Αποστολέας Θέμα: BF-109E 1/48 TAMIYA  (Αναγνώστηκε 5720 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος stavros F-5

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: αθηνα-αγρινιο
BF-109E 1/48 TAMIYA
« στις: Μαρτίου 14, 2010, 08:06:25 πμ »
καλημερα σε ολους.το κιτ ειναι το γνωστο και πολυ καλο  της tamiya και ειναι το πρωτο μου ποστ.ελπιζω να καταφερω να ανεβασω φωτο και ποριμενω σχολια σας βαρατε αλυπητα :mrgreen: :mrgreen:

• Scale 1/72
  • *
Απ: BF 109E 1/48 TAMIYA
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 14, 2010, 08:12:10 πμ »
ξεχασα να αναφερω οτι χρησιμοποιησα το σετακι της eduard που πιστευω ειναι πολυ καλο.θα ακολουθησουν και αλλες φωτο συντομα.καιπου επιτρεποντος και γυναικας και παιδιου θελοντος :mrgreen: :mrgreen:και συγγνωμη για το μεγεθος των φωτο :oops:

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 14, 2010, 06:33:17 μμ »
καλησπερα σας.προχωρησα λιγακι την κατασκευη του Εμιλιου :D με καποιες βελτιωσεις εκτος απο κοκπιτ και σε καλλυμα κινητηρα,εσωτερικο των radiators.ενωθηκε η ατρακτος με το υπολοιπο σκαφος στοκαριστηκε τριφτηκε και περιμενει να γινει επαναχαραξη γραμμωσεων οπου χρειαζεται.ακολουθουν φωτο ελπιζω να σας αρεσει

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 14, 2010, 06:37:08 μμ »
Ωραία δουλειά φίλε μου!
Εχε στο νου σου μια σημαντική λεπτομέρεια του 109! Στο κάτω μέρος της ατράκτου,η ραφή πρέπει να μείνει!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Ορεστης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 14, 2010, 06:37:53 μμ »
Aπ' ότι φαίνεται (θολές οι φωτογραφίες  :() το πας πολύ καλά!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Απροβλημάτιστη κατασκευή φαντάζομαι από πλευράς εφαρμογής.Καλή συνέχεια φίλε.

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 14, 2010, 06:50:13 μμ »
Συνάδελφε μια χαρά το πας το Εμιλ!
Επειδή τυγχάνει να κατασκευάζω και γω το ίδιο θα σου πώ μερικά πραγματάκια ως προς την κατασκευή του.
Σε γενικές γραμμές είναι απροβλημάτιστη απλά δώσε λίγο προσοχή κατά την κόλληση της πτέρυγας με την άτρακτο ώστε να αποκτήσει η πτέρυγα την σωστή δίεδρο γωνία.Αυτό θα το πετύχεις με μια ταινία μασκαρίσματος από την μία άκρη της πτέρυγας στην άλλη  δηλαδή έτσι..

[imgt]http://i44.photobucket.com/albums/f12/kursaros78/DSC00161.jpg[/imgt]

επίσης προσοχή δώσε και στα σημεία κόλλησης της πτέρυγας με την άτρακτο θα δημιουργηθούν κάποια πολύ πολύ μικρά σκαλοπατάκια μην αγχωθείς δεν είναι τίποτα!Μην το πλακώσεις στον στόκο!!!Μασκάρησε την γύρω περιοχή και βάλε λίγο υγρό στόκο αν έχεις ή κλασσικό μοντελιστικό αραιωμένο με ασετόν.Υστέρα τρίψε απαλά απαλά με ψιλό ντουκοχαρτάκι μέχρι να εξαφανιστεί το σκαλοπάτι.

ʼλλο σημείο προσοχής είναι τα διάφανα κομμάτια που πρέπει να κολλήσεις πάνω στο μοντέλο (αλεξινέμιο και οπίσθιο τμήμα της καλύπτρας) εκεί ίσως χρειαστείς πάλι την βοήθεια υγρού στόκου! ::salut:: ::salut::
FLY LOW HIT HARD

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 14, 2010, 06:52:01 μμ »
Ωραία δουλειά φίλε μου!
Εχε στο νου σου μια σημαντική λεπτομέρεια του 109! Στο κάτω μέρος της ατράκτου,η ραφή πρέπει να μείνει!
ευχαρηστω για τα καλα σου λογια φιλε μου :Dτο εχω υποψην μου ευχαρηστω για την επισημανση ::icon_thumright::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 14, 2010, 06:58:30 μμ »
Aπ' ότι φαίνεται (θολές οι φωτογραφίες  :() το πας πολύ καλά!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Απροβλημάτιστη κατασκευή φαντάζομαι από πλευράς εφαρμογής.Καλή συνέχεια φίλε.

ευχαρηστω φιλε μου να εισαι καλα :Dοσον αφορα της φωτο προσπαθω για το καλυτερο λογο του οτι τωρα την πηρα και δεν ξερω καλα την χρηση της.η εφαρμογη ειναι πολυ καλη λιγο στοκο χρειαζεται στην ενωση της πτερυγας.ελπιζω να συνεχισω να τα πηγαινω καλα γιατι δεν ειμαι και απο τους ποιο εμπειρους :mrgreen:

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 14, 2010, 07:05:25 μμ »
επίσης προσοχή δώσε και στα σημεία κόλλησης της πτέρυγας με την άτρακτο θα δημιουργηθούν κάποια πολύ πολύ μικρά σκαλοπατάκια μην αγχωθείς δεν είναι τίποτα!Μην το πλακώσεις στον στόκο!!!Μασκάρησε την γύρω περιοχή και βάλε λίγο υγρό στόκο αν έχεις ή κλασσικό μοντελιστικό αραιωμένο με ασετόν.Υστέρα τρίψε απαλά απαλά με ψιλό ντουκοχαρτάκι μέχρι να εξαφανιστεί το σκαλοπάτι.

ʼλλο σημείο προσοχής είναι τα διάφανα κομμάτια που πρέπει να κολλήσεις πάνω στο μοντέλο (αλεξινέμιο και οπίσθιο τμήμα της καλύπτρας) εκεί ίσως χρειαστείς πάλι την βοήθεια υγρού στόκου! ::salut:: ::salut::

οσον αφορα την πτερυγα αυτο με την  ταινια το εχω κανει βλεποντας το απο εσενα  :wink: :mrgreen:εχω τριψει την ενωση πιστευω να ειναι ενταξει θα το δω οταν το ασταρωσω.οσο για τα διαφανα κομματια εχω κολλησει ηδη τι αλεξινεμιο και εχει ενα πολυ μικρο κενο :(

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 14, 2010, 07:10:36 μμ »
Αυτό το κενό μπορείς να το καλύψεις με υγρό στόκο!Δεν είναι τίποτα!!Μασκάρησε την περιοχή γύρω από το κενό και βάλε στόκο αν δεν έχεις υγρό βάλε κανονικό απλά ελάχιστο!!!Με την άκρη μιας βελόνας!
FLY LOW HIT HARD

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 14, 2010, 07:36:06 μμ »
εχω υγρο στοκο ελπιζω να κλεισει διαφορετικα μιστρι λασπη και σοφατισμα :mrgreen:και σα να μην εφτανε αυτο με το αλεξινεμιο εχασα το σκοπευτικο και αναγκαστηκα να φτιαξω αλλο απο πλαστικο πιστευω να μπορεσω να το βγαλω φωτο λογω μεγεθους να μου πειτε την γνωμη σας γιατι ειναι η πρωτη σκρατς κατασκευη μου 

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 14, 2010, 08:25:26 μμ »
Πριν στοκάρεις μην ξεχάσεις να μασκάρεις!!!! ::salut::
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 15, 2010, 12:15:04 πμ »
Την καλυπτρα μπορεις να την στοκαρεις και με ατλακολ. Βαλε αρκετη,αστην λιγο να αρχησει να στεγνωνει και σκουπισε το περισσευμα με βρεγμενη μπατονετα.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 15, 2010, 01:02:30 πμ »
Ωραία δουλειά φίλε μου!
ευχαρηστω για τα καλα σου λογια φιλε μου :Dτο εχω υποψην μου ευχαρηστω για την επισημανση ::icon_thumright::

Η ραφή υπήρχε και στο επάνω μέρος!

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 15, 2010, 08:52:20 πμ »
Καλύτερα να αποφύγεις τον υγρό στόκο στο αλεξήνεμο γιατί υπάρχει μικρή πιθανότητα να περάσει από την μέσα μεριά και να σου κάνει ζημιά. Ή ατλακόλ ή κανονικό στόκο.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 15, 2010, 01:23:26 μμ »
καλημερα σε ολους.ευχαρηστω για την ανταποκριση και βοηθεια σας να ειστε καλα ::salut::μαλλον θα χρησιμοποιησω ατλακολ μου φαινεται ποιο ασφαλες

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2010, 10:41:36 μμ »
καλησπερα.μετα απο παααααααρα πολυ καιρο λογω δουλειας και οχι  μονο ειπα να συνεχισω απο εκει που εμεινα με το 109 αν και δεν ειμαι ικανοποιημενος λογο λαθων και κακοτυχιας :twisted: :mrgreen: :mrgreen:θα κατεβασω καποιες φωτο και περιμενω σχολια και επισημανσεις για τα λαθη μου

εχει γινει wash καποιες φθορες με λαδια.το επομενο βημα ειναι να τοποθετηθει το συστημα προσγειωσεις καποιες μικρες λεπτομεροιες και να πεσει ματ βερνικακι :mrgreen:βαρατε αλλυπητα :oops: :oops:

Αποσυνδεδεμένος xorxe

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2010, 11:05:00 μμ »
Φιλε Σταυρο καλησπερα κι απο μενα. ::salut::
Η μεχρι εδω δουλεια ειναι καλη,αλλα προσπαθησε για πιο μεγαλες¨σε αναλση¨φωτο για να το θαυμασουμε καλυτερα.
Καλη συνεχεια... ::keep_mod::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2010, 12:21:15 μμ »
καλημερα σας.λογο του οτι οι φωτο ειναι μικρες θα κατεβασω της ιδιες σε ποιο μεγαλο μεγεθος περιμενωντας τα σχολια σας

συντομα θα ακολουθησουν και αλλες φωτο  :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2010, 12:21:57 μμ »
Σταύρε θα συμφωνήσω και εγώ με τον Χόρχε για τις φωτό είναι πολύ μικρές και δεν μπορούμε να παρατηρήσουμε την δουλειά που έχεις κάνει.
Πάντως ακόμα και από αυτές τις μικρές φώτο φαίνεται πολύ καλή δουλειά!
Καλά τελειώματα!!!! ::salut:: ::salut::

Ούυπς ενώ έγραφα πόσταρες μεγαλύτερες φωτό!!!
Φαίνεται μια χαρά το Εμιλάκι!!!!
Μόνο μία παρατήρηση όσον αφορά το χρώμα της παραλλαγής που έχει κάνει σκαλοπατάκι στην άτρακτο και φαίνεται γιατί το έχει...Τρόπον τινά αναδείξει η χαλκομανία έχοντας αγκαλιάσει το σκαλοπατάκι αυτό.Εκεί έπρεπε να είχες τρίψει πολύ ελαφρά και πολύ απαλά με ψιλό ντουκόχαρτο ώστε να εξαφάνιζες την διαφορά αυτή!Αλλά δεν πειράζει στο επόμενο!!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
FLY LOW HIT HARD

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2010, 12:30:19 μμ »
ευχαρηστω για τα καλα σας λογια :wink: :wink:οσον αφορα το μεγεθος φοβηθηκα μην ειναι πολυ μεγαλες ετσι τησ κατεβασα με αναλυση 640-480 :( :(

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2010, 12:41:39 μμ »
δεν ηξερα τι να κανω για το χτησιμο του χρωματος και γι'αυτο φοβηθηκα να το τριψω :( :( :oops:λογο του οταν ξεμασκαρηζα σηκωνονταν το χρωμα :evil: :evil:σχεδον ολο το 109 βαφτηκε 2 φορες!!!κριμα το preshanting που εκανα για πρωτη φορα.το επομενο θα ειναι σιγουρα καλυτερο

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2010, 02:16:01 μμ »
Καταλαβαίνω τους φόβους σου!!!
Λοιπόν μερικές χρήσιμες (πιστεύω) συμβουλές όσον αφορά την ταινία κασκαρίσματος!
Πριν εφαρμόσεις την ταινία (ελπίζω να είναι ταμιγιοταινία) την κολλάς και ξεκολλάς σε μια καθαρή επιφάνεια αρκετές φορές ώστε να αφαιρεθεί η παραπανίσια κόλλα που μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα!Με αυτό τον τρόπο δεν ρισκάρεις να έχεις άσχημες εκπλήξεις κατά την αφαίρεση της ταινίας από το μοντέλο!
Επίσης η ταινία αφαιρείται μόλις τελειώσουμε το βάψιμο!
Δεν την αφήνουμε πάνω στο μοντέλο μέχρι να στεγνώσει το χρώμα!Το ίδιο ισχύει και για το blue tack .

Tέλος όταν ψεκάζεις τα διάφορα χρώματα προσπάθησε να ψεκάζεις με λεπτά στρώματα χρώματος με χαμηλή πίεση και καλά αραιωμένο χρώμα.Έτσι επιτυγχάνεις καλύτερο control και φυσικά ελέγχεις καλύτερα το αποτέλεσμα!

::salut:: ::salut:: ::salut:: 
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος xorxe

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Απ: BF-109E 1/48 TAMIYA
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2010, 09:24:12 μμ »
Πολυ ομορφο ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::salut::
Καλη συνεχεια.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2010, 10:36:07 μμ »
Καταλαβαίνω τους φόβους σου!!!
Λοιπόν μερικές χρήσιμες (πιστεύω) συμβουλές όσον αφορά την ταινία κασκαρίσματος!
Πριν εφαρμόσεις την ταινία (ελπίζω να είναι ταμιγιοταινία) την κολλάς και ξεκολλάς σε μια καθαρή επιφάνεια αρκετές φορές ώστε να αφαιρεθεί η παραπανίσια κόλλα που μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα!Με αυτό τον τρόπο δεν ρισκάρεις να έχεις άσχημες εκπλήξεις κατά την αφαίρεση της ταινίας από το μοντέλο!
Επίσης η ταινία αφαιρείται μόλις τελειώσουμε το βάψιμο!
Δεν την αφήνουμε πάνω στο μοντέλο μέχρι να στεγνώσει το χρώμα!Το ίδιο ισχύει και για το blue tack .

Tέλος όταν ψεκάζεις τα διάφορα χρώματα προσπάθησε να ψεκάζεις με λεπτά στρώματα χρώματος με χαμηλή πίεση και καλά αραιωμένο χρώμα.Έτσι επιτυγχάνεις καλύτερο control και φυσικά ελέγχεις καλύτερα το αποτέλεσμα!

::salut:: ::salut:: ::salut:: 
καλησπερα.καθε συμβουλη ειναι δεκτη με χαρα γιατι ετσι θα βελτιωθουν οι κατασκευες μου :wink: :wink:ναι η ταινια ειναι της ταμιγια και δυσηχως την ταινια την αφαιρεσα μετα απο πολλη ωρα οταν εβαψα

Tags: