Αποστολέας Θέμα: BF-109E 1/48 TAMIYA  (Αναγνώστηκε 5614 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος stavros F-5

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: αθηνα-αγρινιο
Απ: BF-109E 1/48 TAMIYA
« Απάντηση #25 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2010, 10:38:06 μμ »
Πολυ ομορφο ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::salut::
Καλη συνεχεια.
ευχαρηστω για τα καλα σου λογια χορχε να εισαι καλα ::icon_thumright::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #26 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 03:52:26 μμ »
καλησπερα σε ολους ::salut::υπηρξε προοδος στην κατασκευη του εμιλιου  :) σχετικα μικρη θα ελεγα.αφου εγιναν οι φθορες σε διαφορα σημεια οπως στην πτερυγα ελικα και θυριδες ανεφοδιασμου πυρομαχικων και οι καπνιες στο cowling.μικρες διαροες εγιναν στης κατω επιφανεις περαστικε ματ βερνικι της winsor newton για να σφραγιστουν ολα αυτα.τοποθετηθηκαν τα σκελη προσγειωσεις η ελικα με τον κωνο της ελικας και απομενουν οι τροχοι αντενα και μικρες λεπτομερεις στης κατω επιφανειες για να τελειωσει :D :Dαν και με λαθη,ατελειες και αλλα που θα επισημανετε εσεις μου αρεσει γιατι ειναι το πρωτο ολοκληρωμενο κιτ που φτιαχνω :D :D :Dακολουθουν φωτο και θα χαρω να δω τα σχολια σας

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #27 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 04:18:00 μμ »
Σταύρε πέραν της παρατήρησης με το κτίσιμο του χρώματος δεν έχω κάτι άλλο!Το μοντέλο είναι άρτιο κατασκευαστικά και από άποψη βαφής  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Ίσως λίγο καλύτερο τσίπινκ εκεί που πατούσε ο χειριστής και και γενικά σε διάφορα σημεία (πολύ μου άρεσε το διακριτικό τσίπινκ στην έλικα) και η κάπνα είναι λίγο παράξενη αλλά εντάξει σιγά σιγά.
Τώρα βερνικάκι πρώτα gloss και μετά ένα semigloss και τελείωσες! ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
FLY LOW HIT HARD

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #28 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 04:31:31 μμ »
ευχαρηστω για τα σχολια σου να εισαι καλα :)οσον αφορα τα βερνικια ενταξει με το gloss εχω της winsor με το semi gloss τι κανω?γινεται καποια αναμειξη gloss και mat η υπαρχει ετοιμο και αν ναι μπορω να το βρω σε καταστημα με ειδη ζωγραφικης?

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 05:14:41 μμ »
Εγώ αυτό που κάνω είναι να ανακατεύω Φουτούρ με μερικές σταγόνες μάτ βερνίκι και έτσι έχω μια απόχρωση σέμιγκλος.
Φαντάζομαι ότι αν αγοράσεις ένα ματ βερνίκι και το αναμίξεις με σωστή δοσολογία θα πετύχεις την σέμι απόδοση που θέλεις!
FLY LOW HIT HARD

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #30 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 08:38:22 μμ »
Εγώ αυτό που κάνω είναι να ανακατεύω Φουτούρ με μερικές σταγόνες μάτ βερνίκι και έτσι έχω μια απόχρωση σέμιγκλος.
Φαντάζομαι ότι αν αγοράσεις ένα ματ βερνίκι και το αναμίξεις με σωστή δοσολογία θα πετύχεις την σέμι απόδοση που θέλεις!
καλησπερα.αν καταλαβα καλα εννοεις το future.να κανω 1χαζη ερωτηση?παρκετινη κανει να αναμειχθει με ματ ακριλικο βερνικι της winsor newton για να εχω την semigloss επιφνεια που θελω?

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #31 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2010, 09:59:52 μμ »
Ναι εννοώ το future τώρα για την παρκετίνη δεν ξέρω δοκίμασε να δείς!!!Αλλά πρός θεού όχι πάνω στο μοντέλο!!!! :lol: :lol:
FLY LOW HIT HARD

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #32 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2010, 09:44:06 πμ »
καλημερα.μετα απο καιρο το 109 τελειωσε :Dελπιζω το τελικο αποτελεσμα να σας αρεσει οσο και εμενα

Αποσυνδεδεμένος xorxe

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #33 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2010, 11:38:40 πμ »
Ενα ΜΕΓΑΛΟ...ΜΠΡΑΒΩ ::eusa_clap::.
Πολυ καλη δουλεια. ::icon_thumright::.Αντε για το επομενω.

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #34 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2010, 11:59:26 πμ »
   Σταύρο σαν σύνολο το αποτέλεσμα είναι μια χαρά, έχεις πετύχει ωραίες τονικότητες στα χρώματα της παραλλαγής. Και τα σήματα έχουν κάτσει καλά (λίγο ξέφυγε ο σταυρός στο δεξί φτερό αλλά δεν χάλασε και ο κόσμος).

Δυό-τρεις μικρές παρατηρήσεις που αφορούν το τελικό φινίρισμα :
 Όταν κάνεις wash καλύτερα να μην χρησιμοποιείς μαύρο σκέτο, συνήθως φαίνεται έντονο στο τέλος. Μπορείς να βάζεις και λίγο σκούρο καφέ ή γκρι ανάλογα με τα χρώματα της παραλλαγής για να βγαίνει πιο ήπιο το αποτέλεσμα. Βέβαια αυτό είναι και θέμα γούστου.

Για να αποφεύγεις τη διαφάνεια στον σκελετό της καλύπτρας, πριν από το χρώμα της παραλλαγής μπορείς να βάφεις την καλύπτρα με ένα σκούρο χρώμα που θα φαίνεται στο τέλος από το εσωτερικό μέρος του σκελετού. Αν και στο συγκεκριμένο αεροσκάφος ίσως και ο σκελετός να ήταν RLM 02, οπότε μάλλον είσαι εντάξει.

Για το νήμα της αντέννας υπάρχει ένα πολύ λεπτό υλικό, νάυλον κλωστή για ραπτομηχανή, άμα κάνεις μια βόλτα πέριξ των στενών της Ερμού μπορεί να βρείς μαγαζί που να έχει. Αυτή που έχω πάρει γράφει "Monofil Madera" ,No.60 (art. 9760), έχει σκούρο γκρι χρώμα, είναι πάνλεπτη και πολύ ανθεκτική. Ή πάρε την πιο λεπτή που θα βρείς.

καλές κατασκευές ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μπανανία
« Απάντηση #35 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2010, 02:15:28 μμ »
Πολυ ωραιο το αποτελεσμα Σταυρο! ::salut::
Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν!

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #36 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2010, 02:48:06 μμ »
Θα μπορούσε να είναι ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα, αλλά η κακή τοποθέτηση των χαλκομανιών στις άνω πτέρυγες, καθώς και κάποιες βιασύνες στο καμουφλάζ, το κατατάσσουν στα μάλλον μέτρια...
Sorry που είμαι σκληρός, αλλά το μοντέλο σου δείχνει ότι ξεκάθαρα μπορείς να φτιάξεις πάρα πολύ καλά μοντέλα...
Φιλικά,
Διονύσης

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #37 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2010, 04:28:44 μμ »
Ενα ΜΕΓΑΛΟ...ΜΠΡΑΒΩ ::eusa_clap::.
Πολυ καλη δουλεια. ::icon_thumright::.Αντε για το επομενω.
ευχαρηστω xorxe για τα καλα σου λογια :D

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #38 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2010, 04:32:31 μμ »
   Σταύρο σαν σύνολο το αποτέλεσμα είναι μια χαρά, έχεις πετύχει ωραίες τονικότητες στα χρώματα της παραλλαγής. Και τα σήματα έχουν κάτσει καλά (λίγο ξέφυγε ο σταυρός στο δεξί φτερό αλλά δεν χάλασε και ο κόσμος).

Όταν κάνεις wash καλύτερα να μην χρησιμοποιείς μαύρο σκέτο, συνήθως φαίνεται έντονο στο τέλος. Μπορείς να βάζεις και λίγο σκούρο καφέ ή γκρι ανάλογα με τα χρώματα της παραλλαγής για να βγαίνει πιο ήπιο το αποτέλεσμα. Βέβαια αυτό είναι και θέμα γούστου.

Για να αποφεύγεις τη διαφάνεια στον σκελετό της καλύπτρας, πριν από το χρώμα της παραλλαγής μπορείς να βάφεις την καλύπτρα με ένα σκούρο χρώμα που θα φαίνεται στο τέλος από το εσωτερικό μέρος του σκελετού. Αν και στο συγκεκριμένο αεροσκάφος ίσως και ο σκελετός να ήταν RLM 02, οπότε μάλλον είσαι εντάξει.

Για το νήμα της αντέννας υπάρχει ένα πολύ λεπτό υλικό, νάυλον κλωστή για ραπτομηχανή, άμα κάνεις μια βόλτα πέριξ των στενών της Ερμού μπορεί να βρείς μαγαζί που να έχει. Αυτή που έχω πάρει γράφει "Monofil Madera" ,No.60 (art. 9760), έχει σκούρο γκρι χρώμα, είναι πάνλεπτη και πολύ ανθεκτική. Ή πάρε την πιο λεπτή που θα βρείς. οσον αφορα το σταυρο στο φτερο οταν το προσεξα ηταν αργα :(για το wash εχεις δικιο την επομενη φορα θα ειναι καλυτερο :)

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #39 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2010, 04:39:57 μμ »

Για το νήμα της αντέννας υπάρχει ένα πολύ λεπτό υλικό, νάυλον κλωστή για ραπτομηχανή, άμα κάνεις μια βόλτα πέριξ των στενών της Ερμού μπορεί να βρείς μαγαζί που να έχει. Αυτή που έχω πάρει γράφει "Monofil Madera" ,No.60 (art. 9760), έχει σκούρο γκρι χρώμα, είναι πάνλεπτη και πολύ ανθεκτική. Ή πάρε την πιο λεπτή που θα βρείς.

ακομα και εδω τα εκανα μανταρα :mrgreen: :mrgreen: :oops:οταν ειδα τον σταυρο στο δεξι φτερο ηταν αργα!οσο για το wash εχεις δικιο την επομενη φορα θα ειναι καλυτερο :wink:για το νημα της αντενας δεν μπορω να παω ερμου γιατι μενω στο αγρινιο.εχω χρησιμοποιησει λεπτο συρμα απο συναγερμο σπιτιου :mrgreen:τον σκελετο της καλυπτρας τον εχω βαψει εσωτερικα με 02

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #40 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2010, 04:45:25 μμ »
Θα μπορούσε να είναι ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα, αλλά η κακή τοποθέτηση των χαλκομανιών στις άνω πτέρυγες, καθώς και κάποιες βιασύνες στο καμουφλάζ, το κατατάσσουν στα μάλλον μέτρια...
Sorry που είμαι σκληρός, αλλά το μοντέλο σου δείχνει ότι ξεκάθαρα μπορείς να φτιάξεις πάρα πολύ καλά μοντέλα...
μην ζητας συγγνωμη φιλε μου εχεις δικιο!!γι'αυτο ειμαι εδω για να βελτιωθω μεσα απο τα λαθη μου θα μαθω :wink:για το καμουφλαζ που ειπες εχει βαφτει 2φορες γιατι οταν ξεμασκαρηζα εφευγε το χρωμα  :( και ετσι εγινε το κακο.στο επομενο δεν θα υπερξουν τα ιδια λαθη

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #41 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2010, 04:46:19 μμ »
Πολυ ωραιο το αποτελεσμα Σταυρο! ::salut::
ευχαρηστω θαναση να εισαι καλα ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #42 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2010, 05:30:35 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Μπράβο Πολύ όμορφη δουλειά!!!!!!Από παρατηρήσεις ακριβώς αυτές που επισήμανε και ο συνάδερφος Grmodeler

Καλή αρχή με το επόμενο!!!Μπράβο παιδί μου έτσι να αυξανόμαστε με τα 109ριααααα!!! ::salut:: ::salut::
FLY LOW HIT HARD

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #43 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2010, 05:35:33 μμ »
::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Μπράβο Πολύ όμορφη δουλειά!!!!!!Από παρατηρήσεις ακριβώς αυτές που επισήμανε και ο συνάδερφος Grmodeler

Καλή αρχή με το επόμενο!!!Μπράβο παιδί μου έτσι να αυξανόμαστε με τα 109ριααααα!!! ::salut:: ::salut::
ευχαρηστω φιλε μου να εισαι καλα για τα καλα σου λογια :Dοσο για τα 109 ορεξη να εχεις εχω 3-4 ακομα :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #44 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2010, 05:53:46 μμ »
 ::icon_thumright::
Εγώ να δείς πόσα θέλω να ετοιμάσω! χεχεχε μετά το μεγάλο άλλα 3 τουλάχιστον!
FLY LOW HIT HARD

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #45 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2010, 05:57:55 μμ »
::icon_thumright::
Εγώ να δείς πόσα θέλω να ετοιμάσω! χεχεχε μετά το μεγάλο άλλα 3 τουλάχιστον!
εγω εχω 3-4 χωρις το 32αρι!! :wink: :) :)

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #46 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2010, 06:13:31 μμ »
μην ζητας συγγνωμη φιλε μου εχεις δικιο!!γι'αυτο ειμαι εδω για να βελτιωθω μεσα απο τα λαθη μου θα μαθω :wink:για το καμουφλαζ που ειπες εχει βαφτει 2φορες γιατι οταν ξεμασκαρηζα εφευγε το χρωμα  :( και ετσι εγινε το κακο.στο επομενο δεν θα υπερξουν τα ιδια λαθη

::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
 ::salut::
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #47 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2010, 07:20:49 μμ »
  Σταύρο με συγχωρείς δεν είδα ότι μένεις Αγρίνιο. Ίσως μπορείς να βρείς και εκεί το συγκεκριμένο νήμα αν και είναι δυσεύρετο ακόμη και στην Αθήνα (μόνο σε ένα μαγαζί το βρήκα που το εισάγει και έχει είδη ραπτικών μηχανών). Αν έρθεις Αθήνα και ενδιαφέρεσαι στείλε πμ. να σου δώσω πληροφορίες. Πάντως και το συρματάκι κάνει αρκεί να βρεις καλώδιο που να έχει κάτω από την εξωτερική ελαστική επιφάνεια ένα πλέγμα από πολύ λεπτά συρματάκια (1/10 του χιλίοστού), αυτά είναι που χρειάζεσαι αν και δεν τεντώνουν τέλεια και αν τα ζορίσεις σπάνε.

Συμφωνώ με την παρατήρηση του DIO, άμα ξεπεράσεις τα μικρολαθάκια στις λεπτομέρειες θα πετύχεις ωραία μοντέλα ::salut::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #48 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2010, 07:38:34 πμ »
 Σταύρο με συγχωρείς δεν είδα ότι μένεις Αγρίνιο. Ίσως μπορείς να βρείς και εκεί το συγκεκριμένο νήμα αν και είναι δυσεύρετο ακόμη και στην Αθήνα (μόνο σε ένα μαγαζί το βρήκα που το εισάγει και έχει είδη ραπτικών μηχανών). Αν έρθεις Αθήνα και ενδιαφέρεσαι στείλε πμ. να σου δώσω πληροφορίες. Πάντως και το συρματάκι κάνει αρκεί να βρεις καλώδιο που να έχει κάτω από την εξωτερική ελαστική επιφάνεια ένα πλέγμα από πολύ λεπτά συρματάκια (1/10 του χιλίοστού), αυτά είναι που χρειάζεσαι αν και δεν τεντώνουν τέλεια και αν τα ζορίσεις σπάνε.

Συμφωνώ με την παρατήρηση του DIO, άμα ξεπεράσεις τα μικρολαθάκια στις λεπτομέρειες θα πετύχεις ωραία μοντέλα ::salut::
καλημερα.θα ριξω μια ματια στα εδω καταστηματα να δω τι θα βρω ποιος ξερει?ισως βρω κατι παρομοιο σε σχεση με το νημα που αναφερες.εχω ενα φιλο που δουλευει κοντα στην ερμου αν μπορει να με εξυπηρετησει θα σου στειλω πμ. για λεπτομερειες :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #49 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2010, 03:47:37 μμ »
Πολύ καλό υλικό για αντένες είναι και η ψιλή πετονιά (σχεδόν σαν τρίχα) που χρησιμοποιείται στην τεχνική ψαρέματος με το όνομα εγγλέζικο.
Πήγαινε σε κάποιο κατάστημα με είδη ψαρέματος και ρώτα για την πιο λεπτή πετονιά για εγγλέζικο.
FLY LOW HIT HARD

Tags: