Καλησπέρα σε όλους,
Χτες (μετά από καιρό) επισκέφτηκα τον καλό μου φίλο Γιώργο Πιστώφ (aka Bellifortis). Ο Γιώργος είναι από τους παλιότερους μοντελιστές στην Ελλάδα και πλέον μπορεί να θεωρηθεί επαγγελματίας. Όσοι έχετε επισκεφτεί τελευταία το Πολεμικό Μουσείο, μάλλον θα προσέξατε το διόραμα με τα τείχη της Κωνσταντινούπολης που εκτίθεται εκεί. Κατασκευαστής του είναι ο Γιώργος.
Τώρα δουλεύει ένα νέο διόραμα για το ΠΜ, με θέμα το οχυρό Ρούπελ, το οποίο βασίζεται στα σχέδια και τις πληροφορίες που υπάρχουν για το πραγματικό, καθώς και σε επιτόπια έρευνα και μετρήσεις. Είχα την τύχη να δω το πρώτο μέρος (από τα 6 συνολικά), το οποίο είναι ήδη έτοιμο. Με την άδειά του λοιπόν, σας παρουσιάζω μερικές φωτό που έβγαλα (δυστυχώς με το κινητό μου) επί τόπου. Πληροφοριακά, το τελειωμένο διόραμα θα έχει διαστάσεις 450 Χ 50 εκ. και θα παρουσιάζει το βουνό σε κάτοψη.
Οι περισσότερες φιγούρες είναι ιδιοκατασκευές, ενώ μερικές είναι μετασκευασμένες του εμπορίου.
Υποθέτω ότι ο Γιώργος θα εκτιμούσε ιδιαίτερα τα σχόλια των μελών του φόρουμ μας
Αρχίζουμε λοιπόν με την "πρόσοψη" του οχυρού:

Η είσοδος από ψηλά:

Το πολυβολείο της εισόδου (με πολυβόλο Maxim)

ʼλλη άποψη της εισόδου. Προσέξτε τον τυχερό στρατιώτη που "ελέγχει" την τρύπα στο κράνος του και τον σύντροφό του που περιεργάζεται ένα αιχμαλωτισμένο Beretta

To (σχεδόν τελειωμένο) πυροβολείο με το (μετασκευασμένο) γερμανικό αντιαρματικό πυροβόλο των 37mm

To ίδιο πυροβολείο. Προσέξτε την βλητοθήκη (που έχει 128 θέσεις βλημάτων - όσες και η πραγματική)

Τέλος ένα βομβιδοβολείο. Προσέξτε το κλιμακωτό βοήθημα υπολογισμού βεληνεκούς

Τώρα ο Γιώργος δουλεύει το ιατρείο και το μηχανοστάσιο του οχυρού
Ανάλογα με την πορεία της κατασκευής, θα προσπαθώ να ανεβάζω φωτογραφίες, ελπίζοντας να σας αρέσει όσο άρεσε και σε εμένα.
ΔΚ