ωραια εως εδω (νομιζω...). Αρα υπαρχει η απολυτη σχεση μοντελισμου και ιστοριας. Θα αναφερω κατι που ειπωθηκε σε ενα αλλο τοπικ. Στο τοπικ με τα φανταστικα (πραγματι) διοραματα του Πετρου υπαρχει το διοραμα με τους γερμανους αξιωματικους στο περσικο ( ή τι αλλο...) χαλί. Πιστευεται οτι ο φαινομενικα εμπειρος δημιουργος του δεν ηταν "διαβασμενος", και εστω δεν ηταν, τον μειωνει αυτο μοντελιστικα?
Αν ο μοντελιστης θελει να φτιαξει κατι ιστορικα ορθο, δοξασι ο Θεος, τιποτα στο θεμα πηγων πληροφοριων δεν μπορει να τον σταματησει, απειρα βιβλια και περιοδικα, απειρες ιστοσελιδες στο ιντερνετ. Απο τη στιγμη που φτιαχνει ενα ροζ Φ16 που βομβαρδιζει ενα κατακιτρινο στουρμ παντσερ (καπως ετσι το λεει ο γιος μου που ειναι ο τομεας του), σημενει οτι δεν τον ενδιαφερει η ιστορικη ακριβεια. Μεγια του και χαρα του. Σιγουρα θα του πω οτι αυτο που βλεπω ειναι "παραξενο" αλλα εως εκει. Στο δικο μου μοντελο ισως παρει και μηνες για να βεβαιωθω οτι ειμαι ιστορικα κατωχειρωμενος πριν αρχισω τη κατασκευη μου. Μπραβο μου...ε και??? Βιτσιο και καπελο σου μπορει να μου απαντησει καποιος αλλος. Και ξεχναμε το σπουδαιωτερο, Μοντελισμος γινεται και χωρις ιστορικη ακριβεια απλως οταν ειναι ιστορικα κατοχειρωμενο ικανοποιει πιο πολυ το δημιουργο και οχι τους θεατες, (ή αλλιως πεφτουμε στο τρυπακι που μοντελαρουμε για να μας πουν οι αλλοι μοντελιστες μπραβο εισαι και ιστορικα σωστος, ευγε,...και οχι για τον εαυτο μας , για την παρτη μας.)
Αυτααα.....