πλάκα έχουμε τελικά.
κατα τη γνώμη μου και οι δυο πλευρές έχουν δίκιο και άδικο ταυτόχρονα

Ο μεν tzoudas γιατί κάνει αυτό που γουστάρει, όπως το γουστάρει, με τους δικούς του όρους (γούστο του) και έχει και παραγωγή μάλιστα (στο πρώτο ποστ έχει 4 μοντελάκια κι ένα κτίριο ολοκληρωμένα - όσα δεν έχουμε τελειώσει σχεδόν ολοι οι υπόλοιποι "θεωρητικοί" του μοντελισμού, το τελευταίο εξάμηνο).
Το γεγονός ότι δεν δέχεται όμως την κριτική όπως γράφει και ο Φίλιππος, τον βγαζει λιγο φάουλ. Δεν είναι υποχρεωμένος να την εφαρμόσει αλλά πρέπει τουλάχιστον να σεβαστεί το γεγονός ότι κάποιοι ασχολήθηκαν με τη δουλειά του και θέλησαν αν τον βοηθήσουν και να δει με υπομονή τι ακριβώς του λένε και με ποιο σκεπτικό.

Οι δε "αυστηροί" κριτικοί, θα μπορούσαν να έχουν πει τα ίδια πράγματα ("καλή η δουλειά σου φίλε αλλά...πρόσεξε λίγο και την ιστορική ακρίβεια") με ποιο μαλακό τρόπο και όχι τόσο απότομα, λαμβάνοντας υπ'όψιν ότι ο "άλλος" δε σκέφτεται πάντα τα πράγματα που έχουμε στο μυαλό μας και δεν τα αντιλαμβάνεται το ίδιο με εμάς. Επίσης πολλές φορές, ιδίως με το γραπτό λόγο και όταν δεν υπάρχει προσωπική γνωριμία, η καλοπροαίρετη κριτική και οι συμβουλές δύσκολα διακρίνονται απο τις κακώς εννοούμενες "εξυπνάδες", την ειρωνία και το...κουτσομπολιό.

Εαν τελικά μου επιτρέπεται μερικές "συμβουλές" προς όλους:

tzoudas : δέξου την κριτική αλλά φτιάξε τελικά το διόραμα σου όπως το έχεις φανταστεί και δείξτο μας ολοκληρωμένο. και εσένα θα ικανοποιήσεις και θα βουλώσεις τα περισσότερα στόματα. η διαφορά ή μάλλον η σοβαρότητα όσων σου επεσήμαναν θα σου χρειαστεί μόνο εαν θελήσεις ποτέ να συμμετάσχεις σε κάποιο διαγωνισμό μοντέλων και θα χρειαστεί να συγκριθεί η δουλειά σου συνολικά σε σχεση με τις δουλειές άλλων.

"κριτές επι παντός επιστητού" : καλό είναι που ξέρετε τα πάντα και φτιάχνετε τα σούπερ μοντέλα. επιτρέψτε όμως και στους άλλους να μην είναι τέλειοι όπως εσείς και να κάνουν απλά το χόμπι τους για την ευχαρίστηση τους.

προς τη διαχείριση (μεταξύ αστείου και σοβαρού): μηπως να έμπαινε ένας ακόμη όρος χρήσης στο φόρουμ: "σχόλια σε κατασκευαστικά τόπικ, επιτρέπεται να κάνουν μόνο όσοι έχουν ολοκληρώσει και ποστάρει στο φόρουμ τουλάχιστον ένα μοντέλο στο τελευταίο ...τρίμηνο". με άλλα λόγια ..."βαρεθήκαμε τους θεωρητικούς του μοντελισμού" και "προτιμάμε φτιαγμένα ή άντε μισοφτιαγμένα μοντέλα αντί για θεωρίες , λόγια και σχόλια ΜΟΝΟ".

και για να δώσω ακριβές στίγμα των σκέψεων μου: γουστάρω τρελλά άτομα όπως τον Αλεξ/ssgti, το Φίλιππο/philio, το Σωτήρη/sotiris, το Φάνη/leopard, το Γιώργαρο/gkontog (αναφέρω τους πιο χαρακτηριστικούς κατα την άποψη μου , ειναι και άλλοι πολλοί και ας με συγχωρέσουν που δεν τους αναφέρω ονομαστικά) που φτιάχνουν (πολλά

και αυτό ζηλεύω στην πραγματικότητα) μοντέλα, όπως τα γουστάρουν, είτε για την πάρτη τους είτε για διαγωνισμούς και εκθέσεις και ακούνε τις κριτικές που τους γίνονται και συνεχώς βελτιώνονται.
Αυτά.
τα έγραψα και ηρέμησα. εαν στεναχώρησα κάποιους αντι για συγγνώμη προτείνω ...ξύδι.

Σ.Σ.
ΥΓ. το παρόν γράφτηκε πριν διαβασω τα 2 τελευταία ποστ.