Αποστολέας Θέμα: 97 ευρω για το RF-4E HASEGAWA?????? παμε καλα??????  (Αναγνώστηκε 5119 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Charlie

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
Απ: 97 ευρω για το RF-4E HASEGAWA?????? παμε καλα??????
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 17, 2010, 12:22:11 πμ »
Ρε παιδια...ο τυπος που αφορασε το κιτ τι φταιει?

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 17, 2010, 12:37:26 πμ »
Ρε παιδια...ο τυπος που αφορασε το κιτ τι φταιει?
Κωστή,αν ήταν παντελώς άσχετος με τον μοντελισμό,δε φταίει σε κάτι.Πάντως,λογικά θα σκέφθηκε ''τί έχει μέσα τούτο δώ και έχει 100 ευρά''???
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Charlie

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 17, 2010, 12:40:35 πμ »
Aν ηταν σχετικος σιγα μην το επαιρνε...παντως πιστευω οτι το κιτ που πηρε παει για δωρο σε καποιον

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 17, 2010, 12:46:24 πμ »
Την πιθανοτητα να το εδινε με εκπτωση 50% στη τιμη των 97 ευρω τη σκεφθηκατε???  :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Charlie

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 17, 2010, 12:47:48 πμ »
Την πιθανοτητα να το εδινε με εκπτωση 50% στη τιμη των 97 ευρω τη σκεφθηκατε???  :mrgreen: :mrgreen:

ελεος ρε Λαμπρο  :mrgreen:...το μαμησες  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Τα χρωματα και τα λοιπα ποσο τα πουλαει δλδ?

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 17, 2010, 12:56:43 πμ »
Βασικά,αυτό που σκεύτηκα είναι ότι με 50% έκπτωση στα 97 ευρώ,θα το έδινε στην κανονική του τιμή  :lol: ::glossa:: :mrgreen:
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 17, 2010, 01:12:33 πμ »
να πω κάτι απλό

εμπόριο κάνει και παιχνίδια πουλάει

τον ενδιαφέρει η ...πρόοδος του μοντελισμού στην Ελλάδα  :roll: :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cybertron
  • Transform, Seek, Attack, Destroy!
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 17, 2010, 08:45:48 πμ »

Δε νομίζω κανένας να κατέκρινε τον αγοραστή. Στην τελική , αυτός είναι το μεγάλο θύμα της υπόθεσης!

Νομίζω ότι αυτή η πλάκα που κάνουμε έχει περισσότερο νόημα στο να έχουμε τα μάτια ανοιχτά για τέτοιες περιπτώσεις εκμετάλλευσης

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 17, 2010, 08:52:22 πμ »
το θεμα ειναι το οτι  μαγαζατορας  δεν ελεγχεται απο κανενα
αυτο ειναι εξωφρενικο η τιμη να ειναι 100% επανω δηλαδη κερδος κανονικο(νομιμο)πχ 20-30%
και ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ 100%
καταγγελια τον φουστη να δει 

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 17, 2010, 09:19:38 πμ »
Η αλήθεια είναι ότι ο μαγαζάτορας ελέγχεται μόνο από τον πελάτη.Εάν ο πελάτης δεν κάνει την έρευνα αγοράς που πλέον είναι απαραίτητη,είναι πολύ πιθανόν να την πατήσει όπως ο συγκεκριμένος άνθρωπος.Μη μου πείτε πως αν σε άλλο κατάστημα το έβρισκε 45 ευρώ,δε θα το έπαιρνε από κεί.Ελπίζω κάποια στιγμή,τέτοια καταστήματα να μαθαίνονται από όλους ώστε να συνέλθουν και να σέβονται τους πελάτες τους,δηλαδή όλους εμάς  ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 17, 2010, 10:16:18 πμ »
   παιδιά καλά κάνετε και γκρινιάζετε γι' αυτή τη μεγάλη διαφορά τιμής αλλά αυτά συμβαίνουν και στα μοντελάδικα της Αθήνας. Πολλές φορές μου έχει τύχει να μπαίνω σε ένα μαγαζί, να βλέπω ένα μοντέλο σε μια Α' τιμή και μετά σε κάποιο άλλο να το βρίσκω έως και διπλάσια τιμή (μιλάω για κανονικές τιμές, όχι προσφορές!)! Παραδείγματα συγκεκριμένα έχω αλλά δεν τα αναφέρω μην νομίσει κανείς ότι διαφιμίζω κανέναν.

Νομίζω ότι αυτό γενικότερα συμβαίνει όταν κάποιος μαγαζάτορας εισάγει μεμονωμένα κομμάτια από κάποιο κιτ και αυτό συνήθως του ανεβάζει το κόστος οπότε το μεταφέρει στην τιμή πώλησης. Αν κάποιος πελάτης είναι ανυποψίαστος την πατάει.

Επομένως για μας το καλύτερο είναι η έρευνα και σύγκριση τιμών πριν από κάθε αγορά.

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cybertron
  • Transform, Seek, Attack, Destroy!
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 17, 2010, 10:41:23 πμ »
Ακόμη κι αν κάποιος κάνει εισαγωγές από άλλού, αυτό δικαιολογεί διαφορά 100%?

Δεν νομίζω.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 17, 2010, 10:48:17 πμ »
Και στην Αθήνα αλλά και παντού μπορεί να συμβαίνει αυτό.Ο μόνος τρόπος αποφυγής του ''κωλοπιασίματος'' από τέτοιου είδους εμποράκων είναι η έρευνα αγοράς και ΜΟΝΟ!!!Είναι πολύ απλό ρε αδέρφια. Δόξα τω Θεό...μαγαζιά υπάρχουν πολλά και στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό  ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΦΑΚΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΓΑΛΑΤΣΙ
    • http://WWW.e-KALFAKIS.GR
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 19, 2010, 06:52:20 μμ »
αγαπητά μέλη του ModelClub.gr
1. το 97 ευρώ το είχα ακούσει και εγώ πριν 4 μήνες, αόριστα όμως. Εάν είναι πραγματικό, τότε είναι τραγικό. Εύχομαι να είναι τιμή από κάποιο λάθος.
Για την σωστή ενημέρωση των μοντελιστών και καταστηματαρχών, δημοσιεύουμε  στις ιστοσελίδες μας τις επίσημες τιμές των μοντέλων των αντιπροσωπειών μας. Εάν βλέπετε διαφορές, καλόν θα είναι να λετε μια καλή κουβέντα στο όποιο κατάστημα για να προσέξει την διαφορά. Εχω την άποψη ότι δεν δικαιολογείται μέσα στην ίδια χώρα οι τιμές να έχουνε απόκλιση πάνω από 5%.
Το κατάστημα πάντως που αναφέρεται εδώ, δεν έχει προμηθευτεί αυτό το κιτ από εμάς.
Θα επικοινωνήσω με τον ίδιο τον καταστηματάρχη, μήπως έχει γίνει κάποιο τραγικό λάθος από τους υπαλλήλους του και έχουν βάλει τέτοια, τραγικά λάθος, τιμή.

2. Θα ήθελα επ΄ ευκαιρία να ζητήσω συγνώμη από τους Δ.Αναγνωστάκη και Ζ.Σμαρλαμάκη, που δεν αναφέρονται τα ονόματα τους πάνω στο κιτ. Δεν είχα προσέξει όλα τα ονόματα στην θυρίδα. Όταν λοιπόν από δική μου πρωτοβουλία ζήτησα από την HASEGAWA να αναφέρει στο εξώφυλλο του κουτιού το όνομα του συντελεστή του επετειακού διάκοσμου, αναγράφηκε μόνον το όνομα του κ. Γ. Αθανασιάδη, γιατί μόνον αυτόν γνώριζα. Λυπάμαι πολύ για αυτό και τους ζητώ και πάλι συγνώμη, γιατί θα ήθελα και έπρεπε να τιμήσω όλους τους συντελεστές αυτής της συλλογικής και αξιέπαινης προσπάθειας.

με εκτίμηση
Κ.Καλφάκης
STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος makisA

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Greece, Nikea
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 19, 2010, 08:39:12 μμ »
παιδια καλησπερα

δεν γνωριζω το συγκεκριμενο συμβαν, ομως θα αναφερθω γενικα στις τιμες.
Τα τελευταια χρονια το χομπυ μας κανει μικρα αλλα σταθερα και σημαντικα βηματα
για προβολη.
Δυστοιχως οι τιμες εχουν ξεφυγει λιγο απο την οικονομικη δυνατοτητα
αρκετων απο εμας (μιλαω κυριως για τα πιο νεα παιδια ,τους φοιτητες, αυτους των 700 ευρω).

Συμφωνω οτι τα κιτ εχουν βελτιωθει σημαντικα ομως ρε παιδια δεν μπορει να θελω να παρω ενα κιτ π.χ.
πλοιου σε 1/350 κινεζικο και να δινω 90αρες και 100αρες. Χωρια τα βελτιωτικα που απαιτει διοτι εσκεμενα
ορισμενα σημεια του κιτ συμφωνα με την τωρινη τεχνολογια που διαφημιζουν οτι χυτευονται ειναι αδιανοητα χαλια και θα χαρακτηριζονταν επιεικως μετρια.
Με 50 ευρω παραπανω παιρνω ενα τηλεκατευθυνομενο ή ενα ξυλινο κιτ  ''μουσειακου'' επιπεδου.
Γι' αυτο το λογο και ολοι οι πιτσιρικαδες σημερα στρεφονται αρκετα στα τηλεκατευθυνομενα διοτι σε κουβεντα
που κανω συχνα με φιλους θεωρουν οτι ο στατικος μοντελισμος ειναι ακριβω χομπυ (λανθασμενα φυσικα εαν το δεις γενικα)

Δεν θελω να διαφημησω εταιρειες αλλα εαν εχετε δει τον τελευταιο καιρο η γνωστη γερμανικη εταιρια
εκανε σημαντικη επιθετικη πολιτικη με τις τιμες της (συγκρινετε τα 1/35 κιτ της με αντιστοιχα κινεζικα) παιζουν κοντα στα 25-30 ευρω μεσο ορο.
Υπηρξε μεγαλη αντιδραση και οχι τοσο μεγαλη αποδοχη οσο περιμεναν λογο τιμης στο κατα τα αλλα ομορφο κιτ της τορπιλακατου.
Σαφως και ξερουμε οτι τα ανατολιτικα κιτ ηταν παντα ακριβα και οτι οι εισαγωγικες εταιρειες κανουν οτι μπορουν για καλυτερες τιμες
ομως τα κινεζικα δεν μπορει να βγαινουν πιο ακριβα και απο τα γιαπωνεζικα.
Μηπως πρεπει να γινει μια μεγαλυτερη προσπαθεια και απο εμας (εισαγωγεις) για να πετυχουμε κατι καλυτερο με την
οποια πιεση ασκησουμε.

Ειναι παραλογο να χρειαζομαι μεσο ορο 50 με 60 ευρω για ενα κιτ αξιολογο με αρκετα κενα παρολα αυτα.
Γιατι θα πρεπει να περιμενω κανα 2 χρονια για να παρω ενα νεο κιτ μηπως και πεσει η τιμη του και να ψαχνω φθηνοτερς επανεκδοσεις.
Δεν μιλαω για extreme kits αλλα μηπως βαζουμε τα χερια μας και βγαζουμε τα ματια μας.
Δεν περισσευουν 100αρια σε ολους.

Δεν εχω σκοπο το τονιζω και παλι (ουτε εχω δικο μου μαγαζι) να θιξω κανεναν επαγγελματια
μιλαω σαν απλος φιλος του χομπυ που ειναι ευτυχως αρκετα αρρωστος με αυτο για να το αφησει

Φ.Χ

Μακης Αναστασοπουλος

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 19, 2010, 10:58:48 μμ »
Φιλε γιωργο (Trelas) απο τη στιγμη που εχουμε οι μοντελιστες πλεον μια τεραστια δυναμη στα χερια μας που λεγεται ιντερνετ,μπορουμε να μποίκοτάρουμε η και να διαφημησουμε τον οποιον καλο η κακο επαγγελματια,κακως για μενα που δεν λετε το ονομα του εν λογω καταστηματος,για να μην πιαστουν κοροιδο και αλλοι !!!!! ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 19, 2010, 11:04:56 μμ »
Συμφωνώ με το Λευτέρη  ::icon_thumright::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουαρίου 20, 2010, 12:53:04 πμ »
Επειδή :

"There is no such thing as bad publicity except your own obituary",  Brendan Behan

σε ελευθερη μεταφραση :Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως κακή δημοσιότητα, εκτός από τη νεκρολογία σου.

δεν χρειάζεται να αναφέρουμε αλλες λεπτομέρειες.

::salut::

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουαρίου 20, 2010, 01:54:30 πμ »
Φιλε γιωργο (Trelas) απο τη στιγμη που εχουμε οι μοντελιστες πλεον μια τεραστια δυναμη στα χερια μας που λεγεται ιντερνετ,μπορουμε να μποίκοτάρουμε η και να διαφημησουμε τον οποιον καλο η κακο επαγγελματια,κακως για μενα που δεν λετε το ονομα του εν λογω καταστηματος,για να μην πιαστουν κοροιδο και αλλοι !!!!! ::salut:: ::salut:: ::salut::

συμφωνω μαζι σου
και γιαυτον τον λογο εκανα αναφορα στο γεγονος
αλλα δυστυχως υπαρχουν αγοραστες που δεν ειναι μοντελιστες και σε αυτους απεθυνονται τετοιες κινησεις  ΑΡΠΑΧΤΗΣ

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουαρίου 20, 2010, 02:27:07 πμ »
ας ειναι καλα το κρατος με τους απειρους ελεγκτικους του μηχανισμους!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος soka

• Scale 1/48
  • *
  • www.airforce.gr/
    • HELLENIC AIR FORCE PATCHES
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουαρίου 20, 2010, 09:40:59 πμ »
2. Θα ήθελα επ΄ ευκαιρία να ζητήσω συγνώμη από τους Δ.Αναγνωστάκη και Ζ.Σμαρλαμάκη, που δεν αναφέρονται τα ονόματα τους πάνω στο κιτ. Δεν είχα προσέξει όλα τα ονόματα στην θυρίδα. Όταν λοιπόν από δική μου πρωτοβουλία ζήτησα από την HASEGAWA να αναφέρει στο εξώφυλλο του κουτιού το όνομα του συντελεστή του επετειακού διάκοσμου, αναγράφηκε μόνον το όνομα του κ. Γ. Αθανασιάδη, γιατί μόνον αυτόν γνώριζα. Λυπάμαι πολύ για αυτό και τους ζητώ και πάλι συγνώμη, γιατί θα ήθελα και έπρεπε να τιμήσω όλους τους συντελεστές αυτής της συλλογικής και αξιέπαινης προσπάθειας.

Ρώτησα για την αναφορά στα ονόματα επειδή γνώριζα ότι η παραγωγή του μοντέλου έγινε με δική σας πρωτοβουλία κ. Καλφάκη.
Σε κάθε περίπτωση σας τιμά το γεγονός ότι αναφέρεστε ζητώντας συγνώμη.
Προσωπικά εκτιμώ ότι η δική σας πρωτοβουλία είναι επίσης αξιέπαινη στα πλαίσια προβολής της Π.Α.

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #46 στις: Φεβρουαρίου 20, 2010, 03:58:59 μμ »
Παιδιά !!!!  Τρέξτε να προλάβετε !!!!

Το υποκατάστημα του εν λόγω μαγαζιού στο "Cosmos" σήμερα το πουλάει σχεδόν μισοτιμής ..... 47 ευρώ (διορθωμένο το 9 με στυλό !!!)  :lol: :lol:

Μεγάλη ευκαιρία λέμε !!!  :twisted: :twisted:

Πάντως στο συγκεκριμένο μαγαζί ήμουν εγώ πριν 1 χρόνο ο "πελάτης της χρονιάς" όταν μου πούλησε το Challenger 1/35 της Tamiya 51 ευρώ ... !!  Tότε, βλέπετε, ξεκινούσα ν' ασχολούμαι ξανά με το χόμπυ και δεν είχα ψαχτεί ακόμα στην αγορά και το internet. Όταν διαπίστωσα ότι τα μαγαζιά της Αθήνας είχαν το ίδιο κιτ 35 ευρώ και πήγα και ρώτησα το λόγο ... μου απάντησε "Ας πρόσεχες !!!!!"  ... Έτσι απλά !!!!

Εδώ και μερικούς  μήνες αποφεύγω να συμμετέχω σε συζητήσεις που αφορούν μαγαζιά του χώρου μας. Εξάλλου ήμουν ο πρώτος που μέσα από την πρόσφατη εκδήλωση της Θεσσαλονίκης ήθελα να φέρω κοντά μαγαζιά - αγοραστικό κοινό και ίσως ν' αντιστρέψω ένα κακό κλίμα που υπήρχε. Τα περισσότερα μαγαζιά της πόλης μας ανταποκρίθηκαν και πιστεύω ότι κέρδισαν και τη συμπάθεια (..... και τα ευρώ  :roll:) πολλών από εμάς. Κάποια άλλα (λίγα ευτυχώς) συνεχίζουν την πολιτική που έχουν εδώ και αρκετά χρόνια .........
Να μην πω για την τεράστια διαφορά που μπορεί να έχει ένα μπουκαλάκι χρώμα, εδώ στη Θεσσαλονίκη, από το ένα μαγαζί στο άλλο.

Μετά λοιπόν και από το πρόσφατο περιστατικό καλά θα κάνουν κάποιοι μαγαζάτορες, προτού τα βάλουν με τον πελάτη που ψάχνεται στο ίντερνετ, να κοιτάξουν τις τιμές στα ράφια τους και θα δουν ποια είναι η αιτία ......
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος soka

• Scale 1/48
  • *
  • www.airforce.gr/
    • HELLENIC AIR FORCE PATCHES
« Απάντηση #47 στις: Φεβρουαρίου 20, 2010, 04:44:57 μμ »
Το υποκατάστημα του εν λόγω μαγαζιού στο "Cosmos" ... το πουλάει σχεδόν μισοτιμής ..... 47 ευρώ (διορθωμένο το 9 με στυλό !!!)  :lol: :lol:

Όλως τυχαία αν και "κάτω από το αυλάκι" το έχω επισκεφτεί και εγώ.
Λύθηκε και το μυστήριο το μοντέλο έφυγε από την πόλη και κατέληξε εκεί με διορθωμένη τιμή.
Καλώς ή κακώς κινούμαστε σε μια ελεύθερη αγορά οποτε κινήσεις σαν αυτή του Γιώργου να ενημερώσει είναι αναγκαίες.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #48 στις: Φεβρουαρίου 20, 2010, 04:47:26 μμ »
....Μετά λοιπόν και από το πρόσφατο περιστατικό καλά θα κάνουν κάποιοι μαγαζάτορες, προτού τα βάλουν με τον πελάτη που ψάχνεται στο ίντερνετ, να κοιτάξουν τις τιμές στα ράφια τους και θα δουν ποια είναι η αιτία ......
χ 1000 Νίκο μου  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος ΘΩΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ

• Scale 1/144
  • *
  • γηρασκω αει διδασκομενος.124 ΠΒΕ μουφαγες τα νιατα
    • http://www.thm-models.gr
« Απάντηση #49 στις: Μαρτίου 17, 2011, 11:26:10 πμ »
Sorry για την καθυστερημενη απαντηση ,αλλά εχω οντως καιρο να μπω στη σελιδα, :(
Οντως το συγκεκριμενο κιτ πουλιοταν καπου στα 40 Ευρω λιγα μετρα πιο μακρυα απο το εν λογω καταστημα -σημειωτεον πως εκλεισε και θα γινει φουρνος-.
Ας προσεξουν λοιπον οι μοντελιστες στο μελλον,να κανουν μια ερευνα αγορας και να φυγουν απο το"παρε παρα ,δως μου κρεας!"
Επισης μην εφησυχαζουν απο καταχωρησεις "συνεργαζομενων καταστηματων",γιατι εκει φταινε και οι δυο συνεργαζομενοι,ο μεν γιατι συνεργαζεται με εναν "χλιδατο" και ο δε γιατι "χαιδευει μαγουλα".
Τωρα αν ο large φιλος μας ηξερε μονο αυτο το μαγαζι στη Θεσσαλονικη.....

Tags: