Αποστολέας Θέμα: Εμειναν από καύσιμα!  (Αναγνώστηκε 8148 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
Απ: Εμειναν από καύσιμα!
« Απάντηση #25 στις: Απριλίου 11, 2010, 08:37:25 πμ »
ʼρα καταλήξαμε ότι τελικά φταίει ο tzoudas που είναι στραβός ο γιαλός;
Ντροπή σου tzoudas που ήρθες να μας χαλάσεις την ηρεμία μας με τις κατασκευές σου.... ααα μα πια μ' αυτούς τους αρχάριους...  τι θέλουν και γράφουν;;;
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #26 στις: Απριλίου 11, 2010, 10:35:54 πμ »
Κοιτάτε ρε που θα ξαναποστάρω! Τελικά θα το πιείτε το ποτήρι, δεν τη γλυτώνετε εύκολα με εμένα και τις αμπελοφιλοσοφίες μου...

Τα πάντα είναι θέμα point of view και angle of attack. Με το που παρουσιάζετε μία κατασκευή λογικό είναι να προσελκύσει κριτικές, θετικές ή μη. Αν κάποιος δεν το ξέρει ή δεν το αποδέχεται αυτό τότε απορώ τι κάνει στο forum. Η κριτική θα γίνει, γραπτή ή μη, θα γίνει, προσωπικά την προτιμώ γραπτή για να ξέρω τι γίνετε παρά να ξέρω πως κάποιοι έχουν ρίξει το ατελείωτο γέλιο πίσω από την πλάτη μου. Αρα μη ζητάτε να μη γίνετε κριτική, είναι αδύνατο εκ των πραγμάτων. Μπορείτε να πείτε να μην γίνετε ΓΡΑΠΤΗ κριτική και να γίνει επ' αυτού μία κουβέντα.

Τώρα η κριτική έχει πολλές αποχρώσεις. Από κανονικό γλύψιμο έως θάψιμο με γεωπροωθητή. Αφού λοιπόν επιτρέπεται η κριτική, όλα τα είδη της θα υπάρξουν. Αυτό που είναι σημαντικό είναι πως δεχόμαστε την όποια κριτική και πως αντιδρούμε σε αυτή. Κατά τη γνώμη μου δεν έχει νόημα η άμεση αντιπαράθεση ή οι επί προσωπικού λογομαχίες, κάθε κριτική καλή είναι, ας προσπαθήσουμε να αντλήσουμε ότι καλό έχει να μας προσφέρει φιλτράροντας τα υπόλοιπα. Τώρα παραδέχομαι πως υπάρχει περίπτωση στα άκρα του φάσματος των κριτικών που γίνονται να υπάρχουν και ενοχλητικές καταστάσεις, και αυτό είναι αναπόφευκτο. Και πάλι όμως είναι πολύ εύκολο να αντιμετωπιστούν τα πράγματα, με χιούμορ, με pm, ο γραπτός λόγος είναι τρομερά δυνατό εργαλείο για να χρειαστεί να καταφεύγουμε σε λεκτικούς διαξιφισμούς που σε κανένα τελικά δεν αρέσουν. Τέλος αν κάτι ή κάποιος επιμένει υπάρχει και το θαυμάσιο πλήκτρο page down, κάντε ευρεία χρήση του και δε θα χάσετε!

Επίσης ο τρόπος που παρουσιάζουμε το θέμα μας παίζει σημαντικό ρόλο και αποτελεί σημαντική γραμμή άμυνας σε κριτικές που ξεφεύγουν της πεπατημένης. Ετσι αν παρουσιάσω ένα μοντέλο λέγοντας πως είναι what if, δε χρειάζεται να απαντήσω σε κάποιον που κάνει λόγο για ιστορική ακρίβεια ή σωστό χρώμα, έχει θέσει εαυτόν εκτός θέματος από μόνος του. Αν όμως τοποθετήσω χωροχρονικά το μοντέλο μου σημαίνει πως ορίζω ένα ιστορικό πλαίσιο στο οποίο κινούμαι και οφείλω να σεβαστώ τη δήλωσή μου δεχόμενος απόψεις που ίσως διαφέρουν από αυτό που φιάχνω ή έχω σκοπό να φιάξω.

Από την άλλη, αν βρεθούμε από την πλευρά του κρινόμενου σε αυτή του κριτή, νομίζω πως με λίγη λογική τα πράγματα θα γίνουν πολύ καλύτερα. Η απ' ευθείας επίθεση δε βοηθά και συνήθως εκκινεί ανάλογες αντιδράσεις, η κριτική με τη μορφή προτάσεων, παράθεσης ιστορικών στοιχείων, φωτογραφιών, εμμέσων υποδείξεων είναι συνήθως πολύ πιο καλοδεχούμενη και πολλές φορές καταλήγει σε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες μοντελοσυζητήσεις. Ακόμα και αν κάτι απαιτεί μερικές φάπες για να επανέλθει στην πραγματικότητα, ξανατονίζω πως ο λόγος είναι ένα τρομερά δυνατό εργαλείο, μην ξεχνάμε πως ο Leo Amery στις 08/05/1940 παραμένοντας μέσα στα δυσκοίλια όρια της βρετανικής τυπικότητας και στα αυστηρότατα ήθη του βρετανικού κοινοβουλίου θα κάνει κυριολεκτικά κουρέλι τον Neville Chamberlain αναλύοντας τους λόγους της πρόσφατης ήττας στη Νορβηγία. Δεν ύψωσε καν τον τόνο της φωνής του και όμως άφησε ένα τρομερά ηχηρό μήνυμα χωρίς να προσβάλει ποτέ κανέναν!

Ουδεις εχει το δικαιωμα να βαζει ετικετες στο MC φιλοι μου,Το MC ειναι για ΟΛΟΥΣ κι εξαιρεσεις δεν κανει.
Γι'αυτο οι εκφρασεις περι "ελιτιστικου MC" η "λαικιστικου MC" ας μεινουν στο περιθωριο,μαζι με οσους τις εκφραζουν. ::salut::
Μακάρι Λάμπρο, μακάρι. Αλλά πρόσφατα έχω δει ωραίες κατασκευές σε σχετικά σπάνια θέματα που έχουν μείνει ασχολίαστες, ακριβώς γιατί μία μερίδα δε θέλει να γράψει για να μην χαρακτηρισθεί ως υπερενθουσιώδης και μία άλλη μερίδα δε θέλει να γράψει με φόβο μήπως δεχτεί αντίδραση δυσανάλογης της κριτικής που σκοπεύει να κάνει. Δεν ξέρω που θα οδηγήσει αυτό, σίγουρα θα είναι λυπηρό να φτάσουμε εκεί που καταλήγει η σκέψη μου. Ισως το επόμενο βήμα να είναι η επιβολή dressing code στις συναντήσεις του Σαββάτου, παράλογο θα μου πείτε, αλλά αν κάποιος κάνει αρκετή φασαρία για το θέμα ίσως το πετύχει και αυτό.

Και κάπου εδώ πρέπει να κόψω τη φλυαρία λέγοντας πως το μόνο χρειάζεται είναι λίγη λογική και ψυχραιμία και όλα θα βελτιωθούν.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος SKAMMAN

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΣΥΡΟΣ
  • ΠOΙΟ ABRAHMS? CORNET-E Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
« Απάντηση #27 στις: Απριλίου 11, 2010, 10:46:52 πμ »
Εμένα πάντως το μόνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι κανεις δεν είπε για τεχνικές. Μακάρι να έκανε (κατά την γνώμη μου) ιστορικά λάθη και να ήταν καταπληκτικό σαν κατασκευή.
Φίλε Tzouda,έκανες στεγνό πινέλο πουθενά? Wash? Τις ξέρεις αυτέ τις απλές τεχνικές? Δεν στο παίζω έξυπνος απλά είδα στις φωτό σου ότι δεν έχεις κάνει κάτι τέτοιο. Πιστεψε με μπες στο θέμα τεχνικές και θα μάθεις πολλά.
Μην διαγράψεις τον λογαριασμό σου και φυσικά μην απογοητεύεσε. Στο φόρουμ αυτό υπάρχει ποικιλία ανθρώπων. Κράτας τα θετικά και απορρίπτεις τα αρνητικά.

κα ιγια να μιλήσουμε πάλι για μοντελισμό , τι χρησιμοποίησες για τζάμια στο κτήριο?

ΥΓ περιμένω απάντηση για τις τεχνικές

Φιλικά Βαγγέλης
Πολλά μοντέλα στο κουτί, λίγα στη βιτρίνα!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #28 στις: Απριλίου 11, 2010, 10:53:52 πμ »
πλάκα έχουμε τελικά.
κατα τη γνώμη μου και οι δυο πλευρές έχουν δίκιο και άδικο ταυτόχρονα
 :arrow: Ο μεν tzoudas γιατί κάνει αυτό που γουστάρει, όπως το γουστάρει, με τους δικούς του όρους (γούστο του) και έχει και παραγωγή μάλιστα (στο πρώτο ποστ έχει 4 μοντελάκια κι ένα κτίριο ολοκληρωμένα - όσα δεν έχουμε τελειώσει σχεδόν ολοι οι υπόλοιποι "θεωρητικοί" του μοντελισμού, το τελευταίο εξάμηνο).
Το γεγονός ότι δεν δέχεται όμως την κριτική όπως γράφει και ο Φίλιππος, τον βγαζει λιγο φάουλ. Δεν είναι υποχρεωμένος να την εφαρμόσει αλλά πρέπει τουλάχιστον να σεβαστεί το γεγονός ότι κάποιοι ασχολήθηκαν με τη δουλειά του και θέλησαν αν τον βοηθήσουν και να δει με υπομονή τι ακριβώς του λένε και με ποιο σκεπτικό.
 :arrow: Οι δε "αυστηροί" κριτικοί, θα μπορούσαν να έχουν πει τα ίδια πράγματα ("καλή η δουλειά σου φίλε αλλά...πρόσεξε λίγο και την ιστορική ακρίβεια") με ποιο μαλακό τρόπο και όχι τόσο απότομα, λαμβάνοντας υπ'όψιν ότι ο "άλλος" δε σκέφτεται πάντα τα πράγματα που έχουμε στο μυαλό μας και δεν τα αντιλαμβάνεται το ίδιο με εμάς. Επίσης πολλές φορές, ιδίως με το γραπτό λόγο και όταν δεν υπάρχει προσωπική γνωριμία, η καλοπροαίρετη κριτική και οι συμβουλές δύσκολα διακρίνονται απο τις κακώς εννοούμενες "εξυπνάδες", την ειρωνία και το...κουτσομπολιό.
 ::arrowred:: Εαν τελικά μου επιτρέπεται μερικές "συμβουλές" προς όλους:
 :!: tzoudas : δέξου την κριτική αλλά φτιάξε τελικά το διόραμα σου όπως το έχεις φανταστεί και δείξτο μας ολοκληρωμένο. και εσένα θα ικανοποιήσεις και θα βουλώσεις τα περισσότερα στόματα. η διαφορά ή μάλλον η σοβαρότητα όσων σου επεσήμαναν θα σου χρειαστεί μόνο εαν θελήσεις ποτέ να συμμετάσχεις σε κάποιο διαγωνισμό μοντέλων και θα χρειαστεί να συγκριθεί η δουλειά σου συνολικά σε σχεση με τις δουλειές άλλων.
 :? "κριτές επι παντός επιστητού" : καλό είναι που ξέρετε τα πάντα και φτιάχνετε τα σούπερ μοντέλα. επιτρέψτε όμως και στους άλλους να μην είναι τέλειοι όπως εσείς και να κάνουν απλά το χόμπι τους για την ευχαρίστηση τους.
 :shock: προς τη διαχείριση (μεταξύ αστείου και σοβαρού): μηπως να έμπαινε ένας ακόμη όρος χρήσης στο φόρουμ: "σχόλια σε κατασκευαστικά τόπικ, επιτρέπεται να κάνουν μόνο όσοι έχουν ολοκληρώσει και ποστάρει στο φόρουμ τουλάχιστον ένα μοντέλο στο τελευταίο ...τρίμηνο". με άλλα λόγια ..."βαρεθήκαμε τους θεωρητικούς του μοντελισμού" και "προτιμάμε φτιαγμένα ή άντε μισοφτιαγμένα μοντέλα αντί για θεωρίες , λόγια και σχόλια ΜΟΝΟ".
 ::arrowred:: και για να δώσω ακριβές στίγμα των σκέψεων μου: γουστάρω τρελλά άτομα όπως τον Αλεξ/ssgti, το Φίλιππο/philio, το Σωτήρη/sotiris, το Φάνη/leopard, το  Γιώργαρο/gkontog (αναφέρω τους πιο χαρακτηριστικούς κατα την άποψη μου , ειναι και άλλοι πολλοί και ας με συγχωρέσουν που δεν τους αναφέρω ονομαστικά) που φτιάχνουν (πολλά  :!: και αυτό ζηλεύω στην πραγματικότητα) μοντέλα, όπως τα γουστάρουν, είτε για την πάρτη τους είτε για διαγωνισμούς και εκθέσεις και ακούνε τις κριτικές που τους γίνονται και συνεχώς βελτιώνονται.
Αυτά.
τα έγραψα και ηρέμησα. εαν στεναχώρησα κάποιους αντι για συγγνώμη προτείνω ...ξύδι.
 ::salut::
Σ.Σ.

ΥΓ. το παρόν γράφτηκε πριν διαβασω τα 2 τελευταία ποστ.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #29 στις: Απριλίου 11, 2010, 11:03:12 πμ »
και πάνω στη βιασύνη ή στην τσαντιλα, ξέχασα το σημαντικότερο

τα παραπάνω δυο διοράματα τα έχω φτιάξει αρχες της δεκαετίας του 80.
εκείνη την εποχή με τα δικά μου μάτια ήταν αριστουργήματα (όπως νομίζω βλέπει τη δουλειά του ο tzoudas και καλά κάνει)
όταν τα πήγα σε μια έκθεση της τότε ΕΝΕΜ έφαγα την κριτική και το κράξιμο της αρκούδας.
αδικαιολόγητα (με την δική μου λογική της εποχής) , απόλυτα δικαιολογημένα με τα σημερινά δεδομένα
(ιστορικές ανακρίβειες παντού, κακοτεχνίες, λάθη).
το αποτέλεσμα όμως δεν ήταν ούτε να σταματησω να πηγαίνω σε εκθέσεις, ούτα να φτιάχνω μοντέλα.
μεγαλώνοντας, μεγάλωσε και το μυαλό, έβλεπα τα πράγματα πιο αντικειμενικά, βελτιωνόταν και το χέρι, έπεσε και μπολικο διάβασμα (τύπου Βερλιντεν στην αρχή αλλά αυτό υπήρχε) και ...έφτασα στα 41 αισίως κι ακόμα μοντελάρω (πολύ λιγότερο).
ΜΟΝΤΕΛΑΡΕΤΕ λοιπόν.
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος LAMPAKIAS

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • Μ113 IDF Fitter
« Απάντηση #30 στις: Απριλίου 11, 2010, 11:14:20 πμ »
καλημερα και απο τα βορεια
λοιπον νομιζω οτι ο Σταυρος και ο Γιωργος με εχουν καλυψει
εγω κανω τα μοντελα για ΜΕΝΑ  για την ευχαρηστηση μου και μονο
το ποσο καλως ειμαι ειναι σχετικο για μενα ειμαι ο ΜΙG και για τους αλλους
ενας αρχαριος κανω ομως το ΚΕΦΙ μου
και γνωριζω μεσω του MC ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
αυτο ειναι ολο ετσι τουλαχιστον νομιζω

υ.γ την αλλη Κυριακη στην Καβαλα να τα πουμε ολοι απο κοντα και παλι
οπως πριν απο λιγες μερες στην Χαλκιδα
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας
IPMS 1200

[im

tzoudas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #31 στις: Απριλίου 11, 2010, 11:54:26 πμ »
Καλημερα παιδια το μονο που με χαλαει ειναι οτι πρεπει να παω στη φρουρα για υπηρεσια. Τα τζαμια και τα παμπριζ των οχηματων ειναι η ζελατινα απο πακετο σιγγαρετων,για να γινουν θολα τα περναω με σπρει λακα,τωρα το διοραμα εχει διαστασεις 90χ90cm και εχω πολλυ στοκ ετσι ειπα να τα βαλω για να τα τελειωσο καποτε ,θα τοποθετηθουν ακομα τρια μποφορς ενα μαστανγκ δυο ΗΜS καθως και ενα κουτι με πρωσοπικο της ραφ,δεν εχω δωσει ουτε ακριβεις τοποθεσια του αε/μιου για ιστορικη ακριβεια,αυτο τοειχα αλλωστε δηλωσει απο την αρχη,τωρα σε εκθεσεις εχω συμετασχει οχι πολλες αλλα αυτο που κανω το κανω 12 χρονια γιατι το γουσταρω και δεν με ενδιαφερει πολλυ η ιστορικη ακριβεια η μονη ιστορικη που με ενδιεφερε ειναι αυτη που πολεμησε ο παππους μου το 1940 και σημαδευτικε για τα καλα.Τωρα θα ηθελα αν σας ενδιαφερει να σας πω για μια τεχικη κατασκευης βασεων πολλυ οικονομικη και ελαφρια καθως διαμορφωνεται οπως την θελεται μεσα σε 30 ωρες,αλλα δεν ξερω τον τροπο που να γραψω.

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #32 στις: Απριλίου 11, 2010, 12:40:51 μμ »
Καλημερα παιδια το μονο που με χαλαει ειναι οτι πρεπει να παω στη φρουρα για υπηρεσια. Τα τζαμια και τα παμπριζ των οχηματων ειναι η ζελατινα απο πακετο σιγγαρετων,για να γινουν θολα τα περναω με σπρει λακα,τωρα το διοραμα εχει διαστασεις 90χ90cm και εχω πολλυ στοκ ετσι ειπα να τα βαλω για να τα τελειωσο καποτε ,θα τοποθετηθουν ακομα τρια μποφορς ενα μαστανγκ δυο ΗΜS καθως και ενα κουτι με πρωσοπικο της ραφ,δεν εχω δωσει ουτε ακριβεις τοποθεσια του αε/μιου για ιστορικη ακριβεια,αυτο τοειχα αλλωστε δηλωσει απο την αρχη,τωρα σε εκθεσεις εχω συμετασχει οχι πολλες αλλα αυτο που κανω το κανω 12 χρονια γιατι το γουσταρω και δεν με ενδιαφερει πολλυ η ιστορικη ακριβεια η μονη ιστορικη που με ενδιεφερε ειναι αυτη που πολεμησε ο παππους μου το 1940 και σημαδευτικε για τα καλα.Τωρα θα ηθελα αν σας ενδιαφερει να σας πω για μια τεχικη κατασκευης βασεων πολλυ οικονομικη και ελαφρια καθως διαμορφωνεται οπως την θελεται μεσα σε 30 ωρες,αλλα δεν ξερω τον τροπο που να γραψω.

φίλε ωραία τα είπες, μαζί σου... Καλή συνέχεια στην κατασκευή σου.

Επίσης νομίζω ο Σταύρος ήταν πολύ ακριβής στα όσα είπε.
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος SKAMMAN

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΣΥΡΟΣ
  • ΠOΙΟ ABRAHMS? CORNET-E Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
« Απάντηση #33 στις: Απριλίου 11, 2010, 01:30:21 μμ »

Θα με ενδιέφερε αρκετά να δω την τεχνική σου στις βάσεις. Ανέβασε την σε παρακαλώ στο θέμα τεχνικές για να ταιριάζει κιόλας.
Πολλά μοντέλα στο κουτί, λίγα στη βιτρίνα!

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #34 στις: Απριλίου 11, 2010, 02:04:58 μμ »
ʼρα καταλήξαμε ότι τελικά φταίει ο tzoudas που είναι στραβός ο γιαλός;
Ντροπή σου tzoudas που ήρθες να μας χαλάσεις την ηρεμία μας με τις κατασκευές σου.... ααα μα πια μ' αυτούς τους αρχάριους...  τι θέλουν και γράφουν;;;

Ο tzoudas δε φταιει σε τιποτα,αυτη την "ενταση" στο γραπτο λογο να μην εβγαζε θα ηταν πολυ καλυτερο βεβαια.....(και ο ανθρωπος προς τιμην του το καταλαβε αν δεις δυο ποστ παραπανω :wink: )

Ωστόσο βρισκω αστοχο το σχολιο σου για αρχαριους ,καθως μπορει ο tzoudas να μην ειναι/ηταν αρχαριος και να μας ειχε παρουσιασει μια τελεια κατασκευη αλλα με ιστορικες "ατασθαλιες"  ::glossa::
Νομιζω λοιπον πως το θεμα μας δεν ειναι αν ποσταρε αρχαριος η οχι αλλα η σωστη συμπεριφορα και "κριτικη" ολων μας εντος φορουμ αγαπητε Γεωργιε. ::icon_thumright::

Και σιγουρα τα πλαισια αναμεσα στα οποια θα πρεπει να κινηθουμε ειναι οπως τα περιγραφει ο gkontog και ο Σταυρος.

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #35 στις: Απριλίου 11, 2010, 03:15:21 μμ »
Νομίζω ότι αν αφαιρεθούν από τα emoticons οι χαμογελαστές φατσούλες με το χρώμα της ... χολής, θα αποφευχθούν πολλές παρεξηγήσεις στο μέλλον!
δεν καταλαβαίνω τι εννοείς  :roll: :roll: :roll:  το θέμα είναι μοντελισμός και ιστορική ακρίβεια   απλά πράγματα, ούτε emoticons, ούτε χολή
Δεν σου απέδωσα χύσιμο χολής εναντίον οποιουδήποτε, είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν ισχύει.
Απλώς υπαινίχθηκα (προφανώς ανεπιτυχώς :D) αυτό που άλλος φίλος είπε πιο αναλυτικά παραπάνω, ότι το πρόβλημα των φόρουμς είναι ότι κάτι που εγώ γράφω εντελώς αθώα και καλοπροαίρετα, να ερμηνεύεται από άλλον ως ειρωνία ή επίθεση (και με το δικό μου ποστ τελικά το ίδιο έγινε!).
Φιλικά, πάντα, Γιώργος
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #36 στις: Απριλίου 11, 2010, 03:32:00 μμ »
Επειδη εγω ανοιξα αυτο το θεμα λεω και να το τελειωσο , φαινεται καθαρα πλεων υστερα απο πολλες απαντησεις οτι μαλλον κατα τη γνωμη μου δεν πολλη χοραω με τις ιδεες μου και τις τεχνικες που εφαρμοζω στα διοραματα που κατασκευαζω στο φορουμ,γιατι ωπος ειπαν καποιοι πιο εμπειροι οτι παιζω με παιχνιδια για μεγαλους, δεν μου μενει αλλο παρα μονο να ζητησω απο τον διαχειρηστει την διαγραφη μου απο το φορουμ.

Να με συμπαθάς Λάμπρο που τα μηνύματά μου δεν πηγαίνουν με το ρεύμα, αλλά από το παραπάνω μήνυμα τι καταλαβαίνεις εσύ;
Εγώ καταλαβαίνω ότι ένα νέο μέλος, προφανώς αρχάριος, "μπούκωσε"/"τρόμαξε"/"αγριεύτηκε"/"μειώθηκε" από τις απαιτήσεις μας προς αυτόν. Όταν πρωτομπήκα στο φόρουμ και σας έδειξα τα πινελάτα μοντέλα μου, τα οποία δεν απείχαν πολύ από του φίλου μας, δέχτηκα ωραία μηνύματα και μάλιστα ο Γιώργος (gkontog) μου είχε γράψει ένα, σχετικά με την καλύπτρα ενός μοντέλου μου, το οποίο ενώ ήξερα ότι ήταν υπερβολικά καλό, κατάλαβα ότι αποσκοπούσε σε "σπρώξιμο" για καλύτερες κατασκευές.
Εμείς τώρα αντί να τον σπρώξουμε προς τα πάνω, του ρίξαμε τέτοια σφαλιάρα που κι εγώ μάλλον με τον ίδιο τρόπο θα αντιδρούσα (σημ.: δεν έχω δει τα μηνύματα που σβήστηκαν).

Καταλαβαίνω ότι η θέση σου δεν σου επιτρέπει να συμφωνήσεις μαζί μου. Είναι όμως μία άποψη την οποία καταθέτω, όχι για να βγάλεις κατ' ευθείαν άμυνα αλλά για να τη διαβάσεις και να τη σκεφτείς.

"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #37 στις: Απριλίου 11, 2010, 03:54:39 μμ »
Παράθεση
Καταλαβαίνω ότι η θέση σου δεν σου επιτρέπει να συμφωνήσεις μαζί μου.

Δε κατανοοω τη σχεση εχει η θεση μου ( :?:  :? ) με την αποψη τη δικη σου.... :o

Μη μπερδευεις τα πραγματα,στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν εχει να κανει αν καποιος ειναι αρχαριος η οχι αλλα με τη γενικοτερη συμπεριφορα μας.
Εξαλλου το ιδιο εργο το εχουμε ξαναδει και σε κατασκευες πιο πεπειραμενων,μαλλον για προβλημα συμπεριφορας και γραπου λογου προκειτε λοιπον παρα του επιπεδου του εκαστοτε μοντελιστη.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #38 στις: Απριλίου 11, 2010, 04:56:28 μμ »

είναι φανερό ότι στο φόρουμ έχει διαμορφωθεί και μια "σχολή", σύμφωνα με την οποία  μοντελισμός και ιστορία ....έχουν πάρει διαζύγιο   :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

βέβαια επειδή πολλοί υποψήφιοι μοντελιστές παρακολουθούν το φόρουμ, σωστό είναι να διευκρινίζονται ορισμένα πράγματα

...δεν με ενδιαφερει πολλυ η ιστορικη ακριβεια η μονη ιστορικη που με ενδιεφερε ειναι αυτη που πολεμησε ο παππους μου το 1940

το αρχικό μου πόστ

και η απάντηση, που επιβεβαιώνει αυτό που αναφέρω

μίλησα γενικά για "σχολή", δεν προσέβαλα κανένα...αρχάριο, ούτε "φάπες", "σφαλιάρα", "πρόβλημα συμπεριφοράς και γραπτού λόγου"

Υ.Γ. μάλιστα επαναλαμβάνω ότι τα περί ιστορικών ανακριβειών δεν τα επεσήμανα εγώ, μια και από αεροπλάνα λίγα πράγματα ξέρω

Αποσυνδεδεμένος pitbullman

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #39 στις: Απριλίου 11, 2010, 05:22:16 μμ »
τελικα φιλε πετρο το διοραμα "ερειπια" το εχεις τελειωση να το δουμε και εμεις ??????

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #40 στις: Απριλίου 12, 2010, 06:08:27 μμ »
Λοιπον αυριο θα ποσταρω ενα διοραμα το πρωτο η το δευτερο αν θυμαμαι καλα
οπου στην Γαλλια μερικα αρματα βουλιαζουν στη λασπη απο μαρμελαδα βερυκοκο
με βουνα χιονισμενα με γυψο καποιες εξατμισεις αναποδα και ενας θεος ξερει τι..........
ευτυχως κανεις δεν το ειχε δει ωστε να με περιγελασει και ετσι συνεχισα ευχαριστημενος,(αγοραζοντας και το πρωτο μου βιβλιο)και εφτιαξα και αλλο διοραμα
αλλα αυτη τη φορα χρησιμοποιησα κατακαθι απο ελληνικο καφε για λασπη, εβαλα ισια τις εξατμησεις αλλα αναποδα τις ερπυστριες
καποιοι ευγενικοι φιλοι μου το υπεδειξαν με τροπο,το διορθωσα και συνεχισα μεχρι σημερα μαθαινοντας καθε μερα και απο καθε δουλεια καλη η κακη
Αυτα τα μοντελιστικα παιδικα μου χρονια περασαν χωρις να μου αφησουν πληγες,
συνεχιζω λοιπον και εγω να λεω τη γνωμη μου με οσο διακριτικο και ανωδυνο  τροπο μπορω,αλλα την λεω
σιγουρα υπαρχουν δυο πλευρες που εχουν δικιο αν η μια αναγκασει την αλλη να αποχωρησει να στενοχωρηθει να απογοητευθει
τοτε αυτη ειναι η χαμενη,καθως και ολοι εμεις που θελουμε να λεμε οτι ασχολουμαστε με ενα ωραιο χομπυ

Αποσυνδεδεμένος xmarkelos

• ΚΟΡΕΑΤΗΣ
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Νίκαια Αθήνα
  • ΕΛ ΛΑΣ
« Απάντηση #41 στις: Απριλίου 14, 2010, 10:55:19 μμ »
Πριν από αρκετά χρόνια νοίκιασα βιντεοταινίες που έδειχναν την αντίσταση του Τίτο. Σε αυτές λοιπόν συνέβαιναν υπέροχα πράγματα.
Οι αντάρτες είχαν πυροβολικο,ρουκετες, τεθωρακισμένα και φυσικά και αεροπλάνα. Τέλεια ανακρίβεια. Όμως οι ταινίες ήταν υπέροχες με πολύ δράση και πολλές ιδέες για διοράματα.
Σε μια άλλη ταινία Γιαπωνέζικη με την μηχανή του χρόνου μεταφέρθηκαν μοντέρνες στρατιωτικές μονάδες στην εποχή των Σαμουράι.
Σε κάθε δημιουργό επιτρέπονται τα παντα.Παντα υπάρχει αυτό που λέμε ποιητική αδεία.
Μου αρέσει να δημιουργώ και να ανακατεύω.

Αποσυνδεδεμένος Zark

• Professional Lego builder !!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
  • aka Παναγιώτης Ζαρκάδης
« Απάντηση #42 στις: Απριλίου 15, 2010, 12:29:08 πμ »
Πριν από αρκετά χρόνια νοίκιασα βιντεοταινίες που έδειχναν την αντίσταση του Τίτο. Σε αυτές λοιπόν συνέβαιναν υπέροχα πράγματα.
Οι αντάρτες είχαν πυροβολικο,ρουκετες, τεθωρακισμένα και φυσικά και αεροπλάνα. Τέλεια ανακρίβεια. Όμως οι ταινίες ήταν υπέροχες με πολύ δράση και πολλές ιδέες για διοράματα.
Σε μια άλλη ταινία Γιαπωνέζικη με την μηχανή του χρόνου μεταφέρθηκαν μοντέρνες στρατιωτικές μονάδες στην εποχή των Σαμουράι.
Σε κάθε δημιουργό επιτρέπονται τα παντα.Παντα υπάρχει αυτό που λέμε ποιητική αδεία.
Μου αρέσει να δημιουργώ και να ανακατεύω.

Παναγια βοηθα, μη βαζεται τετοιες ιδεες στο φιλο Τζουδα...

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #43 στις: Απριλίου 15, 2010, 01:17:13 πμ »
Αφού λοιπόν εμφανίστηκε στην ταινία "Η μεσόγειος φλέγεται" μία vosper peskara, με την ίδια λογική μήπως μπορεί ο dim57 να συμμετάσχει με αυτό το μοντέλο στο naval word war II  :?: H ποιητική άδεια έχει και τα όριά της, εκτός και αν κάνουμε ποιητικό μοντελισμό.
Συμβιβαστική λύση πάντως υπάρχει  :arrow: Να μετατραπεί η κατηγορία SCI-FI σε SCI-FI/TV related και να βάζουμε εκεί κατασκευές εμπνευσμένες από ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, βιντεογκέιμ.
Συμβιβαστική λύση υπάρχει και για το blenheim του judas  :arrow: http://www.hannants.co.uk/product/X05672.Έτσι και αλλιώς το μοντέλο του χρειάζεται ξανά στοκάρισμα, καθαρισμό/μασκάρισμα καλύπτρας και νέο βάψιμο.

Αποσυνδεδεμένος xmarkelos

• ΚΟΡΕΑΤΗΣ
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Νίκαια Αθήνα
  • ΕΛ ΛΑΣ
« Απάντηση #44 στις: Απριλίου 15, 2010, 08:40:27 πμ »
Η κατάσταση θυμίζει την αντιπαράθεση στην ζωγραφική.
Από την μια πλευρά αυτοί που προσπαθούν να κάνουν πιστή αντιγραφή της φύσης και από την άλλη αυτοί που την βλέπουν με το δικό τους μάτι

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #45 στις: Απριλίου 15, 2010, 09:12:43 πμ »
Spamάρετε όμως πλέον ασύστολα το θέμα του συναδέλφου... Εάν ο ίδιος το επιθυμεί ας με ενημερώσει να μεταφέρω σε νέο θέμα όσα έχουν ειπωθεί από ένα σημείο και κάτω. Συγνώμη από τη διαχείρηση συνάδελφε tzoudas. ::offtopic::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #46 στις: Απριλίου 15, 2010, 09:29:59 πμ »
Με τουτα και μέ 'κείνα μάλλον καταφέραμε να κάνουμε ένα συνάδελφο και ίσως μαζί με αυτόν και μερικούς άλλους να σκεφτούν πολύ σοβαρά αν θα πρέπει να ξαναποστάρουν.
Ο άνθρωπος εξαρχής δήλωσε οτι παραποίησε παραλλαγες και ιστορικά γεγονότα,και οτι δεν τον ενδιαφέρει η Ιστορική απόδωση ,γιατί θα πρέπει σώνη και καλά να του αλλάξουμε το μυαλό.Οποιος δεν μπορεί να το αποδεχτέι αυτό ας μην ποστάρει στο συγκεκριμένο θέμα.Γιατί όλοι θα πρέπει να μπαίνουν σε καλούπια.Αλλωστε όλοι λιγο πολύ το ιδιο έχουμε κάνει,έχει σημασία αν το κάναμε στην αρχή της μονελιστικής μας ''καριέρας''ασυνείδητα λόγο έλειψης υλικών και χρωμάτων ή γνώσεων;
Εγώ πιστευω οτι ο χειρισμός ήταν εξαρχής λάθος και μάλιστα αυτό ελέχθει και από τη διαχείρηση ,η προσέγγιση έπρεπε να ήταν διαφορετική .Δεν πιστευω οτι περισευει κανένας εδώ μέσα,εκτός αν κάποιος έχει αντίθετη άποψη και προσπαθεί γι'αυτό.
Η ιστορική ακρίβεια είναι ωραία και προσωπικά προσπαθώ γιάυτό,αρκεί να σου αρέσει η Ιστορία.

Φιλικά   Σταμάτης ʼνθης

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

tzoudas

• Επισκέπτης
« Απάντηση #47 στις: Απριλίου 15, 2010, 01:00:57 μμ »
Καλημερα παιδια,δεν εχω καποιο προβλημα απο τη δια χειρηση ουτε και τα παρατησα,απλως η ταξη της κορης μου (Δ) ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ειχε επισκευθει την 1 εκεση μοντελισμου της ΠΑΤΡΑΣ και αποφασισαν να τους βοηθησω (να επιβλεπω μονο ενοοιτε ......... ο θεος να βαλει το χερι του) να κατασκευασουν ενα διοραμα.Τωρα το εμειναν απο καυσιμα θα κατασκευαστει οπως το εχω προγραματισει απλως οταν τελειωσει θα μου κανετε την τιμη να το βαπτισεται οπως εσεις θελεται,(οι πλειοψηφεια) ενοοιτε. Παντως για να γνωριζεται τα επομενα 3  διοραματα που θα κατασκευασω θα εχουν ιστορικη ακριβεια ετσι επειδη το αποφασισε ο λαος.ΦΙΛΙΚΑ  Τζουδας  Χρηστος.                                                                                                                                                                                                                                                                                                Υ.Γ.  Ενοοιτε οτι θα ξανα ποσταρω.

Tags: