Καλησπερα σε ολους.
Εχω εδω και λιγο καιρο ξεκινησει την προσπαθεια να φτιαξω το πρωτο μου layout αλλα αντιμετωπιζω πολλες δυσκολιες, κυριως λογω αγνοιας σε καποια θεματα. Η κλιμακα που προσπαθω να στησω ειναι Ν και παραθετω μια φωτογραφια για το που βρισκομαι αυτην τη στιγμη

>Εχω πολλα πραγματα που θελω να ρωτησω στο μελλον, αλλα αυτο που προσπαθω τωρα να κανω ειναι το εξης:
Εχω μια διαβαση με μοτερ της Faller (κωδικος 222170 την οποια με πολυ κοπο κατορθωσα να κανω να λειτουργησει χειροκινητα με διακοπτακι. Μπορω ομως, λεει, να την λειτουργησω και αυτοματοποιημενα, χρησιμοποιώντας ένα relais, οπως το ονομαζει, και καποιες επαφες στις γραμμες. (πχ το relais roco 10019 με επαφες που εχουν κωδικο 2428Α) Οσο κι αν ψαχνω στο internet, βρισκω το relais αλλα πουθενα δε λεει κατι για τις επαφες. Φανταζομαι οτι θα ειναι καποια επαφη που μπαινει στη γραμμη και στελνει σημα στο relais οταν περναει το τρενο απο πανω. Θα ηθελα καποιος να με βοηθησει για να καταλαβω πως θα κανω τη διαβαση να κλεινει αυτοματα οταν περναει το τρενο.
Στο manual της διαβασης αναφερει και αλλες μαρκες αλλα σταθηκα στη roco γιατι ειναι πιο φτηνη.
Υ.Γ. Η μακετα μου εχει προχωρησει αλλα δεν εχω τραβηξει φωτογραφιες. Θα ηθελα παρατηρησεις και σχολια, οσο σκληρα κι αν ειναι....
Ευχαριστω