Αποστολέας Θέμα: Luftwaffe Tornado IDS 1/48 Italeri.  (Αναγνώστηκε 1028 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος southman

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Kalamata
Luftwaffe Tornado IDS 1/48 Italeri.
« στις: Απριλίου 07, 2010, 09:55:50 μμ »
Προκειται για ανακατασκευασμενο μοντελο.
Στην προηγουμενη ζωη του ηταν RAF Tornado GR1 με την γνωστη μπεζ παραλλαγη απο τον πολεμο του κολπου το 1991.
Η παραλλαγη Lizzard της Luftwaffe μου φανηκε πιο ελκυστικη και ετσι  το αποφασισα, ηταν μια καλη ευκαιρια για πειραματισμους.

Στην πορεα ειχα καποιες δυσκολιες, εκανα μια αποπειρα να κατεβασω φλαπς, αλλα διαλεξα λαθος αεροπλανο για κατι τετοιο
καθως τα fowler flaps που εχει το Tornado ειναι υπερβολικα πολυπλοκα και πολυ δυσκολο να φτιαχθουν απο scratch!
Επισης ειχα προβλημα με τις χαλκομανιες, δεν κολλουσαν σωστα γιατι ειναι δεκαετιας και βαλε....
Ευτυχως ταιριαζαν γαντι εθνοσημα και μοιροσημα απο kit revell F-104g που περισσεψαν.Ειναι ακριβως στις ιδιες διαστασεις!!

Εχει κανεις καμμια ιδεα για τον οπλισμο?Δεν ξερω τι να του φορτοσω..
Το μοντελο δεν ειναι και για εκθεση αλλα αποφασισα να το μοιραστω μαζι σας.(δεν εχει τελειωσει ακομα).

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: Luftwaffe Tornado IDS 1/48 Italeri.
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 08, 2010, 01:28:53 μμ »
Το Tornado είναι από τα αγαπημένα μου αεροπλάνα... Έχω όλα τα 32άρια της revell σε διάφορες εκδόσεις και με διάφορα αυτοκόλλητα (να δω πότε θα τα φτιάξω :shock: :shock:)

Τι χρώματα χρησιμοποίησες για την παραλλαγή?

Από οπλισμό οι Γερμανοί έιχαν στάνταρ τις δεξαμενές καυσίμου κάτω από τα φτερά, τους sidewinder και τα ατρακτίδια ecm/esm στους ακρινούς φορείς των πτερύγων....

Στην κοιλιά απ' όσο ξέρω μία ή δύο δεξαμενές καυσίμου ή ατρακτίδιο ανεφοδιασμού... Αλήθεια τι οπλισμό σου δίνει το κιτ?

Δες εδώ: http://www.airfighters.com/photosearch.php?cra=1477&for=179

Μπορείς να ανεβάσεις καμιά φωτογραφία από την κοιλιά και τα σκέλη προσγείωσης? 

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος southman

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Kalamata
Απ: Luftwaffe Tornado IDS 1/48 Italeri.
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 08, 2010, 02:02:45 μμ »
Για την παραλλαγη χρησιμοποιησα τα δυο πρασινα της παραλλαγης βιετναμ και για το σκουρο ανακατεψα μαυρο με καποιο γκρι δεν θυμαμαι, αλλα βγηκε στην τυχη :)
Δεν υπαρχη μεγαλη ποικιλια χρωματων στην πολη που μενω και αναγκαζομαι να αυτοσχεδιαζω.
Οσο για τον οπλισμο, θα βαλω τις στανταρ δεξαμενες με τους sidewinder καθως και τα ατρακτιδια ηλεκτρονικου πολεμου.
Τωρα για τον οπλισμο κατω απο την ατρακτο, μου περισσευουν κατι HARM απο το F-16 της kinetic.

Tags: