Λοιπόν, η τελευταία μου προσθήκη στην ομαδική κατασκευή, μιας και αποφασίστηκε καταληκτική ημερομηνία, είναι αυτό:

Μιας και δεν είχαμε μέχρι τώρα εκπροσώπηση του Αυτοκρατορικού Ιαπωνικού Ναυτικού είπα να συμπληρώσω με αυτό το κιτ, που είναι κατακσευή για φίλο, τον οποίο προσπαθώ να πείσω να ρίξει λίγα ευρώπουλα παραπάνω για να ντύσω το καράβι μας με το αντίστοιχο Lionroar super detail set, αλλά οι προσπάθειές μου δεν έχουν καρποφορήσει μέχρι στιγμής.
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό λοιπόν, η κατασκευές του Ναυάρχου της Academy, του καρδινάλιου της Trumpeter και των λοιπών θωρηκτών και καταδρομικών θα ανέβει στην ενότητα των πλοίων.
Λίγα λόγια για το πλοίο:
Η χρονολογία είναι 1942. Αυτό είναι αρκετά σημαντικό μιας και μετά άλλαξε ο δευτερεύον οπλισμός του πλοίου, με άλλα λόγια του κοτσάρανε ένα σκασμό αντιαεροπορικά πυροβόλα μικρού διαμετρήματος.
Τα παρακάτω στοιχεία και οι αναφορές είναι από το βιβλίο Cruisers of WWII του M.J. Whitley (ISBN 1-86019-874-0)
Το πλοίο είναι το ομώνυμο της κλάσσης με χαρακτηριστικά:
Εκτόπισμα: 10000 τον. (το standard εκτόπισμα), μέγιστο 15738 τον.
Μήκος: Ισάλου 201,76 μ., Ολικό 203,76 μ.
Πλάτος: 18,03 μ.
Βύθισμα: 6,11 μ.
Πρόωση: Τέσσερεις άξονες, 12 λέβητες Kampon, ισχύς 130.000 ίπποι που έδιναν ταχύτητα 35,5 κόμβων, χωρητικότητα σε κάυσιμο 2571 τον. και αυτονομία 8000 ν.μ. με ταχύτητα 14 κόμβων.
Οπλισμός: 10 πυροβόλα των 8 ιντσών σε 5 δίδυμους πύργους, τέσσερα αντιαεροπορικά πυροβόλα των 4,7 ιντσών, ένα διπλό πυροβόλο των 40 χιλιοστών, τέσσερεις τετραπλοί τορπιλοσωλήνες των 24 ιντσών
Πλήρωμα 773 άτομα εκ των οποίων 87 αξιωματικοί
Λίγα λόγια για το κιτ:
Πρόκειται για το κιτ της ιαπωνικής Aoshima στην έκδοση του 1942 (υπάρχει και έκδοση 1944). Είναι από πολύ καλό πλαστικό, με αρκετή λεπτομέρεια και αρκετά καλή εφαρμογή στα κομμάτια που έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα. Με την προσθήκη φωτοχαρακτικών δίνει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, με μοναδική δυσκολία την προσθήκη των αμέτρητων κεραιών-συρματοσχοίνων που διατρέχουν όλη την υπερκατασκευή και το μήκος του πλοίου από πλώρα εως πρύμα.
Προς το παρόν το κιτ θα φτιαχτεί χωρίς φωτοχαρακτικά αλλά, όπως προανέφερα, ελπίζω αυτό να αλλάξει....