Αποστολέας Θέμα: Aνακατασκευασμενο Mirage 2000 1/48 Italeri.  (Αναγνώστηκε 2341 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος southman

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Kalamata
Aνακατασκευασμενο Mirage 2000 1/48 Italeri.
« στις: Απριλίου 03, 2010, 10:00:04 πμ »
Ειμαι καιρο ανγνωστης του πολυ ωραιου modelclub και συγχαρητηρια.

Παλια πριν αρκετα χρονια ειχα κανει καποιες κατασκευες.Παιρνωντας ιδεες απο το φορουμ αυτο αποφασισα
να ξεβεψω και να φτιαξω καποια αεροσκαφη μου καλυτερα.

Ενα απο αυτα ηταν και αυτο το Mirage 2000.
Ολα τα μοντελα μου ειναι βαμμενα με πινελο γιατι δεν εχω αερογραφο.Μενω σε χωριο και εχω περιορισμενη προσβαση σε υλικα μοντελισμου.
Αλλα εχω αφθονο χρονο και προπαντων ηρεμια....για να ασχοληθω με το χομπυ αυτο περισσοτερο.

Σε μια βολτα μου στην Πρωτευουσσα αγορασα και την καρτελλα της ικαρους και ετσι ξεκινησα.
Το μονο που λειπει απο το μοντελο μου ειναι οι κοκκινες διακεκκομενες προειδοποπιητικες γραμμες στις πτερυγες.

εβαλα μερικες φωτο της προσπαθειας μου.

Ευχομαι σε ολους τους φιλους καλη Ανασταση!

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
Απ: Aνακατασκευασμενο mirage 2000 1/48 italeri.
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 03, 2010, 10:27:58 πμ »
Πολύ ωραίο , αν θές δώσε λίγες πληροφορίες σχετικά με την κατασκεύη του και το βάψιμο.
 ::icon_thumright:: ::eusa_clap::

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 03, 2010, 12:21:54 μμ »
πολύ ωραία η χρήση του πινέλου φίλε μου, η ιδανική ποσότητα αραίωσης χωρίς να χτίζει το χρώμα, μπράβο  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος southman

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 03, 2010, 12:22:28 μμ »
Eυχαριστω πολυ φιλε μου, ειναι μια μετρια προσπαθεια ειναι η αληθεια, περισσοτερο πειραματιζομουνα.
Λοιπον το ξεβαψα με φορνετ και τριψιμο με οδοντοβουρτσα και οπου χρειαστηκε και λιγο scotchbrite σφουγγαρακι.

Το ανοιχτο γκρι εγινε με humbrol 127 kai το γκρι-μπλε με humbrol 144 ανακατεμενο με  humbrol 127 (απο το φορουμ αυτο η ιδεα).
Εννοειται οτι το εκανα με 2 χερια εκαστο, και αρκετα αραιωμενο.
Προσπαθησα να ανοιξω φλαπ και πτερυγια κλισης , πολυ δυσκολο και δεν το ξανακανω .
 Χρησιμοποιησα φυλλο αλουμινιου απο κουτακι νεσκαφε για καποιες λεπτομερειες( εκτινασσομενο καθισμα),
Επισης διαφανο σελοφαν απο κουτακι τροφιμων για το hud, επισης ναυλον νημα για χορτοκοφτικο για τις εξαγωγες αερα πανω απο τα φτερα.
Ακομα χρησιμοποισα τριχες απο βουρτσα για τις γραμμες επανω στον κωνο του ρανταρ.

Εκανα το καλυτερο που μπορουσα με υλικα που ειχα στην διαθεση μου, περισσοτερο σαν πειραμα το ειδα για να παρω καποια εμπειρια για καινουργια μοντελα που
σκοπευω να φτιαξω αργοτερα(εχω academy Su-27 ub  kai kinetic F-16 DJ )

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 03, 2010, 12:54:34 μμ »
Καλημερα φιλαρακο. Αν και πινελατο, εχει βγει πολυ ωραιο το 2000. Μου αρεσει πολυ οι ιδεας σου... [ΤΡΙΧΕΣ ΒΟΥΡΤΣΑΣ...] [ ΑΝ θελεις.... που μενεις?]

Αποσυνδεδεμένος panaisd

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 03, 2010, 01:04:54 μμ »
Φίλε southman πολύ ωραίο το τελικό αποτέλεσμα!
Να σε ρωτήσω -5άρι το έκανες? Το λέω λόγω του ότι δεν υπάρχει pitot και της ύπαρξης των γραμμών στο ραντάρ
[img width=283 height=100]http://s9.postimg.org/licnwowlr/

Αποσυνδεδεμένος southman

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 03, 2010, 01:11:12 μμ »
Ναι , Πενταρι προσπαθησα να το κανω αλλα εκανα λαθος και κολλησα το μοιροσημο στην ουρα.
Πρεπει να βαλω τα γαλανολευκα checkers στην ουρα να ειναι σωστο αλλα δεν υπαρχουν και το κοβω χλωμο να τα φτιαξω απο το μηδεν.
Δεν εχει τελειωσει το μοντελο, εχω και Mica να του βαλω απο ενα rafale m .
Επισης να βαψω το nozzle ξανα, δεν μου αρεσε το αποτελεσμα.

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 03, 2010, 01:13:57 μμ »
Πολύ όμορφο το αποτέλεσμα,περιμένουμε σύντομα και το tornado του...backround!!! :mrgreen:  ::icon_thumright::  ::hi::

Αποσυνδεδεμένος panaisd

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 03, 2010, 02:01:37 μμ »
Ναι , Πενταρι προσπαθησα να το κανω αλλα εκανα λαθος και κολλησα το μοιροσημο στην ουρα.
Πρεπει να βαλω τα γαλανολευκα checkers στην ουρα να ειναι σωστο αλλα δεν υπαρχουν και το κοβω χλωμο να τα φτιαξω απο το μηδεν.
Δεν εχει τελειωσει το μοντελο, εχω και Mica να του βαλω απο ενα rafale m .
Επισης να βαψω το nozzle ξανα, δεν μου αρεσε το αποτελεσμα.

Από rafale m μπορείς να φτιάξεις εύκολα τους μπροστά πυλώνες κάτω στην άτρακτο του Mirage, χρησιμοποιώντας τους πτερυγιακούς πυλώνες των Mica από το rafale. ::icon_thumright::   
[img width=283 height=100]http://s9.postimg.org/licnwowlr/

Tags: