Καταρχήν σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Όλοι, λίγο πολύ με αυτή την τεχνική λαδιού ξεκινήσαμε, περνώντας πάνω απο το βασικό και σκουπίζοντάς το, αλλά είναι πια αρκετά ξεπερασμένη.Εγώ χρησιμοποιώ ακρυλικά χρώματα, εκτός απο τις επιφάνειες που θα γίνουν ασημένιες ή χρυσές, στις οποίες χρησιμοποιώ λάδια και μελάνια τυπογραφίου πάνω απο ακρυλική βάση.Βάφοντας με ακρυλικά, περνάω το βασικό μου χρώμα(αυτούσιο ή μίξη) 2-3 χέρια σχετικά αραιά μέχρι να καλύψει ομοιόμορφα.Στην συνέχεια περνάω τα φωτίσματα ξανοίγοντας σταδιακά το βασικό μου, όσα και αν χρειαστούν(συνήθως 6-7 τόνοι).Το ίδιο κάνω και με τις σκίες αλλά με λιγότερους τόνους(4-5).Το σπουδαιότερο με α ακρυλικά είναι η ομαλή διαβάθμιση απο τον ένα τόνο στον άλλο και η αραίωση.Προσέχοντας αυτά τα δύο πράγματα επιτυγχάνουμε το απαλό σβήσιμο των χρωμάτων.Ένας χρωματικός τόνος αναλόγως με την αραίωση που έχει μας δίνει και διαφορετικό αποτέλεσμα, για παράδειγμα ένα χρώμα με τέσσερις διαφορετικές αναλογίες χρώματος-νερού μας δίνει τέσσερις τονικότητες.Ελπίζω να σε βοήθησα αλλά το βασικό είναι να πειραματιζόμαστε και να δοκιμάζουμε καινούρια πράγματα.