Αποστολέας Θέμα: Βοηθεια σχετικα με αυτοματοποιημενη διαβαση πεζων  (Αναγνώστηκε 1205 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nickape

• Scale 1/144
  • *
Βοηθεια σχετικα με αυτοματοποιημενη διαβαση πεζων
« στις: Φεβρουαρίου 04, 2010, 03:54:44 μμ »
Καλησπερα σε ολους.

Εχω εδω και λιγο καιρο ξεκινησει την προσπαθεια να φτιαξω το πρωτο μου layout αλλα αντιμετωπιζω πολλες δυσκολιες, κυριως λογω αγνοιας σε καποια θεματα. Η κλιμακα που προσπαθω να στησω ειναι Ν και παραθετω μια φωτογραφια για το που βρισκομαι αυτην τη στιγμη

>Εχω πολλα πραγματα που θελω να ρωτησω στο μελλον, αλλα αυτο που προσπαθω τωρα να κανω ειναι το εξης:

Εχω μια διαβαση με μοτερ της Faller (κωδικος 222170 την οποια με πολυ κοπο κατορθωσα να κανω να λειτουργησει χειροκινητα με διακοπτακι. Μπορω ομως, λεει, να την λειτουργησω και αυτοματοποιημενα, χρησιμοποιώντας ένα relais, οπως το ονομαζει, και καποιες επαφες στις γραμμες. (πχ το relais roco 10019 με επαφες που εχουν κωδικο 2428Α) Οσο κι αν ψαχνω στο internet, βρισκω το relais αλλα πουθενα δε λεει κατι για τις επαφες. Φανταζομαι οτι θα ειναι καποια επαφη που μπαινει στη γραμμη και στελνει σημα στο relais οταν περναει το τρενο απο πανω. Θα ηθελα καποιος να με βοηθησει για να καταλαβω πως θα κανω τη διαβαση να κλεινει αυτοματα οταν περναει το τρενο.

Στο manual της διαβασης αναφερει και αλλες μαρκες αλλα σταθηκα στη roco γιατι ειναι πιο φτηνη.

Υ.Γ. Η μακετα μου εχει προχωρησει αλλα δεν εχω τραβηξει φωτογραφιες. Θα ηθελα παρατηρησεις και σχολια, οσο σκληρα κι αν ειναι....

Ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος vasgalanis

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ Μοσχάτο
  • Artificial intelligence can't beat human stupidity
Απ: Βοηθεια σχετικα με αυτοματοποιημενη διαβαση πεζων
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 04, 2010, 11:04:30 μμ »
Πιθανόν REED που ενεργοποιείται απο μαγνήτη κάτω απο την μηχανή. Είναι μια μικρή-πολύ μικρή- καψουλα με υδράργυρο :shock:μάλλον,ή κάποιο αλλο υλικό που μπαίνει ανάμεσα στούς στρωτήρες/sleepers  . Ρωτάς σε μαγαζί ηλεκτρονικών για περισσότερα.
ΦΟΡΟΥΜΙΤΕΣ βοηθήστε λίγο. ::icon_thumright::

Τωρα για τη μακέτα μου φαίνεται πολύ,πάρα πολύ, πράσινη.Βάλε κανα βράχο πάνω απο τα τούνελ :mrgreen: για αρχή.
Καλως όρισες.
WWW.O έξυπνος παραδέχεται ,ο πονηρός ελλίσεται ,ο χαζός επιμένει και ο μ@λ@κ@ς ..................εξαιρείται.

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 05, 2010, 07:21:46 πμ »
Υπαρχουν διαφορες επιλογες. Μπορει να ειναι reed switch μαγνητικα η υπερυθρες. Ουσιαστικα θελεις ενα detection block να δινει εντολη στο relais οταν το τρενο ειναι σε ενα συγκεκριμενο σημειο.

Αποσυνδεδεμένος anthpao

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 05, 2010, 01:23:00 μμ »
Μια καλή επιλογή είναι και η αγορά γραμμής που έχει ενσωματομένο το διακόπτη. Δεν γνωρίζω κωδικούς για DCC, αν ήταν Marklin θα μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο.

br99_Oe

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 11, 2010, 08:23:19 πμ »
Καλή σας μέρα,

δέστε και εδώ http://www.wek-bahn.com/02525797aa09f2203/02525798880031716.html εκτός από την διάβαση αυτή καθεαυτή τι άλλο μπορεί να κάνει κανείς σε σχέση με την διάβαση.
Εδώ είναι η κεντρική σελίδα σε αγγλικά, ενός γερμανού φίλου: http://www.wek-bahn.com/02525797aa09f2203/index.html
Εχει ουκ ολίγα πράγματα να χαζέψετε.

Tags: