Αποστολέας Θέμα: Ελληνικα Οpel Βlitz  (Αναγνώστηκε 2705 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος apapap

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Ελληνικα Οpel Βlitz
« στις: Φεβρουαρίου 20, 2010, 05:22:51 μμ »
Καλησπερα σ ολους στο forum. Εδω κ καιρο εχω αγορασει τ κιτ τ ιtaleri στην 1-72 κ εχω διαβασει οτι ο ΕΣ ειχε αγορασει μερικα τα οποια χρησιμοποιηθηκαν στον ελληνοιταλικο πολεμο. Θελω ν ρωτησω μηπως θ μπορουσε ν μου δωσει πληροφοριες καποιος για τ πως ηταν βαμμενα τι αριθμους κυκλοφοριας ειχαν. Νομιζω πως χρησιμοποιηθηκαν ως κινητα συνεργεια. Ευχαριστω εκ των προτερων!

Αποσυνδεδεμένος mike94

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Ρόδος- Ηράκλειο
  • ''Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν''
Απ: Ελληνικα opel blitz
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 20, 2010, 05:57:09 μμ »
φιλε μου καλισπερα .

θα σε παροτρινω να αγορασεις το κιτ σε 1/35 για καλυτερη λεπτομερια. Τωρα μια ποζα που σε συμβουλευω να κανεις ειναι τι φορτιγο βαμενο ενα german gray και να το περασεις με λαδια και wash .Ολα αυτα σε συνδιασμο με βασει που θα αποικονιζει μια ξυλινη γεφυρα και μπορεις να βαλεις και φιγουρες του Καρουση με καπιες μετατροπες :D :D :D
"εις οιονός άριστος ,αμύνεσθαι περι πάτρις"  
Μιχαλης Σαββακης

Αποσυνδεδεμένος mike94

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 20, 2010, 05:58:08 μμ »
αααα ... η πινακιδες ειτανε με το γραμμα Ε.Σ  και ενα αριθμο πχ 102
Μιχαλης Σαββακης

Αποσυνδεδεμένος apapap

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 20, 2010, 06:25:59 μμ »
Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες! :) Μηπως υπαρχουν αλλες πληροφοριες για οχηματα του ΕΣ εκεινη τ περιοδο?

Αποσυνδεδεμένος mike94

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 20, 2010, 06:27:33 μμ »
βεβαιος οτι θες  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Μιχαλης Σαββακης

Αποσυνδεδεμένος apapap

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 20, 2010, 06:47:08 μμ »
Γνωριζω σχεδον τα περισσοτερα οχηματα του ΕΣ της περιοδου αυτης κ θελω ν μαθω αν υπαρχουν κιτ σε 1-72 κ πως ηταν βαμμενα!

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 20, 2010, 07:25:58 μμ »
Έχω διαβάσει και εγώ για φορτηγα Οπελ, όμως ήταν σίγουρα Μπλίτζ; Γιά τα χρώματα μπορώ να πω ότι πρό του πολέμου βάφονταν σκούρα πράσινα, ενώ τις παραμονές άρχισε να χρησιμοποιείται μια τρίχρωμη παραλλαγή ανοιχτού γαιώδους, σκούρου γαιώδους, και πρασίνου. Απόλυτες αποχρώσεις δέν μπορώ να βγάλω από τις μέχρι τώρα εκδωμένες φωτογραφίες. Φαντάζομαι ακόμη πως τα βρετανικά φορτηγα που μας δώθηκαν μετά την έναρξη του πολέμου πιθανότατα κράτησαν τα αρχικά τους χρώματα όπως καί τα ιταλικά λάφυρα, λόγω άμεσης χρησιμοποίησης. Σκέψου όμως πως υπήρχε πληθώρα πολιτικών επιτάκτων βαρέων οχημάτων, τα οποία χρησιμοποιούντο όπως ήταν, γεγονός που φαίνεται από φωτογραφίες που η μόνη ένδειξη στρατιωτικής χρήσεως είναι η σήμανση ΕΣ- - -. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος apapap

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 20, 2010, 08:38:13 μμ »
Απο συζητησεις κ απο περιοδικα εμαθα οτι ο ΕΣ ειχε αγορασει 12 οπελ τ οποια μαλλον ηταν μπλιτζ! :roll: Επισης πριν λιγο καιρο εμαθα οτι ειχαμε κ καποια citroen traction τ οποια χρησιμοποιουσαν ανωτατοι αξιωματικοι!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 21, 2010, 12:16:42 πμ »
Το Σιτροέν 15 Σεβώ, είναι από τα αγαπημένα μου αυτοκίνητα,μού΄βαλες ιδέες ::sign:: ::sign:: Η αεροπορία είχε κάποια τριαξονικά Χένσελ κινητά συνεργεία,αλλά ούτε που τα έχω δεί ποτε. Μιά και ξέρεις, μήπως μπορείς να μου επιβεβαιώσεις αν είχαμε ασθενοφόρα Ώστιν Κ2;

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 21, 2010, 01:29:55 πμ »
Απο οτι αναφερεται στο βιβλιο του Αλεξανδρου Παπαγου "Ο Ελληνικος Στρατος και η προς πολεμον προπαρασκευην του"αναφερει οτι ο ΕΣ αγορασε 42 οχηματα Οπελ μετασκευασμενα σε κινητα συνεργεια,και 50 φορτηγα οπελ των 2 1/2 τοννων

Αποσυνδεδεμένος apapap

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 21, 2010, 02:29:38 μμ »
Απο τι ξερω οι Αγγλοι παραχωρησαν 62 ασθενοφορα στον ΕΣ που μαλλον ηταν Ωστιν Κ2. Τα 42 κινητα συνεργεια μηπως ηταν τ μπλιτζ?

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 21, 2010, 05:27:12 μμ »
Σ΄ευχαριστώ για την διευκρίνιση. Μιά και ρωτάς για κίτ, η Αιρφιξ βγάζει Μπρέν Καρριερ στην 1/76 αλλά θέλει πολλή δουλειά για να δείξει, βγάζει και το Κ2 ασθενοφόρο, ένα τράκτορα Μορρις με το μπόφορς που χρησιμοποιήθηκαν από την Ελλάδα, καθώς καί το Κουάντ που σέρνει το 25λιβρο.Ομως το τελευταίο, καλύτερα να προτιμήσεις της Ιταλέρι στην 1/72.Στην 1/76 δίνει η Ρέβελ στο κίτ του LRDG, ένα Σεβρολέτ φορτηγό που νομίζω χρησιμοποιήθηκε από εμάς το 1940.Αλλά όλο το κίτ κάνει για Ιερό Λόχο στην Μέση Ανατολή, όπως είναι.Επίσης μπορείς να βρείς από αιρφιξ στην 1/76 το φορτηγό Ματαντόρ. Δέν νομίζω να βοήθησα πολύ, :roll:μάλλον θα τα ξέρεις αυτά...Εγώ θέλω να βρώ Κανάντιαν Οττερ σε 1/72 ή1/76 αλλά πού...

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 21, 2010, 09:32:00 μμ »
Εγώ θέλω να βρώ Κανάντιαν Οττερ σε 1/72 ή1/76 αλλά πού...

Το βγάζει σίγουρα  η Milicast (www.milicast.com) σε 1/76 και είναι κουκλί

ΔΚ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 21, 2010, 09:41:15 μμ »
Είναι όντως ωραίο αλλά στην Ελλάδα ποιός το φέρνει; Φίλε Απαπαπ με συγχωρείς για το ΣΠΑΜ, αλλά επειδή είδα ότι  σε ενδιαφέρουν γενικώς τα οχήματα και δεν το περιόρισες αποκλειστικά στα Όπελ,καταχράστηκα την φιλοξενία σου... :oops: :oops:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 21, 2010, 09:55:29 μμ »
Έχω διαβάσει και εγώ για φορτηγα Οπελ, όμως ήταν σίγουρα Μπλίτζ; Γιά τα χρώματα μπορώ να πω ότι πρό του πολέμου βάφονταν σκούρα πράσινα, ενώ τις παραμονές άρχισε να χρησιμοποιείται μια τρίχρωμη παραλλαγή ανοιχτού γαιώδους, σκούρου γαιώδους, και πρασίνου. Απόλυτες αποχρώσεις δέν μπορώ να βγάλω από τις μέχρι τώρα εκδωμένες φωτογραφίες. Φαντάζομαι ακόμη πως τα βρετανικά φορτηγα που μας δώθηκαν μετά την έναρξη του πολέμου πιθανότατα κράτησαν τα αρχικά τους χρώματα όπως καί τα ιταλικά λάφυρα, λόγω άμεσης χρησιμοποίησης. Σκέψου όμως πως υπήρχε πληθώρα πολιτικών επιτάκτων βαρέων οχημάτων, τα οποία χρησιμοποιούντο όπως ήταν, γεγονός που φαίνεται από φωτογραφίες που η μόνη ένδειξη στρατιωτικής χρήσεως είναι η σήμανση ΕΣ- - -. ::salut::
Φυσικά αξιοποιήθηκαν κατά κόρον οι πολύ αξιόπιστοι εγχώριοι τύποι Γαϊδούρ, Μουλάρ, Φαντάρ, για μεταφορά παντοειδούς φορτίου. :mrgreen: :mrgreen: Οι δύο πρώτοι σε ποικιλία εκδόσεων και χρωματισμών :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 21, 2010, 11:21:37 μμ »
Ένοχος και εγώ για το Σπάμ (αλλά το συνεχίζω). Μοντέλα της Milicast δεν θα βρεις στην Ελλάδα. Μέσω του σάιτ τους όμώς μπορείς πολύ εύκολα να παραγγείλεις, αν και στην περίπτωση που το αποφασίσεις καλό θα είναι να μην παραγγείλεις μόνο το Οττερ (θα σου κοστίσει πανάκριβα). Η απόκρισή τους πάντως στις παραγγελίες είναι πολύ γρήγορη (από 5 μέχρι 10 μέρες το πολύ)

ΔΚ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 13, 2010, 12:00:25 πμ »
Εγώ θέλω να βρώ Κανάντιαν Οττερ σε 1/72 ή1/76 αλλά πού...

Το βγάζει σίγουρα  η Milicast (www.milicast.com) σε 1/76 και είναι κουκλί

ΔΚ
Συγγνώμη για το σπαμάρισμα, αλλά κατάφερα μέσω φίλου να πάρω το Οττερ.Ειναι όντως πολύ καλό.Μόνο κακά σημεία η κακή αποτύπωση κάτω από τα φτερά και οι ελαφρώς ελλειπτικοί τροχοί.Ευχαριστώ πολύ φίλε Δημήτρη72

Tags: