Αποστολέας Θέμα: Porsche 956 Le Mans 1983 Winner  (Αναγνώστηκε 1735 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
Porsche 956 Le Mans 1983 Winner
« στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 07:04:21 μμ »
Κύριοι, επιτέλους τελείωσε!
Αφού μου έσπασε το νευρικό σύστημα, η νικήτρια του Le Mans του 1983 στέκεται με τσαμπουκαλεμένο ύφος στη βιτρίνα.
Εχω μιλήσει ήδη για τις διαλυμένες χαλκομανίες.
Μόλις ηρεμήσω και συγκεντρωθώ θα σας αναφέρω επιγραμματικά τις δυσκολίες της
...αλλά και τις ....πατάτες μου.

Παρακαλώ... Δεν θέλω καμία επιείκεια στην κριτική σας. No mercy for the old man...

Συγνώμη για την ποιότητα των φωτό αλλά ...οικογενειακώς δεν το κατέχουμε ιδιαιτέρως το σπορ.

Αποσυνδεδεμένος renti

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Απ: Porsche 956 Le Mans 1983 Winner
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 13, 2010, 07:32:50 μμ »
Τελικα οι δυσκολιες πρεπει να ειναι το κερασακι στην τουρτα για ενα πραγματικα επιτυχημενο μοντελο οπως η Γερμανιδα σου φιλε μου!Καθαρο, προσεγμενο και με προσοχη στην λεπτομερεια! ::salut:: ::salut:: ::salut::Δεν το κανω απο σεβασμο στην ηλικια σου, :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:να σαι σιγουρος γι αυτο!
Συγχαρητηρια!
Υ.Γ. Τελικα τις ζωνες,πως τις εκανες?Δειχνουν πολυ ομορφες

Αποσυνδεδεμένος natna

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδική - Καβάλα
  • Πάνος - Pashion for model cars!
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 14, 2010, 01:43:47 πμ »
Πολύ όμορφη δουλειά!
Τί λες τώρα?!
Tόσα πολλά ωραία μοντέλα... Τόσο τεμπέλης εγώ...

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 16, 2010, 10:05:41 πμ »
Πανεμορφη δουλεια!!!
Συγχαρητηρια  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 16, 2010, 11:24:38 πμ »
Φίλτατοι renti, natna, vagelis207 ευχαριστώ για τα υπερθετικά σας λόγια.
Εγώ προσωπικά δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και εξηγούμαι:

Υπάρχουν δυο σοβαρά λάθη
1. Τα δυο μπλε περιθώρια περιμετρικά των προβολέων δεν έχουν το ίδιο πάχος αριστερά-δεξιά. Αιτία το λάθος μασκάρισμα
του άσπρου για να πέσει το μπλε. Η εικόνα που βλέπετε είναι μετά από διορθωτικές κινήσεις αλλά η ζημιά φαίνεται.
2. Τα δυο σήματα της Rothmans είναι τοποθετημένα ανάποδα δηλ. το εμπρός πίσω και το πίσω μπρος. Αποτέλεσμα
το μεγαλύτερο μπροστινό να σπρώχνει οπτικά τα λογότυπα ROTHMANS - PORSCHE

Το κιτ αγοράστικε το 1985 εξ' ου και αναφέρει Rothmans και όχι Racing.
Αυτό όμως είχε σαν συνέπεια οι χαλκομανίες του κιτ να έχουν ξεραθεί.
Είναι γνωστό ότι η Tamiya έπασχε σε ποιότητα χαλκομανιών μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '90 (αναφέρομαι σε αυτοκίνητα).
Μετά βελτιώθηκε και πρόσφατα παραδέχτηκε την ανωτερότητα της Cartograf.
Τα δυο σειρίτια κόκκινο-χρυσό στο πλάι διαλύονταν πανεύκολα. Κανένα ζουμί από τα γνωστά δεν κατάφερε να τα συνεφέρει
εντελώς και έτσι η τοποθέτησή τους έγινε -προπάνων στη δεξιά πλευρά- με συρραφή κομματιών 2 και 3 εκ.
Χειρότερα όμως ήτανε το κόψιμο της ξεραμένης χαλκομανίας που διατρέχει την οροφή -στο σχήμα της θυρίδας αέρα πάνω από τον
κινητήρα και στα δυο φώτα πάνω από το κόκπιτ. Τα νεύρα φιδές!! Ευτυχώς το κοπίδι της X-ACTO με περιστροφή λεπίδας
360 μοιρών κάπως βοήθησε.
Τα πάντα σφραγίστηκαν με MARK SOFTER.

Το άσπρο είναι σπρέυ satin της Humbrol και το μπλέ της Zero από Hiroboy. Εκ των υστέρων φάνηκε ότι η αγορά ήταν περιττή
αφού το Χ-4 της Tamiya έδινε το ίδιο αποτέλεσμα. Το μλέ περάστηκε με έναν αρχαίο πλαστκό αερογράφο της Tamiya
(αερογράφος-κομπρέσορας ένα σετ!!! σε μαύρο χρώμα για όποιον θυμάται ένα τέτοιο προιόν του Ιάπωνα).

Από Hiroboy και τα μεταλλικά των ζωνών ασφαλείας. Το αυτοκόλλητο ύφασμα πετάχτηκε αμέσως στον κάλαθο την αχρήστων
(ξέφτιζε) και χρησιμοποιήθηκε λευκή ταινία URGO PORE από το φαρμακείο (thanks gtziaf!!).

Για το τέλος είχε μείνει το γυάλισμα. Ούτε σκέψη για πέρασμα με κάποιο gloss διότι σε όλες τις δοκιμές οι χαλκομανίες μάζευαν!!
Επιστρατεύτηκε η παλιά τεχνική: BABY OIL!!!

Σε όλες τις κατασκευές δίνω -ίσως υπερβολική- προσοχή στη λεπτομέρεια του κινητήρα με βελτιώσεις και προσθήκες.
Το ίδιο έχει γίνει και εδώ αλλά δεν φαίνεται στις φωτό λόγω πλήρους ασχετοσύνης με το σπορ της φωτογραφίας.
Κάθε βοήθεια από γνώστη του σπορ και κάτοχο εξοπλισμού είναι άκρωσ ευπρόσδεκτη.

Αυτά για την ώρα και σας ευχαριστώ για την υπομονή σας!!!

Αποσυνδεδεμένος TasosV83

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 16, 2010, 11:55:43 πμ »
Που βρήκες τόσες ατέλειες στο μοντέλο δε μπορώ να καταλάβω, μάλλον έχεις παραξενιάσει απ τα γεράματα!!!  ::glossa::
Μου αρέσει πάρα πολύ το λευκό σου και που είναι τόσο καθαρό χωρίς σκουπιδάκια και σκόνη κολλημένα πάνω του. Μπράβο! ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 16, 2010, 12:38:23 μμ »
Είπαμε το λευκό είναι white spray της Humbrol.

Στον μοντελισμό μπορείς να αφιερώσεις 10 λεπτά σε κάτι και να σου βγει τέλειο
και να φας 2 ώρες σε μια μπούρδα και να σου βγει κ@λ@ς.

Βασικός κανόνας είναι να σε ικανοποιεί εσενα πρωτίστως το αποτέλεσμα και να βελτιώνεσαι συνεχώς.
Ε εμένα μου τη δίνει που βλέπω τα μπλε περιθώρια των προβολέων. Ξέρω ότι θα μπορούσα καλύτερα.

Αποσυνδεδεμένος renti

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΚΑΡΔΙΤΣΑ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 16, 2010, 12:48:01 μμ »
Φιλε Est,τα 'λαθη' που αναφερεις και για τα οποια δεν ευθυνεσαι εσυ στον μεγαλυτερο βαθμο,δεν μειωνουν το τελικο αποτελεσμα για το οποιο και κατεθεσα την γνωμη μου.Αντιθετως η προσπαθεια που κατεβαλες ενισχυει το 'βελτιστον' του project σου.Οσον αφορα για τις λεπτομερειες του κινητηρα και γενικως των επιμερους εξτρα που βελτιωνεις,σαν ασχετος και γω,το μονο που μπορω να σου προτεινω ειναι να παραθετεις καποιες φωτο πριν και μετα απο καθε βελτιωση ωστε να φαινεται η επιμερους προσπαθεια.

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 16, 2010, 01:00:56 μμ »
Φίλε renti, εδώ γίνονται ολόκληρες ...συσκέψεις για να τραβηχτούν 5 φωτό ολόκληρου του μοντέλου,
φαντάζεσαι την κόλαση για φωτό μιας "ψείρας"?

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 16, 2010, 01:57:58 μμ »
Προς tasosV83: έχεις pm

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 16, 2010, 08:27:59 μμ »
Φίλε Est.1976 καταπληκτικό αποτελεσμα.Συγχαρητήρια  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Τα λόγια είναι περιτά αν και θα ήθελα να δω κάποιες κοντινές φώτο του κινητήρα... ::icon_thumright::

Από Hiroboy και τα μεταλλικά των ζωνών ασφαλείας. Το αυτοκόλλητο ύφασμα πετάχτηκε αμέσως στον κάλαθο την αχρήστων
(ξέφτιζε) και χρησιμοποιήθηκε λευκή ταινία URGO PORE από το φαρμακείο (thanks gtziaf!!).
::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Παρακαλώ... Δεν θέλω καμία επιείκεια στην κριτική σας. No mercy for the old man...
Καταρχήν τα λαθακια που αναφέρεις, είναι πταίσματα  και εντελώς αδυνατό να τα επισημάνει κάποιος... Οπότε μην σε στεναχωρεί...
Σε θαυμάζω για την υπομονή σου και το αποτελεσμα που πέτυχες, με τα παλια decals της Tamiya... Έχω φτιαξει παλιό Tamiya και ξέρω  :wink:
Για να γίνω όμως, ο σπαστικός της παρέας επισημαίνω τα εξής:
1. Να έβαζες σύρμα στα ελάτηρια των αμορτισέρ, για ρεαλιστικοτερη αποδοση τους (αν δεν το έχεις κάνει ήδη - δεν πολυφαίνεται)
2. Στο πισω μέρος του σασί, έχει δύο κυκλικά σημάδια του καλουπιού. Γενικά κάνουν την εμφανιση τους παντού... και καλο είναι να τα στοκάρουμε. Το ξέρω οτι είναι βαρετο, αλλά...  :wink:
Φυσικά τα παραπάνω δεν αποτελούν καμιας είδους μομφης, για το καταπληκτικό σου μοντελο και την λεπτομερη -  καθαρή δουλεια που κάνεις...

Συγχαρητήρια και πάλι ::icon_thumright::
ΥΓ. Τι ακολουθεί :?:
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 17, 2010, 08:32:28 πμ »
Τα λόγια είναι περιτά αν και θα ήθελα να δω κάποιες κοντινές φώτο του κινητήρα... ::icon_thumright::

Φίλτατε gtziaf δεν τσιγγουνεύεσαι τα καλά λόγια και σε ευχαριστώ!!
Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας εθελοντής για καλύτερες φωτό. Κρίμα γιατί με αυτές που έχω παραθέσει χάνονται λεπτομέρειες.

Για να γίνω όμως, ο σπαστικός της παρέας επισημαίνω τα εξής:
1. Να έβαζες σύρμα στα ελάτηρια των αμορτισέρ, για ρεαλιστικοτερη αποδοση τους (αν δεν το έχεις κάνει ήδη - δεν πολυφαίνεται)
2. Στο πισω μέρος του σασί, έχει δύο κυκλικά σημάδια του καλουπιού. Γενικά κάνουν την εμφανιση τους παντού... και καλο είναι να τα στοκάρουμε. Το ξέρω οτι είναι βαρετο, αλλά...  :wink:
Φυσικά τα παραπάνω δεν αποτελούν καμιας είδους μομφης, για το καταπληκτικό σου μοντελο και την λεπτομερη -  καθαρή δουλεια που κάνεις...

Γράφω ήδη από την εισαγωγή του θέματος ότι δεν θέλω επιείκεια. ʼρα τα περί σπαστικότητας και μομφής δεν παίζουν εδώ.
Το σύρμα στα αμορτισέρ το έχω χρησιμοποιήσει αλλά εδώ τα αμορτισέρ ήταν ενσωματωμένα στα μπράτσα αγκύρωσής τους και δύσκολα προσβασιμα
για τέτοιου είδους εγχείρηση.
Έχεις δίκιο για τους 2 κύκλους. Παράλειψή μου και όχι τεμπελιά!!

ΥΓ. Τι ακολουθεί :?:
Έλα ντε!! Ίσως η Toyota 84C

Ερώτηση: To κοπίδι της X-ACTO το έχει δει κανείς να κυκλοφορεί?

Αποσυνδεδεμένος nakis92

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 17, 2010, 10:26:10 πμ »
Συγχαρητήρια και από μένα φίλε Est.1976!
Πραγματικά υπέροχο αποτέλεσμα!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Φοβερό φινίρισμα και λεπτομέρεια που υπερνικά ακόμα και τη θολούρα των φωτογραφιών!
Καλή συνέχεια με το επόμενο project σου!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος opelcorsa-a

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λουτσα-Αρτεμις
  • R/C,slot cars και αυτοκινητομοντελισμος
    • HELLENIC-SLOT-CAR-CLUB
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 13, 2010, 12:34:38 μμ »
To εχω σε slot car 1/32 και σε μεταλικο 1/43. ::icon_thumright::

Tags: