Το αεροσκάφος καί η δικαιολόγηση του τίτλου του θέματος............ Εντός spoiler γιά να μην αγχώνεστε.
ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ........εκτός spoiler γιατί το φόρουμ είναι μοντελιστικό......

Πρόκειται για το SU15 της Amodels στην 1/72. Όσοι έχετε φτιάξει μοντέλο αυτής της εταιρείας θα γνωρίζεται πως είναι μυστήρια σχεδιασμένα και ιδιαιτέρως δύστροπα.
Έτσι κι αυτό. Στις διαστάσεις και στο σχήμα είναι πολύ καλό, έχει καλή χαραγμένη γράμμωση, ξεχωριστές επιφάνεις έλεγχου στις πτέρυγες, υποτυπώδες κόκπιτ, αλλά με ένα καταπληκτικό κάθισμα σε τέσσερα κομμάτια,πολύ ρηχές φωλιές του κύριου συστήματος προσγείωσης και ιδιαίτερα χοντρό πλαστικό παντού. Η εφαρμογή είναι άγνωστη λέξη τίποτα δεν 'κάθεται' καλά και όλα τα κομμάτια θέλουν πολύ τρίψιμο για να λεπτύνουν. Η εσωτερικές πλευρές των πτερύγων χρειάστηκαν τουλάχιστον 1mm τρίψιμο για να μην κάνουν σκαλοπάτι. Όλες οι ενώσεις άφηναν τεράστια χάσματα που αλλού χρειάστηκε μόνο στόκος γιά να κλείσουν, ενώ αλλού χρειάστηκαν να προστεθούν και κάποια μήκη πλαστικού.
Στο κιτ δίνονται και από δύο βλήματα R60 και R98 καθώς και δύο πυροβόλα σε ξεχωριστά ατρακτίδια που τοποθετούνται στην κοιλιά της ατράκτου. Στις χαλκομανίες υπάρχουν σήματα για το αεροσκάφος που κατέρριψε την πτήση KAL-007 καθώς και για άλλα δύο Σοβιετικά αεροσκάφη και ένα Ουκρανικό.
Με τούτα και μ' εκείνα, καθώς και ανελέητο τρίψιμο, είμαστε κάπου εδώ.............

Όπως μπορείτε να δείτε γίνονται μεγάλες προσπάθειες γιά να γεφυρωθούν τα........χάσματα. Καί σε αυτές τις φωτογραφίες έχουν ήδη γίνει οι πρώτες.
Φυσικά επειδή δεν θέλω να εμπλακώ σε περιπέτειες μεταλλικού βαψίματος, έχω ήδη φροντίσει γιά την εύρεση τετράχρωμης παραλλαγής, αλλά καί την προμήθεια των χρωμάτων, ώστε να μην αλλάξω .......γνώμη.
Ευχαριστώ γιά τον χρόνο σας.
Συνεχίζεται.............. (Αν δεν σπάσει κι αυτό, γιατί βλέπω κόκκινα αστέρια καί τρέμουν τα χέρια μου.........)